Jump to content

Παρασιτα στο Ενυδρειο

Recommended Posts

Εχουν εμφανιστει παρασιτα στα ψαρια ,εκανα θεραπια με Punktol της JBL σε ολο το ενυδρειο μιας και ειναι fish only και δεν εκανε καμια διαφορα,

μετα αποφασισα να κανω στην καραττινα την θεραπια τα πιο σοβαρα ψαρια που επασχαν απο την ασθενεια με φαρμακο της sera το costapur και ειχα δει μεγαλη διαφορα στα ψαρια,τα ειχα βαλει ξανα στο κυριος ενυδρειο και ξαναεμφανισαν την ασθενεια

το ερωτημα μου ειναι να κανω σε ολο το ενυδρειο την θεραπεια αυτη ,

εχει καπιος να μου προτινει κατι :)

Έγινε επεξεργασία - ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ

Καλημερα Μαρινο,δωσε μας λιγες πληροφοριες ακομα,τι ειδους παρασιτα παρατηρεις?Το εχουν εμφανισει ολα τα ψαρια?Την προηγουμενη φορα που ξανασυνεβη τι ακριβως εκανες?

τα παρασιτα ειναι τελειες ασπρες μικρες μικρες σε ολο το σωμα τον ψαριων

Αποσο μπορω να καταλαβω κι απο την προηγουμενη εμπειρια σου και απο τα φαρμακα που χρησιμοποιησες, προκειται για Ich, μια ασθενεια που μπορει να την μετεφερε ενα νεο ψαρι, αν κι εχω διαβασει οτι απο τις αλλαγες του καιρου, ανοιξη - φθινοπωρο, υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει ξαφνικα. Η θεραπεια πρεπει να γινει σε ολο το ενυδρειο με καποιο φαρμακο ΚΑΙ με αυξηση της θερμοκρασιας τουλαχιστον στους 30 βαθμους Κελσιου,εφοσον τα ψαρια που εχεις αντεχουν στις υψηλες θερμοκρασιες, και οχι αποτομα..1-2 βαθμους καθε μερα. Επισης πολλοι προσθετουν και χοντρο μαγειρικο αλατι, αλλα επειδη αυτο θελει μεγαλη προσοχη, δεν το συνιστω. Αφου ολοκληρωθει η θεραπεια κανεις και μια γενναιοδωρη αλλαγη νερου και εισαι ετοιμος. Περιμενε ομως να ακουσεις και καμια αλλη συμβουλη...προς το παρον ανεβασε λιιιγο τη θερμοκρασια και βαλε την καταλληλη δοσολογια απο καποιο αντι-Ick φαρμακο...Εγω εχω αγορασει και ενα βελτιωτικο νερου με Aloe Vera, η οποια κανει θαυμαντα σε πολλους τομεις. Καλη συνεχεια!

Αποσο μπορω να καταλαβω κι απο την προηγουμενη εμπειρια σου και απο τα φαρμακα που χρησιμοποιησες, προκειται για Ich, μια ασθενεια που μπορει να την μετεφερε ενα νεο ψαρι, αν κι εχω διαβασει οτι απο τις αλλαγες του καιρου, ανοιξη - φθινοπωρο, υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει ξαφνικα. Η θεραπεια πρεπει να γινει σε ολο το ενυδρειο με καποιο φαρμακο ΚΑΙ με αυξηση της θερμοκρασιας τουλαχιστον στους 30 βαθμους Κελσιου,εφοσον τα ψαρια που εχεις αντεχουν στις υψηλες θερμοκρασιες, και οχι αποτομα..1-2 βαθμους καθε μερα. Επισης πολλοι προσθετουν και χοντρο μαγειρικο αλατι, αλλα επειδη αυτο θελει μεγαλη προσοχη, δεν το συνιστω. Αφου ολοκληρωθει η θεραπεια κανεις και μια γενναιοδωρη αλλαγη νερου και εισαι ετοιμος. Περιμενε ομως να ακουσεις και καμια αλλη συμβουλη...προς το παρον ανεβασε λιιιγο τη θερμοκρασια και βαλε την καταλληλη δοσολογια απο καποιο αντι-Ick φαρμακο...Εγω εχω αγορασει και ενα βελτιωτικο νερου με Aloe Vera, η οποια κανει θαυμαντα σε πολλους τομεις. Καλη συνεχεια!

To αλατι δεν θα κανει τιποτα στο αλμυρο νερο.Αντιθετα η υποαλατοτητα βοηθαει.Προυποθεση να μην εχουμε κοραλια μεσα.

Αν υπαρχουν κοραλια,επισης τα φαρμακα με πολυ προσοχη.Αλλιως βγαζουμε ολα τα ψαρακια σε ξεχωριστο ενυδρειακι και τα περιποιουμαστε εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...