aka68 2 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Κύριοι συνχομπίστες, είναι δυνατόν να καλιεργήσω σε ενυδρείο μικρό, μόνο φυτά υδρόβια και αν χρειάζεται εξοπλισμός,φίλτρα, θέρμανση, αντλία..κ.α. Τι υπόστρωμα απαιτείται και πόσες ώρες φωτισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Αγόρασα Ανούβια και κρυπτοκορίνα λίνγκουα ή αλλίως σάλπιγγα λέγεται, χρειάζεται πλούσιο υπόστρωμα για κάνει το χαλικάκι που έχω, νομίζω ηφαιστειακό είναι, να το φυτέψω ελαφρώς, είναι μόνο 5 εκατοστά με την ρίζα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 2 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Τι φυτα θα μπουν μεσα? οσο ποιο ''δυσκολα'' φυτα βαλεις τοσο περισοτερα λιπασματα θα χρησιμοποιεις, ...επισης θα εχεις αναγκη σε καλο φωτισμο, διοξιδειο κλπ κλπ ..κατα αλλα αν μιλας για κρυπτοκορινες, ανουμπιες και βαλισνεριες μπορεις και με ενα ''απλο'' ενυδρειο να τα βαλεις μεσα και να ευδοκιμισουν! ...το ειχα κανει και εγω με ενα 60 λιτρο ειχα μεσα χαλικι και υποστρωμα (δεν ειναι και τοσο απαραιτητο πχ σε ανουμπιες ) ειχα αφησει ενα θερμοστατη στους 24 βαθμους και με ενα κυκλοφοριτη το μονο που εβαζα ηταν 2 γενικα λιπασματα καθε εβδομαδα +νερο που αποβαλοταν απο τις εξατμισεις δηλαδη εκανα μηδενικες αλαγες ...α και κατι που ξεχασα ανοιγμα λαμπας για 9 ωρες περιπου αυτο ειναι πολυ απλο Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2011 - krisos Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Ακριβώς και εγώ εύκολα φυτά θα βάλω με μικρές απαιτήσεις. Υγρά λιπασματα έχω, θα αξιοποιηθούν και πιστεύω να έχω αποτελέσματα. Θέλω να βάλω και Hemianthus callitrichoides & cabomba caroliliana, αυτά τα τρώνε τα χρυσόψαρα όταν θλήσω να τα βάλω στο ενυδρείο ! Αν βάζω χρησιμοποιημένο νερό από τα ψάρια, είναι καλύτερο για τα φυτά, λόγω των νιτρικών που έχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 2 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Ακριβώς και εγώ εύκολα φυτά θα βάλω με μικρές απαιτήσεις. Υγρά λιπασματα έχω, θα αξιοποιηθούν και πιστεύω να έχω αποτελέσματα. Θέλω να βάλω και Hemianthus callitrichoides & cabomba caroliliana, αυτά τα τρώνε τα χρυσόψαρα όταν θλήσω να τα βάλω στο ενυδρείο ! Αν βάζω χρησιμοποιημένο νερό από τα ψάρια, είναι καλύτερο για τα φυτά, λόγω των νιτρικών που έχει; Αν βάλεις χρησιμοποιημένο νερό θα έχει μεν νιτρικά αλλά αν είναι από ενυδρείο με φυτά μπορεί να είναι εξασθενημένο από άλλα ιχνοστοιχεία. Μπορείς να το βάλεις και να συμπληρώνεις με τα υγρά λιαπσματάκια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος