gpapas152 7 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας φίλοι μου, Εχω ενα ενυδρειο 54l και εχω αρχισει να χανω φυτα. Στα φυτα μου ριχνω λυπασμα 1 φορα την ημερα 3 σταγονες Florinmulti. Εχω την υποψια οτι αυτο γινεται λογο του χαμιλου φωτισμου ( εχω μια λαμπα 11watt).Τα φυτα που εχασα ειναι: Vallineria tortifolia , egeria densa και το κερατοφυλο δεν παει και τοσο καλα. Τα υπολιπα φυτα μου πανε καλα και δεν εχουν καποιο προβλμα και ειναι: cryptocorini, annubia barteri και echinodorous redozelot.Θα μπορουσατε να μου πειτε ποσα watt θα πρεπει να ειναι ο φωτισμος μου και που μπορω να βρω αδιαβροχες λαμπες για το ενυδρειο; Παρακατω θα σας διξω καποιες φωτογραφιες απο το καπακι μου να μου πειτε και πως μπορω να την/τις βαλω την/τις λαμπα/ες. Σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα Φιλικα Γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 7 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Γεια σας φίλοι μου, Εχω ενα ενυδρειο 54l και εχω αρχισει να χανω φυτα. Στα φυτα μου ριχνω λυπασμα 1 φορα την ημερα 3 σταγονες Florinmulti. Εχω την υποψια οτι αυτο γινεται λογο του χαμιλου φωτισμου ( εχω μια λαμπα 11watt).Τα φυτα που εχασα ειναι: Vallineria tortifolia , egeria densa και το κερατοφυλο δεν παει και τοσο καλα. Τα υπολιπα φυτα μου πανε καλα και δεν εχουν καποιο προβλμα και ειναι: cryptocorini, annubia barteri και echinodorous redozelot.Θα μπορουσατε να μου πειτε ποσα watt θα πρεπει να ειναι ο φωτισμος μου και που μπορω να βρω αδιαβροχες λαμπες για το ενυδρειο; Παρακατω θα σας διξω καποιες φωτογραφιες απο το καπακι μου να μου πειτε και πως μπορω να την/τις βαλω την/τις λαμπα/ες. Σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα Φιλικα Γιωργος Φίλε μήπως θες να πεις στεγανές λάμπες ;;;(δεν ξέρω αν αυτός είναι ο ορισμός ) Τωρα για αυτά που ρωτάς δεν ξέρω αλλά το σίγουρο είναι ότι τα 11watt είναι λίγα και ότι δεν κάνουν για φυτεμένο ενυδρείο. Το ενυδρείο θα είναι φυτεμένο ετσι;;;;;; φιλικά Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 ναι φιλε μου λαθος μου στεγανες ηθελα να πω.. ναι το ενυδρειο φυτεμενο θα ειναι .. τωρα αυτο το σαββατο θα παω με τον κολλητο μου να παρουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Για εύκολα φυτά τουλάχιστον διπλασίασε τον φωτισμό σου για και δύσκολα τριπλασίασε τον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Για εύκολα φυτά τουλάχιστον διπλασίασε τον φωτισμό σου για και δύσκολα τριπλασίασε τον. και για τα μέτρια φυτά ;;;; Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2011 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 8 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Βάλε έναν ανακλαστήρα και παρατήρησε πως θα εξελιχθούν τα φυτά σου. Χρυσός κανόνας δεν υπάρχει. Πάντως ο διπλασιασμός του φωτισμού σου ψιλοεπιβάλλεται για να μπορείς να έχεις μια μεγαλύτερη γκάμα φυτών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 τι σημαινει ανακλαστηρας κα που μπορω να βαλω την αλλη λαμπα στο καπακι ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 8 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Σε όλα τα ενεργειακά μαγαζιά υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με το μήκος της λάμπας. Αντανακλούν το φώς από την πάνω μεριά της λάμπας προς τα κάτω με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο φωτισμός. http://www.juwel-aquarium.de/en/spezialreflektoren60.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 8 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 ανακλαστιρα εχει κατω στο κεντρο ο αμαζονιος αν θες να παρεις......αμα θες να ασχολιθης κανε μια πατεντα...κ βαλε λαμπα φτοριου.....γιρω στα 24 watt...και θα εισαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 ανακλαστιρα εχει κατω στο κεντρο ο αμαζονιος αν θες να παρεις......αμα θες να ασχολιθης κανε μια πατεντα...κ βαλε λαμπα φτοριου.....γιρω στα 24 watt...και θα εισαι μια χαρα να βάλει λάμπα γύρω στα 24 watt μαζί με τη 11αρα(να εχει 2 λαπεσ δηλαδ'η ι μονο την 24αρα;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 να βάλω λάμπα γύρω στα 24 watt μαζί με τη 11αρα(να εχω 2 λαπεσ δηλαδή ή μονο την 24αρα);;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 9 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Καλό θα ήταν να πας σιγά σιγά και να δεις πως προχωράει ι "δουλεία" 36ν μπορεί να μην τα χρειάζεσαι. Για αρχή διπλασίασε και μάθε από τα λάθη σου. υπομονή και παρατηρητικότητα το παν στο χόμπι μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 9 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Από θερμοκρασία που είσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 26oC Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 10 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Να πω και εγώ την ιδέα μου Αφού έχεις την11αρα πάρε την 24αρα και για αρχή άναψε μόνο την 24 να δεις πως πανε και αν δεν πανε καλά άναψε την εντεκαρα μαζί με την 24 Τι ψάρια θα βάλεις ; Ερώτηση δικιά μου 24 συν11 βαττ δεν θα δίνουν αντιαισθητικο φωτισμό ;;; ΄ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 10 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Μην πηγαίνετε σε extreme καταστάσεις αν δεν έχετε πείρα στον τομέα. Κάποιος που έχει πείρα μπορεί να βάλει και 150watt σε 100 λίτρα ενυδρείο γιατί ξέρει τη θέλει και τη φυτά θα βάλει και πως θα το συντηρήσει. Όσοι δεν έχουμε την ανάλογη πείρα προοράμε με σταθερά βήματα και βλέποντας την εξέλιξη πράττουμε τα ανάλογα ενώ μαζεύουμε εμπειρίες. Αν δεν έχουμε εμπειρία μπορεί με τον πολύ φωτισμό να εκτρέφουμε αλγης και όχι φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος