Jump to content

ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ

kostas_g78

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ενα Juwel Trigon 190lt το οποιο ειναι ψιλοαδειο (με κατι clowns και tetras). Επειδη εφτιαξα ενα 240lt με δισκακια, ειπα να το αλλαξω το αλλο και να το κανω διαφορετικο. Εριξα μια ματια στα Αφρικανικα και εντυπωσιάστηκα.

Θέλω λοιπόν να το αδειάσω, να το καθαρίσω και να ξεκινήσω το Αφρικάνικο.

Χρειάζομαι λοιπόν τις εξής πληροφοριες:

- Τιμες (νερού)

- Φωτισμός (έχει 2 T5 λαμπες)

- Διακόσμηση

- Στρωσιμο

- Μέγιστος αριθμός ψαριών στα λίτρα μου

- κατι αλλο που εχω ξαχασει;;; :)

Περιμένω νέα!

Ευχαριστώ!

Καλως ηρθες στον ορθο δρομο :thumbup: Τα λιτρα σου ειναι καλα για πολλα ψαρια μικρου μεγεθους,και κηριος απο την λιμνη Tanganika (και οχι μονο)Τα νερα σου πρεπει να ειναι σκληρα με ΡΗ πανω απο 7,8 (εξαρτατε τι ψαρακια θα βαλεις.Οι Αφρηκανες δεν ειναι και πολυ fan του φως,οποτε εισαι μια χαρα.Μι σου πω οτι με λιγοτερο η φυσικο φως ,τα χρωματα τους φαινονται καλυτερα.Απο δικοσμιση θελεις πολλες πετρες η σαλιγγαρια αν θα βαλεις κοχυλοψαρα Για το σρωσιμο ακολουθεις οτι ]εκανες και για τα αλλα ενυδρεια.Αυτοι οι διαβολοι ζουν σε χαρεμια,δηλ.1 αρσενικο 3 θηλυκα και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.και θα εχεις πολλες γεννες.

Τα ψαρια που θα βαλεις να εχουν ιδιες διατροφικες αναγκες.

Περιμενουμε νεα και φωτο απο τα πρωτα βηματα σου.

Afrika και τα μυαλα στα καγκελα :):D

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Κιχλιδάτε!

Διάβασα λιγάκι και εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο!

Το άλλο ΣΚ θα πάω μια βόλτα στο ανατολικό πήλιο και στην παραλία της Νταμούχαρης οπου είναι γεμάτη με μεγάλες στρογγυλές πέτρες. Θα μαζέψω αρκετές και θα αρχίσω να σκέφτομαι για ιδέες διακόσμησης (δημιουργία σπηλιών και σηράγγων. Έχω λευκή χαλαζιακή άμμο απο το προηγούμενο ενυδρειο (μαζι με λατερίτη) την οποία πρέπει να καθαρίσω και να την ξαναβάλω μέσα; Ή πρέπει να πάρω καινούρια; Απο βιολογικό υλικό στο φίλτρο; Τα ίδια ισχύουν όπως και στον αμαζόνιο;

Θερμοκρασία;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Κιχλιδάτε!

Διάβασα λιγάκι και εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο!

Το άλλο ΣΚ θα πάω μια βόλτα στο ανατολικό πήλιο και στην παραλία της Νταμούχαρης οπου είναι γεμάτη με μεγάλες στρογγυλές πέτρες. Θα μαζέψω αρκετές και θα αρχίσω να σκέφτομαι για ιδέες διακόσμησης (δημιουργία σπηλιών και σηράγγων. Έχω λευκή χαλαζιακή άμμο απο το προηγούμενο ενυδρειο (μαζι με λατερίτη) την οποία πρέπει να καθαρίσω και να την ξαναβάλω μέσα; Ή πρέπει να πάρω καινούρια; Απο βιολογικό υλικό στο φίλτρο; Τα ίδια ισχύουν όπως και στον αμαζόνιο;

Θερμοκρασία;

Ουτος η αλλος θα ξεκινισεις απο την αρχη,οποτε πλενεις και την βαζεις μεσα.Θερμοκρασια γυρο στους 25 βαθμους.Βιολογικο υλικο γεμισετο syporax και λιγο ενυδρειακο βαμβακι.Απλα να ξερεις ,εν αντιθεση με τον Αμαζωνιο αυτα θελουν πολυ και δυνατη ροη,οποτε το φιλτροσου να ειναι τουλαχιστον 3 φορες το νερο.

Εφοσον θα πας Πηλιο ,κατεβα στην Αγια Αννα πιες ενα ουζακι και μαζεψε αμμο θαλασσης ,γιατι θα σου κρατα σταθερα τις τιμες του νερου και το λευκο υποστρωμα δεν θα σου δειχνει καλα τα χρωματα των ψαριων :)

Ουτος η αλλος θα ξεκινισεις απο την αρχη,οποτε πλενεις και την βαζεις μεσα.Θερμοκρασια γυρο στους 25 βαθμους.Βιολογικο υλικο γεμισετο syporax και λιγο ενυδρειακο βαμβακι.Απλα να ξερεις ,εν αντιθεση με τον Αμαζωνιο αυτα θελουν πολυ και δυνατη ροη,οποτε το φιλτροσου να ειναι τουλαχιστον 3 φορες το νερο.

Εφοσον θα πας Πηλιο ,κατεβα στην Αγια Αννα πιες ενα ουζακι και μαζεψε αμμο θαλασσης ,γιατι θα σου κρατα σταθερα τις τιμες του νερου και το λευκο υποστρωμα δεν θα σου δειχνει καλα τα χρωματα των ψαριων :)

Το ουζο η αμμος θαλασσης θα κραταει σταθερες τιμες; :D:thumbup:

Οποτε παμε για ενα ehaim 660 lt την ωρα, και αφηνω και το εσωτερικο μεσα για backup με περισσοτερο υαλοβάμβακα.

Το ουζο η αμμος θαλασσης θα κραταει σταθερες τιμες; :):D

Οποτε παμε για ενα ehaim 660 lt την ωρα, και αφηνω και το εσωτερικο μεσα για backup με περισσοτερο υαλοβάμβακα.

Και κατι άλλο - Την άμμο την μαζευω προφανώς απο την παραλία και όχι απο την θάλασσα, σωστα;

Το ουζο η αμμος θαλασσης θα κραταει σταθερες τιμες; :):D

Εξαρτατε που θα βαλεις την κομα :)

Η γνωμη μου ειναι να μι βαλεις το εσωτερικο γιατι θα σου κρατα πολυ χωρο,και θα ειναι αντιαισθητικο.Το φιλτρο που λες ειναι μια χαρα :thumbup:

Και κατι άλλο - Την άμμο την μαζευω προφανώς απο την παραλία και όχι απο την θάλασσα, σωστα;

Με καλο πλυσιμο και απο απομερη παραλια δεν θα εχεις κανενα προβλημα

Την άμμο την μαζεύεις από μέρος που ξέρεις ότι είναι καθαρό και καλύτερα από το σημείο που σκάει το κύμα! Από την παραλία θα το φοβόμουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...