Jump to content

Παλαιό Ενυδρείο

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Recommended Posts

Τρίτη μέρα και το ασβέστιο στο 240!! θα ρίχνω κάθε 12 ώρες. οι υπόλοιπες μετρήσεις ίδιες.

Έγινε επεξεργασία - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

• Απαντήσεις 836
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για 1-2 ημέρες ακόμα να φτάσει το 280-300, μετά πήγαινε το πιο χαλαρά ανα ημέρα :thaman:

Και μια ερώτηση που ήθελα να κάνω πολύ καιρό, εάν αρρωστήσει ένα ψαράκι σε ένα reef πώς το πιάνεται εκεί μέσα στούς βράχους για θεραπεία?

Δεν διαβάζεις και με στεναχωρεύεις.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=7138

Και μια ερώτηση που ήθελα να κάνω πολύ καιρό, εάν αρρωστήσει ένα ψαράκι σε ένα reef πώς το πιάνεται εκεί μέσα στούς βράχους για θεραπεία?

Με αγκίστρι και σκουλίκι στην άκρη :thaman::thaman:

Ανδρέα το κόλπο με το αγκίστρι και το σκουλήκι το έχει δοκιμάσει η γυναίκα μου πριν πολλά χρόνια, όταν είχα ρίξει ένα σπάρο και δεν μπορούσα να τον βγάλω!! έ τον ψάρεψε η γυναίκα στο άψε σβήσε, καλά έπεσε πολύ γέλιο τότε γιατί χρησιμοποίησε το καλάμι ψαρέματος πού είχα, φαντάσου θέαμα στο σαλόνι!!!

Χωρίς πλάκα θα φτιάξω και εγώ μία παγίδα γιατί είναι χρήσιμη, εκτός και βρω έτοιμη στα μέτρα που θέλω.

Εν τω μεταξύ σταματώ το ασβέστιο για μια δυό μέρες, γιατί ο Αυτοκράτορας πάει συνέχεια στης γαρίδες για καθάρισμα και ανησυχώ.

Εν τω μεταξύ σταματώ το ασβέστιο για μια δυό μέρες, γιατί ο Αυτοκράτορας πάει συνέχεια στης γαρίδες για καθάρισμα και ανησυχώ.

Δεν εχει καμοια σχεση η προσθηκη ασβεστιου με το οτι παει ο αυτοκρατορας στις γαριδες Ηλια. Μην τα μπερδευεις.

Οσο για το ψυχτικο. Εσυ δεν θες πανω απο 28,5 με 29. Οταν αρχιζει και πλησιαζει. Ξεκινα το. :thaman:

Δεν εχει καμοια σχεση η προσθηκη ασβεστιου με το οτι παει ο αυτοκρατορας στις γαριδες Ηλια. Μην τα μπερδευεις.

Οσο για το ψυχτικο. Εσυ δεν θες πανω απο 28,5 με 29. Οταν αρχιζει και πλησιαζει. Ξεκινα το. :thaman:

Ακριβώς ότι λέει ο Μάριος, μη τρελένεσαι με το παραμικρό. Controler θερμοκρασίας έχεις για το ψυκτικό? Αν έχεις ξεκίνα το ψυκτικό ρύθμισε το στο 27-28 βαθμούς και όταν χρειάζεται θα αρχίζει μόνο του.

Συγνώμη παιδιά που πήγαν οι 24-25 που γράφουν όλα τα βιβλία? θέλουμε 27? γιατί νόμιζα οτι πρέπει να έχουμε 25 βαθμούς!!!

controler έχω, τον έχω όμως στους 25 ρυθμίσει!!!

Συγνώμη παιδιά που πήγαν οι 24-25 που γράφουν όλα τα βιβλία? θέλουμε 27? γιατί νόμιζα οτι πρέπει να έχουμε 25 βαθμούς!!!

Ηλια, ποσο...φρεσκια ειναι η βιβλιογραφια σου? :thaman:

Αλλωστε το σημαντικό Ηλία είναι η σταθερότητα στις τιμές. Οπως πολλές φορές έχει πει και ο Μάριος καλύτερα να έχεις λίγο υψηλότερη μόνιμα παρά ανεβοκατεβάσματα συνέχεια.

Ωραία! Ωραία! το ρύθμισα στους 27 βαθμούς! πρέπει να πάρω ένα καινούριο βιβλίο όμως.

Σημερινές μετρήσεις έχουμε και λέμε, Αμμωνία=0 Νιτρίτ=0 Νιτράτ=0 PH=8.0 Alkalinity=3 KH=11 Ασβέστιο=280, όπως βλέπεται το Ασβέστιο δεν ανεβαίνει ικανοποιητικά, θα αυξήσω την δόση στο διπλάσιο, αλλιώς θα μου πάρει ένα μήνα!!!

Σημερινές μετρήσεις, Αμμωνία=0 Νιτρίτ=0 Νιτράτ=0 PH=8.0 Alkalinity=3,6 KH=11 Ασβέστιο=300, πιστεύω οτι συνερχόμαστε σιγά σιγά.

Σημερινές μετρήσεις, Αμμωνία=0 Νιτρίτ=0 Νιτράτ=0 PH=8.0 Alkalinity=3,6 KH=11 Ασβέστιο=300, πιστεύω οτι συνερχόμαστε σιγά σιγά.

Tα κοραλομορφα που εχεις πως πανε?

Συνέρχονται και αυτά, σιγά μεν αλλά σταθερά, ακόμη δεν τα πειράζει ο Αυτοκράτορας!!

Λοιπόν τα (παράξενα του ενυδρείου) θα έπρεπε να λέγεται το δικό μου θέμα, και εξηγώ, πώς είναι δυνατόν να έχω ρίξη 2 μπουκάλια calcium και το τέστ να μου δείχνη 300 ? οι Σπαρτιάτες είναι και δεν ανεβάινη με τίποτα? Το πρώτο μπουκάλι ήταν Red Sea και το δεύτερο είναι seachem!!

Πόση ώρα μετά την πρόσθεση calcium μπορώ να πάρω μέτρηση? εγώ παίρνω μετά 5-6 ώρες!!

Λοιπόν τα (παράξενα του ενυδρείου) θα έπρεπε να λέγεται το δικό μου θέμα, και εξηγώ, πώς είναι δυνατόν να έχω ρίξη 2 μπουκάλια calcium και το τέστ να μου δείχνη 300 ? οι Σπαρτιάτες είναι και δεν ανεβάινη με τίποτα? Το πρώτο μπουκάλι ήταν Red Sea και το δεύτερο είναι seachem!!

Πόση ώρα μετά την πρόσθεση calcium μπορώ να πάρω μέτρηση? εγώ παίρνω μετά 5-6 ώρες!!

Απο Μαγνησιο και αλατοτητα πως παμε?

Υγρό ρίχνεις Hλία? Εαν ναι τότε η αποτελεσματικότητα τους δεν είναι τόσο καλή. Να προτιμάς τις σκόνες. Ανέβασε και λίγο αλατότητα στο 1025.

Όχι σήμερα θα πάρω αλάτι εννοώ, τα πάντα στο ενυδρείο τα κάνω σταδιακά!! για τα ψάρια είναι καλό το 1025?

Μάλλον θα κρατήσω την αλατότητα στο 1023, η οποία είναι καλή για ψάρια, βέβαια όχι τόσο καλή για κοράλλια αλλά για τα μαλακά δεν θα έχουν μεγάλο πρόβλημα!! Όσο για το ασβέστιο είμαστε στο 340 και ανεβαίνουμε.

Τόν Αυτοκράτορα τον καθαρίζουν συνέχεια οι γαρίδες, ίσως έχει παράσιτα, τρώει κανονικά, στην τροφή του έβαλα και λίγο σκορδοζούμι, κάνει βόλτες και (που και που) δίνη και καμιά τσιμπιά στην σινουλάρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...