Jump to content

Sos

nikossarr

Recommended Posts

SOS η εφυλια μου πεθαίνει και δεν ξέρω τι να κανω.

αμμονια 1

NO2 O,1

PH 7,04

NO3 15

KH 14

post-25628-1296662497_thumb.jpg

post-25628-1296662534_thumb.jpg

SOS η εφυλια μου πεθαίνει και δεν ξέρω τι να κανω.

αμμονια 1

NO2 O,1

PH 7,04

NO3 15

KH 14

Xαμηλο pH.

Αμωνια και ΝΟ2 πρεπει να ειναι 0.

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

πως ανεβαζω το ph?10 ημερες τρεχει σε εμενα αλλα ουσιαστικα 2 χρονια απλα καναμε μετακωμηση απο ενα φιλο σε εμενα.να κανω αλλαγη νερου?

Επρεπε να αφησετε να ηρεμησει λιγο το συστημα πρωτα απο την μετακομιση και αφου θα περνατε καλες μετρησεις να στοκαρετε σιγα σιγα.

Βιαστηκατε.

Νικ κανε μια αλλαγη νερου και παρακολουθησε με μετρησεις το ενυδρειο σου.Χρησιμοποιησε και λιγο stability καθημερινα.

η εφυλια ειχε 15 κεφαλια καθε κεφαλι πιανει κατι σαν τζελ κοκκινοπο επανω του και σε 24 ωρες χαλαει.πραγματικα δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω

η εφυλια ειχε 15 κεφαλια καθε κεφαλι πιανει κατι σαν τζελ κοκκινοπο επανω του και σε 24 ωρες χαλαει.πραγματικα δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω

Γιαυτό σου λέω μήπως το πνίγει το κυανό...μπορείς να βγάλεις μιά πιο κοντινή σε αυτό το τζέλ; όσο πιό καθαρή μπορείς :)

λοιπον μολις τωρα ειδα τα ψαρια μου να τσιμπανε αυτο το ζελε και παραλληλα να καταστρεφουν και την εφυλια

post-25628-1296664522_thumb.jpg

post-25628-1296664570_thumb.jpg

λοιπον μολις τωρα ειδα τα ψαρια μου να τσιμπανε αυτο το ζελε και παραλληλα να καταστρεφουν και την εφυλια

Ετσι γινεται οταν χαλει η εφυλια

Οι τιμές σου δεν είναι καλές, και δεν έχεις μετρήσει φώσφορο από ότι βλέπω. Το κυανό που έχεις είναι ή από αυξημένα φωσφορικά, ή από ελλειπής κυκλοφορία ή από κακή φωτοπερίοδο. Τσέκαρε αυτά τα πραγματάκια, μείωσε το τάισμα και εννοείται όπως είπε και ο Νίκος , αλλαγή νερού οπωσδήποτε. :)

Οι τιμές σου δεν είναι καλές, και δεν έχεις μετρήσει φώσφορο από ότι βλέπω. Το κυανό που έχεις είναι ή από αυξημένα φωσφορικά, ή από ελλειπής κυκλοφορία ή από κακή φωτοπερίοδο. Τσέκαρε αυτά τα πραγματάκια, μείωσε το τάισμα και εννοείται όπως είπε και ο Νίκος , αλλαγή νερού οπωσδήποτε. :)

Δεν ειναι κυανο αυτη η γλιτσα πανω στα κεφαλια της εφυλιας.Η εφυλια οταν χαλαει,γινεται μια σκουροχρωμη μαζα,σαν πετσα.

Δεν ειναι κυανο αυτη η γλιτσα πανω στα κεφαλια της εφυλιας.Η εφυλια οταν χαλαει,γινεται μια σκουροχρωμη μαζα,σαν πετσα.

Η εφυλια σου εχει πεθαινει απο ενα βακτηριο που λεγεται brown jelly disease.Θα σου περιγραψω οσο το δυνατον πιο περηλιπτικα μπορω το τι πρεπει να κανεις για να μη χασεις κ τα υπολοιπα σου lps.Οταν θα κανεις τις αλλαγες νερου(που θα κανεις δεν το γλυτωνεις το συστημα σου αλλιως),θα παρεις μια συριγγα κ θα τραβηξεις οσο το δυνατον περισσοτερο απο αυτο το καφε ζελε που βλεπεις(αφου κλεισεις τους κυκλοφορητες).Να ξερεις πως αυτη η βλεννα οπου καθεται μολυνει(σε οποιο κοραλι κατσει θα δημιουργησει προβλημα).Βαλε περισσοτερη ποσοτητα ανθρακα κ εχε συνεχεια το νου σου.Βγαλε κ μια φωτο το ενυδρειο ολο.Ο πιο σιγουρος τροπος για να μη χασεις τα κοραλια σου ειναι να τα μετακομησεις σε καποιο αλλο στρωμενο ενυδρειο(πρωσορινα).

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Συμφωνω με τον φιλο ΔΙΑ δεν ειναι κυανο αυτο ετσι γινεται η εφυλια οταν παει.....

βιαστηκες πολυ να στοκαρεις και αυτα τα αποτελεσματα .... πρεπει να φτιαξεις ολες τις τιμες σου .... για την εφυλια αλλα και απο οτι αλλο κοραλλι εχεις καλυτερα να τα δωσεις σε καποιον που θα μπορει να στα κρατησει μεχρι το ενυδρειο σου ισιωσει γιατι μαλλον δεν θα τα προλαβεις απο την καταστροφη....

λοιπον μετα απο μια σειρα τεστ που εκανα τα αποτελεσματα ειναι...

mg=990

kh=10

ph=8,2

ammonia =0,03

no3=20

no2=0,02

ca=450

no4=0

αυτο το ΝΟ3 πως κατεβαινει ρε παλικαρια?

το mg πως το ανεβαζουμε.

ευχαριστω....

Απο υπόστρωμα τι έχεις βάλει?

Τα νιτρικά (NO3) τα κρατάμε χαμηλά με αλλαγές νερού ή με χρήση sump ή με βιολογικό υλικό σε φίλτρο.

Αμμωνία και νιτρώδες θα πέσουν όταν έχεις ισορροπία βακτηρίων.

Απο υπόστρωμα τι έχεις βάλει?

Τα νιτρικά (NO3) τα κρατάμε χαμηλά με αλλαγές νερού ή με χρήση sump ή με βιολογικό υλικό σε φίλτρο.

Αμμωνία και νιτρώδες θα πέσουν όταν έχεις ισορροπία βακτηρίων.

Mε το 1ο πέφτουν,με το 2ο αν έχεις chaeto και με τον 3ο αυξάνονται τα νιτρικά.

αραγωνιτης φουλ!!!!!!κανω και αλλαγες νερου.δεν ταιζω και πολλυ..what else!!!

εχω sub και chaeto

Η chaeto έχει κυκλοφορία και φωτισμό;

Το ενυδρείο είναι αστρωτο.Επίσης mg 990; Με τι τεστ μετρας;

Τι σκίμμερ έχεις;Έχει απόδοση;

Έγινε επεξεργασία - gregog7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...