aiswpos 3 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας παιδια ψάχνοντας στο ebay έπεσε το μάτι μου στο εξής για φωτισμό του ενυδρείου μου, που δεν έχει δική του λάμπα: http://cgi.ebay.com/Submerged-Aquarium-Flu...=item27b742a109 Το ενυδρείο μου είναι 25 λίτρα και έχω μέσα 2-3 ανούμπιες.. Το ερώτημα είναι αν είναι αρκετός ο παραπάνω φωτισμός. Βλέπω είναι στα 4 watt, αρκεί? Αν όχι πόσα περίπου χρειάζονται και ποιες άλλες παραμέτρους θα 'πρεπε να λάβει κανείς υπ'όψη όσον αφορά το φωτισμό? Ευσαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xlomoc 3 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 φίλε για τα 25 λυτρα σου με ανουμπλιες πιστευω πως θα εισαι οκ ειμαι αρκετα σιγουρος..... Τώρα ομως αμα θες να το ψαξεις το θεμα οταν περνεις μια λαμπα κοιτας τα Watt,ta cm(ekatosta),αν ειναι τυπου T5-T8(η Τ5 εχει πιο πολυ φως),και τα Κ (Κελβιν δηλαδη το φασμα φωτος οσο πιο πολλα κελβιν τοσο πιο πολυ φως) Αυτα απο μενα περιμενω να μου πεις ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 3 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 φίλε για τα 25 λυτρα σου με ανουμπλιες πιστευω πως θα εισαι οκ ειμαι αρκετα σιγουρος.....Τώρα ομως αμα θες να το ψαξεις το θεμα οταν περνεις μια λαμπα κοιτας τα Watt,ta cm(ekatosta),αν ειναι τυπου T5-T8(η Τ5 εχει πιο πολυ φως),και τα Κ (Κελβιν δηλαδη το φασμα φωτος οσο πιο πολλα κελβιν τοσο πιο πολυ φως) Αυτα απο μενα περιμενω να μου πεις ... Θα έλεγα ότι το "πιο πολύ φως" δεν πάει με το Τ5 ή Τ8 (που σχετίζεται με τη διάμετρο της λάμπας) Επίσης ούτε και τα πιο πολλά Kelvin που έχουν να κάνουν με τη "θερμοκρασία" του φωτός ή αν θέλεις με το φάσμα στο οποίο εκπέμπει η λάμπα. Όσον αφορά το ερώτημα του φίλου θα έλεγα να την αποφύγεις την εν λόγω λάμπα για δύο λόγους 1. Λίγα watt 2. Είναι βυθιζόμενη και δεν θα είχα εμπιστοσύνη σε μη επώνυμο βυθιζόμενο προϊόν (και μάλιστα στα 220 volt) αν δεν το έπιανα στα χέρια μου πριν το αγοράσω 3. Υπάρχουν αρκετά άλλα προϊόντα με λάμπες πάνω σε φωτιστικά με μάνταλο που μπορείς να βρεις σε ενυδρειακά καταστήματα για μικρά ενυδρεία που είναι πολύ καλύτερα για τη δική σου περίπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
aiswpos 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 αχα, οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια... Όσο για το οτι ειναι βυθιζόμενη η λάμπα, σκεφτηκα οτι μπορει να μπει και λιγο πιο πανω απ τη σταθμη του νερου χωρις προβλημα... Όπως και να χει θα ψαξω πρωτα για κατι επωνυμο και πιο αξιοπιστο. Ευχαριστωκαι πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος