baggos777777 3 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας ξεκιναω απο δευτερα ενα φυτεμενο με διαστασης 130-60-65 υψος λοιπον θελω της γνωσης σας καταρχας ειπαρχη και σαμπ 100 λιτρα,απο φως θα εχω 2 τ5 54αρες αρκαδια ειναι καλες για ευκολα φυτα? αλλαδεν ξερω ακομα τι θα βαλω απο υποστρωμα θα βαλω μονο φλουριτη της σηχεμ ειναι καλο?σκεφτμαι επισης να βαλω και στην πλατη τα φελιζολ της γιουβελ σαν πετρα ειναι η οψη του, αξιζει? απο ψαρια αργοτερα θα βαλω σκαλαρια και μικρα κοπαδακια νεον κ.α Link to comment Share on other sites More sharing options...
xlomoc 3 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας ξεκιναω απο δευτερα ενα φυτεμενο με διαστασης 130-60-65 υψος λοιπον θελω της γνωσης σας καταρχας ειπαρχη και σαμπ 100 λιτρα,απο φως θα εχω 2 τ5 54αρες αρκαδια ειναι καλες για ευκολα φυτα? αλλαδεν ξερω ακομα τι θα βαλω απο υποστρωμα θα βαλω μονο φλουριτη της σηχεμ ειναι καλο?σκεφτμαι επισης να βαλω και στην πλατη τα φελιζολ της γιουβελ σαν πετρα ειναι η οψη του, αξιζει? απο ψαρια αργοτερα θα βαλω σκαλαρια και μικρα κοπαδακια νεον κ.α φίλε εγω νομιζω οτι απο λαμπες θα εισαι οκ... τωρα απο τα αλλα που λες δεν γνωριζω να σου πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 3 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 τελικα την πλατη θα την αφισω μπλε οπως ειναι τωρα τα φυτα ποσες μερες μετα που θα γεμισω το ενυδρειο μπορω να τα βαλω? το co2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 3 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Για ευκολα φυτα νομιζω θα εισαι ενταξει.Τωρα τα σκαλαρια με τα νεον δεν ταιριαζουν γιατι τα νεον θα φαγωθουν απο τα σκαλαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 3 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Για ευκολα φυτα νομιζω θα εισαι ενταξει.Τωρα τα σκαλαρια με τα νεον δεν ταιριαζουν γιατι τα νεον θα φαγωθουν απο τα σκαλαρια. ενταξει αυτο θα το δουμε. τι ψαρια πρωτινεται με τα σκαλαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 3 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Δεν απαγορεύεται το φύτεμα να γίνεται στο στήσιμο όπως και η προσθήκη του CO2. Ίσα - ίσα. Αφού αποφάσισες να κινηθείς σε σκαλάρια και γενικά σε κοινωνικό φυτεμένο με έμφαση στον αμαζόνιο τότε θα πρέπει να σκεφτείς επίσης για : τι είδους βυθό (αν βάλεις υπόστρωμα αποκλείεται η άμμος εκτός αν χωρίσεις περιοχές), με ποια φυτά θα ξεκινήσεις και να αγοράσεις το κατάλληλο πλήθος (να θυμάσαι καλύτερα πολλά φυντάνια από λίγα είδη παρά λίγα φυντάνια από πολλά είδη), τι άμπες έχεις τώρα ίσως πρέπει η μία να αλλάξει σε τύπου grolux, τα ξύλα ή πέτρες που θα βάλεις και νομίζω ότι καλό θα ήταν να βάλεις πλάτη αντί να αφήσεις το βαμμένο μπλε. Μαζί με τα σκαλάρια θα έβαζα ένα κοπάδι corys (sterbai τα αγαπημένα μου) , ροδόστομους και άλλα tetra (αλλά όχι μικρά είδη όπως neon), hatchet fish αν έβρισκα, ancistrus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 3 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Δεν απαγορεύεται το φύτεμα να γίνεται στο στήσιμο όπως και η προσθήκη του CO2. Ίσα - ίσα. Αφού αποφάσισες να κινηθείς σε σκαλάρια και γενικά σε κοινωνικό φυτεμένο με έμφαση στον αμαζόνιο τότε θα πρέπει να σκεφτείς επίσης για : τι είδους βυθό (αν βάλεις υπόστρωμα αποκλείεται η άμμος εκτός αν χωρίσεις περιοχές), με ποια φυτά θα ξεκινήσεις και να αγοράσεις το κατάλληλο πλήθος (να θυμάσαι καλύτερα πολλά φυντάνια από λίγα είδη παρά λίγα φυντάνια από πολλά είδη), τι άμπες έχεις τώρα ίσως πρέπει η μία να αλλάξει σε τύπου grolux, τα ξύλα ή πέτρες που θα βάλεις και νομίζω ότι καλό θα ήταν να βάλεις πλάτη αντί να αφήσεις το βαμμένο μπλε. Μαζί με τα σκαλάρια θα έβαζα ένα κοπάδι corys (sterbai τα αγαπημένα μου) , ροδόστομους και άλλα tetra (αλλά όχι μικρά είδη όπως neon), hatchet fish αν έβρισκα, ancistrus. καλησπερα και ευχαριστω για της απαντησεις σας, καταρχας με τι νερο θα γεμισω τα 600 λιτρα περιπου?σκετο οσμοσι? νερο βρυσης? η και τα δυο μαζι? ο βυθος μου θα ειναι μονο υποστρωμα το φλουριται, τωρα για την πλατη ειδα στο ιντερνετ με μπλε φωντο και μου αρεσε. ι Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 3 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 την λαμπα grolux που θα την βρω? αν θα αφισω της αρκαδια θα εχω προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 3 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Το ερώτημα που αφορά τι νερό θα βάλεις εξαρτάται από το τι ψάρια θα βάλεις. Αν παραμείνεις στα σκαλάρια θέλεις σχετικά όξινο ph και όχι ψηλές σκληρότητες. Συνεπώς μπορείς ανάλογα με το τι δίνει το νερό της βρύσης σου να κάνεις ανάλογη ανάμιξη με όσμωση ώστε να φτάσεις στα επιθυμητά όρια και να έχεις και τα ιχνοστοιχεία που θα σου δώσει το νερό της βρύσης (αν βάλεις μόνο όσμωση θα πρέπει να ρίχνεις εσύ ιχνοστοιχεία με σχετικό σκεύασμα). Θα έλεγα προς το παρόν αν αφήσεις τη λάμπα που έχεις και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 ρε παιδια μαζι με της αρκαδια σκεφτομαι να βαλω για επιπλεων μια λαμπα 14.000 κελβιν του θαλασσινου που ειχα κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 για φυτεμένο όχι δεν κάνει, συνήθως το μάξιμουμ στο φυτεμένο είναι 10000 κέλβιν και αυτό σε συνδυασμό με μια των 3000-4000 κέλβιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος