Jump to content

Μικρα δισκακια εχουν διαφορά μέγεθους

Naskas

Recommended Posts

Καλημερα και καλη βδομαδα σε ολους.

Εχω το εξης θεμα: Εχω παρει 4 δισκακια red turquise εδω και ενα μηνα ιδιου μεγεθους. Ολα καλα τρωνε φυλαρακι d-50 plus, tetra discus, d-allio, vitamin, κ.α. Τρωνε τα παντα λευκο σκουλικι, blood worm γαριδες και τα παντα ολα και τα κοαλα τιποτα :thumbup: .

ερωτηση μου ειναι οτι ο ενας εχει γινει διπλασιος στο μεγεθος σε ενα μηνα και τα αλλα ακολουθουν σε μεγεθος με τον μικροτερο να ειναι σχεδον οπως τον πηρα. Αναλογως βεβαια ο μεγαλος τρωει πολυ και μαζι και οι αλλοι τρωνε κανονικα απλα ο μεγαλος τρωει μεχρι να σκασει. Αργοτερα θα εχω προβλημα με το μεγαλωμα και τον αλλων δισκων? Δεν θελω να μηνουν μικρη δηλαδη σε μεγεθος. Ποιο ειναι το μικροτερο μεγεθος που παιρνει ενας δισκος?

Εχω 240 λτρ φουλ φυτεμενο. Με ΝΟ3 40-50. Ολα τα αλλα μηδενικα. Νερο αλλαζω καθε 10 μερες 30%.

ΡΗ 6,ΚΗ 1,GH 3, temp 27-28.

Ταιζω καθε μερα 5-6 φορες.....μεχρι να σκασουν. Μαλωματα δεν εχω μονο λιγα σκουντιγματα σαν παιχνιδι.....

Τα δισκακια ειναι περιπου 3-4 μηνων τωρα νομιζω.

Έγινε επεξεργασία - Naskas

To μέγεθος επηρεάζετε άμεσα από τα νιτρικά...

Χαμήλωσε τα οπωσδήποτε, είδη μπορεί να έχεις προκαλέσει ανατομικό πρόβλημα.

Αν όλα ήταν φυσιολογικά θα σου έλεγα ότι μερικοί δίσκοι γίνονται οι αρχηγοί της παρέας και τρώνε πολύ παραπάνω και μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Τώρα όμως αν δεν έχει πάρει καθόλου μπόι σε έναν μήνα περίεργο μου φαίνεται..

Για τι μέγεθος μιλάμε?

Ο μεγαλος ειναι 6-7 εκοτ. και ο μικρος ειναι 5 με το ζορι. Το ξερω οτι τα νιτρικα ειναι πολλα αλλα γιατι να ενοχλουν την αναπτυξη τους? Εννοω οτι δεν εχω διαβασει καπου οτι αυτο ειναι μια αιτια. Δεν σε αμφισβητω απλα δεν το εχω δει πουθενα. Σαν θεμα κυριαρχιας κατανοητο αλλα μεσα σε ενα μηνα δεν θα επρεπε οι διαφορες τους να ειναι μικρες εφοσον ειναι αδερφια? Χρωματα παντως βγαζουνε και τα τεσσερα σιγα σιγα με τον μεγαλο να γινεται εκπληκτικος. :thumbup:

Απλα δεν θελω να σταματησει η αναπτυξει των αλλων πιο μικρων.

Ποιο ειναι το μικροτερο μεγεθος που φτανει ενας δισκος πανω-κατω?

Οταν λες ανατομικο προβλημα......τι εννοεις?

ΥΓ. Τα τρια αμεσως μικροτερα απο των πρωτο, εχουν ελαχιστες διαφορες να τονισω. Απλα ο μεγαλος γινεται θηριο. Λες να χρειαστει Gilli Diet?

Έγινε επεξεργασία - Naskas

Ο μεγαλος ειναι 6-7 εκοτ. και ο μικρος ειναι 5 με το ζορι. Το ξερω οτι τα νιτρικα ειναι πολλα αλλα γιατι να ενοχλουν την αναπτυξη τους? Εννοω οτι δεν εχω διαβασει καπου οτι αυτο ειναι μια αιτια. Δεν σε αμφισβητω απλα δεν το εχω δει πουθενα. Σαν θεμα κυριαρχιας κατανοητο αλλα μεσα σε ενα μηνα δεν θα επρεπε οι διαφορες τους να ειναι μικρες εφοσον ειναι αδερφια? Χρωματα παντως βγαζουνε και τα τεσσερα σιγα σιγα με τον μεγαλο να γινεται εκπληκτικος. :thumbup:

Απλα δεν θελω να σταματησει η αναπτυξει των αλλων πιο μικρων.

Ποιο ειναι το μικροτερο μεγεθος που φτανει ενας δισκος πανω-κατω?

Οταν λες ανατομικο προβλημα......τι εννοεις?

Tα νιτρικά πρέπει να διατηρηθούν χαμηλά για να μεγαλώσουν οι δίσκοι γρήγορα και σωστά, ως προς το σχήμα τους. Τώρα εσύ έχεις φυτεμένο ενυδρείο οπότε τα νιτρικά είναι κάλο να τα διατηρείς κάπου στα 10 με αλλαγές νερού.

Έχεις και άλλα ψάρια μέσα ή μονο τους δίσκους?

Εχω ενα ζευγαρι Ζεβρα σκαλαρια, 3αρσεν+1θυλ ραμιρεζι, 6 καρδιναλιους, 3 σαε, 6 κορυ και 5 apple snails.

Τα σαε συντομα θα φυγουν να μπουνε οτο.

Εχω ενα ζευγαρι Ζεβρα σκαλαρια, 3αρσεν+1θυλ ραμιρεζι, 6 καρδιναλιους, 3 σαε, 6 κορυ και 5 apple snails.

Τα σαε συντομα θα φυγουν να μπουνε οτο.

Πολλά ψάρια για να κρατήσεις και τέσσερα δισκάκια..

Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις όταν οι δίσκοι θα γίνουν 15 πόντους;

Aς μεγαλωσουν με το καλο και γινουν 15cm :thumbup: και σιγουρα θα βρεθουν καποιοι να παρουν καποια απο τα αλλα ψαρακια...... Μακαρι να γινουν 15 ποντους....

Aς μεγαλωσουν με το καλο και γινουν 15cm :thumbup: και σιγουρα θα βρεθουν καποιοι να παρουν καποια απο τα αλλα ψαρακια...... Μακαρι να γινουν 15 ποντους....

Μην ξεχνάς τις αλλαγές νερού,ρίξε γρήγορα τα νιτρικά και όλα θα πάνε καλά :thumbup:

Κανενας αλλος καμια εμπειρια?

Καλησπέρα φιλε μου , νομίζω ότι δεν πρέπει να σε ανησυχεί αν και δεν έχω τόση εμπειρία , μπορώ να σου πω ότι σε 2 δισκάκια περίπου 1,5 έτους αγορασμένα το ίδιο μέγεθος που έχω στο ενυδρείο μου , το ένα έχει πραγματικά ξεφύγει ενώ το άλλο εδώ και ένα μηνα έχει αρχίσει να μεγαλώνει .

Το συμπέρασμα μου μετά από 1 χρόνο είναι ότι καθώς αρχάριος στα πρώτα τους κολύμπια τα ταλαιπώρησα λίγο έως πολύ με θεραπείες που πιθανός δεν χρειαζόταν, αλλά τους τις έκανα :thumbup: , λογικά είναι μια εξήγηση τουλάχιστον σε αυτήν την διαφορα που έχω δει στα δικά μου

και καλο θα ήταν να μας ενημερώσει κάοιος που γνωρίζει περισσότερα .

( φάρμακα για τρυπα στο κεφάλι e.t.c που όπως το βλέπω τώρα μάλλον εγώ τα χρειαζόμουν ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...