samgr 1 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα , Πρόσφατα στο στρωμένο ενυδρείο μου πρόσθεσα χριστομπαλίτη (ψιλή χαλαζιακή άμμο) Θέλω να το φυτέψω με ευκολα φυτά. Στο pet shop με συμβούλεψαν να προσθέσω κάποιες λίπασμα σε μορφή σφαιρών και μετά από κάποιο χρονικό διαστημα να φυτέψω τα φυτά που με ενδιαφέρουν. Η ερωτηση είναι η εξής: - Eίναι υποχρεωτικό να βάλω αυτό το υλικό η οτιδήποτε αντίστοιχο στο ενυδρείο μου ? Ο μόνος προβληματισμός μου είναι για το "λέρωμα" μπορεί να προκαλέσει στη πεντακάθαρη προς το παρόν άμμο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 1 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Διάβασε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=472679 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgr 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ Η παραμονή μου στο Aquazone γίνετε πραγματικά ενδιαφέρουσα !!! Διαβασα αυτο που μου πρότεινες αλλά δεν μπορώ να πω πως απάντησε την απορία μου Τη διατυπώνω λοιπόν ξανά και με καινούρια δεδομένα ότι η διαμετρος του χριστομπαλίτη είναι 0,1m: -Θα μπορέσω να φυτέψω ανούμπιες και γρασσιδάκι και να τα διατηρήσω χωρίς να ρίξω ταμπλέτες λιπάσματος ? Επαναλαμβάνω ότι η μονη μου επιφύλαξη είναι το αισθητικό αποτέλεσμα του "βρομίσματος" της κατάλευκης άμμου μου κάτι που επιβεβαιώνεις και εσύ στο link σου αν και λες ότι υπάρχουν ταμπλέτες που διαλύονται 100%. -Οστώσο θα μπορούσα να έχω αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου ταμπλέτες υποστρώματος χωρίς προβλημα για τα φυτά ή προτείνετε τη χρήση τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 1 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 κι εγω λευκη αμμο ειχα η οποια με τον καιρο κιτρινιζει και δυστηχως φαινονται ασχημα τα κακα απο τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 1 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ Η παραμονή μου στο Aquazone γίνετε πραγματικά ενδιαφέρουσα !!! Διαβασα αυτο που μου πρότεινες αλλά δεν μπορώ να πω πως απάντησε την απορία μου Τη διατυπώνω λοιπόν ξανά και με καινούρια δεδομένα ότι η διαμετρος του χριστομπαλίτη είναι 0,1m: -Θα μπορέσω να φυτέψω ανούμπιες (Αυτές δεν φυτεύονται, δένονται πάνω σε ξύλα) και γρασσιδάκι και να τα διατηρήσω χωρίς να ρίξω ταμπλέτες λιπάσματος ? Θα πρέπει να περιμένεις ένα διάστημα να στρώσει ο βυθός σου Επαναλαμβάνω ότι η μονη μου επιφύλαξη είναι το αισθητικό αποτέλεσμα του "βρομίσματος" της κατάλευκης άμμου μου κάτι που επιβεβαιώνεις και εσύ στο link σου αν και λες ότι υπάρχουν ταμπλέτες που διαλύονται 100%. (Ο βυθός δεν θα μείνει κατάλευκος για πάντα.) -Οστώσο θα μπορούσα να έχω αποτέλεσμα και χωρίς καθόλου ταμπλέτες υποστρώματος χωρίς προβλημα για τα φυτά ή προτείνετε τη χρήση τους Προσωπικά είμαι υπέρ του να μπαίνουν ταμπλέτες στην άμμο. Πάντως μπορεί να γίνει και χωρίς ταμπλέτες αλλά καλά αποτελέσματα θα έχεις μετά από κανένα εξάμηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgr 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ για τη πολύτιμή βοήθεια σου θα περιμένω να στρώσει η άμμος και θα ψάξω για πλήρως διαλυόμενες ταμπλέτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος