magnet1 1 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) και φυσικα μετα απο αυτο δεν θα ξανακανω εξυπηρετηση σε κανενα ας ειναι και κολλιτος μου. κρατησα στο ενυδρειο μου για 2 μερες 2 κουλι ενως φιλου μου γιατι αδειασε το δικο του για να φτιαξει μια βλαβη που ειχε... και ιδου!! τα ψαρια μολις 2 μερες τα ειχε παρει κ εκεινος και μου τα εδωσε να τα κρατησω για 2-3 μερες και οι κλοουν μου γεμισαν ασπρα στιγματα. ick δεν ειναι? ειναι 3 μερες ετσι. και χτες το μεσημερι προσθεσα +1 θερμοστατη και πηγα στους 30 βαθμους. Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - magnet1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Ναι ιγκ ειναι. Βαλε κανενα φαρμακο να τα βοηθησεις να γινουν ποιο γρηγορα καλα. Εγω παλια χρησιμοποιουσα της tetra φαρμακα και ημουν πολυ ικανοποιημενος. Ελπιζω να εξακολουθουν να ειναι ακομα καλα και αξιοπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 εχω βρει αυτο σε ενα μαγαζι. δεν το αγωρασα γιατι ηθελα να ρωτησω εδω πρωτα να παρω γνωμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 1 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Μπορει να μην ειναι ick!! Συμπληρωσε τη φορμα διαγνωσης αμεσα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=210428 Και διαβασε εδω πληροφοριες για την αντιμετωπιση!! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=503208 Και κυριως μη βαλεις φαρμακο πριν γινει οσο το καλυτερο σωστη διαγνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 2 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 μην βιαζεσαι να ριξεις φαρμακο μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:220 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):με το δικο του φιλτρο 900Λ/ωρα( ανθρακα -σφουγκαρι-''μακαρονι'') - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2 μηνες το εχω εγω περιπου. το αγορασα με τα ψαρια - Ψάρια (είδη και αριθμός):2χ σιβεριουμ 5 κλοουν 4 τιγρακια 2 γατοψαρακια - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 3 φορες τη μερα. αλλα γες νερου καθε 15 μερες 30% ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:6.4 - KH:3 - GH:>14 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):20 - Θερμοκρασία:30 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips:esha -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:clown - Ιστορικό Ψαριού:- - Συμπτώματα που παρουσιάζει:ασπρα σπυρακια πολυ μικρα σαν τη μυτη της καρφιτσας - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:- -Δοσολογία:- -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: φοτο ειδατε πιο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 2 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 και φυσικα μετα απο αυτο δεν θα ξανακανω εξυπηρετηση σε κανενα ας ειναι και κολλιτος μου. κρατησα στο ενυδρειο μου για 2 μερες 2 κουλι ενως φιλου μου γιατι αδειασε το δικο του για να φτιαξει μια βλαβη που ειχε... και ιδου!! τα ψαρια μολις 2 μερες τα ειχε παρει κ εκεινος και μου τα εδωσε να τα κρατησω για 2-3 μερες και οι κλοουν μου γεμισαν ασπρα στιγματα. ick δεν ειναι? ειναι 3 μερες ετσι. και χτες το μεσημερι προσθεσα +1 θερμοστατη και πηγα στους 30 βαθμους. μη ριχνεις φαρμακα στο ενυδρειο,κρατησε τη θερμοκρασεια στους 30 βαθμους για 10 μερες τουλαχιστον και θα φυγουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδια επειδη εχω διαβασει και σε αλλο τοπικ εδω στο φορουν. Εισαστε σιγουροι οτι τα παρασιτα θα εξαφανιστουν αν δεν βαλει φαρμακο? Αυτα κανουν κυστες σε καποια επιφανεια και πολαπλασιαζονται μεσα και βγαινουν νεα παρασιτα. Με την θερμοκρασια ανεβαζει το μεταβολισμο των παρασιτων και απλα απαγκιστρωνονται απο το δερμα του ψαριου ποιο γρηγορα για να αναπαραχθουν. Δεν το εχω ξανακουσει αυτο που λετε. Το εχετε δωκιμασει σε ψαρια με ιγκ και πετυχε αυτη η μεθοδος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Δειτε και εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thema...multifiliis.htm Φυσικα ολα αυτα που σας λεω παραπανω ειναι απο την εμπειρια μου πανω στα ψαρια. Δεν τα ψαχνω στο ιντερνετ για να τα "μοστραρω" εδω. Απλα το λινκ ειναι αυτα που ξερω και εφαρμοζοντας το παντα ειχα επιτυχια. Μακαρι να ησχυει αυτο που λετε γιατι σιγουρα το να ριχνεις φαρμακα μεσα σε ενα κλειστο συστημα (ενυδρειο) δεν ειναι καλο, αλλα λογο αναγκης (θανατος ψαριων) ριχνουμε για να γινει η θεραποια οσο το δυνατον γρηγοροτερα. και οπως θα ξερετε στις περισοτερες για να μην πω σε ολες τις ασθενειες στα ψαρια πρεπει να δρασεις γρηγορα. Οσο το καθηστερεις ειναι εις βαρος της υγειας των ψαριων. Αναλογος φυσικα το τι θελει να κανει ο καθε ενας μας. Αλιως πρατω εγω αλιως καποιος αλλος και μπορει να εχουμε επιτυχια και οι 2 ανεξαρτητα αν ειναι διαφορετικες μεθοδοι. Σκοπος ειναι να επιλεχθει η καλητερη δυνατη και να βελτιωνομαστε συνεχως. Γιαυτο με βλεπετε να ενδιαφερωμαι τοσο για την θεραποια ΜΟΝΟ με την ανοδο της θερμοκρασιας. (πραγματικα δηλαδη θα παρακαλαω να τυχω σε ψαρι με ιγκ για να το δοκιμασω) Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2011 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι Ich... Χρησιμοποίησε άμεσα Sera Omnipur. Ελπίζω να μην χρησιμοποίησες το άλλο φάρμακο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδια επειδη εχω διαβασει και σε αλλο τοπικ εδω στο φορουν. Εισαστε σιγουροι οτι τα παρασιτα θα εξαφανιστουν αν δεν βαλει φαρμακο? Αυτα κανουν κυστες σε καποια επιφανεια και πολαπλασιαζονται μεσα και βγαινουν νεα παρασιτα. Με την θερμοκρασια ανεβαζει το μεταβολισμο των παρασιτων και απλα απαγκιστρωνονται απο το δερμα του ψαριου ποιο γρηγορα για να αναπαραχθουν. Δεν το εχω ξανακουσει αυτο που λετε. Το εχετε δωκιμασει σε ψαρια με ιγκ και πετυχε αυτη η μεθοδος? Διάβασε εδώ... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=55372 Φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση των κλόουν που συζητάμε εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 2 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 2 Φεβρουαρίου 2011 ναι καλα. σιγα μη βρω αυτο το φαρμακο στη Σαντορινη. ευτιχως το πρωι παω Αθηνα και θα το παρω απο εκει. 2 μερες υπομονη μεχρι να γυρισω. σιγουρα δεν ειναι ick? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 ναι καλα. σιγα μη βρω αυτο το φαρμακο στη Σαντορινη. ευτιχως το πρωι παω Αθηνα και θα το παρω απο εκει. 2 μερες υπομονη μεχρι να γυρισω. σιγουρα δεν ειναι ick? Σίγουρα ΔΕΝ είναι Ich και να φροντίσεις το συντομότερο να βρεις ενα φάρμακο για Oodinium . submarine1981 πέρνα μια μέρα από το στέκι μας να τα πούμε από κοντά (αν φέρεις και το μπαμπά μαζί θα χαιρόμουν πολύ να τον δώ ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 3 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σου ρε Σταματη. Με θυμασαι ε? Βασικα λογο δουλειας βρησκομαι επαρχια και Αθηνα κατεβαινω λιγες φορες και σε ακαταστατες μερες. Θα ηθελα να σε ξαναδω απο κοντα να τα πουμε, γιατι χαθηκαμε αποτομα. Σου στελνω ΠΜ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Σίγουρα ΔΕΝ είναι Ich και να φροντίσεις το συντομότερο να βρεις ενα φάρμακο για Oodinium . ή Velvet... Είναι το ίδιο πράγμα και αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν το ξέρουν όλοι με την ίδια ονομασία. Oodinium ή Velvet λοιπόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 δυστηχος με το ταξιδι αστραπη που εκανα δεν μπορεσα να παω σε πετσοπ στην αθηνα. θα το παραγγειλω απο το ιντερνετ η απο κανενα πετσοπ εδω να μου το φερουν με κουριερ. να ρωτησω ομως... πως μπορειτε και ξεχωριζετε οτι δεν ειναι ick και ειναι oodinium?? ετσι για να μαθεναουμε και εμεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 6 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 δυστηχος με το ταξιδι αστραπη που εκανα δεν μπορεσα να παω σε πετσοπ στην αθηνα. θα το παραγγειλω απο το ιντερνετ η απο κανενα πετσοπ εδω να μου το φερουν με κουριερ. να ρωτησω ομως... πως μπορειτε και ξεχωριζετε οτι δεν ειναι ick και ειναι oodinium?? ετσι για να μαθεναουμε και εμεις Καθυστερείς πολύ κι αυτό είναι πολύ κακό για τα ψάρια. Χρειαζόταν άμεση θεραπεία. Θεωρώ ότι κάπου θα βρεις φάρμακο για τη συγκεκριμένη θεραπεία στο νησί. Δεν είναι καμία σπάνια πάθηση. Οι διαφορές δεν είναι εύκολες κι ευδιάκριτες από αρχάριους κι επίσης δεν μπορούν να εξηγηθούν με τον γραπτό λόγο (τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ). Επίσης να πω πως και γι'ανθρώπους με μικρή εμπειρία (όπως εγώ) δεν είναι πάντα τόσο προφανές το είδος της ασθένειας. Πάντως στη δική σου περίπτωση βοήθησε πολύ στη διάγνωση το ότι είχε θερμοκρασία 30 βαθμούς. Αποκλείεται με αυτή τη θερμοκρασία να αποκτήσεις Ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 τη θερμοκρασια την ανεβασα στους 30 οταν ειδα τα ''σπυρακια''. και μου φενετε οτι σα να εχει καθαρισει λιιιιγο ο ενας κλοουν. το πρωη θα παω παντος να κοιταξω για το φαρμακο γιατι δεν το βρηκα σε E-''pet''shop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 6 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 Πόσες μέρες είναι θερμοκρασία στους 30? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #21 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 μια εβδομαδα. τωρα παω να παρω το φαρμακο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #22 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα το protozin της waterlife. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Φεβρουαρίου 2011 #23 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 μια εβδομαδα. τωρα παω να παρω το φαρμακο... Αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν είναι Ich. Σε 3-4 μέρες το πολύ συνήθως εξαφανίζεται σε τέτοια θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #24 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 να ριξω τη θερμοκρασια σε κανονικα επιπεδα τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 να ριξω τη θερμοκρασια σε κανονικα επιπεδα τωρα? Ναι... Ξέχασα να στο πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος