Jump to content

Νέο Ενυδρείο 300 λτ

moutros

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι νέος στο χόμπι του ενυδρείου και έχω καποιες απορίες οσο αναφορα το στήσιμο του ενυδρείου.

Θέλω να βάλω Αφρικάνες και θέλω να ρωτήσω.

1) Στον πάτο του ενυδρείου να βάλω φελιζολ ή οχι ? Καποιος μου είπε να βάλω για να μην έχω πρόβλημα με τις πέτρες επειδη σκάβουν πολύ.

2) Αγόρασα πέτρες απο την εταιρία Ερμής που ήδη αρκετοι γνωρίζετε. Διάλεξα τυπου moonstone και ηφαιστιακές. Σωστά ή λάθος ?

3) Τις έβρασα για απολύμανση αλλα οι moonstone έχουν καποια σημαδια απο " βρυα " και χώμα. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ενυδρείο?

4) Έχω 2 φίλτρα eheim 2213 . Θα χρειαστεί να βάλω κάτι άλλο ?

5) Απο Φωτισμό τι θα χρειαστεί ? Κανονικές λάμπες ή ειδικές για ενυδρείο? Τι χρώμα ?

Αυτα για αρχή .

Σας ευχαριστώ πολύ !!!

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι νέος στο χόμπι του ενυδρείου και έχω καποιες απορίες οσο αναφορα το στήσιμο του ενυδρείου.

Θέλω να βάλω Αφρικάνες και θέλω να ρωτήσω.

1) Στον πάτο του ενυδρείου να βάλω φελιζολ ή οχι ? Καποιος μου είπε να βάλω για να μην έχω πρόβλημα με τις πέτρες επειδη σκάβουν πολύ.

ναι να βαλεις

2) Αγόρασα πέτρες απο την εταιρία Ερμής που ήδη αρκετοι γνωρίζετε. Διάλεξα τυπου moonstone και ηφαιστιακές. Σωστά ή λάθος ?καλυτερα να αγοραζες ασβεστολιθηκες.

3) Τις έβρασα για απολύμανση αλλα οι moonstone έχουν καποια σημαδια απο " βρυα " και χώμα. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ενυδρείο?Προσπαθησε να τις καθαρισεις με μια βουρτσα.Προσθεσε και λιγη χλωρινη (1 καπακι για καθε 19 λιτρα.) και αστες μια ημερα. μετα καλο πλυσιμο και αστες σε νερο με αντιχλωριο.

4) Έχω 2 φίλτρα eheim 2213 . Θα χρειαστεί να βάλω κάτι άλλο ?

5) Απο Φωτισμό τι θα χρειαστεί ? Κανονικές λάμπες ή ειδικές για ενυδρείο? Τι χρώμα ?Κανονικες για ενυδρειο τ8 η τ5

Αυτα για αρχή .

Σας ευχαριστώ πολύ !!!

Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα !

Για πέτρες διαλεξα τη λάβα λόγω βάρους, για να μην παραφορτώσω το ενυδρείο με το βάρος απο τις πέτρες .

Θα έχω πρόβλημα εάν τις βάλω ;

Όσο αναφορά τις λάμπες εάν πάρω απλού φωτισμού κ όχι ενυδρείου θα έχει διάφορα ; Κάπου νομίζω είχα διαβάσει ότι δεν θέλουν οι αφρικανες ειδικό φωτισμό !

Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά επειδή είναι αρχή δεν θέλω να μου πλασάρουν ότι θέλουν τα "ενυδριαδικα" και ότι κάνω στην αρχή πολύ δύσκολα αλλάζει μετά !

Όσο αναφορά τα φίλτρα είναι αρκετά ;

Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Καλως ήλθες στην Αφρική! :thumbup:

Να σε ρωτήσω είσαι σίγουρος για τις πέτρες που πήρες?Είναι λάβα?

Με αγχώνει λίγο το πράσινο χρώμα τους.....

Το βάρος να μήν σε απασχολεί...αν στησεις σωστά και προσεκτικά το ενυδρείο σου δεν έχεις κανένα πρόβλημα!

Ο φωτισμός στο Αφρικανκο ενυδρείο πράγματι δεν εχει απαιτήσεις!

Μπορείς να πας σε ενα καταστημα με ηλεκτολογικά και να κανεις μια απλη κατασκευή με ενα ηλεκτρονικο μπλαστ και μια λάμπα τυπου Gro lux (sylvania)

Δώσε μας τις διαστάσεις του ενυδρείου σου(μήκος χ ύψος χ πλάτος) να εχουμε εικόνα ωστε να μπορουμε να συζητησουμε για την φιλτρανση και την συνθεση των ψαριών :thumbup:

Ρίξε και μια ματιά εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

Tο φελιζολ επισης αν οι πετρες στηθουν πρωτα και σωστα,και μετα πεσει η αμμος να τις σταθεροποιησει,δεν ειναι απαραιτητο

Επισης αν θελεις,οι φωτογραφιες που ανεβαζεις να ειναι σε αναλυση 800 Χ 600,ωστε να ειναι ευκολο να διαβαστει το θεμα σου :thumbup:

Σορρυ για την αναλυση τισ επομενες θα τις ανεβασω σε 800 χ 600 .

Διαστάσεις ενυδρείου 130χ60χ45 (μηκος χ υψος χ πλατος)

οι πετρες ειναι λαβα κανονικα ειναι μαυρες αλλα με το φλας "πρασσινησαν" :thumbup:

εχω προβλημα να τις χρησαιμοποιησω ?

ακομα δεν βαζω τιποτα μεσα μεχρι να σιγουρευτω για καποια πραγματα απο τους εμπειρους !!!

ευχαριστω

Καλησπερα.

Πολυ καλο πλυσιμο στης moonstone μεχρι να καθαρισουν εντελως.

Κι εγω απο Ερμη τις πηρα και συνεχεια καθαριζα τα φιλτρα μου.Καλυτερα τωρα που ειναι αρχη :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...