Jump to content

Θάβονται τα Golden Apple Snails

Recommended Posts

Έχω 7 golden apple snails περίπου 1 μήνα και κάτι, δεν είναι και πολύ μεγάλα σε μέγεθος. Σχεδόν από την αρχή τα βλέπω και θάβονται μέσα στην άμμο. Τις πρώτες μέρες μάλιστα τα ξέθαβα αλλά μετά τα άφησα έτσι. Γιατί το κάνουν αυτό; Επίσης έχω γεμίσει στο ενυδρείο πολύ μικρά σαλιγκάρια. Γεννάνε τα golden μέσα στην άμμο; Δεν είδα πουθενά αυγά έξω από το ενυδρείο.

τα golden γεννανε τσαμπια εκτος νερου

αμα σου εχει γεμισει με μικρα σαλιγκαρια ειναι λαθρεπιβατες :):D που ηρθα στο ενυδρειο σου απο φυτα

τωρα γιατι θαβοτε δν ξερω εχω apples 1 χρονο και δεν τα εχω δει ποτε χωμενα :thumbup:

τα golden γεννανε τσαμπια εκτος νερου

αμα σου εχει γεμισει με μικρα σαλιγκαρια ειναι λαθρεπιβατες :):D που ηρθα στο ενυδρειο σου απο φυτα

τωρα γιατι θαβοτε δν ξερω εχω apples 1 χρονο και δεν τα εχω δει ποτε χωμενα :thumbup:

Τι να πω, να γέννησαν και να μην το πήρα χαμπάρι.... ποιος ξέρει. Είναι πολλά για να μπήκαν από άλλο ενυδρείο και εμφανίστηκαν ξαφνικά όλα μαζί.

Θάβονται κανονικά μέσα και μετά από ώρα ξανά βγαίνουν.

Eισαι σίγουρος οτι τα μωρά που βλέπεις είναι απο apple? Οπως είπε και ο Σπύρος, τα apple αφήνουν τσαμπιά με αυγά έξω απο το νερό, συνήθως στο καπάκι του ενυδρείου.

Eισαι σίγουρος οτι τα μωρά που βλέπεις είναι απο apple? Οπως είπε και ο Σπύρος, τα apple αφήνουν τσαμπιά με αυγά έξω απο το νερό, συνήθως στο καπάκι του ενυδρείου.

Δεν έχω ξανά δει οπότε δεν ξέρω πως είναι τα μωρά. Πάντως έχουν διάφανο κέλυφος και είναι στρογγυλά. Τώρα είναι κλειστά τα φώτα οπότε δεν μπορώ να βάλω φωτογραφία.

2 φωτογραφίες από τα μικρά. Τα περισσότερα είναι όπως το μικρό στην πρώτη φωτογραφία. Ελάχιστα είναι πιο μεγάλο όπως αυτό στο φυτό. Είναι golden apple snails; Σαν τα μικρά είναι ίσως και 30 μέσα στο ενυδρείο και τα περισσότερα πάνω σε τζάμι. Αν δεν είναι GAS να τα βγάλω;

post-21690-1296842577_thumb.jpg

post-21690-1296842587_thumb.jpg

Πρόκειται για σαλιγκαρια λαθρεπιβάτες.

Δεν είναι apple snails

Και στις 2 φωτογραφίες; Να τα βγάλω όλα; Τι να κάνω;

αν σε χαλανε ναι. μονο καλο κανουν ομως. εγω τα βγαζω παντως δε θελω 500 σαλιγκαρια μεσα εχω τον μηλο και ενα αλλο μαυρο και ειμαι οκ.

τα apple snail θα τα δεις να κανουν τρελα πραγματα οποτε μην ανυσηχεις που κρυβονται.τους λαθρεπιβατες θα ειρθαν μαζι με τα φυτα. αλλα δεν κανουν κακο σε κατι. :thumbup:

Και στις 2 φωτογραφίες; Να τα βγάλω όλα; Τι να κάνω;

Αν αποφασίσεις να τα βγάλεις και πριν τα πετάξεις, στείλε ένα πμ :thumbup:

Αν αποφασίσεις να τα βγάλεις και πριν τα πετάξεις, στείλε ένα πμ :thumbup:

Οκ, θα τα αφήσω να δω πως θα εξελιχθούν και θα σου πω.

Thnx παίδες για τις απαντήσεις.

• 3 weeks later...

Πήρα κι εγώ ένα apple χθες και τώρα πριν λίγο το είδα να θάβεται μέσα στην άμμο :)

Πήρα κι εγώ ένα apple χθες και τώρα πριν λίγο το είδα να θάβεται μέσα στην άμμο :)

Άρα δεν είμαι ο μόνος που παίζουν κρυφτό τα gas του. Ακόμα πάντως θάβονται στο χώμα μερικές φορές οπότε δεν ήταν τυχαίο.

• 3 weeks later...

Δεν είχα ποτέ Apple Snails...

ελπίζω να αποκτήσω κάποια από σπίτι.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58077

Αλλά από ψάξιμο είδα ότι και άλλοι είχαν παρόμοιο "πρόβλημα":

http://www.applesnail.net/forum3/viewtopic...f=2&t=19458

• 1 year later...

παιδιά καλησπέρα. Σήμερα πήρα και εγω 2 apple snail. με το που τα έβαλα μέσα άρχισαν να σκάβουν και χώθηκαν μέσα στο χαλίκι!!!

Γιατί το κάνουν αυτό; Μάλλον βλέπω να έχω πρόβλημα και με τα φυτά αν σκάβουν...

Παίζει ρόλο το είδος του apple snail;

τελικά κάτι που διάβασα εδώ... ΌΝτΩΣ ισχύει τελικα. Με το που έκλεισαν όλα τα φώτα άρχισαν τα σουλάτσα... ας ελπίσουμε στο ξημέρωμα να βρω όλα τα φυτα στην θέση τους... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...