Jump to content

ΤΡΟΦΗ ΚΟΡΑΛΙΩΝ

dsidir

Recommended Posts

Γνωρίζετε αν ταίζονται και τι τα παρακάτω κοράλια και κάθε πότε?

PACHYCLAVULARIA SP GREEN STAR POLYP

PHYSOGYRA LICHTENSTEINI

TRACHYPHYLLIA GEOFFROYI RED BRAIN

Το πρώτο δεν χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο,... αποφορά ότι χρειάζεται από το νερό και μέσω της φωτοσύνθεσης.

Τα άλλα δύο ναι χρειάζονται και κατά προτίμηση στοχευμένο τάισμα, εκτός και αν υπάρχει πολύ τροφή στη στήλη του νερού οπότε την αποφορά από εκεί.

Από τροφές υπάρχει μεγάλη ποικιλία είτε σε υγρή μορφή ή σε πολύ λεπτή σκόνη που τη διαλύεις σε νερό και τη ρίχνεις.

thanks, κάθε πότε κατά προτίμηση τάισμα? Υπάρχει περίπτωση να τρώνε και flakes, γιατί ρπος το παρών δεν έχω πάρει τροφή και μάλλον δεν πρόκειται να βρώ σήμερα.

Flakes δεν θα φάνε.. παρά μόνο τις ουσίες που θα υπάρχουν στο νερό όταν διαλυθούν, αλλά δεν τους επαρκεί κάτι τέτοιο.

Εγώ ταΐζω καθημερινά με ποικιλίες τροφών αλλά σε μικρές ποσότητες.

Κάθε κοράλλι έχει και διαφορετικές ανάγκες... ένας μέσος όρος είναι δυο φορές την εβδομάδα, εκτός και αν κάποια θέλουν καθημερινό τάισμα.

thank u aiolos. Φαντάζομαι ούτε granules που διαθέτω δεν θα φάνε. Επίσης να σου πω ότι πολύ θα ήθελα να κεράσεις καφέ και να δω την ενυδρειάρα σου μια μέρα.

..Άντε να δούμε πότε θα έρθεις κατ εδώ... Όχι τίποτα θα κρυώσει και ο καφές !!!

Όσων αφορά τα flakes εγώ στο ενυδρείο μου έχω zoanthus 2,5εκ. που με το που κάτσει πάνω του νιφάδα την καταβροχθίζει αμέσως!

Τα zoanthus δεν κάνουν διακρίσεις... όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν !!!

Αν και νέος reefer θα πω κι εγώ την άποψη μου. Αν σε βοηθήσει καλώς.

Τα polyps ζούνε κυρίως με φωτοσύνθεση. Λαμβάνουν ουσίες απο το νερό (flakes, κατεψυγμένη κτλ) αλλα δεν χρειάζονται τάισμα "στόχευσεις".

Τα Bubble και Brain καλό είναι να ταίζονται μια φορά την εβδομάδα. Το Physogyra να προτιμήσεις νυχτερινές ώρες που το φως έχει σβήσει. Αν και έχω σύντομο διάστημα (ημέρες) ένα Physogyra, δεν έχει δει τα πλοκάμια του με ανοιχτό το φωτισμό. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για την Trachyphyllia.

Πάντως η Cynarina που έχω την έχω ταίσει μια φορά flake, απλά μετά θα το βγάλει όπως είναι ολόκληρο χωρίς της ουσίες του (χωρίς χρώμα δηλαδή).

Μήπως μπορείτε να μου πείτε κατάλληλότερα σημεία τοποθέτησης ?

Αναλόγος τον φωτισμό και την κυκλοφορία σου βρίσκεις το καλύτερο σημείο για το κοράλι.

Το bubble το έχω τοποθετήσει στην μέση του ενυδρείου (σε ύψος), ούτε πολύ ψηλά, ούτε πολύ χαμηλά. Καλό είναι να μη το βαράει πολύ το κύμα, ίσα ίσα που να κουνάνε λιγάκι οι φούσκες του οταν ανοίξει.

Το brain θα το έβαζα για αρχή χαμηλά στην άμμο. Να βρίσκεται σε σημείο με κυκλοφορία αλλα όχι να το ξεσηκώνει κιόλας.

Καλησπέρα και πάλι. Θα ήθελα μερικές συμβουλές για να μην χαλάσω τα κοράλια που μόλις χθες πήρα. Το green polyp χθες μόλις το έβαλα μετά από λίγο άνοιξε. Σήμερα δεν έχει ανοίξει καθόλου. Το έχω σε σχετικά ψηλό σημείο στο ενυδρείο οπότε δέχεται φως από 6 τ5χ39watt. To red brain το έχω κάτω κάτω πάνω στον αραγωνίτη και ενώ χθες είχε διογκοθεί κάπως σήμερα έχει μαζευτεί και ένα calcinus elegans το γυροφέρνει συνέχεια. Το PHYSOGYRA LICHTENSTEINI έχει ανοίξει κάπως και έχει φουσκώσει τις φούσκες του.

Αυτό το πράγμα δεν λεει να ανοίξει με τίποτα. Το έχω σε σημείο με δυνατό φωτισμό και μεγάλη κυκλοφορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...