Jump to content

Tο πρωτο μου μονομαχοενυδρειο

celtis

Recommended Posts

ηρθε η ωρα να παρουσιασω κ εγω το δικο μου μονομαχοενυδρειο.Ειναι καινουργιο ακομα (ετρεχε 1,5 βδομαδα πριν μπει ο μονομαχοσ μεσα) και σιγουρα δεν ειναι ακομα στρωμενο αλλα τον λυπηθικα οταν τον ειδα στο ποτηρακι στο καταστημα και πιστεψα οτι ακομα κ ετσι θα του παρεχω καλυτερες συνθηκες απ οτι οι ειδικοι!ετσι κ τον πηρα!θα ηθελα τις συμβουλες και τις παρατηρησεις σας!χωστε ελευθερα!!μετρησεις δεν εχω γιατι εχω παραγγειλει τα τεστ και ειμαι στο "περιμενε"...

επισης θελω την αποψη σας .χρησιμοποιουσα το strees zyme της API για το στρωσιμο.να συνεχισω κανονικα τωρα που ειναι κ ο μικρος μεσα?

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 20*20*25

Συνολικά Λίτρα: 10

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:κερατοφυλλο

Ψάρια: μονομαχος

Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: μαυρο

Πέτρες: ?

Ξύλα: ?

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα: dennerle

Βυθός: dennerle gravel κοκομετριας 0,7-1,2 mm

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): dennerle nano light 9 watt

Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: dennerle nano eckfilter

Θέρμανση/ Ψύξη:aquarium systems newattino 10w

Λίπανση: αμπουλα bio vert σε καθε αλλαγη νερου τον πρωτο καιρο

Παροχή CO2: -

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή: tetra betta flake mix & sera bloodworms

Παράμετροι

pH:

Γενική σκληρότητα (GH):

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):

Αμμωνία (ΝΗ3):

Νιτρώδη (ΝΟ2):

Νιτρικά (ΝΟ3):

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C): 24

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: μια φορα την εβδομαδα το 25% του νερου

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: σε δοχειο απ την προηγουμενη μερα με αντιχλωριο tetra aquasafe

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

οι φωτο θα ανεβουν σιγα σιγα και αν μας κανει την χαρη η συνδεση!την υπομονη σας παρακαλω!!

post-39921-1296923772_thumb.jpg

και η τελευταια!!(μεχρι να βρω προγραμμα να κατεβαζω ποιοτητα και να σας πηξω!!!!)

post-39921-1296924515_thumb.jpg

καλησπερα φιλε!πολυ καλη δουλεια βλεπω εκανες που απ΄οτι καταλαβα το εψαξες... :thumbup: εγω αν ειχα κατι να αλλαζα θα εβαζα ενα ματσακι cabomba αριστερα πολυ κοντα στο ξυλο και θα σου δινει ενα πολυ ομορφο πρασινο κι ενα ομορφο aquascape :thumbup:

σε ευχαριστω πολυ!ναι φυτακια θα μπουν αρκετα ακομα!να σου πω την αληθεια μου εγω νομιζα οτι το φυτο που εχω τετοιο ειναι αλλα στο μαγαζι που το πηρα επεμεναν οτι ειναι κερατοφυλλο...

:thumbup:

πολυ ωραιο! να το χαρεις και σιγα σιγα να βαλεις και κανα ευκολο φυτακι ακομα. :thumbup:

πολυ καλο! :thumbup: οσο αναφορα τις φωτο μπορεις να τους χαμηωσεις αναλυση με τη ζςγραφικη των windows αλλαζοντασ απλα το μεγεθος!

πολυ ωραιο!! βαλε και αλλα φυτα να το κανεις ζουγλα :thumbup::thumbup:

Υ.Γ.

ο μονομαχος σου μοιαζει αρκετα με τον δικο μου :buttrock: :buttrock:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry506222

• 2 weeks later...

παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια!το setup αλλαξε λιγο αλλα οχι ιδιαιτερα ωστε να το παρουσιασω ακομα.προστεθηκε μια ριζουλα και λιγο κερατοφυλλο.επειδη βλεπω οτι ο μονομαχος μου ειναι λιγο μουροχαυλος σκεφτομουν το ενδεχομενο να προσθεσω 1-2 γαριδουλες με την επομενη προσθηκη φυτων.θα ηταν υπερβολη πιστευετε?

πολύ ωραίο το ενυδρείο σου :) για μένα αν και αρέσουν στους μονομάχους τα φυτά μπορεί να το άφηνα και έτσι άντε να έβαζα κανένα φυτό ακόμα :rasp: απλά 1 μικρή συμβουλή

1)έχεις βάλει και πέτρες άμα βλέπω καλά τσέκαρε άμα η πέτρες σου είναι ασβεστολιθικές.Στον μονομάχο αρέσει το ελαφρός μαλακό νερό :D και άμα είναι ασβεστολιθικές δυστυχώς θα πρέπει να βγουν

Έγινε επεξεργασία - karrot

εννοειται οτι θελω συμβουλες!γι αυτο κ το παρουσιαζω αλλωστε!!

φιλε μου μαυρο αυτοκολλητο φοντο του εχω,δεν ξερω αν φαινεται στις φωτο!

οσο για τις πετρες,δεν τις τσεκαρα αλλα με διαβεβαιωσαν στο καταστημα οτι δεν ειναι!

φυτακια θα προσθεσω απλα για να κρυφτουν οσο γινεται τα μηχανηματα.

αλλα ετσι κ αλλιως το aquascape θα υποστει αλλαγες ακομα.αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα ειναι "συμβατες" λιγες γαριδουλες εδω μεσα

εννοειται οτι θελω συμβουλες!γι αυτο κ το παρουσιαζω αλλωστε!!

φιλε μου μαυρο αυτοκολλητο φοντο του εχω,δεν ξερω αν φαινεται στις φωτο!

οσο για τις πετρες,δεν τις τσεκαρα αλλα με διαβεβαιωσαν στο καταστημα οτι δεν ειναι!

φυτακια θα προσθεσω απλα για να κρυφτουν οσο γινεται τα μηχανηματα.

αλλα ετσι κ αλλιως το aquascape θα υποστει αλλαγες ακομα.αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα ειναι "συμβατες" λιγες γαριδουλες εδω μεσα

όσο για τις γαρίδες που λες amano(γίνονται μεγάλες) λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα σε σχέση με τον μονομάχο αρκεί να μην τις πάρεις μικρές για τους ίδιους λόγους που θα σου πω και πιο κάτω για τις red cherry αν και τα λίτρα σου είναι λίγα για amano + μονομάχο....άμα βάλεις red chery παίζει ρίσκο με τον μονομάχο μιας και μπορεί να μην τις πειράξει αλλά μπορεί να σου βγει και αγρίμι πάντως το γεγονός ότι δεν έχεις πολλά φυτά σίγουρα δεν βοηθά.Άμα είναι φρεσκοστρομμένο το ενυδρείο να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα για αν βάλει μέσα γαρίδες....η πιο ασφαλής λύση είναι να βάλεις 1 σαλιγκαράκι neritina που θα περιμένεις και γι'αυτό λίγο καιρό για να μπει.Όσο για τις πέτρες ρίξε λίγο ακουαφόρτε, αφού τις βγάλεις,άμα δεις να αφρίζουν σημαίνει ότι είναι ασβεστολιθικές. Άμα δεν είναι καθάρισε τες καλά και μπλουμ μέσα

Έγινε επεξεργασία - karrot

Θα ηταν πολυ ωραιο να εβαζες ενα σαλιγαρι μεσα οπως Apple snail η' κατι αλλο.εγω πριν μια εβδομαδα εβαλα ενα Apple snail κατα λαθος :rasp: γιατι δεν μου αρεσαν ποτε τα σαλιγκαρια και τωρα εχω χαζεψει... :) ο μονομαχος γιατι δεν ειναι κινητικος? :D το ενυδρειο σου εχει θερμοστατη?

Θα ηταν πολυ ωραιο να εβαζες ενα σαλιγαρι μεσα οπως Apple snail η' κατι αλλο.εγω πριν μια εβδομαδα εβαλα ενα Apple snail κατα λαθος :rasp: γιατι δεν μου αρεσαν ποτε τα σαλιγκαρια και τωρα εχω χαζεψει... :) ο μονομαχος γιατι δεν ειναι κινητικος? :D το ενυδρειο σου εχει θερμοστατη?

Α και κατι αλλο!τα καφε που εχεις στον πατο του ενυδρειου μαζι με το ξυλο ειναι πετρες?

@karrot τις πετρες δεν τισ τσεκαρα πριν αλλα εννοειται οτι περασαν απο πολλους βρασμους πριν μπουν στο ενυδρειο!

@betta21 δεν ειπα οτι δεν ειναι κινητικος!απλα οτι ειναι μουροχαυλος!! :)

και τα τσαλιμια του κανει κ απ ολα.απλα δεν επιτιθεται!εβαλα δοκιμαστικα κ υπο παρακολουθηση ενα γκαπυ κ δεν ασχολιθηκε καν.

ναι στο βυθο πετρουλες ειναι.κ ναι οπως λεω και στην φορμα παρουσιασης εχει θερμοστατη!

αλλα απ οτι μου λετε μαλλον κ εγω για σαλιγκαρακι το παω

Συγνωμη φιλε δεν το ειδα για τον θερμοστατη :rasp: μηπως κανει πολυ αναταραξη το φιλτρο και δεν του αρεσει? αν οχι καλο ειναι αυτο αμα βολταρει παει να πει οτι του αρεσει :D την cabomba στην εδωσαν για κερατοφυλλο?αλλα αμα βαλεις ενα ματσακι cabomba εκει που εχεις την αλλη θα γινει πολυ ωραιο με το φωτεινο του πρασινο και θα χαζευεις με τις ωρες και θα σου κρυψει και το φιλτρο :)

το φιλτρο εκτος απ το spray bar ειναι ρυθμισμενο και στην χαμηλοτερη ροη αρα λογικα δεν εχει προβλημα.ασε που τον εχω πετυχει πολλες φορες να βουταει στο "καταρρακτη" απ το φιλτρο κ λεω WTF! :)

ασε σου λεω ειναι πολυ υποπτος ο μικρος!!

ναι το επομενο φυτο που θα μπει θα ειναι για την καλυψη του φιλτρου κ του θερμοστατη....

οσο για το μαγαζι να λεω παλι καλα που δεν μου εδωσαν ανιθο που φερνει κ λιγο... :rasp:

μηπως προσπαθει να αποφυγει την ροη και νευριαζει γιατι ετσι εκανε ενας μονομαχος που εχω κι οταν του εφτιαξα το spraybar να χτυπα στο τζαμι και αναμεσα στο τζαμι και το spraybar εβαλα σφουγγαρι και αφησα μονο μια τρυπα ακαλυπτη για αναταραχη πηρε τα πανω του!!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...