JIMHS 1 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Οχι δεν έχω προηγούμενα με τα παιδιά, είναι της γειτονιάς μας εδώ κοντά, έχω ψιλικά και έχω συνεχέις επαφές με παιδιά, μάλλον μετράνε τις αντοχές μου και πως θα αντιδράσω, ένας απ' αυτούς προχτές το φώναξα από απόσταση, μετά από τη ρίψη που έγινε, να έρθει από κοντά να μου εξηγήση γιατί το έκανε, αυτός έχει και κούρεμα ινδιάνου με κοτσίδα μεγάλη, τι **** μαθητής είναι πιος ξέρει, μπορει να ειναι ο καλυτερος.αλλά αντέδρασε και με είπε από μακρυά τι θα μπορούσα να του κάνω, πουλούσε τρελίτσα! Το θέμα είναι ότι γίνεται προμελετημένα,ίσως είμαι υπερβολικός, αλλά φοβάμαι τα χειρότερα και την φήμη μου στα παιδιά.! Τι λέτε εσείς. Παρακαλώ προσοχή στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε. ποτε μην κρινεις καποιον απο το κουρεμα η τα ρουχα που φοραει. τους κουστουμακηδες να φοβασαι πιο πολλυ. κατσε και συζητησε μαζι τους την αιτια που τους οδηγει να το κανουν. μπορει για πλακα να το κανουν;μηπως παρκαρεις το αυτοκινητο σου μπροστα στο μαγαζι; και ειναι και ακριβο; στην εποχη ειχε ενας ψιλικα και πιτσιρικαδες του πεταγαμε αυγα. μας φωναξε μια μερα μας ζητησε για ποιο λογο το καναμε. 2 ωρες μιλαγαμε ο καθενας ελεγε την κοσμοθεωρια του. απο εκεινη την ημερα και μετα δεν ξαναπεταξε κανεις αυγα η πορτοκαλια στο ψιλικατζιδικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 1 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) ποτε μην κρινεις καποιον απο το κουρεμα η τα ρουχα που φοραει. τους κουστουμακηδες να φοβασαι πιο πολλυ. κατσε και συζητησε μαζι τους την αιτια που τους οδηγει να το κανουν. μπορει για πλακα να το κανουν;μηπως παρκαρεις το αυτοκινητο σου μπροστα στο μαγαζι; και ειναι και ακριβο; στην εποχη ειχε ενας ψιλικα και πιτσιρικαδες του πεταγαμε αυγα. μας φωναξε μια μερα μας ζητησε για ποιο λογο το καναμε. 2 ωρες μιλαγαμε ο καθενας ελεγε την κοσμοθεωρια του. απο εκεινη την ημερα και μετα δεν ξαναπεταξε κανεις αυγα η πορτοκαλια στο ψιλικατζιδικο. Γιατί άμα έχει ακριβό αυτοκίνητο μπορούν να του πετάνε ότι θέλουνε; Όσο για το κούρεμα ναι βέβαια μπορεί να κρίνει...απο τους 100 κουστουμάκηδες όπως λές οι 10 είναι τσόγλανοι ενώ απο τα 100 φρικιά είναι οι 90...και το ξέρουμε όλοι άσχετα άν θα υποστηρίξουμε το αντίθετο... Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί άμα έχει ακριβό αυτοκίνητο μπορούν να του πετάνε ότι θέλουνε; Όσο για το κούρεμα ναι βέβαια μπορεί να κρίνει...απο τους 100 κουστουμάκηδες όπως λές οι 10 είναι τσόγλανοι ενώ απο τα 100 φρικιά είναι οι 90...και το ξέρουμε όλοι άσχετα άν θα υποστηρίξουμε το αντίθετο... εγω δεν το ξερω. εσυ που το ξερεις εχεις μιλησει μαζι τους;ξερεις την κοσμοθεωρια τους; η ετσι τους κρινεις με τα κλισε που εχει βαλει η κοινωνια; εσυ που φορας ενα κουστουμακι τι σε κανει να πιστευεις οτι εισαι ξεχωριστος; σε λιγο καιρο με την πεινα που θα εχει πεσει και την ανεργια που θα υπαρχει οι οικονομικα ευκαταστατοι θα γινονται στοχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 1 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 εγω δεν το ξερω. εσυ που το ξερεις εχεις μιλησει μαζι τους;ξερεις την κοσμοθεωρια τους; η ετσι τους κρινεις με τα κλισε που εχει βαλει η κοινωνια; εσυ που φορας ενα κουστουμακι τι σε κανει να πιστευεις οτι εισαι ξεχωριστος; σε λιγο καιρο με την πεινα που θα εχει πεσει και την ανεργια που θα υπαρχει οι οικονομικα ευκαταστατοι θα γινονται στοχος. Mήν παίζεις με τις λέξεις μπορείς πολύ εύκολα να ξεχωρίσεις έναν τσόγλανο απο έναν φτωχό το κουστούμι η το τατουάζ δέν δηλώνει την κοινωνική σου καταξίωση ή την θέση, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να σέβεται τον εαυτό του...χωρίς να είμαι οικονομικά ευκατάστατος έχω να σου πώ πως έχω ακριβό αυτοκίνητο και άν υπάρχει μάγκας που θα έρθει για να γίνω στόχος θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά...εκτός βέβαια άν δέν τον δώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 τελος παντων επειδη η συζητηση συτη απο αλλου ξεκινησε και αλλου καταληγει.θελει ωρες για να αναλυσουμε την κοσμοθεωρια μας περι φρικιων κουστουματων γιαπιδων κ.λπ. σταματαω εδω. και δεν παιζω με τις λεξεις οπως λες. και καλη επιτυχια στο φιλο με το προβλημα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannis00 1 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ θα πω κάτι τελευταίο, η εξωτερική εμφάνιση, ντύσιμο, μαλλί κτλ ΔΕΝ καθορίζει την συμπεριφορά και το ήθος του κάθε ανθρώπου. Αλλά επειδί είμαι σχετικά πρόσφατος από τα θρανία, τα παιδιά στο σχολείο με το πιο extreme μαλλί ντύσιμο, τσιγάρο πίσω από το σχολείο, υφάκι γενικά στους υπολοίπους, πρωτοστατούσανε πολλές φορές σε τέτοιες μακακίες. Και το κάνανε αυτό όχι διότι ήτανε κακοί , απλά περνάγανε φαση. Σήμερα ως φοιτητής έχω πολλούς φίλους στο πανεπιστήμιο με εκκεντρική εμφάνιση αλλά πιστέψτε με είναι τα καλύτερα παιδια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η "προκλητική" εμφάνιση σε συνδιασμό με τη προκλητική συμπεριφορά χαρακτηρίζει περισσότερο (όχι πάντα) τα σχολιαρόπαιδα, παρά τους ενήλικες που έχουν μια διαμορφωμένη προσωπικότητα και ξέρουν τη θέλουν από τον εαυτό τους ανεξάρτητα τι φοράνε, πως είναι. Αυτή είναι η απόψη μου, κλείνω την παρένθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ θα πω κάτι τελευταίο, η εξωτερική εμφάνιση, ντύσιμο, μαλλί κτλ ΔΕΝ καθορίζει την συμπεριφορά και το ήθος του κάθε ανθρώπου. Αλλά επειδί είμαι σχετικά πρόσφατος από τα θρανία, τα παιδιά στο σχολείο με το πιο extreme μαλλί ντύσιμο, τσιγάρο πίσω από το σχολείο, υφάκι γενικά στους υπολοίπους, πρωτοστατούσανε πολλές φορές σε τέτοιες μακακίες. Και το κάνανε αυτό όχι διότι ήτανε κακοί , απλά περνάγανε φαση. Σήμερα ως φοιτητής έχω πολλούς φίλους στο πανεπιστήμιο με εκκεντρική εμφάνιση αλλά πιστέψτε με είναι τα καλύτερα παιδια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η "προκλητική" εμφάνιση σε συνδιασμό με τη προκλητική συμπεριφορά χαρακτηρίζει περισσότερο (όχι πάντα) τα σχολιαρόπαιδα, παρά τους ενήλικες που έχουν μια διαμορφωμένη προσωπικότητα και ξέρουν τη θέλουν από τον εαυτό τους ανεξάρτητα τι φοράνε, πως είναι. Αυτή είναι η απόψη μου, κλείνω την παρένθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 1 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ θα πω κάτι τελευταίο, η εξωτερική εμφάνιση, ντύσιμο, μαλλί κτλ ΔΕΝ καθορίζει την συμπεριφορά και το ήθος του κάθε ανθρώπου. Αλλά επειδί είμαι σχετικά πρόσφατος από τα θρανία, τα παιδιά στο σχολείο με το πιο extreme μαλλί ντύσιμο, τσιγάρο πίσω από το σχολείο, υφάκι γενικά στους υπολοίπους, πρωτοστατούσανε πολλές φορές σε τέτοιες μακακίες. Και το κάνανε αυτό όχι διότι ήτανε κακοί , απλά περνάγανε φαση. Σήμερα ως φοιτητής έχω πολλούς φίλους στο πανεπιστήμιο με εκκεντρική εμφάνιση αλλά πιστέψτε με είναι τα καλύτερα παιδια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η "προκλητική" εμφάνιση σε συνδιασμό με τη προκλητική συμπεριφορά χαρακτηρίζει περισσότερο (όχι πάντα) τα σχολιαρόπαιδα, παρά τους ενήλικες που έχουν μια διαμορφωμένη προσωπικότητα και ξέρουν τη θέλουν από τον εαυτό τους ανεξάρτητα τι φοράνε, πως είναι. Αυτή είναι η απόψη μου, κλείνω την παρένθεση. Αν και για το πανεπιστήμιο δεν ισχύει και το 100% συμφωνώ μαζί σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 1 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Mήν παίζεις με τις λέξεις μπορείς πολύ εύκολα να ξεχωρίσεις έναν τσόγλανο απο έναν φτωχό το κουστούμι η το τατουάζ δέν δηλώνει την κοινωνική σου καταξίωση ή την θέση, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να σέβεται τον εαυτό του...χωρίς να είμαι οικονομικά ευκατάστατος έχω να σου πώ πως έχω ακριβό αυτοκίνητο και άν υπάρχει μάγκας που θα έρθει για να γίνω στόχος θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά...εκτός βέβαια άν δέν τον δώ... Eδω συμφωνω !!!! (στα κοκκινα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannis00 1 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Αν και για το πανεπιστήμιο δεν ισχύει και το 100% συμφωνώ μαζί σου Εννοείται τίποτα δεν είναι απόλυτο Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - yiannis00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί συνέχεια που αναπτύχθηκε ΕΔΩ. Επί του θέματος... Για άλλη μία φορά και μετά από πολύ καιρό θα διαφωνήσω με τον φίλο costas21 Και θα τον προκαλέσω μάλιστα να μου πει τα ονόματα 10 "τσογλανιών" με ράστα/μακρύ μαλλί/μούσια/σκουλαρίκια/tattoo/σκισμένα τζιν κλπ που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά του. Εγώ από την άλλη μπορώ πολύ εύκολα να ονομάσω τουλάχιστον 300 Έλληνες κουστουμάτους που το κάνουν αυτό και φυσικά μπορώ να κατεβάσω λίστες ολόκληρες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο! Και να το θέσω και αλλιώς... Ποιος μου είπε πως το συμβατικό του κοντού μαλλιού είναι ποιο εξευγενισμένο/πολιτισμένο/πρέπον από το μοϊκάνικο? Και ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να μου το εξηγήσει? Επειδή προσωπικά η φιγούρα του κουστουμαρισμένου νέου, που πίνει τον καφέ του στην καφετέρια με το laptop ανοιχτό, το iPhone στο τραπέζι δίπλα από τα κλειδιά της Χ ακριβής μάρκας αυτοκινήτου έχει καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μπροστά στα μάτια μου, όχι μόνο δεν θα πω πως δεν κρίνω τον άλλον από την εμφάνισή του, αλλά θα σταθώ και στη πλευρά που όπου βλέπω κουστούμι "στρίβω" για να μη μου κλέψει, όχι το πορτοφόλι, αλλά τη ζωή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 1 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί συνέχεια που αναπτύχθηκε ΕΔΩ. Επί του θέματος... Για άλλη μία φορά και μετά από πολύ καιρό θα διαφωνήσω με τον φίλο costas21 Και θα τον προκαλέσω μάλιστα να μου πει τα ονόματα 10 "τσογλανιών" με ράστα/μακρύ μαλλί/μούσια/σκουλαρίκια/tattoo/σκισμένα τζιν κλπ που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά του. Εγώ από την άλλη μπορώ πολύ εύκολα να ονομάσω τουλάχιστον 300 Έλληνες κουστουμάτους που το κάνουν αυτό και φυσικά μπορώ να κατεβάσω λίστες ολόκληρες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο! Και να το θέσω και αλλιώς... Ποιος μου είπε πως το συμβατικό του κοντού μαλλιού είναι ποιο εξευγενισμένο/πολιτισμένο/πρέπον από το μοϊκάνικο? Και ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να μου το εξηγήσει? Επειδή προσωπικά η φιγούρα του κουστουμαρισμένου νέου, που πίνει τον καφέ του στην καφετέρια με το laptop ανοιχτό, το iPhone στο τραπέζι δίπλα από τα κλειδιά της Χ ακριβής μάρκας αυτοκινήτου έχει καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μπροστά στα μάτια μου, όχι μόνο δεν θα πω πως δεν κρίνω τον άλλον από την εμφάνισή του, αλλά θα σταθώ και στη πλευρά που όπου βλέπω κουστούμι "στρίβω" για να μη μου κλέψει, όχι το πορτοφόλι, αλλά τη ζωή! να απαντησω εγω??????? λοιπον η εμφανιση θα σας πω οτι για μενα δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο..... αλλα θεωρω οτι ητε απλα κοιτοντας στα ματια τον αλλο ητε και μια μια γρηγορη συζητηση μπορεις καλιστα να καταλαβεις περι τινος προκειται.... ειναι πλεον αποδεδιγμενο οτι η εμφανιση δεν παιζει ρολο εκτος βεβαια καποιων συγκεκριμενων κατηγοριων π.χ. δεν κατακρινω την φωτο η αυτο που αντιπροσωπευει,απλα δινω ενα παραδειγμα.... Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 να απαντησω εγω??????? Ακόμα κι εσύ Χρήστο να μου κατονομάσεις αυτά τα 10 άτομα, που προσωπικά δεν πιστεύω ότι επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας, κι εφόσον μου πεις σε ποια παράταξη ανήκουν, μπορώ σχετικά εύκολα να σου βρω το "κουστούμι" που τους καθοδηγεί! Για να μη παρεξηγηθώ... Δεν λέω να γίνουν όλοι πανκιά, easyriders, rastafari κλπ... Ο καθένας έχει το στυλ του. Απλά η δική μου εμπειρία μου λέει πως οι πιθανότητες να βρω άξιο κουστουμαρισμένο άνθρωπο είναι απειροελάχιστες, οπότε προτιμώ να τους αποφεύγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 1 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή προσωπικά η φιγούρα του κουστουμαρισμένου νέου, που πίνει τον καφέ του στην καφετέρια με το laptop ανοιχτό, το iPhone στο τραπέζι δίπλα από τα κλειδιά της Χ ακριβής μάρκας αυτοκινήτου έχει καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μπροστά στα μάτια μου, όχι μόνο δεν θα πω πως δεν κρίνω τον άλλον από την εμφάνισή του, αλλά θα σταθώ και στη πλευρά που όπου βλέπω κουστούμι "στρίβω" για να μη μου κλέψει, όχι το πορτοφόλι, αλλά τη ζωή! Στην ουσία θεωρείς ότι η εμφάνιση χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο, απλά δεν συμφωνείς ότι η μοΐκάνα χαρακτηρίζει έναν κακό άνθρωπο όπως κάνει το κοστούμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Στην ουσία θεωρείς ότι η εμφάνιση χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο, απλά δεν συμφωνείς ότι η μοΐκάνα χαρακτηρίζει έναν κακό άνθρωπο όπως κάνει το κοστούμι. Ακριβώς! Το είπα και ξεκάθαρα άλλωστε... Κρίνω τους ανθρώπους από την εμφάνισή τους, καθότι το κάθε τι αποτελεί στοιχείο του χαρακτήρα του καθενός. Αυτό το κοινώς λεγόμενο "δεν κρίνω από την εμφάνιση/χρήμα/αμάξι/μουσική κλπ" για μένα δεν ισχύει. Στατιστικά βέβαια μιλώντας. Ο Κώστας παραπάνω έδωσε κάποιους αριθμούς (1 στους 10 και 9 στους 10) κι εγώ απλά αντιστρέφω τα πράγματα και πιθανόν και με άλλες αναλογίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 1 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί συνέχεια που αναπτύχθηκε ΕΔΩ. Επί του θέματος... Για άλλη μία φορά και μετά από πολύ καιρό θα διαφωνήσω με τον φίλο costas21 Και θα τον προκαλέσω μάλιστα να μου πει τα ονόματα 10 "τσογλανιών" με ράστα/μακρύ μαλλί/μούσια/σκουλαρίκια/tattoo/σκισμένα τζιν κλπ που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά του. Εγώ από την άλλη μπορώ πολύ εύκολα να ονομάσω τουλάχιστον 300 Έλληνες κουστουμάτους που το κάνουν αυτό και φυσικά μπορώ να κατεβάσω λίστες ολόκληρες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο! Και να το θέσω και αλλιώς... Ποιος μου είπε πως το συμβατικό του κοντού μαλλιού είναι ποιο εξευγενισμένο/πολιτισμένο/πρέπον από το μοϊκάνικο? Και ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να μου το εξηγήσει? Επειδή προσωπικά η φιγούρα του κουστουμαρισμένου νέου, που πίνει τον καφέ του στην καφετέρια με το laptop ανοιχτό, το iPhone στο τραπέζι δίπλα από τα κλειδιά της Χ ακριβής μάρκας αυτοκινήτου έχει καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μπροστά στα μάτια μου, όχι μόνο δεν θα πω πως δεν κρίνω τον άλλον από την εμφάνισή του, αλλά θα σταθώ και στη πλευρά που όπου βλέπω κουστούμι "στρίβω" για να μη μου κλέψει, όχι το πορτοφόλι, αλλά τη ζωή! Νίκο μάλλον δέν κατάλαβες καλά ή δέν διάβασες ολόκληρη την δημοσίευσή μου... Ποτέ και πουθενά δέν είπα ότι όποιος έχει μακρύ μαλλί,ράστα,μούσια,σκουλαρίκια κτλ κτλ κτλ κτλ είναι ''τσόγλανος''...είπα ακριβός το αντίθετο, ότι ούτε τα μαλλιά ούτε τα μούσια ούτε το κουστούμι ούτε τίποτα απόλα αυτά ''δείχνουν'' έναν άνθρωπο και εγώ φόραγα σκουλαρίκια (δέν τα φοράω επειδή δέν το γουστάρω πλέον όχι για να μήν με πούν τσόγλανο'' και τατουάζ έχω (πρίν 1 μήνα το έκανα)και με σκισμένα τζίν βγαίνω έξω και πολλά πολλά άλλα εγώ είπα ότι μπορείς να διακρίνεις έναν φτωχό απο έναν τσόγλανο και το είπα με βάση τα λεγόμενα του JIMHS που μου είπε ότι ''η ετσι τους κρινεις με τα κλισε που εχει βαλει η κοινωνια; εσυ που φορας ενα κουστουμακι τι σε κανει να πιστευεις οτι εισαι ξεχωριστος; σε λιγο καιρο με την πεινα που θα εχει πεσει και την ανεργια που θα υπαρχει οι οικονομικα ευκαταστατοι θα γινονται στοχος.'' όπως λοιπόν ντύνομαι με σκισμένα τζίν έτσι θα βάλω και το κουστούμι μου το ίδιο άνετα νιώθω και στα δύο όπως και με τις 2 περιγραφές των παραπάνω κάνω παρέα... Ονόματα δέν μπορώ να σου πώ γιατί διαλέγω πολύ προσεκτικά ποιός θα επιρεάζει την ζωή μου και πίστεψέ με, πολύ πολύ λίγοι την επιρεάζουν και αυτοί είναι δικοί μου άνθρωποι...κανένας όμως απο τους πολιτικούς ή καμία κατάσταση δέν θα με επιρεάσει ούτε στο ελάχιστο...όχι επειδή δέν έχω ανάγκη απλά έχω καταλάβει ποιές είναι οι πραγματικές χαρές στην ζωή και αυτές δέν μπορεί να μου τις στερήσει κανένας... όμως μπορώ να σου βρώ άποιρες φωτογραφίες με καλά παιδιά ενώ ελάχιστες έως μετρημένες στα δάκτυλα με κουστουμάτους να τα σπάνε Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία του Χρήστου που έχει βάλει σάν ένα απλό παράδειγμα (έτσι απλά το αναφέρω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 1 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 φιλε μου στορμ γνωριστηκαμε απο κοντα και σε ειδα. φορας σκουλαρικια οπως εγω. εσυ εισαι ελευθερος κι εγω παντρεμενος με παιδι και εχω μαγαζι και πουλαω τον εαυτο μου στους πελατες. η δικη μου γνωμη ειναι πως υπαρχει ενα οριο στην εμφανιση και θα το παω συγκεκριμενα στη μοικανα η οποια για μενα σημαινει ατομο το οποιο εχει παντελως χ@@@μενο εσενα κι εμενα που τον κοιταμε καθως και αυτο που εμεις σεβομαστε οπως περιουσια , προσωπικη μου υγεια προσωπικος μου χωρος κλπ. οι ακραιες εμφανισεις για μενα σημαινουν και ακραια σκεπτικα. κι εγω εχω 2 τατουαζ και πολλες φορες τα εχουν δει και πελατες αλλα δεν ελλαξε ποτε τιποτα γιατι η συμπεριφορα μου ηταν παντα οπως επρεπε χωρις περιθωρια να θεωρηθω κολοπαιδο η κατι τετοιο. ενα +1 εν μερει για τα κουστουμια και ενα -1 για τη μοικανα κλπ και παλι εν μερει γιατι εχω γνωρισει λιγα αλλα καλα ατομα που απλα ηταν νορμαλ και τους αρεσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 φιλε μου στορμ γνωριστηκαμε απο κοντα και σε ειδα. φορας σκουλαρικια οπως εγω. εσυ εισαι ελευθερος κι εγω παντρεμενος με παιδι και εχω μαγαζι και πουλαω τον εαυτο μου στους πελατες. η δικη μου γνωμη ειναι πως υπαρχει ενα οριο στην εμφανιση και θα το παω συγκεκριμενα στη μοικανα η οποια για μενα σημαινει ατομο το οποιο εχει παντελως χ@@@μενο εσενα κι εμενα που τον κοιταμε καθως και αυτο που εμεις σεβομαστε οπως περιουσια , προσωπικη μου υγεια προσωπικος μου χωρος κλπ. οι ακραιες εμφανισεις για μενα σημαινουν και ακραια σκεπτικα. κι εγω εχω 2 τατουαζ και πολλες φορες τα εχουν δει και πελατες αλλα δεν ελλαξε ποτε τιποτα γιατι η συμπεριφορα μου ηταν παντα οπως επρεπε χωρις περιθωρια να θεωρηθω κολοπαιδο η κατι τετοιο. ενα +1 εν μερει για τα κουστουμια και ενα -1 για τη μοικανα κλπ και παλι εν μερει γιατι εχω γνωρισει λιγα αλλα καλα ατομα που απλα ηταν νορμαλ και τους αρεσε. Διαφωνώ σε αρκετά από τα παραπάνω... Βασικά κάποιοι λίγοι από εδώ μέσα που ξέρουν την πρόσφατη ιστορία μου, πιθανόν να με καταλαβαίνουν καλύτερα, άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν. Αν το αναλύσω διεξοδικά, θα πάω στις έννοιες "περιουσία", "υγεία", "προσωπικός χώρος" κλπ που για μένα αυτές οι έννοιες στην κοινωνία που ζούμε απλά δεν έχουν πραγματική υπόσταση. Μόνο την υγεία να λάβουμε εις γνώση, είναι αρκετή (μιας και είναι η πιο σημαντική). Από κει και πέρα... Τι είναι ακραίο και ποιος το ορίζει? Το ποιος το ορίζει μπορώ να το απαντήσω εγώ. Η εκάστοτε κοινωνία. Ακραίο για εμάς είναι που οι Κορεάτες τρώνε σκυλιά και ακραίο για τους Γερμανούς είναι που εμείς τρώμε το "βρώμικο" κοκορέτσι. Ακραίοι για εμάς ήταν οι αρχαίοι παιδόφιλοι Έλληνες, ακραίο για τους αρχαίους πιθανόν να ήταν το ότι έχουμε ξεριζώσει κάθε δέντρο για να σηκώσουμε τσιμέντα. Επειδή λοιπόν αυτή η έννοια του "ακραίου" αλλάζει από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή και από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν μπορώ να τη λάβω σοβαρά υπόψη. Επίσης... Το ότι στη δουλειά σου πουλάς τον εαυτό σου για να βγάλεις τα προς το ζειν (το έκανα κι εγώ κάποτε και πιθανόν να αναγκαστώ να το ξανακάνω) θα έλεγα πως πρέπει να σε προβληματίζει. Η δουλειά σου είναι τεχνική κι έχει μικρότερες απαιτήσεις στο λεγόμενο dress code. Αλλά προσωπικά πιστεύω πως σε κάθε δουλειά θα έπρεπε ο κάθε ένας να κρίνεται από την αξία του στο να φέρει σε πέρας το κάθε θέμα που το δίνεται και όχι από το πως ντύνεται ή χτενίζεται. Προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ περισσότερο να πηγαίνω στις τράπεζες, στα νοσοκομεία κλπ και να έβλεπα και τον λεγόμενο "κυριλέ", αλλά και τον "μακρυμάλλι" και τον "σκουλαρικά" και τον ρασταφάρι. Αυτή τη στιγμή βλέπω ανθρώπους ρομπότ, που δεν μου εξωτερικεύουν τον χαρακτήρα τους, ντύνονται και χτενίζονται όπως τους επιβάλλετε και στην τελική δεν ξέρω με ποιον άνθρωπο έχω να κάνω. Άχρωμοι, μονότονοι, ανούσιοι και άδειοι είναι κάποια από τα επίθετα που θα τους χαρακτήριζα. @ costas21 Δυστυχώς μου το χαλάς... Πάνω που νόμιζα ότι θα διαφωνούσαμε Η μόνη μας διαφωνία στο τελευταίο σου ποστ είναι το περί επιρροής από τους γύρω σου... Δεν νομίζω πως είναι μόνο λίγοι κι εκλεχτοί από σένα αυτοί που το κάνουν. Από την άλλη χαίρομαι για σένα αν όντως είναι έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Οποιος εχει σκοπο να καταστρεψει, να εξαπατησει, να κανει κακο γενικα προς ιδιον οφελος και χωρις να το καταλαβουν, θα πρεπει να ειναι πολυ βλακας για να το κανει χωρις κουστουμι. Εγω παντως οταν βλεπω "κουστουμι" κουμπώνομαι πιο σφιχτα απο οτι οταν βλεπω "μακρυ μαλλι" (εκ πειρας). Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 1 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Οποιος εχει σκοπο να καταστρεψει, να εξαπατησει, να κανει κακο γενικα προς ιδιον οφελος και χωρις να το καταλαβουν, θα πρεπει να ειναι πολυ βλακας για να το κανει χωρις κουστουμι. Εγω παντως οταν βλεπω "κουστουμι" κουμπώνομαι πιο σφιχτα απο οτι οταν βλεπω "μακρυ μαλλι" (εκ πειρας). Σκέψου όταν μου σπάσανε το αμάξι και το ''ξεβρακώσαν'' να υπήρχε καμιά κάμερα και να τράβαγε και να έβλεπα 2 κουστουμάτους ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Σκέψου όταν μου σπάσανε το αμάξι και το ''ξεβρακώσαν'' να υπήρχε καμιά κάμερα και να τράβαγε και να έβλεπα 2 κουστουμάτους ε; Μη στέκεσαι σε αυτά μόνο! Μπορεί να ήταν κουστουμάτοι μπορεί και όχι. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα κουστουμάτους (κυριολεκτικά) να ανοίγουν πορτπαγκάζ σε σταματημένο αμάξι στο φανάρι και πήραν τον χαρτοφύλακα και μάλιστα στη γειτονιά μας (επί της Αγ.Λαύρας, στο φανάρι της διασταύρωσης με Ηρακλείου). Ήταν όντως "εντυπωσιακό" το θέαμα... Κι εγώ σε αυτή τη περίπτωση θα περίμενα "σκουλαρικάδες" να κάνανε αυτή τη δουλειά. Κλέφτες μπορούμε να γίνουμε όλοι μας. Ότι κι αν φοράμε. Απλά όσο μεγαλύτερη αξία έχει αυτό που πας να κλέψεις, τόσο πιο ακριβό κουστούμι πρέπει να φοράς. Προσωπικά προτιμώ να φυλάγομαι από τους "μαλλιάδες" πορτοφολάδες, που στην τελική μπορώ να τους αντιμετωπίσω, παρά από τους κουστουμαρισμένους κλέφτες αξιοπρέπειας και ζωών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 1 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Μη στέκεσαι σε αυτά μόνο! Μπορεί να ήταν κουστουμάτοι μπορεί και όχι. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα κουστουμάτους (κυριολεκτικά) να ανοίγουν πορτπαγκάζ σε σταματημένο αμάξι στο φανάρι και πήραν τον χαρτοφύλακα και μάλιστα στη γειτονιά μας (επί της Αγ.Λαύρας, στο φανάρι της διασταύρωσης με Ηρακλείου). Ήταν όντως "εντυπωσιακό" το θέαμα... Κι εγώ σε αυτή τη περίπτωση θα περίμενα "σκουλαρικάδες" να κάνανε αυτή τη δουλειά. Κλέφτες μπορούμε να γίνουμε όλοι μας. Ότι κι αν φοράμε. Απλά όσο μεγαλύτερη αξία έχει αυτό που πας να κλέψεις, τόσο πιο ακριβό κουστούμι πρέπει να φοράς. Προσωπικά προτιμώ να φυλάγομαι από τους "μαλλιάδες" πορτοφολάδες, που στην τελική μπορώ να τους αντιμετωπίσω, παρά από τους κουστουμαρισμένους κλέφτες αξιοπρέπειας και ζωών. Συμφωνώ μαζί σου...η απάντησή μου είχε χιουμοριστική διάθεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 1 Φεβρουαρίου 2011 #23 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Διαφωνώ σε αρκετά από τα παραπάνω... Βασικά κάποιοι λίγοι από εδώ μέσα που ξέρουν την πρόσφατη ιστορία μου, πιθανόν να με καταλαβαίνουν καλύτερα, άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν. Αν το αναλύσω διεξοδικά, θα πάω στις έννοιες "περιουσία", "υγεία", "προσωπικός χώρος" κλπ που για μένα αυτές οι έννοιες στην κοινωνία που ζούμε απλά δεν έχουν πραγματική υπόσταση. Μόνο την υγεία να λάβουμε εις γνώση, είναι αρκετή (μιας και είναι η πιο σημαντική). Από κει και πέρα... Τι είναι ακραίο και ποιος το ορίζει? Το ποιος το ορίζει μπορώ να το απαντήσω εγώ. Η εκάστοτε κοινωνία. Ακραίο για εμάς είναι που οι Κορεάτες τρώνε σκυλιά και ακραίο για τους Γερμανούς είναι που εμείς τρώμε το "βρώμικο" κοκορέτσι. Ακραίοι για εμάς ήταν οι αρχαίοι παιδόφιλοι Έλληνες, ακραίο για τους αρχαίους πιθανόν να ήταν το ότι έχουμε ξεριζώσει κάθε δέντρο για να σηκώσουμε τσιμέντα. Επειδή λοιπόν αυτή η έννοια του "ακραίου" αλλάζει από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή και από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν μπορώ να τη λάβω σοβαρά υπόψη. Επίσης... Το ότι στη δουλειά σου πουλάς τον εαυτό σου για να βγάλεις τα προς το ζειν (το έκανα κι εγώ κάποτε και πιθανόν να αναγκαστώ να το ξανακάνω) θα έλεγα πως πρέπει να σε προβληματίζει. Η δουλειά σου είναι τεχνική κι έχει μικρότερες απαιτήσεις στο λεγόμενο dress code. Αλλά προσωπικά πιστεύω πως σε κάθε δουλειά θα έπρεπε ο κάθε ένας να κρίνεται από την αξία του στο να φέρει σε πέρας το κάθε θέμα που το δίνεται και όχι από το πως ντύνεται ή χτενίζεται. Προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ περισσότερο να πηγαίνω στις τράπεζες, στα νοσοκομεία κλπ και να έβλεπα και τον λεγόμενο "κυριλέ", αλλά και τον "μακρυμάλλι" και τον "σκουλαρικά" και τον ρασταφάρι. Αυτή τη στιγμή βλέπω ανθρώπους ρομπότ, που δεν μου εξωτερικεύουν τον χαρακτήρα τους, ντύνονται και χτενίζονται όπως τους επιβάλλετε και στην τελική δεν ξέρω με ποιον άνθρωπο έχω να κάνω. Άχρωμοι, μονότονοι, ανούσιοι και άδειοι είναι κάποια από τα επίθετα που θα τους χαρακτήριζα. @ costas21 Δυστυχώς μου το χαλάς... Πάνω που νόμιζα ότι θα διαφωνούσαμε Η μόνη μας διαφωνία στο τελευταίο σου ποστ είναι το περί επιρροής από τους γύρω σου... Δεν νομίζω πως είναι μόνο λίγοι κι εκλεχτοί από σένα αυτοί που το κάνουν. Από την άλλη χαίρομαι για σένα αν όντως είναι έτσι. γιαυτο ειπα τον εαυτο μου και οχι την εμφανιση μου. εννοω μαστορια ,γνωσεις, τεχνογνωσια φιλικη και ευγενικη συμπεριφορα και οχι φορμα εργασιας ralph lauren. μαλλον δε με καταλαβες. Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 1 Φεβρουαρίου 2011 #24 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά τις περισσότερες φορές. Κι εγώ όταν ήμουν ακόμα στο σχολείο φορούσα 5 σκουλαρίκια και στα 2 αυτιά, είχα μαλλί μέχρι τη μέση, φόραγα κάτι αρβύλες μέχρι το γόνατο (λόγω μουσικών προτιμήσεων κυρίως) ήμουν και είμαι όμως μια χαρά παιδί και ούτε πείραξα κανέναν ποτέ, ούτε έσπασα τίποτα κτλ. Βέβαια όλοι - όσοι δεν με ήξεραν και δεν ήθελαν να με γνωρίσουν - γύρισαν να πουν ότι ήμουν ναρκομανής, αλήτης κ.ο.κ. Και αφού σπούδασα και είμαι πλέον αξιωματικός στο ναυτικό και γίνομαι και χειριστής στην πολιτική αεροπορία σιγά-σιγά, όλοι αυτοί ξαφνικά που παλιότερα με χαρακτήριζαν με άσχημο τρόπο τώρα στέκονται και με κοιτούν με απορία γιατί απλά άλλαξα ντύσιμο, έβγαλα τα σκουλαρίκια και έκοψα τα μαλλιά, συνεχίζοντας βέβαια να ακούω τις ίδιες ακραίες μουσικές που άκουγα. Αυτό είναι προκατάληψη. Και δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα, γιατί κι εγώ έχω γνωρίσει πολλούς με ακραία εμφάνιση που δεν είναι και τα "καλύτερα παιδιά" αλλά έχω γνωρίσει και πολλούς με την ίδια εμφάνιση που είναι πολύ καλά παιδιά. Επίσης έχω γνωρίσει πολλούς περισσότερους που ντύνονται "φυσιολογικά"ή"συνηθισμένα" που για μένα τουλάχιστον ήταν επικίνδυνοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να χαρακτηρίζεις κάπως κάποιον από αυτό που φοράει χωρίς να τον γνωρίζεις, μπορεί αυτός ο κάποιος να είναι οποιοσδήποτε και να κάνει οτιδήποτε, είναι πραγματικά άδικο τις περισσότερες φορές. Επίσης η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι ανάγκη να αντικατοπτρίζει και τον χαρακτήρα ή τα πολιτικά ή τα θρησκευτικά πιστευώ και τις αντιλήψεις κάποιου. Μπορείς κάποιος να ντύνεται διαφορετικά επειδή απλά του αρέσει ή επειδή θέλει να διαφέρει, δεν είναι απαραίτητα αλήτης, κλέφτης ή ναρκομανής. Επίσης εγώ προσωπικά δεν έχω δει σε πορείες τουλάχιστον να τα σπάνε μοϊκανοί ή ακραία ντυμένοι γιατί όσες φορές έχω δει φοράνε κουκούλες και από κάτω δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να κρύβεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Συμφωνώ μαζί σου... Μου το χαλάς... Τσάμπα ήλπιζα σε τσακωμό και ραντεβού για σφαλιάρες @ irongud Προφανώς παρανόησα αυτό που έγραψες. Από την άλλη όμως υπάρχουν όλα τα άλλα θέματα που με απασχολούν στο περί εμφάνισης και συμπεριφοράς, που δεν νομίζω πως κανείς μπορεί να διαφωνήσει επ'αυτών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος