Jump to content

Dwarf Angelfish μαζί με κοράλλια?

dim84

Recommended Posts

Γνωρίζεται αν όλα τα είδη των Dwarf Angelfish (Centropyge), δεν είναι reef safe ή έχει να κάνει ανάλογα με το χαρακτήρα του καθενός? Υπάρχει μήπως κάποιο είδος που έχει λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσει κάποιο κοράλλι? Γενικός συνιστώνται για Reef ή fish only συστήματα?

Γνωρίζεται αν όλα τα είδη των Dwarf Angelfish (Centropyge), δεν είναι reef safe ή έχει να κάνει ανάλογα με το χαρακτήρα του καθενός? Υπάρχει μήπως κάποιο είδος που έχει λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσει κάποιο κοράλλι? Γενικός συνιστώνται για Reef ή fish only συστήματα?

Η δική μου άποψη και από αυτά που έχω διαβάσει είναι ότι τα αγγελοψαρα δεν είναι reef safe.Βέβαια έχω δει ενυδρεία reef που έχουν και αγγελοψαρα.Αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του κάθε ψαριού και με προσωπική ευθύνη αυτού που το βάζει. :thumbup:

είχα για χρόνια flame angel χωρίς πρόβλημα με lps-sps

,σίγουρα παίρνεις κάποιο ρίσκο βάζοντας τέτοιο ψαράκι στο ενυδρείο

Εχω δει υφαλους μονο με αγγελους ολα τα centropyge αλλα και ναυαρχους ,αυτοκρατορες με sps,lps,clams χωρις κανενα προβλημα το μυστικο των ιδιοκτητων τους ηταν ενα:μεγαλα συστηματα με τεραστια σκιμμερ και καθημερινο ταεισμα 4,5 φορες την μερα με μεγαλες ποσοτητες, και εχω δει reef safe ψαρια tangs κ.α. να ξεσκιζουν ακροπορες και lps για πλακα!

αρα αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσο εξασφαλιζουν τα ψαρακια την τροφη τους και ειναι χορτατα εχουν τους χωρους τους κτλπ ολα ειναι super.....

και κατι αλλο

ξερεις οτι το flame Αμερικης δεν ειναι reef safe με το αντιστοιχο Ινδονησιας που θεωρειται reef safe With Caution? ο λογος ?στην αμερικη εχουν ξεσκισει τους υφαλους που ειναι πηγη στεγης και τροφης και ετσι πολλα ψαρια που δεν βρισκουν πηγες τροφης αρχισουν και ξεκοκαλιζουν οτι βρουν....

Εχω δει υφαλους μονο με αγγελους ολα τα centropyge αλλα και ναυαρχους ,αυτοκρατορες με sps,lps,clams χωρις κανενα προβλημα το μυστικο των ιδιοκτητων τους ηταν ενα:μεγαλα συστηματα με τεραστια σκιμμερ και καθημερινο ταεισμα 4,5 φορες την μερα με μεγαλες ποσοτητες, και εχω δει reef safe ψαρια tangs κ.α. να ξεσκιζουν ακροπορες και lps για πλακα!

αρα αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσο εξασφαλιζουν τα ψαρακια την τροφη τους και ειναι χορτατα εχουν τους χωρους τους κτλπ ολα ειναι super.....

και κατι αλλο

ξερεις οτι το flame Αμερικης δεν ειναι reef safe με το αντιστοιχο Ινδονησιας που θεωρειται reef safe With Caution? ο λογος ?στην αμερικη εχουν ξεσκισει τους υφαλους που ειναι πηγη στεγης και τροφης και ετσι πολλα ψαρια που δεν βρισκουν πηγες τροφης αρχισουν και ξεκοκαλιζουν οτι βρουν....

Θα συμφωνήσω απόλυτα...άλλωστε και στο δικό μου reef στεγάζονται δύο μεγάλοι αγγέλοι και ένας μικρός μέχρι στιγμής.

Imperator...Anularis...Flame

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Big Blue, τον υφαλο σου τον παρακολουθω απο την αρχη και δεν σου κρυβω οτι τον ζηλευω (με την καλη εννοια) τοσο για την συντηρηση που κανεις αλλα και για τους οργανισμους που φιλοξενεις και παντα διαβαζω με ενδιαφερον την εξελιξη και τις συμβιωσεις που εχεις .... :thumbup: καμια μερα θα θελα να το δω κ απο κοντα...

Big Blue, τον υφαλο σου τον παρακολουθω απο την αρχη και δεν σου κρυβω οτι τον ζηλευω (με την καλη εννοια) τοσο για την συντηρηση που κανεις αλλα και για τους οργανισμους που φιλοξενεις και παντα διαβαζω με ενδιαφερον την εξελιξη και τις συμβιωσεις που εχεις .... :thumbup: καμια μερα θα θελα να το δω κ απο κοντα...

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου γιά το ενδιαφέρον, και να ξέρεις ότι πάντοτε είσαι ευπρόσδεκτος στα μέρη μας και στο σπιτικό μου.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Άρα απο οτι κατάλαβα τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αλλά αν τους εξασφαλιστούν καλές συνθήκες και μπόλικη καλή τροφή είναι στα συν..

προσωπικά εχω ακούσει πάρα πολλές περιπτώσεις όπου το < πρόβλημα > εμφανίστηκε μετά από μεγαλο χρονικό διάστημα

ΙΜΟ όταν έχεις να κάνεις με μεγάλα ψάρια , δύσκολα θα τα χορτάσεις με τα συνήθη ταΐσματα

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι όταν βάζεις ένα αγγελόψαρο το θέμα δεν είναι αν θα χτυπήσει τα κοράλλια αλλά το πότε θα τα χτυπήσει.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι όταν βάζεις ένα αγγελόψαρο το θέμα δεν είναι αν θα χτυπήσει τα κοράλλια αλλά το πότε θα τα χτυπήσει.

Δεν είναι απαραίτητο οτι θα χτυπήσει κοράλλια.Μπορεί να βάλεις ένα ψάρι και να μην σου χτυπήσει τίποτα και να βάλεις μετά ένα κοράλλι και να φάει κολημα με το καινούργιο. :thumbup:

ακριβως ετσι ειναι παιδια....ολα ειναι σχετικα,και γιαυτο παντα η βιβλιογραφια αναφερει το κλασικο with precaution...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...