salTasos 2 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους". Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού. Η ταινία θα προβληθεί παγκοσμίως σε κινηματογραφικές προβολές, που θα διοργανωθούν από τα επιμέρους τμήματα του κινήματος. Οι προβολές αυτές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 25 Ιανουαρίου 2011. Το Zeitgeist: Moving Forward είναι μία μη εμπορική ταινία και θα διατεθεί δωρεάν μέσω του διαδικτύου Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 για ακομη μια φορα ..συγκλονιστικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Είχα πληροφορηθεί την ύπαρξη του τρίτου μέρους, αλλά δεν είχα τον χρόνο να το ψάξω. Μόλις ξεκίνησα να το βλέπω... Στα 5 πρώτα λεπτά, πάτησα παύση, έστριψα ένα τσιγάρο, έβγαλα το τζιν κι έβαλα φόρμα, έφτιαξα αναπαυτικά την καρέκλα και είμαι έτοιμος πλέον να την αξιολογήσω... Το ερώτημα που θέτει σε αυτά τα 5 πρώτα λεπτά μου κινεί την περιέργεια για να αξιολογήσω τη συνέχεια... What matters? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 2 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 για ακομη μια φορα ..συγκλονιστικο οπως και τα 2 προηγουμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 θα ελεγα πολυ πιο ενδιαφερον απο τα προηγουμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 (edited) να πω την αλήθεια δεν έχω δει τις ταινίες .Αλλά έχοντας μιλήσει με άνθρωπο που τις έχει δει και που ότι λέει βασίζεται σε αυτές τις ταινίες(είχε ξετρελαθεί βλέπετε) και άρχισε να πιστεύει ότι όλα είναι συνωμοσίες με βάση αυτά που είδε στις ταινίες,με απέτρεψε από το να τις δω μιας και εγώ δεν πιστεύω στις συνωμοσίες αλλά και να υπάρχουν πιστεύω ότι κάνουν κακό στον ξεσηκωμό του κόσμου η γνώση τους.....ελπίζω να με πείσετε να τις δω τις ταινίες. Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 (edited) να πω την αλήθεια δεν έχω δει τις ταινίες .Αλλά έχοντας μιλήσει με άνθρωπο που τις έχει δει και που ότι λέει βασίζεται σε αυτές τις ταινίες(είχε ξετρελαθεί βλέπετε) και άρχισε να πιστεύει ότι όλα είναι συνωμοσίες με βάση αυτά που είδε στις ταινίες,με απέτρεψε από το να τις δω μιας και εγώ δεν πιστεύω στις συνωμοσίες αλλά και να υπάρχουν πιστεύω ότι κάνουν κακό στον ξεσηκωμό του κόσμου η γνώση τους.....ελπίζω να με πείσετε να τις δω τις ταινίες. δεν ειναι κακο να λαμβανεις διαφορες αποψεις για καποια θεματα ..ποσο μαλλον αν ειναι και αρκετα τεκμηριωμενες τα συμπερασματα στο τελος θα ειναι δικα σου Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2011 - she'sinpanties Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 (edited) δεν ειναι κακο να λαμβανεις διαφορες αποψεις για καποια θεματα ..ποσο μαλλον αν ειναι και αρκετα τεκμηριωμενες τα συμπερασματα στο τελος θα ειναι δικα σου φυσικά και δεν είναι κακό αλλιώς δεν θα μίλαγα με τον φίλο μου απλά να πιστεύεις τυφλά ότι όλα είναι συνωμοσίες επίσης είναι κακό κατά την γνώμη μουΓιατί έτσι δεν αντιδράς μιας και όλα τα ρίχνεις στις συνωμοσίες.Γνωστό παράδειγμα συνωμοσιολόγου είναι ο Λιακόπουλος.Τα συμπεράσματα δικά σας Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 φυσικά και δεν είναι κακό αλλιώς δεν θα μίλαγα με τον φίλο μου απλά να πιστεύεις τυφλά ότι όλα είναι συνωμοσίες επίσης είναι κακό κατά την γνώμη μουΓιατί έτσι δεν αντιδράς μιας και όλα τα ρίχνεις στις συνωμοσίες. παντως το 3ο μερος πιστευω οτι ειναι το λιγοτερο συνομωτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Γνωστό παράδειγμα συνωμοσιολόγου είναι ο Λιακόπουλος.Τα συμπεράσματα δικά σας βέβαια αποτυχημένο παράδειγμα συνωμοσιολόγου κατά την γνώμη μου.....αλλά για πολύ κόσμο είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 βέβαια αποτυχημένο παράδειγμα συνωμοσιολόγου κατά την γνώμη μου.....αλλά για πολύ κόσμο είναι οχι καμια σχεση το zeitgeist με Λιακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 οχι καμια σχεση το zeitgeist με Λιακο φυσικά το φαντάζομαι απλά προσπαθώ να σου πω γιατί δεν θέλω να ξέρω για συνωμοσίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #13 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 συνωμοσιολογία μπορεί να χαρακτηριστεί η επίθεση των κερδοσκόπων στις αδύναμες οικονομίες με σκοπό και να μη ξεχρεώσουν ποτέ και να ξεπουληθούν όσο-όσο πολλοί ( πχ *)λένε ότι σημερινή κυβέρνηση τους βοήθησε πολύ σε αυτό συνωμοσιολογία μπορεί να χαρακτηριστεί και ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα <αεροπλανάκι> στα χέρια των ισχυρών , συνωμοσιολογία είναι και το ενδεχόμενο να δεχόμαστε επίθεση από τους καταχθόνιους ελοχιμ που ζηλεύουν την ομορφιά μας κάποιος είπε <<τα μικρά μυστικά έχουν ανάγκη προστασίας , τα μεγάλα τα προστατεύει η δυσπιστία του κόσμου >> δύσκολο το ψάξιμο αλλά αξίζει το κόπο * http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=245342 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../01/2011_430716 Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 φυσικά το φαντάζομαι απλά προσπαθώ να σου πω γιατί δεν θέλω να ξέρω για συνωμοσίες ο τυπος προσπαθει να μας πεισει οτι κατα την αρχαιοτητα σε καθε περιοχη του πλανητη υπηρχε και ενας Ελληνας και πολλα τετοια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Ξεκινησα να βλεπω το 3ο μερος το μεσημερι και με πηρε ο υπνος αλλα θα ξαναδοκιμασω αυριο σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 ο τυπος προσπαθει να μας πεισει οτι κατα την αρχαιοτητα σε καθε περιοχη του πλανητη υπηρχε και ενας Ελληνας και πολλα τετοια και εγώ γέλαγα και γελάω όταν ακούω αυτά τα πράγματα και είχα πάντα μια απορία υπάρχει άνθρωπος που τον πιστεύει η απάντηση είναι πάρα πολύ όσο και αν σου κάνει εντύπωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού. δεν πιστεύω ότι ένα ντοκιμαντέρ μέσα σε 2 ώρες και κάτι μπορεί να σου δώσει απαντήσεις σε αυτό το πράγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #18 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 δεν πιστεύω ότι ένα ντοκιμαντέρ μέσα σε 2 ώρες και κάτι μπορεί να σου δώσει απαντήσεις σε αυτό το πράγμα και αυτός είναι λόγος για να του γυρίσεις τη πλάτη ? αν ήταν 12 ώρες θα το έβλεπες ? δεν έχεις τη περιέργεια να δεις τις προτάσεις τους ? να σου πω μόνο οτι δε μοιάζουν με μανιφέστο πολιτικής παράταξης , προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης από τη βάση του συστήματος , έτσι δεν σου προκαλεί συνήχηση με πολιτικές ιδεολογίες κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Νομίζω πως μπερδευτήκαμε λίγο... Είναι διαφορετικό να αναλύεις το τι φταίει σήμερα και να προσπαθείς να δώσεις λύσεις βάση του υπάρχοντος γενικότερου συστήματος και διαφορετικό να προτείνεις το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα αν υπήρχε η δυνατότητα να χτιστούν τα πάντα από το μηδέν. Το πρώτο δεν αναλύεται ούτε σε 1-2 ώρες, ούτε 5-10 άνθρωποι μπορούν να αναλύσουν σωστά τα δεδομένα. Πρέπει να υπάρχει αφενός τρομαχτική γνώση των καταστάσεων από τα έσω, αφετέρου να μπορείς να παρακολουθήσεις μία λογική του παραλόγου (δύσκολο, δυσνόητο και κουραστικό). Το δεύτερο είναι απλό και εύκολο. Απλή ακολουθία της λογικής που απλόχερα χαρίστηκε από τη φύση στο ανθρώπινο είδος και όχι μόνο δεν εκμεταλλευόμαστε, αλλά γνωρίζοντας το λογικό, φροντίζουμε να ακολουθήσουμε το παράλογο με σκοπό... Τι άλλο? Το προσωπικό υλικό κέρδος της περαστικής ζωής μας από τον πλανήτη Γη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 και αυτός είναι λόγος για να του γυρίσεις τη πλάτη ? αν ήταν 12 ώρες θα το έβλεπες ? δεν έχεις τη περιέργεια να δεις τις προτάσεις τους ? να σου πω μόνο οτι δε μοιάζουν με μανιφέστο πολιτικής παράταξης , προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης από τη βάση του συστήματος , έτσι δεν σου προκαλεί συνήχηση με πολιτικές ιδεολογίες κτλ μα αυτό είναι από μόνο του μια πολιτική ιδεολογία αυτό στα κόκκινα.Φυσικά και δεν γυρίζω την πλάτη μου επειδή είναι 2 ώρες.Αλλά είναι αδύνατον να περιγράψεις ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσα σε μια ταινία μου φαίνεται πολύ απλοϊκό Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 και αυτός είναι λόγος για να του γυρίσεις τη πλάτη ? αν ήταν 12 ώρες θα το έβλεπες ? δεν έχεις τη περιέργεια να δεις τις προτάσεις τους ? να σου πω μόνο οτι δε μοιάζουν με μανιφέστο πολιτικής παράταξης , προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης από τη βάση του συστήματος , έτσι δεν σου προκαλεί συνήχηση με πολιτικές ιδεολογίες κτλ μα αυτό είναι από μόνο του μια πολιτική ιδεολογία αυτό στα κόκκινα.Φυσικά και δεν γυρίζω την πλάτη μου επειδή είναι 2 ώρες.Αλλά είναι αδύνατον να περιγράψεις ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσα σε μια ταινία μου φαίνεται πολύ απλοϊκό Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 2 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Με πείσατε θα την δω αύριο το απόγευμα μιας και αύριο το πρωί δίνω μάθημα Θα σας πω την γνώμη μου αφού την δω γιατί ότι και να πω τώρα είναι λόγια του αέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #23 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 μεγαλύτερο ενδιαφέρον νομίζω ότι έχει η άποψη του για το πως φτάσαμε ως εδώ λχ πιστεύει ότι κανείς δεν γεννιέται ανταγωνιστικός , ψεύτης , εγκληματίας , τα φορτώνει όλα στο ακατάλληλο περιβάλλον, τα γονίδια δεν είναι ικανά από μόνα τους να το κάνουν λέει ότι ένας πολιτισμός που στηρίζεται στο πετρέλαιο θα χαθεί μοιραία όταν αυτό τελειώσει αναφέρει τη θεωρητική βάση των οικονομικών αξιών και την γέννηση του χρήματος από το τίποτα , μοντέλα ανάπτυξης από μηδενική βάση μπορεί να βρεθούνε πολλά εδώ μας λέει που μπορούν να βασιστούν ώστε να είναι βιώσιμα και ανθρώπινα θυμήσου ότι και ο χριστιανισμός σε γενικόλογα και παραβολές στηρίχτηκε στη αρχή , μετά οι πατέρες της εκκλησίας ασχολήθηκαν με τις λεπτομέρειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 3 Φεβρουαρίου 2011 #24 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 δεν την έχω δει ακόμα την ταινία αλλά έχω μπερδευτεί από αυτά που γράφονται. Όπως σωστά λέει ο trooper,η ταινία τελικά τι περιγράφει ένα άλλο οικονομικό,κοινωνικό μοντέλο ή απλά περιγράφει μαι διαφορετική μορφή με διάφορες διορθώσεις προς μια σωστή κατεύθυνση κατά την ταινία του συστήματος που ζούμε σήμερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 δεν την έχω δει ακόμα την ταινία αλλά έχω μπερδευτεί από αυτά που γράφονται. Όπως σωστά λέει ο trooper,η ταινία τελικά τι περιγράφει ένα άλλο οικονομικό,κοινωνικό μοντέλο ή απλά περιγράφει μαι διαφορετική μορφή με διάφορες διορθώσεις προς μια σωστή κατεύθυνση κατά την ταινία του συστήματος που ζούμε σήμερα Δεν την έχω δει κι εγώ ολόκληρη... Για την ώρα απλά έχω δει μία ανάλυση μιας διαφορετικής οπτικής γωνίας για το τι είναι ο άνθρωπος, τι κουβαλάει στο ένστικτό του και πως αυτό επηρεάζεται από το περιβάλλον εντός... κι εκτός μήτρας! Τώρα είμαι στο δεύτερο σκέλος που το ονομάζει "Κοινωνική Παθολογία"... Είναι ενδιαφέρον. Πάντως όχι μόνο αξίζει να το δείτε όλοι, αλλά είναι και από τα λεγόμενα must. Όχι επειδή αυτά που λέει είναι ολόσωστα ή κάτι παρόμοιο. Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Ο λόγος που αξίζει να το δείτε είναι γιατί έχει μία σοβαρότητα και έναν κάπως διαφορετικό τρόπο σκέψης... Πιάνει τα πράγματα λίγο πιο βαθιά. Το αν θα δεχτούμε όλα όσα λέει, είναι άλλο θέμα! Στο κάτω κάτω από πότε πρέπει να βλέπουμε, να διαβάζουμε, να ακούμε κλπ πράγματα που μόνο μας αρέσουν. Το θέμα είναι να έχουμε επαφή με την ποιότητα. Άλλη ποιότητα την απορρίπτουμε, άλλη τη δεχόμαστε. Αυτό είναι που μας εξελίσσει και ως προσωπικότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος