Savou 3 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 ποσα κελβιν και watt ειναι ιδανηκα για 30 λιτρα ενυδρειο με δυσκολα φυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 3 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 up..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Εσύ ξεχάστηκες επειδή κατούρησες στο πηγάδι Μιλάς για μια ή για δυο λάμπες; Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - Χρήστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 χαχα. Δεν εχω ακομα λαμπες αλλα γιαυτο ρωταω για να δω ποσα κελβιν και να δω ποσες λαμπες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 άμα θες δύσκολα φυτά θα σου έλεγα μία gro lux,original tropical ή plan color από τ8 αλλά μάλλον θα έβαζα τ5 μία καλή επιλογή είναι να βάλεις original tropical που βγαίνει και σε t5 και σε πολλές διαστάσεις-watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) γράψε λάθος για την arcadia τ5 γιατί παλιά έβγαζε πολλές διαστάσεις όπως πχ τ5 8 watt τώρα τις έχει καταργήσει και μάλλον λάμπα τ8 και τ5 στα 45.5 cm που είναι οι μικρότερες που πουλάνε στα ενυδριακά μαγαζιά σου πέφτουν λίγο μεγάλες.τώρα βέβαια άμα έχεις όρεξη να φτιάξεις δικό σου φωτιστικό μπορείς να πας σε μαγαζιά που πουλάνε λάμπες και να βρεις τ5 λάμπες σε πολλές διαστάσεις όπως 8 watt και άλλες μικρότερες από 45cm.μετά θα πρέπει να πας σε power compact.πάντως πριν από λίγο καιρό είχα δει την arcadia t5 8watt άμα δεν κάνω λάθος αλλά όπως θα φαντάζεσαι μιας και της σταματάει η εταιρία δεν θα έχει άλλες άμα του έχουν τελειώσει.στείλε πμ να σου πω το μαγαζί άμα σε ενδιαφαίρει Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 βαλε μια 24 βατ γυρω στα 6000-10000 κελβιν λαμπα, απο αυτες που ειναι σαν διπλη τ5. δεν θυμαμαι τωρα πως τις λενε, αλλα ειναι η τ5, η τ8 και αυτες που σου λεω. εγω εχω αυτη στο 30αρι και το μονο που κανω ειναι να μαζευω φυτα απο το ενυδρειο αυτο και να τα βαζω στο μεγαλο ή να τα κλαδευω καθε 15 μερες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Δώσε διαστάσεις του ενυδρείου σου ώστε να ξέρουμε τη λάμπες θα ταίριαζαν ποιο καλά πχ Τ5 ή κάποιες κομπακτ. Εν πάση περίπτωση 30 λίτρα δεν είναι και πολλά και δεν θα έχεις τρελό ύψος όποτε αυτό σε ευνοεί να έχεις μικρή λάμπα σε βατ αλλά σε περιορίζει πολύ στην επιλογή των φυτών γιατί πολλά δύσκολα φυτά για να αναδεχτούν θέλουν λίγο ύψος πράγμα που πιθανόν δεν θα το έχεις. Αλλά προτού κάνουμε διάφορα σενάρια όπως είπαμε δώσε τις διαστάσεις και ακόμη καλύτερα να μας πεις πως το φαντάζεσαι το ενυδρείο και με τη φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 το ενυδρειο ειναι denerle nano cube 30 l. Οι διαστασεις ειναι 30*30*35. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί δεν κρατάς την μανισια λάμπα μια χαρά είναι. Πόντος όπως και να έχει με αυτές τις διαστάσεις η καλύτερη επιλογή είναι η λάμπες τύπου Compact fluorescent lamp, για δύσκολα φυτά ιδανικά κελβιν είναι πάνω κάτω τα 4000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 δεν εχει λαμπα καθολου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Α! μάλιστα…, προσπάθησε να βρεις την μανισια του αλλιώς βάλε μια κομπακτ όπως προανέφερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί δεν κρατάς την μανισια λάμπα μια χαρά είναι. Πόντος όπως και να έχει με αυτές τις διαστάσεις η καλύτερη επιλογή είναι η λάμπες τύπου Compact fluorescent lamp, για δύσκολα φυτά ιδανικά κελβιν είναι πάνω κάτω τα 4000. οι power compact λάμπες έχουν επιλογές στα Κelvin?πχ κίτρινη ή κόκκινη(σαν την original tropical) ρωτάω γιατί εγώ έχω το nano cube το 60λ κοίταζα για power compact και επειδή ήθελα μία κίτρινη και μία κόκκινη δεν μπόρεσα να βρω με αποτέλεσμα να καταλήξω σε 2 Χ 15 watt τ8 λάμπες και έτσι να προεξέχουν ελάχιστα τα ακροφίσια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #15 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 κανενα link για τις λαμπες.?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 πάντως μία τ5 λάμπα 8 watt έχει μήκος 28,8cm και μία τ5 στα 6 watt έχει μήκος 21.2 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 θα ειναι ενταξει και για δυσκολα φυτα? υπαρχει κανα link για τις λαμπες? Και πειτε οτι παιρνω τις λαμπες τη φωτηστικο θα βαλω? Στειλτε μου κανα link. Να ξερω και για τιμες μιλαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) θα ειναι ενταξει και για δυσκολα φυτα? υπαρχει κανα link για τις λαμπες? Και πειτε οτι παιρνω τις λαμπες τη φωτηστικο θα βαλω? Στειλτε μου κανα link. Να ξερω και για τιμες μιλαμε? για power compact ή για τ5? άμα πάρεις power compact θα σου έλεγα να πάρεις της dennerle,επίσης υπάρχουν και κάτι κινέζικά που έχουν ράγες και προσαρμόζονται πάνω στα τζάμια τώρα για t5 μπορείς να πας σε απλό ballast με ανακλαστήρες,υπάρχουν ξανά κάτι κινέζικα που παίρνουν τ5 λάμπες σαν αυτό με τις power compact εδώ θέλω να κάνω και εγώ μία ερώτηση υπάρχουν πχ για τα φωτιστικά της dennerle ποικιλία σε kelvin για λάμπες power compact? Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 ημμ. Και για τις 2. Και να μου πειτε για φυτεμενο με δυσκολα φυτα ποια απο τις 2 προτειματε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) τώρα είδα ότι βγαίνει και power compact 11 watt original tropical αλλά δες και στο sight της arcadia που έχει φωτιστικά και λάμπες...πάντως να ξέρεις είναι αρκετά ακριβή εταιρία. http://www.arcadia-uk.info/product.php?mid...p;sub=&id=4 επειδή έχω nano cube από θέμα εμφάνισης θα μου άρεσε πιο πολύ ένα φωτιστικό για power compact Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #21 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid...p;sub=&id=4 2 φωτηστικα 11 watt θα ειναι οκ. Και καπου αλλου εχω την εντηπωση οτι τα εχω δει αυτα τα φωτιστικα. Οι λαμπες που μου ειπατε κανουν για αυτο το φωτιστικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχουν αλλά δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό κάποιο καλό λινκ ενδεικτικά απλά στέλνω ένα. http://www.aquarium-lighting-guide.com/compact-fluorescent Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2011 #23 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) http://www.dennerle.eu/global/index.php?op...178〈=en να και το sight της dennerle εγώ θα έβαζα μία 11 watt power compact με την λάμπα της dennerle εκτός άμα σου αρέσει το ροζ χρώμα και θέλεις πιο καλή απόδοση και θα πας για την λάμπα της arcadia.Αλλά δεν είναι πολλά watt άμα πας για δύσκολα φυτά τώρα άμα θες πιο πολλά φυτά θα έβαζα 2Χ 9 watt με μία λάμπα original tropical και μία της dennerle.Έτσι θα παίξεις και με τα χρώματα και θα μπορείς να βάλεις και πιο δύσκολα φυτά από θέμα φωτιστικού θα σου έλεγα να πας για της dennerle που είναι πιο οικονομικά. Eκτός άμα σου αρέσουν από θέμα εμφάνισης της arcadia ή εκτός άμα βρεις κα΄τι πιο οικονομικό τώρα που το σκέφτομαι λέω να πάω και εγώ σε power compact μόνο να βρω λάμπες power compact κάπου στα 4000kelvin.Υπάρχει τέτοια λάμπα? Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #24 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Για τα arcadia φωτιστικα κανα Likn?? Και καμια τιμουλα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 8 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 άμα δεις το λινκ της arcadia που σου έδωσα έχει τα πάντα μέσα αλλά να ξέρεις ότι είναι αρκετά ακριβή εταιρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος