andreasm2121 6 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 Γειά σας, Εχω ένα Juwel Rio 180L το οποίο πρόκειται να το μετατρέψω σε reef. To reef πρόκειται να είναι μικτό (soft, LPS και κάποια SPS. Πάω για 4x39W Τ5) χωρίς sump και λογικό είναι να κάνω μάλλον overstocking Εχω καταλήξει στην Deltec. To Deltec MCE300 θεωρητικά με υπερκαλύπτει (αφού ειναι για 320Λ) σχεδόν 2 φορές. To δικό του manual λέει επακριβώς 320L light stocking / 250L normal stocking http://www.deltec-aquaristik.com/_downloads/MCE_300.pdf Αντίστοιχα για το MCE600 το manual λέει 600L light stocking / 500L normal stocking. Δεν έχω πλάνο για μεγαλύτερο άρα με το Deltec MCE300 είμαι εντάξει ??? Κάποιος με MCE300 σε αντίστοιχα λίτρα ??? Ευχαριστώ ΥΓ Και κάτι άλλο από πλευράς κυκλοφορίας : Εχω μια Κοραλία Νανο 900l/h (από παλιό νανο reef) + 600λ/h από το φιλτρο της juwel που θα το κρατήσω ως χημικό + 3200l/h από κινέζικη pump που σκέφτομαι να πάρω = 4700 l/h θα είμαι εντάξει ??? Θα υπάρχει πρόλημα λόγω της 'ασσύμετρης' ισχύος ??? Εναλλακτικά μπορεί να πάρω 2 Κοραλλία 2 (2 x 2300 l/h) ή tunze 6025 (2800 l/h) + 600λ/h από το φιλτρο της juwel = 5000 l/h το οποίο λογικά είναι καλύτερο αλλά value for money αξίζει ??? Περίπου 12 Euro vs 90 Euro ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 6 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 Αν έχεις σκοπό για 190lt μικτό reef, και με overstock που αναγράφεις το MCE-300 θα είναι ΟΚ. Αν θυμάμαι υποστηρίζει (βάση της εταιρείας) περίπου 260lt με κανονικό bioload. Λογικά αν παραγεμίσεις το ενυδρείο η απόδοση δεν θα είναι η ίδια... Αν υπάρχει το χρήμα θα έπερνα το MCE600. Πληροφοριακά έχω το MCE300 σε ενυδρείο 60lt με δύο ψαράκια Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω είναι ότι πρέπει να ταίζω τα κοράλια με το χέρι. Ο λόγος είναι ότι μόλις ρίξω φαγητό για τα ψάρια το skimmer σε 5λεπτά τα βγάζει. Οπότε δεν μένει τροφή για τα LPS... Η διαφορά του MCE300 με MCE600 εκτός απο την τρόμπα και τον θάλαμο φυσαλίδων είναι και το δοχείο περισυλλογής. Στο MCE300 θέλει καθάρισμα και στο εσωτερικό μέρος του skimmer. Προσωπικά δεν με πειράζει, αλλα σε κάποιο με μεγάλο ενυδρείο λογικά το καθάρισμα θα είναι πιο χρονοβόρα. Όσο για την κυκλοφορία παίζει ρόλο το σχήμα του ενυδρείου, τα λίτρα και η τοποθέτηση του βράχου. Στο 60αρι μου έχω κυκλοφορία 1.600lt/h και μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα προβώ σε αγορά και δεύτερου. Καλό είναι να υπάρχει κυκλοφορία σε όλα τα σημεία του ενυδρείου. Αν δεις ότι υπάρχει κυματισμό σε όλες της επιφάνειες του βράχου νομίζω ότι εισαι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 6 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 το 600ρι πάρε, εγώ το έχω σε 200 λίτρα νερό... στα συν το ότι παίρνει μέσα άνθρακα και αντιφώσφορο και γλυτώνεις το extra φίλτρο (μεγάλη υπόθεση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 7 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 εγω τρεχω το 300αρι σε ριο 180 ενα χρονο + τωρα και δεν εχω προβλημα.αθορυβο τελειως.φιλος εχει το 600αρι και γινεται χαμος απο θορυβο.σκεψου το βγαζει το βραδυ απο την πριζα γιατι δεν μπορει να κοιμηθει.σιγουρα παντως κανει καλυτερη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 7 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 εγω τρεχω το 300αρι σε ριο 180 ενα χρονο + τωρα και δεν εχω προβλημα.αθορυβο τελειως.φιλος εχει το 600αρι και γινεται χαμος απο θορυβο.σκεψου το βγαζει το βραδυ απο την πριζα γιατι δεν μπορει να κοιμηθει.σιγουρα παντως κανει καλυτερη δουλεια. επιβεβαιώνω κάνει λίγο σαν πλυντήριο αλλά όλα αυτά μέχρι να βάλεις το σετάκι που έχει βγάλει η εταιρεία για μείωση θορύβου και το δίνει δωρεάν Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 7 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 επιβεβαιώνω κάνει λίγο σαν πλυντήριο αλλά όλα αυτά μέχρι να βάλεις το σετάκι που έχει βγάλει η εταιρεία για μείωση θορύβου και το δίνει δωρεάν Ποιο είναι αυτό;Και πως το προμηθευόμαστε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 7 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Ποιο είναι αυτό;Και πως το προμηθευόμαστε; http://www.theaquariumsolution.com/sound-r...nd-mc500-models Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 7 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) http://www.theaquariumsolution.com/sound-r...nd-mc500-models Eυχαριστώ τους εστειλα mail. Y.Γ. και μου απάντησαν ηδη ότι θα κοιτάξουν να μου στείλουν ένα. Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 7 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Eυχαριστώ τους εστειλα mail. Y.Γ. και μου απάντησαν ηδη ότι θα κοιτάξουν να μου στείλουν ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasm2121 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ. Βρήκα επίσης και ένα χρήσιμο άρθρο Converting juwel tanks to marine spec http://www.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=198571 που απαντά σε όλες (και άλλες πολλές) τις ερωτήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος