Jump to content

Ρατσα λαθρεπιβατη

Recommended Posts

Πρέπει να είναι Melanoides tuberculata (Malaysian Trumpet Snail)

Τ εχω απομονωσει σε ενα μπολ μεχρι να δω τι θα κανω μαζι τους.Ειανι ακινδυνα ετσι;

Μόνο δαγκώνουν όταν πεινάνε :D

Πέρα από την πλάκα, τρώνε άλγες και υπολείμματα τροφής. Επίσης ανακατεύουν τον βυθό :)

Τα εχω βαλει σε ενα μπολ εξαλου ειναι μονο 6.Και εβαλα και spirulina ναδω αν θα την φανε.Να πω την αληθεια ειναι ωραια σαλιγκαρακια μου αρεσουν

Τα εχω βαλει σε ενα μπολ εξαλου ειναι μονο 6.Και εβαλα και spirulina ναδω αν θα την φανε.Να πω την αληθεια ειναι ωραια σαλιγκαρακια μου αρεσουν

Βαλτά πίσω στο ενυδρείο :)

..τα εχω και εγω ειναι γλυκιτατα θα ελεγα και ακακα! :):D

δες εδω

Έγινε επεξεργασία - krisos

Βαλτά πίσω στο ενυδρείο :)

Για να πω την αληθεια τωρα ακριβως ενυδρειο δεν εχω.Ψαχνω να βρω τις τιμες του Juewl Record 70 σε αρκετα καταστηματα το οποιο θα αγορασω και θα βαλω μεσα Guppy,Moly και οτι αλλο ταιριαζει με αυτα.Απλως τωρα αγορασα δυο φυτα τα οποια τα εβαλα σε ενα σκετο ενυδρειο προκειμενου να παρουν λιγο τα πανω τους γιατι απο το πετ σοπ ηταν μαυρα χαλια.Τα εχω μεσα σε χαλικι μαζι με φιλτρο.Θερμοστατη δεν εχω γιατι το συγκεκριμενο ειδος φυτου αντεχει απο 10-26C.Τα σαλιγκρακια ηταν μαζι με τα φυτα

..τα εχω και εγω ειναι γλυκιτατα θα ελεγα και ακακα! :thumbup: :thumbup:

δες εδω

Και εγω εχω αυτη την ρατσα λαθρεπιβατων αλλα απο προσωπικη μου εμπειρια δεν θα σε συνηστουσα να τα αφησεις μεσα!!Εγω στην αρχη με τα φυτα που ειχα παρει τα ειχα βρει μεσα και τα λυπηθηκα(λαθος αποφαση).Στην συνεχεια τα 5-6 που ειχα βρει μετα απο 1-2 χρονια εχουν γινει απειρα..Εκτος αυτου εμενα δεν με βοηθανε καθολου στην αλγη πανω στο τζαμι,Ανακατεβουν τον βυθο και εχει γεμισει ακαθαρσειες,με αποτελεσμα οταν κουναω το χαλικακι να βγαινουν παρα πολλα μαυρα αποβλητα και βρωμιζουν το ενυδρειο!!Και κατι ακομα που παρατηρησα τωρα τελευταια Τρωνε τα φυλα απο τα φυτα μου (οπως θα δεις και απο την φωτογραφια)Εγω απο την μερια μου σου λεω μην τα αφησεις γιατι μετα απο 1-2 χρονια που θα τα βλεπεις και θα τα χαιρεσαι θα αρχισουν τα προβληματα!!! :buttrock:

post-35659-1296928069_thumb.jpg

Και εγω εχω αυτη την ρατσα λαθρεπιβατων αλλα απο προσωπικη μου εμπειρια δεν θα σε συνηστουσα να τα αφησεις μεσα!!Εγω στην αρχη με τα φυτα που ειχα παρει τα ειχα βρει μεσα και τα λυπηθηκα(λαθος αποφαση).Στην συνεχεια τα 5-6 που ειχα βρει μετα απο 1-2 χρονια εχουν γινει απειρα..Εκτος αυτου εμενα δεν με βοηθανε καθολου στην αλγη πανω στο τζαμι,Ανακατεβουν τον βυθο και εχει γεμισει ακαθαρσειες,με αποτελεσμα οταν κουναω το χαλικακι να βγαινουν παρα πολλα μαυρα αποβλητα και βρωμιζουν το ενυδρειο!!Και κατι ακομα που παρατηρησα τωρα τελευταια Τρωνε τα φυλα απο τα φυτα μου (οπως θα δεις και απο την φωτογραφια)Εγω απο την μερια μου σου λεω μην τα αφησεις γιατι μετα απο 1-2 χρονια που θα τα βλεπεις και θα τα χαιρεσαι θα αρχισουν τα προβληματα!!! :thumbup:

Θα συμφωνησω,το ιδιο ειχα παθει κ εγω..χαμος,οπου και να κοιταγα ηταν γεματο!!!!και απο τοτε το αποφευγω οπου το δω..μακρυα κ αγαπημενοι με το συγκεκριμενο σαλιγγαρακι μας.. :thumbup:

Να ρωτησω..και τα υπολοιπα ειδη με τον ιδιο ρυθμο αναπαραγονται?

Να ρωτησω..και τα υπολοιπα ειδη με τον ιδιο ρυθμο αναπαραγονται?

Εγώ έχω Physa και ένα ramshorn, λαθρεπιβάτες και τα δύο και από ότι βλέπω έχουν άγριες διαθέσεις όσον αφορά την αναπαραγωγή, κυρίως το ramshorn, αλλά κατά τα άλλα δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα, απλώς θα προσπαθώ να κρατάω ελεγχόμενο τον αριθμό τους με το να βγάζω μερίκα όταν παραγίνονται πολλά.

Έγινε επεξεργασία - yiannis00

Εγώ έχω Physa και ένα ramshorn, λαθρεπιβάτες και τα δύο και από ότι βλέπω έχουν άγριες διαθέσεις όσον αφορά την αναπαραγωγή, κυρίως το ramshorn, αλλά κατά τα άλλα δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα, απλώς θα προσπαθώ να κρατάω ελεγχόμενο τον αριθμό τους με το να βγάζω μερίκα όταν παραγίνονται πολλά.

Να ρωτησω κ κατι ακομα..το ramshorn ειναι το ιδιο πραγμα με τα applesnails(οσο αφορα την αναπαραγωγη τους) ?? Kαι στα applesnails ο πληθυσμος τους αυξανεται τοσο γρηγορα? :thumbup:

Θελω να βαλω σαλιγκαρια στα ενυδρεια μου ξανα αλλα δεν θελω να γεμισω κ αντι ψαρια να βλεπω μονο αυτα.. :thumbup:

Φιλε μου δεν ξερω τι σαλιγκαρια μπορεις να βαλεις διοτι δεν ειχα ποτε μου.

ΑΛΛΑ...

Μην τα λυπηθεις οπος ακουσα εγω την κοπελα μου μετα την αγορα ψαριων που βρηκαμε μεσα στη σακουλα ενα και ενω ειχα διαβασει για τουτα μου λεει ειναι κριμα να το σκοτωσεις :D (πιος ακουγε την γκρινια μετα; ).

Και ετσι λεω αντε, και μεσα σε ενα μηνα, ποιο ενα χρονο και τετοια, σε ενα μηνα τα εβλεπες παντου...

Καταφεραν και μου χαλασαν δυο κυκλοφορητες εσωτερικους. Απο τον εναν εβγαλα 10!!! τετοια... :)

Μην το κανεις το λαθος μη.... :rasp:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...