Jump to content

Diy θαλασσινο ενυδρειο Help

giagiwtis

Recommended Posts

γεια σας μια απλη ερωτιση τι πρεπει να προσεξω προτου κατασκευασω DIY ενυδρειο θαλλασινο? η διαστασεις που μπορο κ εχω περιθοριο ελευερο ειναι 60χ50χ44 βγενει 108λιτρα? τα τζαμια θα τα παραγιλο απο τζαμα! θα χρειαστο τπτ τριπες για sub? να της κανω απο τωρα? :)

Έγινε επεξεργασία - giagiwtis

γεια σας μια απλη ερωτιση τι πρεπει να προσεξω προτου κατασκευασω DIY ενυδρειο θαλλασινο? η διαστασεις που μπορο κ εχω περιθοριο ελευερο ειναι 60χ50χ44 βγενει 108λιτρα? τα τζαμια θα τα παραγιλο απο τζαμα! θα χρειαστο τπτ τριπες για sub? να της κανω απο τωρα? :)

Γεια σου φιλε μου θελεις να κανεις reef,fowler η fish only?Ποσα λεφτα εισαι διαθετημενος να δωσεις για εξοπλισμο?

Γεια σου φιλε μου θελεις να κανεις reef,fowler η fish only?Ποσα λεφτα εισαι διαθετημενος να δωσεις για εξοπλισμο?

βασικα ενα νανο ρεφ σαν αυτο ψαχνωμαι να κανω αλλα για τωρα ειμαι στο ψαξιμο στα τζαμια προτα .... :)

Τα τζαμια ειναι καθαρα δικη σου υποθεση.Δηλαδη οι διαστασεις που ειπες ειναι μια χαρα.Τωρα αν θελεις να κανεις sump κ αυτο παλι δικη σου αποφαση ειναι.Ποσα λεφτα θελεις να δωσεις για το ενυδρειο σου στο περιπου?

φυσικα κ θα κανω κ sub για εχω διαβασει τα καλυτερα κοιτα δν βιαζομαι να το κανω μια κ εξω θελω προτα να το μελετισω πως θα γινει για να μην τρεχω μετα :) κοιτα τα λεφτα ειναι σχετικα απο την στιγμη που θελω να κανω σωστη δουλεια κ επιδει το γουσταρο κ μ αρεσει για μενα ειναι σχετικα

φυσικα κ θα κανω κ sub για εχω διαβασει τα καλυτερα κοιτα δν βιαζομαι να το κανω μια κ εξω θελω προτα να το μελετισω πως θα γινει για να μην τρεχω μετα :D κοιτα τα λεφτα ειναι σχετικα απο την στιγμη που θελω να κανω σωστη δουλεια κ επιδει το γουσταρο κ μ αρεσει για μενα ειναι σχετικα

Eνταξει τοτε ξεκινα να το φτιαχνεις κ οτι χρειαστεις εδω ειμαστε :)

Οσο για τις τρυπες,αν θελεις sump ειναι απαραιτητες.

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

χαιρομαι ωραια μεχρη εδω η τριπες θα γινουν μετα η θα πω τον τζαμα να της κανει κ αν ναι σε πιο υψως? μετα ποσα λιτρα sub χρειαζομαι για να τα δωσο μια κ καλη αυτα μαζι :)

χαιρομαι ωραια μεχρη εδω η τριπες θα γινουν μετα η θα πω τον τζαμα να της κανει κ αν ναι σε πιο υψως? μετα ποσα λιτρα sub χρειαζομαι για να τα δωσο μια κ καλη αυτα μαζι :)

Κ για τις τρυπες κ για το sump ειναι καθαρα δικο σου θεμα.Βρες μεσα στο φορουμ κατι αντιστοιχο κ κανε.Παραδειγμα στην φωτο σου δειχνω που ειναι η τρυπα στο δικο μου ενυδρειο.Μια τρυπα χρειαζεσαι για να κατεβαζει το νερο.Το νερο απο το sump θα ανεβαινει με αντλια που θα καταληγει σε καποιο π.Καλη συνεχεια. :D

μεχρη εδω καλα αλλα εαν την κανω στην μεση δν θα εχω προβλιμα αμα το sub ειναι μικρο για πλημιρα? μπορουμε να το υπολιγισουμε? κ υπαρχει διαφορα στην διατομη της τριπας πρεπει να προσεξω κατι? :)

μεχρη εδω καλα αλλα εαν την κανω στην μεση δν θα εχω προβλιμα αμα το sub ειναι μικρο για πλημιρα? μπορουμε να το υπολιγισουμε? κ υπαρχει διαφορα στην διατομη της τριπας πρεπει να προσεξω κατι? :)

Θα υπολογισεις τον ογκο του νερου που θα κατεβαινει φιλε μου.Δηλαδη,δαλεγεις την διαμετρο τις τρυπας(τωρα για νουμερα εσυ θα διαλεξεις),κ μετρας τον ογκο του νερου που θα καταληγει στο σαμπ απο την στιγμη που κλεινει η αντλια.Ελπιζω να με καταλαβαινεις γιατι δεν ξερω αν μπορω να γινω πιο κατανοητος.

δηλαδη σε περιπτοσει που δν εχω ρευμα, η τριπα πρεπει να ρουφιξη οσο λιτρα ειναι το sub? αλλα πως το υπολογιζω? εαν δν το δοκιμασω? :)

και κατι αλλο εαν το βασικο μ ενυδρειο ειναι 108 λιτρα το sub ποσα πρεπει να ειναι ελαχιστο κ μεγιστο?

Θα πρεπει απο την ωρα που θα κλεισει η αντλια να εχες τοσο κενο στο σαμπ οσο θα κατεβασουν επιπροσθετα οι υπερχειλησεις μεχρι η σταθμη στο κυριως ενυδρειο να φτασει στο χαμηλοτερο σημειο της τρυπας και να σταματησει να κατεβαινει νερο κατω...αν υποθετικα εχεις ιδια περιμετρο(μηκοςx2+πλατοςx2) στο σαμπ οπως και στο ενυδρειο τοτε το κενο που θα πρεπει να αφησεις ειναι ιδιο με το μεγεθος απο το κατωτερο σημειο της τρυπας σου μεχρι την σταθμη νερου.

Γενικοτερα το σαμπ εκτος οτι κρυβει τα μηχανηματα μας και μπορουμε να εκτρεφουμε και καποιες θεμητες αλγες,προσφερει και σταθεροτητα στο συστημα αυξανοντας τα λιτρα,ετσι εχει μικροτερες διακυμανσεις στις τιμες του νερου σου(αλατοτητα κτλ).

Λεγεται οτι το σαμπ θα πρεπει να ειναι μινιμουμ το 1/3 του κυριως ενυδρειου αλλα δεν υπαρχει θεμα να ειναι και μικροτερο....

Βεβαια για τους λογους που σου ειπα παραπανω οσο πιι μεγαλο τοσο το καλυτερο ακομα και μεγαλυτερο απο το ενυδρειο να ναι,τοσο τι καλυτερο....

Έγινε επεξεργασία - chris z3

το sub μπορο να το κανω εως 51 λιτρα δηλαδη 45μηκος 37 πλατος κ 31 υψος λογου χορου...... θα ειναι καλο αυτο? θα αντεξη?

ευχαριστο πολυ για της πληροφοριες οπομενο σταδιο να γινουν σιγα σιγα θα ενεβασω κ φωτο απο την κατασκευη....... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...