Jump to content

Παλαιό Ενυδρείο

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Recommended Posts

Να προσθέσουμε βράχο ναι!! όμως δεν θα βγάλω όλα τα νεκρά κοράλλια, πρώτον επειδή μου αρέσουν, και δεύτερον επειδή υπάρχουν και στους υφάλους.

• Απαντήσεις 836
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είπαμε τελείωσε το τεχνικό μέρος, την διακόσμηση σιγά-σιγά, θέλετε νομίζω να με ξεκάνεται, το ξαναείπα είμαι γέρος άνθρωπος!!! 'η με βάζετε να το λέω συνέχεια για να νοιώθετε εσείς νέοι μερικοί-μερικοί, χα! χα!

Αντε τωρα...50 χρονων ανθρωπος γερος... :thumbup: Μια χαρα εισαι, μακαρι στα χρονια σου να ημουν ετσι. Απλα ακομα δεν εχεις παρει το θεμα τοσο ζεστα οσο εμεις. Κατσε ομως να δεις μολις τελειωσεις το στησιμο σου και εχεις τα πρωτα ζωντανα μεσα ποσο "ορεξη" ξαφνικα θα εχεις.. :(:welcome::thumbup:

Μεγαλο θεμα το ολο στησιμο που ολοκληρωσες! Θα σου λυσει τα χερια. Αντε και στο αισθητικο (και οχι μονο) τωρα και μετα σε βλεπω να μας...βαζεις τα γυαλια στην ορεξη!! :thumbup:

Να προσθέσουμε βράχο ναι!! όμως δεν θα βγάλω όλα τα νεκρά κοράλλια, πρώτον επειδή μου αρέσουν, και δεύτερον επειδή υπάρχουν και στους υφάλους.

Στους υφαλους ειναι εξαιρετικα σπανιο να δεις νεκρους σκελετους κοραλλιων οπως αυτοι που εχεις στο ενυδρειο σου... Το μεγαλυτερο μερος τους θρυματιζεται απο διαφορες αιτιες και ετσι δημιουργητε και ο γνωστος μας αραγωνιτης!! Φυσικα παραμενουν καποια απο τα τμηματα βασης των κοραλλιων τα οποια καλυπτονται απο ζωη και...η ζωη συνεχιζεται :welcome:

Ξεκινα να προσθετεις ζωντανο βραχο (που ετσι και αλλιως θα σε βοηθησει σε παρα πολλα εκτος απο το αισθητικο) και εσυ θα αποφασισεις τι θελεις να κρατησεις :thumbup:

Αφού σου αρέσουν τόσο πολύ τα πτώματα των κοραλλιών, μπορείς να τα κρεμάσεις πάνω από το τζάκι του σπιτιού σου και αν δεν υπάρχει τζάκι, τότε, στον απορροφητήρα της κουζίνας, που σίγουρα υπάρχει.

όπως καταλαβαίνεις φίλε Ηλία … δεν τα βλέπουμε σαν διακοσμητικά στοιχεία αλλά σαν ταριχευμένα πτώματα .. αυτό δεν μας αρέσει

Έγινε επεξεργασία - salTasos

Κατάλαβα κατάλαβα δηλαδή για να έχω χρώμα στό ενυδρείο μου πρέπει να βάλω ζωντανά κοράλλια κτλ. Δηλαδή με σπρώχνεται για reef!!!

Κατάλαβα κατάλαβα δηλαδή για να έχω χρώμα στό ενυδρείο μου πρέπει να βάλω ζωντανά κοράλλια κτλ. Δηλαδή με σπρώχνεται για reef!!!

:) Δεν ειναι αναγκη Ηλια! Ο ζωντανος βραχος θα σου δωσει υπεροχο αισθητικο αποτελεσμα! Σιγουρα πολυ καλυτερο απο τα νεκρα κοραλλια σου!!

Μετά προσεκτικής μελέτης θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος έχει διαβάση για τη

SUGAR TREATMENT είναι λέει θεραπεία για το nitrat με ζάχαρι !!!!!

Στο reefcentral!!!

Μετά προσεκτικής μελέτης θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος έχει διαβάση για τη

SUGAR TREATMENT είναι λέει θεραπεία για το nitrat με ζάχαρι !!!!!

Στο reefcentral!!!

Το εχω διαβασει το συγκεκριμενο θεμα... δεν βλεπω λογο δοκιμασω κατι τετοιο... ειναι εντελως πειραματικο και αν δεις υπαρχουν και πολλες αντιθετες αποψεις!

Νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι αλλοι δοκιμασμενοι τροποι για να μειωθει το Nitrate... βεβαια δεν βγαζω τη μεθοδο λαθος αφου εχει καποια επιστημονικη βαση (ζαχαρη σαν τροφη βακτηριδιων) απλα θεωρω οτι δεν μπορω να βασιστω σε πειραματα και δημοσιευσεις εκτος και αν το κανω σε καποιο πειραματικο ενυδρειο...

Ηλια καλυτερα να μην προσθεσεις και αλλα "θολα" σημεια στην κατασταση του ενυδρειου σου :)

Δέν κάνω τίποτα στό δικό μου, απλά μου φάνηκε περίεργο πρώτη φορά διαβάζω για ζάχαρη, τι επιστημονικό έχει είπες?

Δέν κάνω τίποτα στό δικό μου, απλά μου φάνηκε περίεργο πρώτη φορά διαβάζω για ζάχαρη, τι επιστημονικό έχει είπες?

η ζάχαρη είναι τροφη για τα βακτηρίδια και βοηθαει στον πολ/σμό τους

η ζάχαρη είναι τροφη για τα βακτηρίδια και βοηθαει στον πολ/σμό τους

Ακριβως αυτο....εχει πολλες αναλυσεις στο συγκεκριμενο θεμα στο RC για καποιον που εχει τη διαθεση να πειραματιστει :):D

Στην Θεωρία είναι απολύτως σωστό αλλά ποιος παίρνει το ρίσκο να το δοκιμάσει στο ενυδρείο του?

όλη η ζωή έχει ρίσκο φίλε μου :D ..

.. εδώ όμως μην ξεχνάς να συνυπολογίσεις και την αξία του διακυβεύματος

.. και όταν δεν πρόκειται για κάτι δικό σου .. πρέπει να είσαι 10 φορές πιο προσεκτικός..

:):D

χρόνια πολλά !! :P;)

Έγινε επεξεργασία - salTasos

Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι χομπίστες ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ πάντα!!

Oχι, αυτο δεν συμβαινει Ηλια, τουλαχιστον οχι οπως το εννοεις. Προσπαθουμε να μην αφηνουμε στην τυχη τιποτα και οποτε ρισκαρουμε ειναι σε ενα ελεγχομενο περιβαλλον, οπου ελεγχουμε μονο αυτο που ρισκαρουμε αφου το εχουμε διαβασει εξονυχιστηκα. Παντα βεβαια με την προσοπικη ας αποφαση του ρισκου, αλλα ομως ελεγχομενα και οχι τυχαια. Εσυ τωρα εχεις πολλες παραμετρους που πρεπει να ελεγξεις και χωρις να εχεις γνωση του αντικειμενου θα ειναι λαθος να αρχισεις κατι τετοιο τωρα. Φτοιαξε αυτα που ειπαμε, στρωσε σωστα το ενυδρειο σου και μετα θα δεις ποσο ποιο απλα θα ειναι ολα.

Απλα να γνωριζεις πως μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν, απλα δεν... Ολα θελουν την μελετη τους το κοπο τους και να προχωρας με βαση το αντικειμενο σου. Στη θαλασσα για παραδειγμα που ολοι αγαπαμε, πρεπει να παμε αργα και σταθερα, να αφηνουμε το ενυδρειο να οριμασει σταδιακα και αφου οριμασει να προχωραμε σε αλλαγες βημα, βημα. Ποτε αποτομα γιατι αυτο κοστιζει... Εαν το δεις ετσι θα γλυτωσεις πολλες ατυχιες στο μελλον.

Η ζαχαρη ειναι τροφη για τα βακτηριδια, κυριως γιατι περιεχει C - ανθρακα. Ετσι οπως και η βοτκα μπουσταρει καποια συγκεριμενα βακτηριδια και πετυχαινουμε καποια πραγματα. Αλλα η ζαχαρη επειδη εχει πολλες ακαθαρσιες προτιμαμε αλλες ουσιες. Ειναι τεραστιο κεφαλαιο αυτο αλλα η χρηση τους αυτη θελει και συγκεκριμενο συστημα. Εσυ Ηλια δεν εχεις τετοιο συστημα, ουτε καν εχει ισοροπηση, οποτε οτι και να κανεις τωρα θα ειναι ατοπο. Δεν θα μπορεις να το ελεγξεις και ουτε καν να το καταλαβεις.

Τωρα για το ρισκο, δεν ξερω εαν θα το ελεγες αυτο ευκολα εαν ειχες καποια ζωντανα στο ενυδρειο σου για χρονια και πηγαιναν καλα. Εκει δεν θα πειραζες τιποτα εκτος απο σποραδικα πραγματακια και πολυ προσεχτικα. Θα δεις και εσυ σε λιγο καιρο τι θα λες οταν ολα θα πηγαινουν "ζαχαρη".. :D

Καλα χριστουγεννα. :)

Μάριε είναι 10 μέρες τώρα που έκανα τις αλλαγές, οι μετρήσεις είναι ακριβώς ίδιες όπως πρίν, δηλαδή αμμωνία και νιτράτ ανεβασμένα, τα ασπόνδυλα είναι καλά και τρώνε φυλλίδια.

Να δούμε πόσο θα κρατήση η ωρίμανση ενός παμπάλαιου ενυδρείου!!!

Εύχωμαι υγεία σε εσάς και τις οικογενειές σας (όπως και στα ψαράκια σας)

και καλά Χριστούγεννα!!

Μήπως εννοείς αμμωνία και νιτρίτη (νιτρώδη), αναβασμένα?

Αν τα νιτρικά σου είναι πολύ ανεβασμένα, τότε πρέπει να κάνεις αλλαγή νερού.

Αν πάλι τα νιτρώδη σου είναι αναβεσμένα, τότε θα πρέπει να περιμένεις αρκετά ακόμα. Ίσως περισσότερο από μήνα για να μηδενιστούν, οπότε θα μπορέσεις να βάλεις ένα ψαράκι, τύπου damsel.

Μήπως το νερό σου, όπως το κοιτάς από το πλάι, φαίνεται θολό?

Για αρχή Χρόνια πολλά!!!

Βλέπω πως έχει πέσει αρκετή δουλειά και τα πράγματα βαίνουν καλώς. Αυτό που με χαλάει είναι το στήσιμο και η ποσότητα του βράχου στο ενυδρείο αλλά νομίζω πως είναι στα άμεσα σχέδια η προσθήκη νέου βράχου καθώς και η ανάπλασή του. Για τις τιμές νομίζω πως ο κύριος Νίκος μίλησε και ήταν απόλυτα ορθός και κατανοητός! Καλή συνέχεια κ.Ηλία και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Χρόνια πολλά Νίκο, όχι νιτρώδη έχω 0 , νιτρικά πολύ επάνω 50 + και μετά από 3 αλλαγές 120 λίτρων δεν έχουν πέσει καθόλου, θα συνεχίσω τις αλλαγές μέχρι να πέσουν!!

Χρόνια πολλά Νίκο, όχι νιτρώδη έχω 0 , νιτρικά πολύ επάνω 50 + και μετά από 3 αλλαγές 120 λίτρων δεν έχουν πέσει καθόλου, θα συνεχίσω τις αλλαγές μέχρι να πέσουν!!

Μήπως φταίει το σύστημα wet dry????

Θεωρώ πάντα ότι ταίζεις σωστά.

Τι έχουν ακούσει οι παλιοί, για αυτά τα συστήματα σε συνδιασμό με Natural System????

Το τεστ λεει μεχρι 50 και μετα εχει μονο 50+? Αν ειναι ετσι μπορει να εχεις απο 100 μεχρι και πολυ παραπανω, οποτε για να πεσουν θα θελεις πολλες αλλαγες.. Εδω ειναι που ενα καλο σκιμμερ βοηθαει Ηλια να μειωθει πολυ το ολο φορτιο και κατα συνεπεια τα νιτρικα στο ενυδρειο σου. Μπορεις να κανεις ενα τεστ με ποιο μεγαλη κλιμακα? Εχει καποια τετοια επιλογη νομιζω το τεστ σου. Π.χ. 10ml νερο ενυδρειου και 10ml νερο απο Α/Ο. Ετσι θα εχεις μια σαφως καλυτερη εικονα. Ψαξε λιγο της οδηγιες και πες μας αν γινεται, θα μας βοηθησει να εχουμε μια ποιο πληρη εικονα. :)

Για παραπάνω μετρήσεις θέλει λέει 10 ml απο το ενυδρείο και 10ml φαρμακευτικό νερό μόνο, για να δείξη μέχρι 80 !!!

Σήμερα έκανα την τρίτη αλλαγή νερού 120 λίτρα το πρωί, τώρα μέτρησα nitrate

και έχω πάνω από 80 !!!

Όσο για το WET-DRY είναι πολύ απλό, βάζοντας την τάπα στο σωληνάκι του αέρα γίνεται κανονικό φίλτρο!! Δέν έχω ψάρια μέσα και δεν δικαιολογήται nitrate στο ενυδρείο μου, έχω μόνο ζωντανό βράχο, μια sinularia και 2 γαρίδες!!!

Έγινε επεξεργασία - ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...