Jump to content

Θελουμε τη γνωμη σας...............

Δίας

Recommended Posts

Βασει της δημοσιευσης εδω,ανοιγω το συγκεκριμενο θεμα,ωστε στο ζητημα

συμβατοτητας ψαριων,δηλαδη στο μπερδεμα λιμνων,αλλα και τοποθετηση

ασυμβατων ειδων,να μας πειτε τη γνωμη σας αν οντως σας εχουμε

τρελανει,η αν η προσπαθεια μας και οι συμβουλες μας,σας βοηθησαν

να πετυχετε κατι καλυτερο.

Με εκτιμηση

Η ομαδα της Αφρικης.

Εσεις πρεπει να δινετε τις ΣΩΣΤΕΣ συμβουλες (οπως τις δινεται μεχρι τωρα).

Απο εκει και περα ο καθενας μπορει να βαλει πιρανχας με γαριδες, παγκασιους, παπαγαλοψαρα μαλαουι και κανενα θαλασσινο (δεν μπορει, μερικες ωρες θα ζησει...)

Ενα κλασσικο παραδειγμα προς αποφυγην ειμαι εγω.Μπερδεψα λημνες και ειδη.Αποτελεσμα ηταν να να εχω ενα ενυδρειο μπαχαλο,με θανατο λογω λαθος τροφων.

Το ενυδρειο ειναι κατι εντελως προσωπικο θεμα και ο καθε ενας μπορει να το κανει οτι θελει.

Εγω επειδη αγαπω τα ψαρακια μου ακουσα τους Δασκαλους της Αφρικης και ξαναφτιαχνω ενα σωστο ενυδρειο.Κανεις δεν με αναγκασε και κανεις δεν μου επεβαλε τα γουστα του,απλα μου μετεφεραν την εμπειρια τους σαν μασιμενη τροφη και εγω την εφαρμοσα ,για το καλο των ψαριων και της τσεπης μου.

Εδω μεσα υπαρχει πολυ γνωση,οποος θελει μπορει να την παρει τζαμπα,αλλα κανεις δεν εχει το δικαιωμα να ειναι ασεβης σε ανθρωπους που το μονο πραγμα που κανουν ειναι να δινουν συμβουλες σε μας τους αρχαριους για να μας προστατεψουν απο παρα πολλα λαθη ,που αν δεν τους ειχαμε αυτους τους Δασκαλους ,θα ηταν αναποφευκτα.

Υ Γ Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει.Οσοι θελουν μαθαινουν ,και οσοι θελουν πληρωνουν

Προσωπικα πριν κανω καποια κινηση με τα ενυδρεια μου συμβουλευτικα και εμπιστευτικα ανθρωπους οπου ''κατεχουν'' την Αφρικη και οι συμβουλες τους μεχρι τωρα μου δινουν τη δυνατοτητα καθε μερα που περνα να ευχαριστιεμαι τα ενυδρεια μου και γενικοτερα το χομπυ.

Αυτο μονο εχω να πω και οτι αφορα το θεμα που κλειδωθηκε και αυτα που γραφτηκαν εκει μεσα τα αφηνω ασχολιαστα .

Hello Africa.

Καλησπέρα Στράτο. Ελπίζω ο ΄Μαγκας΄ να μην μας ενοχλήσει πάλη με την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Στο θέμα τώρα.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν προσομοιώνουμε με ακρίβεια της Χημικές συνθήκες της εκαστοτε λίμνης πέραν του υψηλού ΡΗ, θερμοκρασία , αλατάκι για αφρικάνικα ενυδρεία και ανάλογο διάκοσμο.

Έπειτα επιλεγούμε τα ψάρια σύμφωνα με τον όγκο του ενυδρείου, την συμπεριφορά τους (επιθετικά / φιλήσυχα), διατροφικές ανάγκες (σαρκοφάγα, χορτοφάγα, παμφάγα), άλλες παραμέτρους όπως κοπάδια, χαρέμια, ζευγάρια.

Αν λυπών λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω κριτήρια επιλογής αναρωτιέμαι ποιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην ομαλή συμβίωση ψαριών από τις 2 λίμνες Malawi & Tanganika?

Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι τα ψάρια τις κάθε λίμνης είναι πολύ πιθανόν να έχουν δημιουργήσει αντισώματα για τα παράσιτα, ασθένειες, βακτήρια, ιούς που μεταφέρουν ενώ τα άλλα να μην έχουν και το αντίστροφο.

Περιμένω τις απαντήσεις σας με ενδιαφέρον.

Θα απαντήσω χωρίς πολλά λόγια!

1. Δεν με έχετε τρελάνει με τις συμβουλές! Αλλά με έχετε τρελάνει με τα ενυδρεία σας!! Τα θέλω όλα!! :D

2. Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ στο στήσιμο του ενυδρείου μου και στην έως σήμερα άριστη λειτουργία του! Και σίγουρα εγώ σας έχω τρελλάνει με τις ερωτήσεις μου!! :)

3. Οι συμβουλές ασυμβατότητας που δίνεται είναι για το καλό των ψαριών αλλά και το δικό μας! :thumbup:

4. Ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα ασυμβατότητας δεν έχω παρατηρήσει ποτέ να αρνείστε να τους βοηθήσετε ακόμα και εάν δεν συμφωνούν μαζί σας. Πάντα εφόσον υπάρχει ένα σωστό επίπεδο επικοινωνίας.

Hello Africa.

Καλησπέρα Στράτο. Ελπίζω ο ΄Μαγκας΄ να μην μας ενοχλήσει πάλη με την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Στο θέμα τώρα.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν προσομοιώνουμε με ακρίβεια της Χημικές συνθήκες της εκαστοτε λίμνης πέραν του υψηλού ΡΗ, θερμοκρασία , αλατάκι για αφρικάνικα ενυδρεία και ανάλογο διάκοσμο.

Έπειτα επιλεγούμε τα ψάρια σύμφωνα με τον όγκο του ενυδρείου, την συμπεριφορά τους (επιθετικά / φιλήσυχα), διατροφικές ανάγκες (σαρκοφάγα, χορτοφάγα, παμφάγα), άλλες παραμέτρους όπως κοπάδια, χαρέμια, ζευγάρια.

Αν λυπών λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω κριτήρια επιλογής αναρωτιέμαι ποιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην ομαλή συμβίωση ψαριών από τις 2 λίμνες Malawi & Tanganika?

Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι τα ψάρια τις κάθε λίμνης είναι πολύ πιθανόν να έχουν δημιουργήσει αντισώματα για τα παράσιτα, ασθένειες, βακτήρια, ιούς που μεταφέρουν ενώ τα άλλα να μην έχουν και το αντίστροφο.

Περιμένω τις απαντήσεις σας με ενδιαφέρον.

Βαγγελη καλησπερα.Εβαλες ωραιο θεμα για συζητηση,και εχεις το λογο μου οτι θα το κουβεντιασουμε ξεχωριστα. :)

Για να καταλαβεις περιπου πως εννοω εγω το θεμα,παρε απλα μια ιδεα εδω και σκεψου μονο αν σου αρεσει το θεαμα :D

Το υλικό πληροφόρησης μέσα στο φόρουμ είναι τεράστιο...

...έχουμε τα πρώτα εφόδια για να αρχίσουμε να κατανοούμε τους μηχανισμούς της φύσης και κάποιοι ρωτάμε για "πάντρεμα" 2 διαφορετικών βιότοπων?

Και μάλιστα αν πάρουμε απάντηση που δεν "ηχεί" καλά στα αυτιά μας αντιδράμε και από πάνω!

Δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό, το θεωρώ αυτονόητο!

...Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον κόσμο του ενυδρείου ας καθίσει να ξεκοκαλίσει το φόρουμ, θα αλλάξει τρόπο σκέψης σύντομα και θα δει το πραγματικό μεγαλείο της φύσης μπροστά του...

:)

ΥΓ. Εννοείται ότι τα παιδιά που έχουν αναλάβει την ΑΦΡΙΚΗ είναι υπεύθυνοι άνθρωποι όλοι τους, ΠΟΤΕ δεν έδωσαν απάντηση μη τεκμηριωμένη.

Αν είναι κάτι ακόμα που χαρακτηρίζει το aquazone είναι η τεκμηρίωση !

Με τρελάνατε με τρελάνατε και γι'αυτό σας άφησα και έκανα θαλασσινό. :):D

Πέρα από την πλάκα,με τόσο ψηλό ΡΗ δεν σας περίμενα τόσο...πως να το πω κομψά,''ευθικτους''

Καλά,επειδή ένας αχαρακτήριστος είπε κάποιες μπαρούφες,νομίζεται οτι υπάρχουν πολλοί;

Και αν υπάρχουν φαίνονται μέχρι τα 50 αντε 60 post.

Τέλοσπάντων,μπορείτε να μας τρελάνεται ακόμη περισότερο με τις γνώσεις σας;

Καλή συνέχεια...

Υ.Γ.

και κανα :thumbup: δεν πειράζει,έτσι;

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ

Ο ΣΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΚΙ Ο Μ@Λ@Κ@Σ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

:):D:thumbup::):hysterical::hysterical:

Είχα την χαρά να γνωρίσω μετά την εγγραφή μου στο φόρουμ τους παλιούς συντνονιστές της Αφρικής τον malawi και τον iliovas ,οι φίλοι -διακριθέντα μέλη πια - έδωσαν την σκυτάλη στην τώρα υπάρχουσα ομάδα.

Η ομάδα της Αφρικής μετά την απενεργοποίηση των παλιότερων σχηματίστηκε από τον Δία και από αυτόν που γράφει και σε δεύτερη φάση μπήκαν και οι φίλοι kaydas,prince dimitrios.Εχουν γίνει από τότε πολλά βήματα ώστε να βοηθούνται οι φίλοι που ενδιαφέρονται για την αφρική.

Ξεκινήσαμε αγαπητοί φίλοι να χρησιμοποιήσω τη λέξη δειλά και όσον το δυνατό με προσεκτικά βήματα.Στην αρχή είμασταν πιο αυστηροί οσον αφορα τις συνθέσεις παράδειγμα οι mbuna μόνο με mbuna ή haps μόνο με haps βλέπετε μόνο για ψάρια που ζούν στην ίδια λίμνη ,σιγά σιγά λοιπόν άρχισε το διάβασμα μέσα από τα πρώτα βιβλία από το εξωτερικό.

Ειδάμε τους βιότοπους παράδειγμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=52728 και άρχισαν οι σκέψεις ,στήσαμε ενα ενυδρείο με mbuna και aulonocara και c.moori http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=31226&hl= και πηγε και πολύ καλά ,κάναμε τα πειράματα μας με προσοχή και σεβασμό για τα ζωντανα ,ξαφνικά προτείναμε και κανένα ξυλαράκι μέσα σε ενυδρείο που προσομείωνε σωστά κάποιο βιότοπο.

Προχωρούν τα πράγματα δεν μένουν στάσιμα.Να πάμε τώρα και στο επίμαχο θέμα των ενυδρείων με ψάρια από δύο λίμνες.Είναι γεγονός οτι στο εξωτερικό πιο πολύ στήνουν τέτοια ενυδρεία και κατά προτίμηση μεγάλα σε όγκο.

Εμείς γενικά είμαστε υπερ του βιοτοπικού ενυδρείου και προσομείωση βιοτόπων όσον είναι δυνατόν.

Εγώ λοιπόν χωρίζω τα ενυδρεία στα βιοτοπικά και στα λεγόμενα διακοσμητικά.Θα μου πείτε δεν είναι βιοτοπικά και πως θα ταιριάσουν τα ψάρια, εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα άλλα νερά άλλες συμπεριφορές οι οποίες μπορoύν να οδηγήσουν κάποια ψάρια στο θάνατο.

Εμείς δεν θα δείρουμε κανένα αν έχει ενα " διακοσμητικό " ενυδρείο αλλά θα επισημάνουμε τους πιθανούς κινδύνους.

Δηλαδή δεν μπορεί να φτιάξει κάποιος ενα διακοσμητικό ενυδρείο ; η γνώμη μου είναι οτι μπορεί ανεξάρτητα αν εμείς διαφωνούμε η οχι ,ΠΡΕΠΕΙ όμως ΚΑΙ εκεί - γιαυτό είναι καλό να είναι καλός γνώστης - κατά τη γνώμη μου να ακολουθήσει κάποιους κανόνες παράδειγμα κοινή διατροφή παράμέτροι νερού συνήθειες και συμπεριφορές.Επειδή θέλω να σας τρελλάνω και να σκεφτείτε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα ,θα σας δώσω ενα παράδειγμα που είναι και δική μου επιθυμία κάποια στιγμή να υλοποιήσω.

Μεικτό ενυδρείο malawi - victoria δύο λίμνες με κοινές παραμέτρους νερού αλλά που και εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ψαριών και άνετο ενυδρείο θα έλεγα να είναι 150 εκ.μήκος.

Αρχίστε λοιπόν να σκέφτεστε ,διαβάστε και ψάξτε αλλά οχι χυμα πράγματα γιατί μετά βγαίνουν στραβά και χάνεται το κέφι.

Αγαπητοί φίλοι να ξέρετε οτι οι Αφρικάνοι κάνουν οτι περνα από το χέρι τους ώστε οι νέοι φίλοι μας να έχουν οσον είναι δυνατόν τις κατάλληλες πληροφορίες για τις κιχλίδες της Αφρικής.Να ξέρετε οτι οι ομάδες των συντονιστών 'έρχονται και κάποια στιγμή και αυτοί με την σειρά τους θα αποχωρήσουν ,ανάμεσα σας βρίσκονται οι καινούργιοι φίλοι που θα πάρουν την σκυτάλη και θα προχωρήσουν παραπέρα φτάνει να δείχνουν ενδιαφέρον για το χόμπυ και ιδιαίτερα για την Αφρική.

Αντε πάλι ,πολλά έγραψα :)

Εγω πιστευω πως τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

Υπαρχουν δυο κατηγοριες απο χομπιστες η μια ειναι αυτος που τα θελει ολα κατα λεξη κατα γραμμα(ph,kh,aquascape κλπ) και αυτος που βαζει oscar σε 60 λιτρα.Ο λογος που τα καταστηματα εχουν καταναλωση στα ψαρακια ωφειλετε σε αυτους που ανηκουν στη δευτερη κατηγορια γιατι πολυ απλα τα θεωρουν ολα αναλωσημα.Σε αυτη τη κατηγορια ανηκει και το παιδακι που ηταν η αφορμη να δημιουργηθει ολη αυτη η αναστατωση.

Μπορει στο εξωτερικο να τα κανουν ολα μπαχαλο και τα πειραματα τους να ξεπερνανε καθε τι αλλα εγω πιστευω πως εμεις εδω οπως μαθαμε ετσι θα συνεχισουμε και πολυ καλα θα κανουμε γιατι θεωρουμε πως αυτο ειναι το σωστο!!Γιατι να παμε στην Αφρικη ενω μπορουμε να τη φερουμε σπιτι μας??? :)

Εγω πιστευω πως τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

Υπαρχουν δυο κατηγοριες απο χομπιστες η μια ειναι αυτος που τα θελει ολα κατα λεξη κατα γραμμα(ph,kh,aquascape κλπ) και αυτος που βαζει oscar σε 60 λιτρα.Ο λογος που τα καταστηματα εχουν καταναλωση στα ψαρακια ωφειλετε σε αυτους που ανηκουν στη δευτερη κατηγορια γιατι πολυ απλα τα θεωρουν ολα αναλωσημα.Σε αυτη τη κατηγορια ανηκει και το παιδακι που ηταν η αφορμη να δημιουργηθει ολη αυτη η αναστατωση.

Μπορει στο εξωτερικο να τα κανουν ολα μπαχαλο και τα πειραματα τους να ξεπερνανε καθε τι αλλα εγω πιστευω πως εμεις εδω οπως μαθαμε ετσι θα συνεχισουμε και πολυ καλα θα κανουμε γιατι θεωρουμε πως αυτο ειναι το σωστο!!Γιατι να παμε στην Αφρικη ενω μπορουμε να τη φερουμε σπιτι μας??? :)

Παρακαλώ η συζήτηση να περιοριστεί στο θέμα χωρίς να ξεφεύγουμε

Εγώ θα ήθελα να σας παραθέσω την χθεσινή μου εμπειρία από κατάστημα(όχι αλυσίδα αυτή την φορά)

Διατηρώ 4 ενυδρεία στο σπίτι μου,ένα από αυτά είναι ενυδρείο 300αρι με αμερικάνες.Έχω σταμπάρει λοιπόν ότι το εν λόγω μαγαζί έχει φέρει 2 καταπληκτικούς γεωφάγους,μπαίνω μέσα αποφασισμένος να τους αγοράσω!Όντος χωρίς πολλά πολλά λέω στο αφεντικό να μου τους δώσει.Όλα καλά μέχρι εκεί.

Ενώ μου τους έβαζε με ρωτάει για τι ενυδρείο προορίζονται και του απάντησα ότι πρόκειτε για ενυδρείο με αμερικάνες.Κατεβένει λοιπόν από το σκαλάκι και μου λέει δίχνοντάς μου την μεριά με τις αφρικάνες "δες και αυτές εδώ" του απαντάω ότι αυτές είναι αφρικάνες και δεν έχουν καμία σχέση με το περιβάλλον που θα μπούν οι γεοφάγοι.Και εκεί μου λέει την ατάκα που σκοτώνει:Μη φοβάσαι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ,τις ίδιες απαιτήσεις έχουν.Πήρα τους γεωφάγους και έφυγα!

Η εμπειρία μου από αφρική λοιπόν μου λέει το εξής να μην μπλέκω τις λίμνες μεταξύ τους να μην εμπιστεύομαι καταστηματάρχες που δεν είναι ευσυνήδητοι χομπίστες και οι ίδιοι και πάντα να διαβάζω πολύ πριν πάω για ψώνια!

To διακοσμητικό ενυδρείο το γνωρίζουμε εξίσου καλά. Έχουμε παρουσία σε ξένα φόρουμ και παρακολουθούμε πως στήνουν και διατηρούν τα Αφρικάνικα ενυδρεία τους στο εξωτερικό. Η μίξη των λιμνών, θα πρέπει να γνωρίζετε, δεν είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο διαφέρουμε. Η αναπαραγωγή άλλων οργανισμών (red cherry, guppy, neon tetra κλπ) για τάισμα των θηρευτών, το stripping, η χρησιμοποίηση dither fish για να νοιώθουν ασφάλεια οι Αφρικανές, ο ελάχιστος διάκοσμος χρησιμοποιώντας ακόμα και τοτέμ, πυραμίδες, δύτες κ.ο.κ είναι κάποια ακόμα στοιχεία που βλέπουμε εκεί.

Εμείς επιλέξαμε σαν πιο όμορφο και πιο ενδιαφέρον να μείνουμε πιστά κοντά στο βιοτοπικό ενυδρείο, δίνοντας πραγματικό νόημα στην φράση "το ενυδρείο μου είναι ένα κομμάτι από την φύση μέσα στο σπίτι μου". Αυτό προτείνουμε και με βάση αυτό συμβουλεύουμε όλους τους φίλους που ζητάνε συμβουλές και την βοήθεια μας. Από εκεί και πέρα όπως ανέφερε και ο κ. Σωκράτης, καθένας είναι ελεύθερος να φτιάξει το ενυδρείο του όπως εκείνος νομίζει και του αρέσει και κανείς από την ομάδα δεν πρόκειται να του επιτεθεί γι'αυτό.

Μοναδική προϋπόθεση που έχουμε θέσει για την κατηγορία, όντας πλήρως εναρμονισμένοι με την γενικότερη γραμμή του φόρουμ, είναι η ευγένεια στα γραφόμενα και ένα επίπεδο στην συζήτηση το οποίο και δεν διαπραγματευόμαστε. Όποιο τριβή έχει προκύψει με μέλη στο παρελθόν, αφορά αποκλειστικά αυτό το τελευταίο και όχι γιατί είχαν 2 φροντόζες αντί για 5 ή tropheus μαζί με mbuna στα ενυδρεία τους.

Καλημέρα σε όλους και από μένα!

Όταν μπήκα σε αυτο το φόρουμ, ήμουν πανικοβλημένος ιδιοκτήτης 2 χρυσόψαρων σε μια γυάλα.

Ασχολήθηκα με την Αφρική, κυρίως επειδή μου άρεσε το ύφος των ανθρώπων που έγραφαν, η συνέπεια στις ερωταπαντήσεις και η πολύ καλή δομή των θεμάτων.

Όλα αυτά με οδήγησαν στο να φτιάξω ένα ενυδρείο, που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να είχα. Μπορεί αύριο να ξαναέχω π.χ. χρυσόψαρα, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι η αγάπη μου για το χόμπυ προέκυψε κυρίως, από το θεματικό της Αφρικής.

Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο και οξύμορο το να ζητάει κανείς βοήθεια με ύφος τσαμπουκά. Και μεταξύ μας, μόνο ζημιωμένος μπορεί να βγει, καθώς αν δεν καταφέρει να πάρει βοήθεια από εδώ ,δεν θα την πάρει από πουθενά.

Καλή εβδομάδα να έχουμε! :)

Έγινε επεξεργασία - bartemderas

Καλημέρα σε όλους και από μένα!

Όταν μπήκα σε αυτο το φόρουμ, ήμουν πανικοβλημένος ιδιοκτήτης 2 χρυσόψαρων σε μια γυάλα.

Ασχολήθηκα με την Αφρική, κυρίως επειδή μου άρεσε το ύφος των ανθρώπων που έγραφαν, η συνέπεια στις ερωταπαντήσεις και η πολύ καλή δομή των θεμάτων.

Όλα αυτά με οδήγησαν στο να φτιάξω ένα ενυδρείο, που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να είχα. Μπορεί αύριο να ξαναέχω π.χ. χρυσόψαρα, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι η αγάπη μου για το χόμπυ προέκυψε κυρίως, από το θεματικό της Αφρικής.

Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο και οξύμορο το να ζητάει κανείς βοήθεια με ύφος τσαμπουκά. Και μεταξύ μας, μόνο ζημιωμένος μπορεί να βγει, καθώς αν δεν καταφέρει να πάρει βοήθεια από εδώ ,δεν θα την πάρει από πουθενά.

Καλή εβδομάδα να έχουμε! :)

Είχα κάνει μια παράκληση αγαπητοί φίλοι να περιοριστούμε στο θέμα μας και αποκλειστικά σε αυτό.

Φαίνεται οτι δεν διαβάστηκε πιο πάνω.Να το γράψω λοιπόν ακόμα μιά και τελευταία φορά ,ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο χαλαροί και ας περιοριστούμε στη συζήτηση μας χωρίς χαρακτηρισμούς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ουπς! :D Ζητώ συγνώμη.

Να πω, λοιπόν, πως εμένα με βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, το να θεωρήσω ΔΕΔΟΜΕΝΟ π.χ. ότι η Ταγκανίκα και η Μαλάουι είναι διαφορετικές λίμνες, με διαφορετικές παραμέτρους και ψάρια που πολλές φορές (αν όχι πάντα) τρώνε διαφορετικά "πράγματα".

Ακόμα και σε μια μόνο λίμνη υπάρχουν πολλά λάθη ως προς τη σύνθεση που μπορεί να κάνει κανείς. Πόσο μάλλον αν μλέκει και τις λίμνες.

Άρα, δεδομένου, ότι πολλά άρθρα χρησιμοποιούνται ως προτάσεις-λύσεις για τον αρχάριο χομπίστα, τότε είναι καλύτερο να γίνονται αυστηροί και σαφείς διαχωρισμοί (βασισμένοι σε βιβλιογραφία) που οδηγούν σε πιο ασφαλείς και επιτυχημένες συνθέσεις ενυδρείων.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για τις γνώσεις που μου μεταφέρατε :)

Φιλικά,

Σπύρος

θα ηθελα και εγω να παρω θεση

νομιζω οτι το τι θα διαλεχει καπιος να μπει σε ενα ενυδρειο απο θεμα ψαριων, διακοσμησης, κτλ

ειναι δικο του θεμα αυτοσ κρινει και παντα με γνωμονα την τσεπη του.

ισως ο απολυτοσ τροπος ορισμενων να ειναι ο λογοσ ποθ υπαρχουν αυτες οι διαμαχες αλλα και διαφορετικα χωρις διφωνια δεν εχει νοημα ο λογος

νομιζω οτι οι εχοντες και κατεχοντες του φορουμ θα πρεπει να ειναι πιο διαλακτηκοι στισ γνωμεσ των μελων

και οσο ζουμε μαθαινουμε για τα παντα γιατι αν νομιζουν καπιοι οτι αυτοι εινα και οχι αλλοι κανουν λαθος

το βαρος τησ γνωμης των διαχιριστων φυσικα μετραει ΑΛΛΑ παρασιρει παραλληλα αν πει καπιος οτι το ταδε προιον ειναι το τοπ λογικο ειναι να το παρουν το 99,9999% των μελων δηλαδη ΄΄χωρις'' να το θελει προμοταρει αρα δικη μου αποψη αφιστεμε να κανω και λαθοι ρε παιδια αν δεν παθω δεν θα μαθω και μην κλειδονεται τα οπια θεματα

ευχαριστω

νομιζω οτι το τι θα διαλεχει καπιος να μπει σε ενα ενυδρειο απο θεμα ψαριων, διακοσμησης, κτλ

ισως ο απολυτοσ τροπος ορισμενων να ειναι ο λογοσ ποθ υπαρχουν αυτες οι διαμαχες αλλα και διαφορετικα χωρις διφωνια δεν εχει νοημα ο λογος

νομιζω οτι οι εχοντες και κατεχοντες του φορουμ θα πρεπει να ειναι πιο διαλακτηκοι στισ γνωμεσ των μελων

και οσο ζουμε μαθαινουμε για τα παντα γιατι αν νομιζουν καπιοι οτι αυτοι εινα και οχι αλλοι κανουν λαθος

το βαρος τησ γνωμης των διαχιριστων φυσικα μετραει ΑΛΛΑ παρασιρει παραλληλα αν πει καπιος οτι το ταδε προιον ειναι το τοπ λογικο ειναι να το παρουν το 99,9999% των μελων δηλαδη ΄΄χωρις'' να το θελει προμοταρει αρα δικη μου αποψη αφιστεμε να κανω και λαθοι ρε παιδια αν δεν παθω δεν θα μαθω και μην κλειδονεται τα οπια θεματα

ευχαριστω

Κατ'αρχην δεν μιλαμε για προιοντα,γιατι δεν ειμαστε αντιπροσωποι καμιας εταιριας.

Οπως βλεπεις φιλε μου πιο πανω,μελη μιλησαν και ειπαν τη γνωμη τους.Δε φιμωσαμε ποτε κανεναν,δεν ειμαστε χουντα αλλωστε..........αλλα ουτε και νομιζουμε πως εμεις ειμαστε και κανεις αλλος οπως αφηνεις να εννοηθει.

Τα λαθη που εχουμε κανει εμεις στο παρελθον,και τα οποια μας εχουν δωσει καποια εμπειρια,νομιζω ειναι ο καλυτερος τροπος για να μαθουν οι νεοι με το αντικειμενο.Δεν ειναι λοιπον απαραιτητη η επαναληψη των ιδιων λαθων με σκοπο τη μαθηση :)

Τα θεματα που κλειδωνουν εχουν να κανουν αποκλειστικα με τροπους συμπεριφορας,οπως εγραψε και πιο πανω ο φιλος μου ο karydas,και στην προκειμενη περιπτωση,λογω υπονοουμενων.

Επισης να πω πως θα συνεχισουμε να προτεινουμε οτι ειναι σωστο και πρεπων,και ποτε δεν θα απαντησουμε σε καποιον αυτο που θα θελει να ακουσει,απο τη στιγμη που δεν θα ειναι αυτο ορθο και λογικο.

Ευχαριστουμε για τη συμμετοχη σου :D

ευχαριστω

Οπως το θετεις εχεις δικιο.υπαρχει ομως ενα αλλα.Οταν ξεκινανε οι νεοι χομπιστες,εχουν αποριες,ερωτησεις,προβληματισμους.Θυμασαι την κουβεντα που καναμε για τις ηφαιστιακες πετρες,και μας ειπαν οτι δεν κανουν για τα ενυδρεια?Εσυ και εγω ξερουμε οτι υπαρχουν ηφαιστιακες πετρες που κανουν για ενυδρεο.

Οποτε αμα δουμε εναν φιλο που παει να βαλει ακαταληλες ηφαιστιακες ,δεν πρεπει να του πουμε να μην τις βαλει?η και το αντιστροφο.Ε αυτοι οι ανθρωποι με την πολυ μεγαλη γνωση τους,λενε και πρεπει να λενε τι ειναι σωστο και τι οχι,απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι θελει,και παντα θα το πληρωσει ακριβα.

Εγω αυτα πιστευω ,οχι δογματικα γιατι ειναι οι συντονιστες ,αλλα γιατι πραγματικα ξερουν και μας βοηθανε παρα πολυ.

Υ.Γ ποτε θα κατεβεις κατω,σε περιμενω :)

μαλλον δεν ζητησε καπιος να ακουση κατι που θα ηθελε αλλα το οτι δεν δεχεστε μυγα στο σπαθι σας

αυτο να λεγεται δεν δινεται το δικαιωμα στο λαθοσ

τορα οσο για τα προιοντα δεν ειμαι κατοχος μαγαζιου δεν μου λεει πολλα

και αν κλειδωνει κατι και ποτε αυτο το κανει ο κλειδοκρατορας και στην προκιμενει οχι εγω :)

μαλλον δεν ζητησε καπιος να ακουση κατι που θα ηθελε αλλα το οτι δεν δεχεστε μυγα στο σπαθι σας

αυτο να λεγεται δεν δινεται το δικαιωμα στο λαθοσ

τορα οσο για τα προιοντα δεν ειμαι κατοχος μαγαζιου δεν μου λεει πολλα

και αν κλειδωνει κατι και ποτε αυτο το κανει ο κλειδοκρατορας και στην προκιμενει οχι εγω :)

Μηπως μπορεις να το τεκμηριωσεις;

Εγω π.χ μπορω να σου τεκμηριωσω γιατι οι αφρικανικες κιχλιδες θελουν αμμο και οχι χαλικι.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...