souplaman 1 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα εδώ και 2 εβδομάδες το σετάκι και βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Είναι γεμισμένο με νερό από το μεγάλο μου ενυδρείο και έχει και 4 κλαδέματα από κερατόφυλο. Το υπόστρωμα είναι dennerle, όπως και τα βελτιωτικά του. Για ντεκόρ έχω χρησιμοποιήσει έναν πέτρινο πύργο από αυτόυς που δίνουν στα συντριβανάκια τύπου feng sui, ο οποίος έχει βραστεί και έχει μπει μέσα....Δεν ξέρω ακόμα αν μου αρέσει και σκεφτόμουν μήπως βάλω μια ηφαιστιακή πέτρα....ακούω προτάσεις...Το στήσιμο είναι προσωρινό, μιας και θα μπούν φυτά και κάποια ρίζα! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να δούμε την εξέλειξη του μαζί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgr 3 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Είναι πολύ όμορφο αν και στην πολύ πολύ αρχή του ... Ενα μεγάλο μπραβο Συνεχισε και περιμένουμε νέες φωτογραφίες !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Στέφανος 3 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Εγω λεω αν δεν εχεις καποια ριζα να βαλεις καλυτερα τη πετρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogos71 3 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Πιστευω πως με καποιο συνδιασμο πετρας και ριζας θα εχεις ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα παντα με την παρουσια φυτων βεβαια Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 4 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 συνηθως το κερατοφυλο το αφηνουμε να επιπλεει στην επιφανεια.βαλε καμια μικρη ριζα και την πετρα γιατι ο πυργος δεν ταιριαζει σε ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 4 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 α) Δεν νομίζω να είναι κερατόφυλλο αυτό, αλλα cabomba caroliana. β) Κ εγώ πιστευω οτι το συντριβανάκι δεν λέει εκει μέσα. Βάλε ή ενα ξύλο ή την πετρα Μπορείς να στερεώσεις το συντριβάνι απ'εξω, και να ριχνεις νερό μεσα στο ενυδρειό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souplaman 5 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας και τα σχόλια σας! Το κυβάκι αρχίζει και παίρνει ζωή, μιας και προστέθηκαν διάφορά φυτά, αλλά και οι πρώτοι κάτοικοι Περιττό να πω, πως ο μικρόκοσμος μου έχει πάρει τα μυαλά Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamos 5 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 Το ενυδρείο τώρα που έβγαλες το συντριβάνι και έβαλες την πέτρα είναι πολύ πιό όμορφο να το χαίρεσε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 5 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 Πραγματικα πολυ ωραιο το ενυδρειο που εστησες,μπραβο σου!!!Πως το λενε το φυτο που ειναι σαν γρασιδακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 5 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 πολυ ομορφο γινεται νομιζω πως οι γαριδουλες θελουν καλα στρωμενο βυθο πρωτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 5 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 σουπερ. ακριβώς όπως το είπες, ένας μικρόκοσμος!. Τί είναι αυτά; γαρίδες; τί γαρίδες είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 5 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 Μπράβο, τώρα δείχνει πολύ πιο όμορφο! Είναι πράγματι πολύ ωραίο!! Έχεις κάνει μετρήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 κορυφαιο!!! πολυ φυσικο και θα εξελιχθει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souplaman 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Να είστε όλοι καλά! Το γρασιδάκι δεν ξέρω ονομασία...το είδα και το πήρα.... Οι γαρίδες είναι οι λεγόμενες Bee Shrimp. Ο βυθός δεν έχει στρώσει ακόμα καλά και για αυτό σκέφτομαι να βάλω φύλλα catappa μέσα...το ph μου πάντως είναι 6,4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogos71 7 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Μπραβο πολυ καλο το αποτελεσμα και πολύ καλη φωτογράφηση. Keep walking. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Μπράβο... το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και πολύ πιο φυσικό... Ευτυχώς έβγαλες την γούρνα !!! Κάνε το σταχτοδοχείο είναι ότι πρέπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
souplaman 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Ερώτηση: σήμερα πήρα και τα nano catappa leaves της Dennerle για τις γαριδούλες...πόσες μέρες θέλει για να μουλιάσει και να κάτσει στον βυθό... έχω ρίξει λίγο χαλικάκι πάνω του για να "κάτσει" υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Δεν βλέπω τις γαρίδες να έχουν ξετρελαθεί...μήπως επείδη βρίσκονται ακόμα στην προσαρμογή???? Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 8 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε δείχνει ότι πάει να γίνει κάτι πολύ όμορφο. Μετρήσεις στο νερό σου έχεις κάνει; Το φίλτρο είναι στρωμμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
souplaman 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ! Τιμές αν τις διαβάζω σωστά: NO3 - 10 NO2 - >7d TAC - 6d pH - 6,4 Το φίλτρο έτρεχε 3 εβδομάδες και τώρα είναι στην 4η... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 8 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Παρα πολυ καλο ! Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2011 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 8 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Τις πρώτες μέρες είναι φυσικό οι γαρίδες να είναι λιγο οκνυρές, τρομαγμένες να κρίβονται συνέχεια.Εχω παρατηρήσει πως οι γαρίδες θέλουν 1-2 εβδομάδες για να εγκληματιστουν στο νεο περιβάλον τους. Πολύ ομορφο το ενυδρείο σου Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2011 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
souplaman 8 Αυγούστου 2011 Author #22 Share 8 Αυγούστου 2011 Χαιρετώ την παρέα και πάλι! Για να μην ξεκινήσω καινούργιο θέμα, συνεχίζω το δικό μου μιας και είμαι πάλι στην αρχή... Μετά από μια σύντομη προσπάθεια για mini reef, αποφάσισα πως τελικά ήθελα γαριδάδικο. Οπότε ξεστύθηκε όλο το σύστημα, πλύθηκαν κάποια πράγματα που θα ξαναχρησιμοποιηθούν και πάμε για καινούργια αρχή! Αυτήν την φορά θα ξεκινήσουν όλα σωστά από την αρχή. Το nano θα έχει 2 φωτιστικά της Dennerle, τον θερμοστάτη, Nano Co2 crystal set και το φιλτράκι που δίνει μαζί. Εδώ έρχεται η πρώτη απορία: Να έβαζα κάποιο άλλο φιλτράκι το οποίο να μην είναι τόσο ογκόδες για τον κύβο? Σκεφτόμουνα κάποιο εξωτερικό hang on ίσως...θα είναι όμως κατάλληλο για το μέγεθος των γαρίδων? Είδα στο ebay αυτά: 1. http://cgi.ebay.com/Deco-Art-Nano-Aquarium...=item2a12ad5882 2. http://cgi.ebay.com/Finnex-Nano-Pico-Shrim...=item2eb339f2c9 Ποια είναι η άποψη σας?? Σχετικά με τον βυθό, θα χρησιμοποιήσω για υπόστρωμα το Nano Deponit Mix και για βυθό το Nano Shrimp Gravel Bed σε μαύρο χρώμα. Το decor του cube ακόμα το σκέφτομαι μιας και δεν έχω αποφασίσει αν θα βάλω μόνο πέτρες με φυτά ή μόνο ρίζα με φυτά ή όλα μαζί! Παίρνω ιδέες από διάφορα στησίματα! (οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη!) Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος