ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 12 Ιανουαρίου 2007 Author #351 Share 12 Ιανουαρίου 2007 Επιτέλους βλέπω φως!!!! μετά από σημερινές μετρήσεις, έχει πέσει λίγο η Αμμωνία και έχει ανεβή λίγο το Νιτρίτ, αυτό σημαίνει ότι αρχίζει ο κύκλος στο ενυδρείο μου!!!! Συνεχίζω μέχρι να μηδενιστούν οι ενδείξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 12 Ιανουαρίου 2007 #352 Share 12 Ιανουαρίου 2007 Ωραια Ηλια!! Ειδες οτι τα μετρα του γιατρου αρχιζουν να αποδιδουν Τωρα υπομονη μεχρι να στρωσουν ολα πολυ πολυ καλα...και μετα τρομερη προσοχη στο ποσα ψαρια θα βαλεις και με τι συχνοτητα... Εδω θα ημαστε να τα πουμε οταν με το καλο ερθει η ωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 12 Ιανουαρίου 2007 #353 Share 12 Ιανουαρίου 2007 Αντε μπραβο!! Μαλλον στο ενυδρειο σου εκανες κυκλο απο την αρχη τελικα.. Μια χαρα λοιπον και υπομονη μετα γιατι και εκει ειναι δυδκολη η..συγκρατηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 13 Ιανουαρίου 2007 Author #354 Share 13 Ιανουαρίου 2007 Μάριε μπορώ να κρατηθώ για τον κύκλο, αυτό που δεν μπορώ, είναι στο μέγεθος των ψαριών!!! δεν βλέπω καλά, λόγω ηλικίας και θέλω μεγάλα κομμάτια Χέ! Χέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 13 Ιανουαρίου 2007 #355 Share 13 Ιανουαρίου 2007 Μάριε μπορώ να κρατηθώ για τον κύκλο, αυτό που δεν μπορώ, είναι στο μέγεθος των ψαριών!!! δεν βλέπω καλά, λόγω ηλικίας και θέλω μεγάλα κομμάτια Χέ! Χέ! Σιγουρα ομως μπορεις να κρατηθεις και στην ποσοτητα και στην συχνοτητα!! Δηλαδη μπορεις να βαζεις μονο ενα καινουργιο ψαρι καθε φορα και να αφηνεις καποιο χρονο να περασει πριν βαλεις αλλο ωστε να μπορεσει να ανταπεξελθει το βιολογικο σου φιλτρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 14 Ιανουαρίου 2007 Author #356 Share 14 Ιανουαρίου 2007 Ναι εκεί θα την κάνω την θυσία, όμως καλύτερα 2 μεγάλα παρά 4 μικρά!!! Κατά την γνώμη μου πάντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Ιανουαρίου 2007 #357 Share 15 Ιανουαρίου 2007 Σιγουρα ομως μπορεις να κρατηθεις και στην ποσοτητα και στην συχνοτητα!! Δηλαδη μπορεις να βαζεις μονο ενα καινουργιο ψαρι καθε φορα και να αφηνεις καποιο χρονο να περασει πριν βαλεις αλλο ωστε να μπορεσει να ανταπεξελθει το βιολογικο σου φιλτρο... AYTO PREPEI NA TO PROSEXEIS ...... DWSE ENA MHNA PERITHORIO GIA TO EPOMENO TERATAKI POU THA VALEIS IMO <DWSTE XRONO STO XRONO>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 16 Ιανουαρίου 2007 Author #358 Share 16 Ιανουαρίου 2007 (edited) Yes! Yes! αυτό το εμπέδωσα και θα το φροντίσω με ευλάβεια!!!προς το παρόν κάνουμε κύκλο, και αφήνουμε και ένα περιθώριο για να σιγουρευτούμε!! Δεν χωράνε λάθει από τώρα και πέρα!!! Έχω πιάσει στο πίσω τζάμι λίγο hair algae να την καθαρίσω? αλλά θα πέσει μέσα και δεν θέλω, ή να περιμένω όταν βάλω ψάρια να την φάνε? Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2007 - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 16 Ιανουαρίου 2007 Author #359 Share 16 Ιανουαρίου 2007 Και για να μην γράφω σε άλλου θέμα!! υπόψιν ότι με σημερινές μετρήσεις είμαι Αμμωνία=0 Νιτρίτ=0 Νιτράτ=30 P.H.=8,2 Νομίζω ότι μετά από ένα μήνα ο κύκλος ολοκληρώθηκε, όμως θα αφήσω να περάσει μία εβδομάδα ακόμη, εάν είμαι έτσι και από Δευτέρα, λέω να ρίξω το πρώτο ψάρι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 16 Ιανουαρίου 2007 #360 Share 16 Ιανουαρίου 2007 Και για να μην γράφω σε άλλου θέμα!! υπόψιν ότι με σημερινές μετρήσεις είμαι Αμμωνία=0 Νιτρίτ=0 Νιτράτ=30 P.H.=8,2 Νομίζω ότι μετά από ένα μήνα ο κύκλος ολοκληρώθηκε, όμως θα αφήσω να περάσει μία εβδομάδα ακόμη, εάν είμαι έτσι και από Δευτέρα, λέω να ρίξω το πρώτο ψάρι!!! Ηλια θα πρεπει να συνεχισεις αυτες τις μερες να ταιζεις το ενυδρειο σου! Ετσι θα υπαρχει εισαγωγη τροφης (και αμμωνιας...) στο ενυδρειο ωστε να τρεφονται τα βακτηρια και να συνεχιζουν τον κυκλο...(να πουμε εδω οτι ο κυκλος ποτε δεν σταματαει...παντα τα βακτηρια τρωνε αμμωνια...παραγουν nitrite...τα αλλα τρωνε Nitrite και παραγουν Nitrate κοκ..αν σταματησει το ταισμα τα πρωτα βακτηρια θα πεθανουν...ισως ετσι να την πατησες καποιο διαστημα που δεν ειχες κατι μεσα)... φυσικα και συνεχιζεις να μετρας καθημερινα!! Περιμενουμε συνεχη ροη εκτακτων δελτιων ειδησεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Ιανουαρίου 2007 #361 Share 16 Ιανουαρίου 2007 Πολύ καλές οι τιμές σου. Δείχνουν ότι το ενυδρείο σου έχει κάνει κύκλο. Τώρα όμως θέλει, μεγάλη προσοχή. Το γεγονός ότι το σύστημά σου έχει κάνει κύκλο, δεν σημαίνει πως αύριο, μπορείς να βάλεις έναν τεράστιο αυτοκράτορα. Γιατί θα αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Συμφωνώ με αυτά, που λέει ο Μάνος. Τώρα, που δεν υπάρχουν αποθέματα αμμωνίας, θα πρέπει να τα εξασφαλίζεις εσύ. Ο ένας τρόπος είναι αυτός που ανέφερε ο Μάνος, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν θα επιφέρει κάποια εξέλιξη στο σύστημα. Οι δικιά μου πρόταση είναι να κάνεις τώρα μια γενναία αλλαγή νερού, της τάξεως του 40%, ώστε τα νιτρικά να πέσουν στα 15-20ppm. Και αύριο να βάλεις μέσα ένα σκληρό ψάρι, όπως ένα Damsel, για να συνεχιστεί σωστά ο κύκλος. Τη συνέχεια θα την πούμε όταν έρθει η ώρα, εφόσον ακολουθήσεις την πρότασή μου. Φιλικά Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 17 Ιανουαρίου 2007 Author #362 Share 17 Ιανουαρίου 2007 Αυτό σκέφτηκα και εγώ Νίκο, θα κάνω μια αλλαγή νερού καλή, και θα βάλω ένα ψαράκι, βέβαια δεν ήθελα damsel αλλά δεν πειράζει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 17 Ιανουαρίου 2007 #363 Share 17 Ιανουαρίου 2007 Αργότερα, μπορείς να το βγάλεις το damsel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 19 Ιανουαρίου 2007 Author #364 Share 19 Ιανουαρίου 2007 Μια ερώτηση ακόμη, ας πούμε οτι βάζω ένα σαρκοφυτο, επιβαρύνη το βιολογικό? ας πούμε σαν ψάρι τι μεγέθους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 20 Ιανουαρίου 2007 #365 Share 20 Ιανουαρίου 2007 Όλα τα κοράλλια είναι οργανισμοί, που διαθέτουν το δικό τους μεταβολισμό. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με πολύ πιο βραδύ μεταβολισμό, απ' ότι στα ψάρια. Έτσι η επιβάρυνση στο σύστημα είναι πολύ λιγότερη, με την αντίστοιχη των ψαριών. Όσον αφορά το σαρκόφυτο και τα παρόμοια μαλακά κοράλλια, αυτά επιβαρύνουν το σύστημα με οργανικά απόβλητα, πολλές φορές και τοξικά για τα ψάρια, τα οποία αποβάλλουν, όταν κλείνουν. Για το λόγο αυτό ένα πολύ καλό skimmer και ενεργός άνθρακας, αρίστης ποιότητας, επιβάλλονται. Φιλικά Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 20 Ιανουαρίου 2007 #366 Share 20 Ιανουαρίου 2007 Ηλια δεν θα εχεις κανενα προβλημα με ενα σαρκοφυτο...ανθρακα και Skimmer ετσι και αλλιως εχεις οποτε μπορεις να δοκιμασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 20 Ιανουαρίου 2007 Author #367 Share 20 Ιανουαρίου 2007 Ακούστε λοιπόν το παράξενο! έβαλα ένα σαρκόφυτο, και δύο μικρά βραχάκια με μαλακά κοράλλια, κατόπιν μέτρησα αμμωνία και ήταν πάλι ανεβασμένη, όχι βέβαια από τα κοράλλια, αλλά δεν ξέρω από τι, έκανα μία αλλαγή νερού και έριξα και βακτηρίδια, απλά συνεχίζω τον κύκλο!! Αυτό το ενυδρείο θα με τρελάνει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 21 Ιανουαρίου 2007 #368 Share 21 Ιανουαρίου 2007 Θέλεις να πεις, ότι η αμμωνία υπήρχε πριν βάλεις τα κοράλλια ή ότι αφού τα έβαλες ανέβηκε και πάλι? Αν προϋπήρχε, τότε σημαίνει, ότι το σύστημά σου κάνει ακόμα κύκλο......και καλά κρασιά! Αν ισχύει το δεύτερο, τότε σημαίνει, ότι η βιολογική ισορροπία του συστήματός, κρέμεται κυριολεκτικά από μία... κλωστή! Στην περίπτωση αυτή είναι θέμα χρόνου να επανέλθει. Το wet Dry....τι κάνει????? Παίζει καλά????? Δεν νομίζεις ότι είναι πια καιρός να το σταματήσεις ή και γιατί όχι να το αντικαταστήσεις με κάποια άλλα πιο απλά και περισσότερο λειτουργικά εξωτερικά βιολογικά φίλτρα, που είναι πιο συμβατά, με το υβριδικό σύστημά σου??? Καλή συνέχεια Φιλικά Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 21 Ιανουαρίου 2007 Author #369 Share 21 Ιανουαρίου 2007 Η αμμωνία είχε πέσει και ανέβηκε πάλι! σκέφτομαι ένα φίλτρο άμμου, συνδεδεμένο μετά το μηχανικό τι λες Νίκο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 21 Ιανουαρίου 2007 Author #370 Share 21 Ιανουαρίου 2007 (edited) Όμως πιο μεγάλη πιθανότητα τώρα που το σκέφτομαι, είναι να μην έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ακόμη! Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2007 - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 25 Ιανουαρίου 2007 Author #371 Share 25 Ιανουαρίου 2007 Έκανα ότι είπες Νίκο, μια μεγάλη αλλαγή νερού και έβαλα ένα damsel, και συνεχίζω τον κύκλο, για ότι αλλαγές έχω θα σας ενημερώσω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 25 Ιανουαρίου 2007 #372 Share 25 Ιανουαρίου 2007 Καλή διαμονή στο ψαράκι. Περιμένουμε νέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 25 Ιανουαρίου 2007 Author #373 Share 25 Ιανουαρίου 2007 (edited) Οι μετρήσεις μου είναι Αμμωνία=0 Νιτριτη=0 Νιτράτ=10 PH=8,3 Αλατότητα=1023, θα μετρήσω σε 3 μέρες και εάν έχω τις ίδιες μετρήσεις θα ρίξω ψάρι!!! Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2007 - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 25 Ιανουαρίου 2007 #374 Share 25 Ιανουαρίου 2007 Οι μετρήσεις μου είναι Αμμωνία=0 Νιτριτη=0 Νιτράτ=10 PH=8,3 Αλατότητα=1023, θα μετρήσω σε 3 μέρες και εάν έχω τις ίδιες μετρήσεις θα ρίξω ψάρι!!! Κάνε υπομονήήήήήήή........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos 25 Ιανουαρίου 2007 #375 Share 25 Ιανουαρίου 2007 Κάνε υπομονήήήήήήή........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος