gpapas152 2 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας φιλοι μου, Εχω στισει ενα ενυσρειο εδω και 20 μερες και εχω χασει τα εξης φυτα : Vallineria tortifolia , egeria densa και το κερατοφυλο δεν παει και τοσο καλα . Τα υπολοιπα φυτα που εχω ειναι : cryptocorini, annubia barteri και echinodorous redozelot τα οποια δεν εχουν καποιο προβλημα. Το ενυδρειο ειναι 60*30*30 54l της aquael. Με λαμπα 11watt. Υποψιαζομαι οτι τα φυτα τα χανω λογω της δυνατης ροης του φιλτρου ή της χαμιλου φωτισμου. Μεσα εχω ενα γκαππυ και εχω χασει ακομα 2 απο μια αρρωστια που δεν ξερω τι ειναι.Τι μου προτεινετε να κανω; να βαλω μια πιο δυματη λαμπα ή να βαλω μια απιπλεον λαμπα πιο δυνατηκαι ποσο πιο δυνατη;;; Με την αππωστια τι θα μπορουσα να κανω ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 2 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας φιλοι μου, Εχω στισει ενα ενυσρειο εδω και 20 μερες και εχω χασει τα εξης φυτα : Vallineria tortifolia , egeria densa και το κερατοφυλο δεν παει και τοσο καλα . Τα υπολοιπα φυτα που εχω ειναι : cryptocorini, annubia barteri και echinodorous redozelot τα οποια δεν εχουν καποιο προβλημα. Το ενυδρειο ειναι 60*30*30 54l της aquael. Με λαμπα 11watt. Υποψιαζομαι οτι τα φυτα τα χανω λογω της δυνατης ροης του φιλτρου ή της χαμιλου φωτισμου. Μεσα εχω ενα γκαππυ και εχω χασει ακομα 2 απο μια αρρωστια που δεν ξερω τι ειναι.Τι μου προτεινετε να κανω; να βαλω μια πιο δυματη λαμπα ή να βαλω μια απιπλεον λαμπα πιο δυνατηκαι ποσο πιο δυνατη;;; Με την αππωστια τι θα μπορουσα να κανω ;;; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 2 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας φιλοι μου, Εχω στισει ενα ενυσρειο εδω και 20 μερες και εχω χασει τα εξης φυτα : Vallineria tortifolia , egeria densa και το κερατοφυλο δεν παει και τοσο καλα . Τα υπολοιπα φυτα που εχω ειναι : cryptocorini, annubia barteri και echinodorous redozelot τα οποια δεν εχουν καποιο προβλημα. Το ενυδρειο ειναι 60*30*30 54l της aquael. Με λαμπα 11watt. Υποψιαζομαι οτι τα φυτα τα χανω λογω της δυνατης ροης του φιλτρου ή της χαμιλου φωτισμου. Μεσα εχω ενα γκαππυ και εχω χασει ακομα 2 απο μια αρρωστια που δεν ξερω τι ειναι.Τι μου προτεινετε να κανω; να βαλω μια πιο δυματη λαμπα ή να βαλω μια απιπλεον λαμπα πιο δυνατηκαι ποσο πιο δυνατη;;; Με την αππωστια τι θα μπορουσα να κανω ;;; Συμπλήρωσε τη φόρμα και πες μας ακόμα το εννοείς τα έχασες δηλαδή τι ακριβώς παρουσιάζουν ? σαπίζουν, κιτρινίζουν, γεμίζουν τρύπες, καφετίζουν, διαλύονται ? κλπ κλπ Σϊγουρα η λάμπα είναι ένα θέμα αλλά είναι και η λίπανση, η φωτοπερίοδος, ο τρόπος φύτευσης, το σοκ που παθαίνουν τα φυτά με τη μεταφορά και μεταφύτευση και διάφορα άλλα πραματάκια που θέλουν αποσαφήνιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :εβαλα στο νεοστημενο ενυδρειο μου τρια αρσενικα γραππυ σταδιακα. Το δευτερο γραππυ που αγορασα απο την δευτερη μερα στο ενυδρειο αρχισε να δεχεται επιθεσεις απο το πρωτο γκαππυ και καποια στιγμη το ειδα να ειναι πιο ΄λεπτο΄στην κοιλια. το σημαντικοτερο ομωσ ειναι οτι με την εισαγωγη του τριτου ψαριου στο ενυδρειιο το τριτο ψαρι αρχισε να διαφανιζει η ουρα του μετα να καφετιζεται και στο τελος να διαλυεται. Μια μερα μετα το δευτερο ψαρι πεθανε χωρις τα συμπτοματα του τριτου μαζι πεθενει και το τριτο με τα παραπανω συμπτοματα. Αυτη την στιγμη ζει μονο το πρωτο ψαρι και εχει διαφανισει λιγο στην ακρη η ουρα του. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:54l 60*30*30 - Φίλτρανση ογκος καδου: 30-60 και υλικα μονο φιλτρο: - Ιστορικό 35 μερες : - Ψάρια 1 αρσενικο γραππυ: - Ρουτίνες ταϊσμα 1 φορα την ημερα 2 φιλαρακια ανα ψαρι, προετιμασια νερου 2 μερες πρι και αλλαγες νερου μια φορα την εβδομαδα 18l που ειναι το 1/3 του συνολικου νερου.: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7.7 περιπου - KH:- - GH:15 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):<0.25 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):0 - Θερμοκρασία:26οC ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: ναι -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:γκαππυ - Ιστορικό Ψαριού: ολα στην περιγραφη προβληματος - Συμπτώματα που παρουσιάζει:ολα στην περιγραφη προβληματος - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:Anti ICH της danios -Δοσολογία:20 σταγονες -Χρόνος Χρήσης:1 φορα μετα την αλλαγη νερου -Αναλυτική περιγραφή: μια μερα με το συμβαν επισκεφτηκα ενα pet shop και μου ειπε να βαλω 20 σταγονεσ anti ICH. Αντι για 4ml aquafluid της papillon εβαλα 6ml. Εκανα 3 αλλαγεσ νερου μεσα σε 10 μερες και τωρα ειμαι στην τριτη. ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 φωτογραφιες πως ανεβαζουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 4 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6409 Φρόντισε όμως να είναι σε χαμηλή ανάλυση πχ.: 800x600 ή 640x480 ή οποιαδήποτε βολική αλλά μικρή ανάλυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6409 Φρόντισε όμως να είναι σε χαμηλή ανάλυση πχ.: 800x600 ή 640x480 ή οποιαδήποτε βολική αλλά μικρή ανάλυση. φιλε μηπος ξερεις πως μπορω να χαμηλοσω την αναλυση μιας φωτογραφιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 4 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Άνοιξε τη φωτογραφία στη ζωγραφική των windows και πάς image - Size Δεν τα θυμάμαι απ΄έξω τώρα και στα 7 που έχω είναι διαφορετικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Άνοιξε τη φωτογραφία στη ζωγραφική των windows και πάτα ctrl+w Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 5 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 αυτο ειναι το τριτο ψαρι, αφου αρχισε να καφετιζει η ουρα του οπως βλεπετε στην φοτογραφια μετα το επομενο σταδιο ηταν η ουρα του να διαλυθει .... αυτο ειναι το δευτερο ψαρι που πεθανε χωρις συμπτοματα όπως το τριτο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 παιδια μηπος ξερει κανεις τι αρωστια ειναι και πως μπορω να την καταπολεμισω;;; να αγορασω melafix ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
puffer 7 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 (edited) παιδια μηπος ξερει κανεις τι αρωστια ειναι και πως μπορω να την καταπολεμισω;;; να αγορασω melafix ?????? Παράσιτα μου μηρίζονται! http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12 (γράπυ=γκάπι;;; Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2011 - puffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #13 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 το melafix κανει δουλεια ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 10 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Τη θερμοκρασία έχεις;;; Για την αρρώστια δεν ξέρω να σου απαντήσω πρέπει κάποιος άλλος συμφορουμίτης να σου απαντήσει που γνωρίζει για τις ασθένειες...... φιλικά, Υ.Γ. Θες αλλαγή τίτλου Έγινε επεξεργασία 10 Φεβρουαρίου 2011 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 14 Φεβρουαρίου 2011 Author #16 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Φιλοι μου σας παρακαλω παρα πολυ αν ξερει καποιοσ την ασθενεια και μπορει να βοηθησει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 19 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 up! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε μου προφανώς τα ψάρια σου δεν έχουν ich οπότε το φάρμακο που έριξες δεν κάνει. Αυτό που μπορώ να υποψιαστώ είναι δηλητηρίαση από αμμωνία ή νιτρώδη αφού το ενυδρείο δεν ήταν στρωμένο. Συνέχισε με τις αλλαγές νερού και κάνε μετρήσεις καινούργιες αμμωνίας, νιτρώδη και νιτρικά να πάρουμες μια ιδέα τι γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 26 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 26 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε μου συγνόμη αλλα αυτον τον καιρο δεν είχα ιντερνετ και δεν μπορουσα να μπω.. Λοιπον τισ μετρήσεις μου τις έκανα: Ph:7.5-8 Gh:14 NO2:0 NO3:0 NH3/NH4:<o.25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 26 Φεβρουαρίου 2011 Author #20 Share 26 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδία βοηθεια ξερει κανεις τι μπορει να ειναι ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 26 Φεβρουαρίου 2011 Author #21 Share 26 Φεβρουαρίου 2011 Δείτε την ουρά στην άκρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 28 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Προμυθεύσου ζωντανά βακτήρια και βαλε την αναλογία που πρέπει στο ενυδρείο σου. Υπαρχει αμμωνία στο ενυδρείο σου που πρέπει να εξαφανιστεί. Κανε μετρήσεις καθημερινά, και οταν μηδενιστεί η αμμωνία θα αρχίσουμε θεραπεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 7 Μαρτίου 2011 Author #23 Share 7 Μαρτίου 2011 Φίλε μου τα υγρά τεστ ( salifert) μου δίχνουν <0,25 αμμωνία που είναι το λιγότερο που έχει το τεστ. Αμπουλα με ζωντανά βακτήρια θα βαλω σήμερα και μετά από μία βδομάδα πάλι. Για πόσες βδομάδες;;;; Ποιά είναι η θεραπεία ;;;; Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα, Γιώργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 7 Μαρτίου 2011 #24 Share 7 Μαρτίου 2011 Δες την συσκευασία των βακτηρίων και ακολούθα πιστά τις οδηγίες, η κάθε μάρκα διαφέρει στο πόσες βδομάδες. Τωρα για την θεραπεία πες μας λίγα πράγματα ακόμα. Πρώτον συνεχίζει η φθορά στους ουρές ή έχει μείνει στο ίδιο επίπεδο. Θέλουμε και πιο πρόσφατες φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpapas152 7 Μαρτίου 2011 Author #25 Share 7 Μαρτίου 2011 Δες την συσκευασία των βακτηρίων και ακολούθα πιστά τις οδηγίες, η κάθε μάρκα διαφέρει στο πόσες βδομάδες. Τωρα για την θεραπεία πες μας λίγα πράγματα ακόμα. Πρώτον συνεχίζει η φθορά στους ουρές ή έχει μείνει στο ίδιο επίπεδο. Θέλουμε και πιο πρόσφατες φωτό. Tη δοσολογία των βακτηρίων την ξέρω γιατι τα χρησιμοποίησα ως βοηθητικά για το στρώσημο του ενυδρείου.Η φθορά στην ουρα έχει μείνει στο ίδιο στάδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος