aka68 31 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Παίδες έχω ένα δίλημα, εδώ και 3 μέρες, κάθε μερα περίπου στις 15.00 ώρα, μαθητές που σχολάνε από γυμνάσιο,4-5 άτομα ηλικίας 16 χρονών πετάνε μπροστά στο μαγαζί μου μανταρίνια και φεύγουνε με ταχύτητα, χωρίς να προλάβω να αντιδράσω εγώ. Τώρα τι μας το λες, θα πείτε, αλλά το θέμα είναι να πράξω λογικά και διεξοδικά πριν πετάξουνε πέτρες και ότι άλλο.! Δώστε ιδέες και προτάσεις για να λυθεί αναίμακτα το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 31 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Παίδες έχω ένα δίλημα, εδώ και 3 μέρες, κάθε μερα περίπου στις 15.00 ώρα, μαθητές που σχολάνε από γυμνάσιο,4-5 άτομα ηλικίας 16 χρονών πετάνε μπροστά στο μαγαζί μου μανταρίνια και φεύγουνε με ταχύτητα, χωρίς να προλάβω να αντιδράσω εγώ. Τώρα τι μας το λες, θα πείτε, αλλά το θέμα είναι να πράξω λογικά και διεξοδικά πριν πετάξουνε πέτρες και ότι άλλο.! Δώστε ιδέες και προτάσεις για να λυθεί αναίμακτα το θέμα. Το ότι πετάνε μόνο σε εσένα πρέπει να σε προβληματίζει.Τους έχεις κάνει τίποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 31 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 31 Ιανουαρίου 2011 το καναμε και εμεις παλια στο παραθυρο μιας κυριας απεναντι απο το φροντιστηριο. εκεινη δεν βγηκε ποτε να παραπονεθει οποτε βαρεθηκαμε και δεν το ξανακαναμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 31 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Kαι εγώ έτσι πιστεύω ότι θα βαρεθούν και θα φύγουν...όσο σε βλέπουν ότι αντιδράς μπορεί να έρθει και όλο το σχολείο για πλάκα...αλήθεια όμως είχατε κανένα προηγούμενο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 31 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 31 Ιανουαρίου 2011 (edited) Οχι δεν έχω προηγούμενα με τα παιδιά, είναι της γειτονιάς μας εδώ κοντά, έχω ψιλικά και έχω συνεχέις επαφές με παιδιά, μάλλον μετράνε τις αντοχές μου και πως θα αντιδράσω, ένας απ' αυτούς προχτές το φώναξα από απόσταση, μετά από τη ρίψη που έγινε, να έρθει από κοντά να μου εξηγήση γιατί το έκανε, αυτός έχει και κούρεμα ινδιάνου με κοτσίδα μεγάλη, τι **** μαθητής είναι πιος ξέρει, αλλά αντέδρασε και με είπε από μακρυά τι θα μπορούσα να του κάνω, πουλούσε τρελίτσα! Το θέμα είναι ότι γίνεται προμελετημένα,ίσως είμαι υπερβολικός, αλλά φοβάμαι τα χειρότερα και την φήμη μου στα παιδιά.! Τι λέτε εσείς. Παρακαλώ προσοχή στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2011 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 31 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Σωστά.. μη κάνεις τίποτα, θα πεισμώσουν και δεν είναι μόνο αυτό, θα αρχίσουν να αλλάζουν φρούτα ανάλογα με την εποχή. Φαντάσου το καλοκαίρι με καρπούζια... (έτσι για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 31 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Κανε μια καταγραφη στο βιβλιο συμβαντων στο τμημα της περιοχης σου.Μου φαινεται πως τιποτα δεν πρεπει να μενει ετσι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 31 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Τι μαγαζί έχεις, αν επιτρέπεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 31 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Τι μαγαζί έχεις, αν επιτρέπεις? Ψιλικά, Νίκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 31 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Μια αξιοπρέπεια μας έμεινε και δεν το δέχομαι να την υποβιβάζουν σε τέτοιο επίπεδο κάτι κακομαθημένα γυμνασιόπαιδα, που το μυαλό τους είναι φουρτουνιασμένο,δικαιολογημένα, με τόσα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνουνε από την προβληματική μας κοινωνία, κάπου πρέπει να ξεσπάσουνε αψυχολόγητα.! Καλό αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 31 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 31 Ιανουαρίου 2011 γιατι δεν πας στην αστυνομια;;; τι φοβασαι μην χασεις τα αλητακια απο πελατες;; για ποσα ατομα μιλαμε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 31 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Όπως βλέπεις αγαπητέ μου φίλε οι απόψεις διίστανται. Από το μην κάνεις τίποτα μέχρι να τους καταγγείλεις στην αστυνομία. Δυστυχώς συχνά μέσα στη νοοτροπία της πλάκας βλέπεις να γίνονται διάφορα πράγματα τα οποία μερικές φορές σημαδεύουν τη ζωή τόσο αυτών που κάνουν τη πλάκα όσο και των υφιστάμενων. Κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι ότι δεν ξέρουμε πια πόσο ανεκτικοί είναι καλό να είμαστε και πότε (δυστυχώς είμαστε χρόνια τώρα ανεκτικοί στα πάντα). Αν είχαμε διαχωριστικές γραμμές στο τι είναι ανεκτό και τι όχι, τότε η πλάκα με τα μανταρίνια (ή μήπως είναι νεράντζια μάλλον ? ) θα ήταν απλά μια πλάκα που θα περνούσε και δεν θα σε ενοχλούσε και σένα τόσο. Θα πρότεινα με αυτή τη σειρά : 1. Αν μιλάς με τα παιδιά φέρτους στο φιλότιμο αν μπορείς κάνοντας κι εσύ πλάκα και μίλα μαζί τους μην γίνεσαι ποτέ απειλητικός, πρόσφερε τους κανένα χυμό "από τα μανταρίνια που πετάνε" 2. Αν γνωρίζεις γονείς κάποιων μίλα τους (συχνά ένας δύο "παρασύρουν" και τους υπόλοιπους) 3. Συμφωνώ με την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων 4. Κάνε υπομονή και σε κάθε περίπτωση μην λογομαχείς δεν έχει νόημα 5. Θυμήσου ότι κάποτε ήσουνα (ήμασταν) κι εσύ εκεί άσχετα αν έκανες ή δεν έκανες τα ίδια (πάντα κάτι κάναμε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 31 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 31 Ιανουαρίου 2011 (edited) πηγαινε στον διευθυντη του σχολειου απ'ευθειας και προιδοποιησε τα πως αν ξανα κανουν το ιδιο θα τους κανεις μυνηση ..λογικα θα ''******''! ...απλα συγκρατισε πως περιπου ειναι και περιεγραψε 'τα Για άλλη μια φορά θα σε παρακαλέσω να προσέχεις το λεξιλόγιο σου. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2011 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 31 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Εγω θα συμφωνησω με το Δασκαλο Ανδρεα. Μη δωσεις συνεχεια και μην απειλήσεις. Δεν υπαρχει λόγος. Και θα επαναλαβω.... καποτε ημασταν κι εμεις παιδια... και καναμε ακομα και τωρα κανουμε αντίστοιχες τρελες... Υ.Γ. Βγαλε μια αφισα έξω που να λεει... "κερναω γλυκό νερατζακι απο τα νερατζια που μου πετανε!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Βγάλε πάγκο με μανταρίνια σε καλή τιμή και δες την αντίδρασή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 31 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Βγάλε πάγκο με μανταρίνια σε καλή τιμή και δες την αντίδρασή τους. Συνήθως αυτά τα καλά παιδάκια δέν έχουν την αίσθηση του χιούμορ (ούτε εμείς την είχαμε) και μπορεί να το λάβουν σάν ειρωνία και τα πράγματα να χειροτερέψουν...άσε καλύτερα γιατί μπορεί να πάει κανένα πρωί να ανοίξει το μαγαζί του και να βρεί καμιά τζαμαρία κάτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 31 Ιανουαρίου 2011 πας στην αστυνομια , λες την ιστορια .... ειναι ενας με πολιτικα στο μαγαζι και απο εκει και περα ασε να το αναλαβει αυτος . Και εμεις τα καναμε αυτα αλλα οχι καθε μερα ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 31 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 31 Ιανουαρίου 2011 το μονο λογικο πραγμα που θα κανεις ειναι να μαζεψης και εσυ αλλα 3-4 ατομα...και να πας να τους πεταξης μανταρινια.....(να δουν πως ειναι...) απο την αλλη μπορεις να περιμενεις κανενα 2 ευδομαδες μεχρι να τελιοσουν τα μανταρινια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 31 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι τους έχεις κάνει κάτι. Έχω δει πιτσιρίκια να τα βάζουν με γέρους, ανάπηρους, επειδή κάποιος έχει μεγάλη μύτη ή κρεατοελιά κλπ κλπ... Καταλαβαίνω τη λεπτότητα της θέσης σου, καθότι επιχείρηση έχεις και δεν μπορείς να κάνεις φασαρίες, από την άλλη όμως, πως και πότε θα σταματήσουν. Εγώ προσωπικά θα έπιανα έναν πιτσιρικά και θα τον οδηγούσα μέχρι τους γονείς του. Πιστεύω πως δεν θα χρειαζόταν καν να φτάσω σε αυτούς. Από τη λαχτάρα του και μόνο ο πιτσιρικάς θα έκοβε τις βλακείες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 31 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 31 Ιανουαρίου 2011 η ιδια ιστορια γινοταν και σε ενα φροντηστηριο στη γειτονια. ενα μηνα κρατησε ο πολεμος. καθε βραδυ πεταγανε αυγα. μεχρι που μια μερα σπασανε ενα τζαμι και την επομενη εκατσε μεσα ο ιδιοκτητης. ηρθαν παλι πεταξαν και επιασε εναν. το πηγε στη μανα του που του πληρωσε το τζαμι και απο τοτε οι αλλοι για να μην βρει το μπελα του ο φιλος τους.... τελος.... δεν υπηρχε αφορμη και τοτε. απλα σκαλωνουν τα παιδια με κατι τετοια καμια φορα.... και αντε ξεμπερδευε. παντως μην κανεις κατι βιαιο γιατι ειναι ικανα για ολα τα ατιμα. το νερατζι γινεται πετρα και η πετρα βεγγαλικα και πιανει μια φωτια και ..... (χτυπα ξυλο) παντως νομιζω θα τους περασει. καλη υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannis00 1 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Αν δεις ότι παραγίνει το κακό, πήγαινε και κάνε καταγγελία στο τμήμα, γενικά άμα ακουστεί στη γειτονιά ότι έχει μπλεχτεί η αστυνομία, θα το μάθουν οι πιτσιρικάδες και θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν αξίζει και τόσο η "πλάκα" που σπάνε. Με λίγα λόγια θα λάβουν το μύνημα ότι σοβάρεψαν τα πραγματα. Άσε που και οι ίδιοι οι γονείς θα αρχίσουν να ψάχνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #22 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ όλους σας για την συμπαράσταση και θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της φάρσας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 1 Φεβρουαρίου 2011 #23 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Κάλεσε την αστυνομία μετά από κάποιου τέτοιου είδους συμβάν να το δηλώσεις και μόνο η παρουσία περιπολικού εκεί θα τα συμμαζέψει πιστεύω,γιατί αν δεν δούνε τουλάχιστον θα μάθουν από άλλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2011 #24 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή το όλο θέμα πήρα ενδιαφέρουσα τροπή, αλλά ήταν άσχετη με το πρόβλημα του φίλου, έγινε αποκοπή των δημοσιεύσεων σε νέο θέμα ΕΔΩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 8 Απριλίου 2011 Author #25 Share 8 Απριλίου 2011 Έχει λίγες μέρες, που τα παιδιά με τα νεράτζια επανήλθαν με έναν καινούργιο στην παρέα θρασύτατο και τώρα όταν σχολ'άνε, αιφνιδιαστίκά ανοίγουν έξω το ψυγείο και αφήνουν μια πατάτα μαι νεράτζη, να το λάβω ώς μήνυμα απειλητικό.! Δεν βρίσκω άκρη με τους Διευθυντές, έστειλα e-mail αλλά αποτέλεσμα κανένα. Τελικά έχει πρόβλημα η κοινωνία μας, κόμπλεξ ανωτερότητας, θρασυδειλίας κ.ά. Τι προτείνεται τώρα, κυρίως οι εκπαιδευτικοί με την εμπειρία τους, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος