Discos 28 Δεκεμβρίου 2006 #326 Share 28 Δεκεμβρίου 2006 Σήμερα έκανα την τρίτη αλλαγή νερού 120 λίτρα το πρωί, τώρα μέτρησα nitrate και έχω πάνω από 80 !!! Όσο για το WET-DRY είναι πολύ απλό, βάζοντας την τάπα στο σωληνάκι του αέρα γίνεται κανονικό φίλτρο!! Δέν έχω ψάρια μέσα και δεν δικαιολογήται nitrate στο ενυδρείο μου, έχω μόνο ζωντανό βράχο, μια sinularia και 2 γαρίδες!!! Ηλια για να υπαρχει στο νερο σου σημαινει πως απο καπου ηλθε. Μπορει να ειναι και 10ετιας μεν οι τιμες αλλα το ΝΟ3 δεν φευγει, και να χασει τον κυκλο του το ενυδρειο θα περιμενει εκει για τον επομενο κατοικο του να τον περιμενει. Που θα παει, σιγα σιγα θα σε βαλουμε στον ισιο δρομο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 28 Δεκεμβρίου 2006 Author #327 Share 28 Δεκεμβρίου 2006 Μάριε προμηθεύτηκα χυμό όποτε θέλεις κερνάω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 28 Δεκεμβρίου 2006 #328 Share 28 Δεκεμβρίου 2006 Μάριε προμηθεύτηκα χυμό όποτε θέλεις κερνάω!!! Το Whisky τον παρασυρει καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 28 Δεκεμβρίου 2006 Author #329 Share 28 Δεκεμβρίου 2006 (edited) Δεν τον θέλω μεθυσμένο, θα βλέπει τα κάνιστρα για refugium !!!! αυτά λέτε και άντε να τον ψήσω τώρα. Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2006 - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 29 Δεκεμβρίου 2006 Author #330 Share 29 Δεκεμβρίου 2006 Νοιώθω την υποχρέωση να γράψω την εμπειρία μου αυτή, έστω και εάν ξέρω ότι μερικοί καλοί φίλοι θα θελήσουν να με δείρουν Χα! Χα! δεν πειράζει, κάποιος προγονός μας είπε πάταξον μεν άκουσον δε!! Λοιπόν πρίν 10 ημέρες περίπου άρχισα την λεγόμενη θεραπεία της ζάχαρης, παρ'ότι όλοι μου έλεγαν το αντίθετο, αυτό γιατί εγώ δεν έχω ψάρια, και η θεραπεία δεν είναι δοκιμασμένη. Η θεραπεία ζάχαρης γίνεται για όσους έχουν πολύ ανεβασμένο nitrate εγώ είχα πάνω από 80, έχω κάνει τρείς αλλαγές νερού 120 λίτρων χωρίς αποτέλεσμα, μη μπορώντας άλλη αλλαγή νερού, αποφάσησα να δοκιμάσω την ζάχαρη, σήμερα μέτρησα nitrate και είμαι στο 20!!! Θα σας πω και την δοσολογία, για 40 γαλόνια είναι 1/3 κουταλιά του γλυκού κάθε 3 μέρες, αυτό 2 φορές, την τρίτη έριξα 1/2 κουταλιά του γλυκού, η δοσολογία λέει μετά 1/2 κουταλιά της σούπας κάθε 15 μέρες. Πρίν φτάσω εκεί έχω αποτελέσματα!!!! Συνεχίζω και ότι νέα έχω θα τα γράψω να είστε σίγουροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 29 Δεκεμβρίου 2006 #331 Share 29 Δεκεμβρίου 2006 (edited) Βρε Ηλια, αφου χτες εγραψες πως ειχες 80+ νιτρικα. Πως γινεται σημερα να εχεις 20? Αναφερεις πως το κανεις για 10 ημερες αλλα σε μια ημερα δεν γινεται κατι τετοιο. Μηπως και εχεις κανει κατι ή εχεις μετρησει λαθος? Το πειραμα σου θα το παρακολουθησουμε με μεγαλη προσοχη αλλα και παλι συμφωνα με τις αναφορες θελει καιρο να δειξει και γινεται σταδιακα σε βαθος μηνα και παραπανω αναλογως το ενυδρειο και το υπαρχον φορτιο. Για δες το. Αν και μολις γυρισουμε για τα καλα απο τις διακοπες θα σου κανουμε μια ομαδικη επισκεψη οποτε το ουισκι θα τα...βρει σκουρα! Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2006 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 29 Δεκεμβρίου 2006 Author #332 Share 29 Δεκεμβρίου 2006 Έκανα αυτό που μου είπατε το τέστ μετράει και παραπάνω με διαφορά στο νερό που βάζεις, έβαλα λοιπόν απο το φαρμακείο νερό 10 ml και από το ενυδρείο 10 ml και έβγαλε αυτή την ένδειξη, εχθές δεν είχα νερό φαρμακείου και χρησιμοποίησα απιονισμένο, γιαυτό δεν ήταν καλή η ένδειξη, τώρα θα μου πεις πως ξέρουμε ότι τώρα είναι σωστή και οτι αυτό το έκανε ή ζάχαρη, λοιπόν σε 3 μέρες θα μετρήσω κανονικά με το τεστ, χωρίς νερά από αλλού και θα σας πω με σιγουριά τί έγινε, πάντως αυτό που γράφουν έγινε, δηλαδή έχει ελαφρά θολώσει το ενυδρείο, κατά τα άλλα προς το παρόν είναι όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 30 Δεκεμβρίου 2006 Author #333 Share 30 Δεκεμβρίου 2006 Επειδή και εγώ το φοβήθηκα η δοσολογία μου ήταν μικρότερη απο ότι διάβασα και είχα αυτό το αποτέλεσμα, θα δούμε όμως την συνέχεια!! Όσο για την αμμωνία ακόμη υπάρχει και είναι 0,1 ppm παρ'οτι ρίχνω και ενισχυτικό βακτηριδίων!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 1 Ιανουαρίου 2007 Author #334 Share 1 Ιανουαρίου 2007 Καλή Χρονιά σε όλους!! Υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 1 Ιανουαρίου 2007 #335 Share 1 Ιανουαρίου 2007 Χρόνια πολλά Ηλία και σε σένα και εύχομαι το 2007 το ενυδρείο σου να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 1 Ιανουαρίου 2007 #336 Share 1 Ιανουαρίου 2007 καλή χρονιά Ηλία .. εύχομαι σύντομα να δεις το ενυδρείο σου όπως το θέλεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Ιανουαρίου 2007 #337 Share 2 Ιανουαρίου 2007 τα wet dry έχω διαβάσει οι περισσότεροι τα θεωρούν <εργοστάσια νιτρικών > .. έτσι τα αποκαλούν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Ιανουαρίου 2007 #338 Share 2 Ιανουαρίου 2007 Όσο για το WET-DRY είναι πολύ απλό, βάζοντας την τάπα στο σωληνάκι του αέρα γίνεται κανονικό φίλτρο!! Δέν έχω ψάρια μέσα και δεν δικαιολογήται nitrate στο ενυδρείο μου, έχω μόνο ζωντανό βράχο, μια sinularia και 2 γαρίδες!!! Θα έλεγα να το δουλέψεις έτσι, σαν απλό φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 3 Ιανουαρίου 2007 Author #339 Share 3 Ιανουαρίου 2007 Πάρτε και μια φωτό από τα παλιά! από τα πολύ παλιά!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 5 Ιανουαρίου 2007 #340 Share 5 Ιανουαρίου 2007 Πάρτε και μια φωτό από τα παλιά! από τα πολύ παλιά!!!! Ποσο παλια? Πως παει τωρα το ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 5 Ιανουαρίου 2007 Author #341 Share 5 Ιανουαρίου 2007 Είναι το πρώτο μου θαλασσινό το 1986!!! Όσο για το τωρινό περιμένω να κάνει κύκλο, έχω ακόμη αμμωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 5 Ιανουαρίου 2007 #342 Share 5 Ιανουαρίου 2007 Είναι το πρώτο μου θαλασσινό το 1986!!!Όσο για το τωρινό περιμένω να κάνει κύκλο, έχω ακόμη αμμωνία. 1 9 8 6 Υπομονη με την αμμωνια...στο χερι της ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 6 Ιανουαρίου 2007 Author #343 Share 6 Ιανουαρίου 2007 (edited) Μία ερώτηση και εάν ξέρει κανείς απαντά, 7 γαλλόνια Βιόμπαλες σε πόσο substrate pro αντιστοιχούν? Λίγο τεχνική ερώτηση, αλλά θα ήθελα εάν είναι εφικτό αυτή την αντιστοιχία βιολογικού υλικού! Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2007 - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 6 Ιανουαρίου 2007 #344 Share 6 Ιανουαρίου 2007 Μία ερώτηση και εάν ξέρει κανείς απαντά, 7 γαλλόνια Βιόμπαλες σε πόσο substrate pro αντιστοιχούν? Λίγο τεχνική ερώτηση, αλλά θα ήθελα εάν είναι εφικτό αυτή την αντιστοιχία βιολογικού υλικού! Χωρίς να γνωρίζω την αντιστοίχηση και αμφιβάλω αν μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος υπεύθυνα, θα έλεγα να βάλεις substrate pro, όσα χωρέσουν στο φίλτρο που έχεις. Αν οι βιόμπαλες, είναι οι πλαστικές με τα αυλάκια, θα έλεγα να τις αντικαταστήσεις, σταδιακά με substrate pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 7 Ιανουαρίου 2007 Author #345 Share 7 Ιανουαρίου 2007 (edited) Συγγνώμη Νίκο μήπως παιδεύωμαι να κατεβάσω την αμμωνία στο 0 ενώ δεν χρειάζεται? ρίξε μια ματιά τι γράφει ο ΑΤΛΑΣ, 0,1 έχω και εγώ!!!! Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2007 - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 7 Ιανουαρίου 2007 #346 Share 7 Ιανουαρίου 2007 Κοίτα την ημερομηνία πρώτης έκδοσης του άτλαντα και θα καταλάβεις περισσότερα. Παραγωγή αμμωνίας, υπάρχει πάντα σε ένα σύστημα. Τα επίπεδά της όμως δεν ανιχνεύονται. Ένα συγκεκριμένο είδος ψαριού, μπορεί να επιβιώνει σε κάποια επίπεδα αμμωνίας, κάποιο άλλο όμως όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα επίπεδα των νιτρικών. Υπάρχουν ψάρια, που δεν ανέχονται τιμές νιτρικών, ούτε στα επίπεδα των 5ppm. Μπορείς να συγκρίνεις, τις ανοχές ενός damsel και μιας πεταλούδας? Όταν γραφόταν ο άτλαντας, τις πεταλούδες τις έβλεπαν μόνο σε φωτογραφίες. Το ότι το 0,1ppm αμμωνίας είναι μια ασφαλής τιμή για κάποια ψάρια, δεν σημαίνει, ότι μπορούν να ζήσουν και το υπόλοιπο της ζωής τους σε αυτές τις συνθήκες. Όπως και το παράδειγμα που αναφέρεται πιο κάτω, ότι το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να επιβιώσει σε αλατότητα 1070 (!), δεν σημαίνει ότι μπορεί και να ζήσει μόνιμα σε αυτές τις συνθήκες. Εγώ πάντως θα επιμείνω να καταργήσεις το wet dry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 7 Ιανουαρίου 2007 Author #347 Share 7 Ιανουαρίου 2007 Το σκέφτομαι σοβαρά αλλά θέλω πρώτα να κάνω κύκλο Νίκο. Λές οτι ο ΑΤΛΑΣ είναι παλιός, όντως έτσι είναι οπότε πρέπει να πάρω καινούριο, γιά πές κάποιο καλό!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 7 Ιανουαρίου 2007 #348 Share 7 Ιανουαρίου 2007 Ηλία το substrat pro δίνει 450m2 στα 250ML ενώ οι περισσότερες βιόσφαιρες παίζουν στα 300-350m2 στα 250ml υλικού. Μέχρι και στην δεκαετία του 90 ήταν το απόλυτο βιολογικό υλικό αλλά τώρα πια άλλα προϊόντα όπως το siporax και το substrat pro τις έχουν ξεπεράσει. Για βιβλίο γενικού περιεχομένου με κλειστά μάτια θα σου πρότεινα αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=378 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 7 Ιανουαρίου 2007 #349 Share 7 Ιανουαρίου 2007 Ηλία το substrat pro δίνει 450m2 στα 250ML ενώ οι περισσότερες βιόσφαιρες παίζουν στα 300-350m2 στα 250ml υλικού. Μέχρι και στην δεκαετία του 90 ήταν το απόλυτο βιολογικό υλικό αλλά τώρα πια άλλα προϊόντα όπως το siporax και το substrat pro τις έχουν ξεπεράσει. Εχω την εντυπωση πως η διαφορα τους ειναι ακομα μεγαλυτερη. Μαλλον καπου κοντα στο 30-35m2 για τις βιομπαλες. Οπως επισεις και σε τεστ δικα μου που ειχα κανει παλαιοτερα η διαφορα ηταν κατι παραπανω απο απλα χαωδης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 10 Ιανουαρίου 2007 #350 Share 10 Ιανουαρίου 2007 Εχω την εντυπωση πως η διαφορα τους ειναι ακομα μεγαλυτερη. Μαλλον καπου κοντα στο 30-35m2 για τις βιομπαλες. Οπως επισεις και σε τεστ δικα μου που ειχα κανει παλαιοτερα η διαφορα ηταν κατι παραπανω απο απλα χαωδης. To siporax της Sera αναφερει πως ανα λιτρο εχει εμβαδο 450m2 και για να πετυχουμε παρομοια αποδοση με τα υπολοιπα κεραμικα υλικα (μη ξεχναμε πως το siporax ειναι συνθετικο γυαλι..) θελουμε 31 λιτρα... Δεν λεω πως ειναι ακριβως αυτη η διαφορα αλλα τα υλικα σαν το siporax ειναι σε αποδοση πολυ μακρυα απο τα κλασικα κεραμια οπως το μακαρονι. Οσο για τις βιομπαλες ακομα και τα κεραμικα υλικα ειναι σαφως ανωτερα.. Οπωτε δεν τιθεται θεμα συγκρισης πια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος