karrot 6 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 έχω αυτό το ph meter από e-bay http://cgi.ebay.com/Digital-pH-Meter-Teste...=item35ae1306f9 και έχω κάποιες ερωτήσεις μιας και μέσα δεν έχει οδηγίες..... 1)μαζί με το ph meter μου έδωσαν 2 ph buffer σε μορφή σκόνης.Με τι θα τα ανακατέψω και σε τι αναλογίες? 2)μπροστά από το ηλεκτρόδιο έχει κάτι σαν καπάκι με ένα υγρό μέσα.Θα πρέπει να βγει αυτό? 3)Πως γίνεται το καλιβράρισμα?και γενικά κάθε πότε πρέπει αν το κάνω? 4)τι άλλο πρέπει να προσέξω πριν και μετά την χρήση του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 (edited) έχω αυτό το ph meter από e-bay http://cgi.ebay.com/Digital-pH-Meter-Teste...=item35ae1306f9 και έχω κάποιες ερωτήσεις μιας και μέσα δεν έχει οδηγίες..... 1)μαζί με το ph meter μου έδωσαν 2 ph buffer σε μορφή σκόνης.Με τι θα τα ανακατέψω και σε τι αναλογίες? 2)μπροστά από το ηλεκτρόδιο έχει κάτι σαν καπάκι με ένα υγρό μέσα.Θα πρέπει να βγει αυτό? 3)Πως γίνεται το καλιβράρισμα?και γενικά κάθε πότε πρέπει αν το κάνω? 4)τι άλλο πρέπει να προσέξω πριν και μετά την χρήση του? το 2)οκ δεν χρειάζεται να κάνω τπτ....ευτυχώς που δεν έκανα κάτι Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 6 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 (edited) καλησπέρα φίλε μου! κάποια στιγμή είχα παραγγείλει κι εγώ ένα παρόμοιο από ebay... στις ερωτήσεις σου, 1) τα συγκεκριμένα buffer, δεν τα χρησιμοποίησα... μπορείς να βρεις πιό αξιόπιστα στην ελληνική αγορά και σε πολύ χαμηλή τιμή με σαφείς οδηγίες χρήσεις (τα 2 buffer που ήρθαν μαζί με το δικό μου είχαν οδηγίες στα Κινέζικα... ) 2)όπως είπες κι εσύ. πάλι καλά που δεν έκανες κάτι... 3)μαζί με το phmeter πρέπει να σου έχουν και ένα μικρό κατσαβίδι... θα δεις πως το pHmeter έχει στην πίσω μεριά του, δίπλα από το κλιπσάκι του μία μικρή βίδα. Η διαδικασία του καλιμπραρίσματος έχει ως εξής... βουτας το πεχάμετρο σε δμα γνωστού pH. Εάν το πεχάμετρο δείξει διαφορετική τιμή από αυτήν του διαλύματος, τότε με το κατσαβιδάκι γυριζεις την μικρή βίδα προς την μεριά στην οποία η ένδειξη του πεχάμετρου δείξει την τιμή του διαλύματος. Πχ, εάν το διάλυμα είναι pH 4, και το πεχάμετρο δείχνει 4,2 το ρυθμίζεις με το κατσαβίδι μέχρι να δείξει 4. 4) μετά την χρήση του καλό είναι να το ξεπλένεις με απιονισμένο νεράκι, εάν έχεις από Α/Ο ακόμα καλύτερα και θέλει και καλό σκούπισμα. Απλά θέλει λίγη προσοχή η άκρη του. Αυτά... καλές μετρήσεις!! Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2011 - ilouvatar Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 καλησπέρα φίλε μου! κάποια στιγμή είχα παραγγείλει κι εγώ ένα παρόμοιο από ebay... στις ερωτήσεις σου, 1) τα συγκεκριμένα buffer, δεν τα χρησιμοποίησα... μπορείς να βρεις πιό αξιόπιστα στην ελληνική αγορά και σε πολύ χαμηλή τιμή με σαφείς οδηγίες χρήσεις (τα 2 buffer που ήρθαν μαζί με το δικό μου είχαν οδηγίες στα Κινέζικα... ) 2)όπως είπες κι εσύ. πάλι καλά που δεν έκανες κάτι... 3)μαζί με το phmeter πρέπει να σου έχουν και ένα μικρό κατσαβίδι... θα δεις πως το pHmeter έχει στην πίσω μεριά του, δίπλα από το κλιπσάκι του μία μικρή βίδα. Η διαδικασία του καλιμπραρίσματος έχει ως εξής... βουτας το πεχάμετρο σε δμα γνωστού pH. Εάν το πεχάμετρο δείξει διαφορετική τιμή από αυτήν του διαλύματος, τότε με το κατσαβιδάκι γυριζεις την μικρή βίδα προς την μεριά στην οποία η ένδειξη του πεχάμετρου δείξει την τιμή του διαλύματος. Πχ, εάν το διάλυμα είναι pH 4, και το πεχάμετρο δείχνει 4,2 το ρυθμίζεις με το κατσαβίδι μέχρι να δείξει 4. 4) μετά την χρήση του καλό είναι να το ξεπλένεις με απιονισμένο νεράκι, εάν έχεις από Α/Ο ακόμα καλύτερα και θέλει και καλό σκούπισμα. Απλά θέλει λίγη προσοχή η άκρη του. Αυτά... καλές μετρήσεις!! Θα προμηθευτώ υγρά αλλά είμαι λίγο περίεργος και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι αύριο άμα μπορείς στείλε ένα πμ για το που μπορώ αν βρω υγρά Όσο για το πρώτο ερώτημα αν και κινέζικα όπως καλά είπες μάλλον την σκόνη θα την ανακατέψω με 250ml(έχει αυτόν τον αριθμό πάνω στο φακελάκι και άρα αυτό θα είναι μιας και μόνο αυτό κατάλαβα) με νερό από α/ο που είναι καθαρό... πρέπει το ηλεκτρόδιο να είναι μόνιμα βρεγμένο με νερό από α/ο δλδ μέσα στο καπάκι να βάλω βαμβάκι με α/ο και να ακουμπάει το ηλεκτρόδιο και να φυλαχτεί έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 φαντάζομαι ότι το καλιβράρισμα πρέπει να γίνει και με τα 2 διαλύματα και ότι δεν παίζει ρόλο με ποια σειρά θα γίνει.....Επίσης όταν γίνεται το καλιβράρισμα πρέπει τα διαλύματα να έχουν 25c ή δεν έχει σημασία ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 7 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Ναι, το καλιμπράρισμα πρέπει να γίνει σε όποιο διάλυμα έχεις. με όποια σειρά θέλεις. Απλά να προσέξεις να το σκουπίσεις καλά ανάμεσα στα διαλύματα. Τα υγρά που έχω γράφουν από πίσω, ανάλογα με τις θερμοκρασίες, το pH που έχει το διάλυμα, αλλά μην φανταστείς πως 2-3 βαθμοί C κάνουν διαφορά στο pH. Το στρογγυλεμένο να κοιτάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 7 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει σειρά για το καλιβράρισμα και έχει και μεγάλη σημασία. Πρώτα καλιμβράρεις στο 7 μετά στο 4 ή στο 10 (ανάλογα του τι θα μετρας) και μετά ξανά στο 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 7 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει σειρά για το καλιβράρισμα και έχει και μεγάλη σημασία. Πρώτα καλιμβράρεις στο 7 μετά στο 4 ή στο 10 (ανάλογα του τι θα μετρας) και μετά ξανά στο 7. αυτό δεν το γνώριζα... είχα δει κάποιες οδηγίες και δεν λέγανε σειρά... ευχαριστούμε για την πληροφορία κύριε Δημήτρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει σειρά για το καλιβράρισμα και έχει και μεγάλη σημασία. Πρώτα καλιμβράρεις στο 7 μετά στο 4 ή στο 10 (ανάλογα του τι θα μετρας) και μετά ξανά στο 7. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος