Jump to content

ποσά φυτά μπορώ να κρατήσω χωρίς Co2

Mike-O

Recommended Posts

λιπών παιδιά τα co2 kits και αυτά ιδικά τα diy προσωπικά τα αποφεύγω γιατί δεν είναι εμπιστευτικά στις ποσότητες διοξειδίου που αναμιγνύουν στο νερό! παλαιότερα είχα απώλεια ψαριού το οποίο είχε κάτσει πάνω στον αγωγό και μαστούρωνε χε χε. Βασικά θέλω να ακούσω γνώμες και τεχνικές για το πόσα μέγιστα φυτά και πως μπορώ να κρατήσω σε ένα ενυδρείο χωρίς χρήση co2 και άμα γίνεται και χωρίς λιπάσματα που πολλά εκ τον οποίον έχουν κριθεί ακατάλληλα και επικίνδυνα πολλές φορές.

Το όλο σου σκεπτικό για το DIY διοξείδιο και τα λιπάσματα είναι λάθος και το γράφω αυτό όχι για να σε επικρίνω αλλά για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τα λιπάσματα κάνουν κακό και ότι δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια με το DIY διοξείδιο.

Προφανώς έχεις κάνει κάποιο λάθος και έχασες το ψάρι σου και όσο για τα λιπάσματα ότι έχουν κριθή ακατάλληλα θα μπορούσες να μας έλεγες κάποια περιστατικά.

Τώρα αν δεν θέλεις να κάνεις DIY διοξείδιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις οργανικό άνθρακα αλλά και αυτό είναι ένα είδος λίπανσης οπότε αφού δεν τα συμπαθείς το απορρίπτουμε και αυτό.

Χωρίς λίπασμα μπόρες να κρατήσεις κάποια πολύ εύκολα φυτά με την προϋπόθεση ότι θα κάμνεις ποιο συχνές αλλαγές νερού και το νερό του δικτύου έχεί κάποια θρεπτικά στοιχεία από την φύση του.

δεν μπορώ να αναφέρω περιστατικά απλά ακούγεται γενικότερα ότι μερικά λιπάσματα περιέχουν βαρέα μέταλλα και διάφορες ουσίες, ή ακόμα αν υπολογίσεις λάθος τις ποσότητες που χρειάζονται τα φυτά σου μαζεύονται στοιχεία σε τοξικές ποσότητες. Αυτές τις φήμες έχω ακούσει και εγώ και λέω πρέπει να είναι και αυτό ένα α ρίσκο να χρησιμοποιώ συνεχώς αλλά απο την άλλη μπορούν να διαψευστούν εύκολα οι φήμες :) . Βέβαια άμα εσύ εμπειρικά μου λες φίλε Χρήστο ότι είναι οκ ο οργανικός άνθρακας και βέβαια θα δοκιμάσω. Άμα ξέρεις υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να μετρώ τη ποσότητα co2 και πόσο χρειάζεται γενικότερα ;

http://www.theaquatools.com/co2-calculations

Πάρε ένα συστηματάκι για να μετράς το CO2.Πάντως τα λιπάσματα σε μορφή ταμπλέτας δεν έχουν κανέναν φόβο!

δεν μπορώ να αναφέρω περιστατικά απλά ακούγεται γενικότερα ότι μερικά λιπάσματα περιέχουν βαρέα μέταλλα και διάφορες ουσίες, ή ακόμα αν υπολογίσεις λάθος τις ποσότητες που χρειάζονται τα φυτά σου μαζεύονται στοιχεία σε τοξικές ποσότητες. Αυτές τις φήμες έχω ακούσει και εγώ και λέω πρέπει να είναι και αυτό ένα α ρίσκο να χρησιμοποιώ συνεχώς αλλά απο την άλλη μπορούν να διαψευστούν εύκολα οι φήμες :) . Βέβαια άμα εσύ εμπειρικά μου λες φίλε Χρήστο ότι είναι οκ ο οργανικός άνθρακας και βέβαια θα δοκιμάσω. Άμα ξέρεις υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να μετρώ τη ποσότητα co2 και πόσο χρειάζεται γενικότερα ;

Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με CO2 τότε θα πας αναγκαστικά στον οργανικό άνθρακα. Αν τηρήσεις την δοσολογία δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και μπορούν πολύ χρήστες να στο επιβεβαιώσουν. Μόνο ένα περιστατικό γνωρίζω που ο οργανικός άνθρακας προκάλεσε θανάτους (κάπου βρίσκετε χωμένο εδώ στο φόρουμ) όπου το μέλος από λάθος έριξε όλο το μπουκάλι οργανικού άνθρακα με μιας μέσα στο ενυδρείο.

Τώρα αν έχεις πολλά φυτά και μπόλικα λίτρα ο οργανικός άνθρακας δεν συμφέρει οικονομικά, είναι ιδανικός για μικρά ενυδρεία με λίγα φυτά.

Μπορείς όμως να επιλέξεις φυτά όπου η προσθήκη CO2 δεν είναι απαραίτητη.

Όσο για τα λιπάσματα που προκαλούν διάφορα είναι ένας μύθος. Από τα 15 μου χρησιμοποιώ λιπάσματα 27 χρόνια και ποτέ δεν συνάντησα πρόβλημα με κανένα είδος λιπάσματος (ταμπλέτα ή υγρό). Πιστεύω πως αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν πάρα πολλά μέλη που χρησιμοποιούν λίπασμα για φυτά.

Όσο για τα βαρέα μέταλλα είναι νε μεν βλαβερά από μια χ ποσότητα και πάνω. Αλλά είναι απαραίτητα για όλους τους οργανισμούς (όχι όλα φυσικά)

Μην ξεχνάς κάποια βαρέα μέταλλα τα φυτά τα χρειάζονται για την ανάπτυξη τους όπως ο χαλκός και ψευδάργυρος μαγγάνιο κτλ. τα ίδια χρειάζονται και τα ψάρια.

Η ποσότητες που χρειάζονται τα φυτά και τα ψάρια είναι πολύ μικρές αλλά απαραίτητες για την υγεία τους σχεδόν όλα τα λιπάσματα έχουν αυτά τα απαραίτητα βαριά μέταλλα αλλά πάντοτε σε μια ποσότητα τόσο μικρή που ακόμα και τεράστιες υπερδοσολογίες να βάλουμε στο ενυδρείο μας δεν θα πάθουν τα ψάρια τίποτα.

polycycloglutaracetal

Algaecidal δραστηριότητα

Ενα πολυμερισμένο ισομερές της γλουταραλδεΰδης γνωστό ως polycycloglutaracetal είναι λίπασμα για τα υδρόβια φυτά. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι παρέχει σε βιοδιαθέσιμη πηγή άνθρακα για τα ανώτερα φυτά που δεν είναι διαθέσιμες για τα φύκια. Αν και δεν διατίθενται στην αγορά ως τέτοια λόγω των ομοσπονδιακών κανονισμών, το βιοκτόνο της γλουταραλδεΰδης σκοτώνει τα περισσότερα φύκη σε συγκεντρώσεις 0,5 έως 5,0 ppm. [ ασαφής ] Τα επίπεδα αυτά δεν είναι επιβλαβή για τα περισσότερα υδρόβια πανίδα και χλωρίδα . [ 5 ] Ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν παρατηρηθεί από κάποιους χομπίστες σε αυτές τις συγκεντρώσεις σε ορισμένα υδρόβια Elodea ,Riccia και Fissidens.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...