Jump to content

Aναγνωριση σαλιγκαριων ???

Recommended Posts

Μολις βρηκα μεσα στο ενυδρειο μου 2 διαφορετικα ειδη σαλιγκαριων. Μηπως μπορειτε παρακαλω να μου πειτε τι ειδη ειναι και αν ειναι επικινδυνα για τα φυτα?

Το ενα ειδος ειναι αυτο...

aquasnails_01.jpg

aquasnails_02.jpg

Εδω φαινονται και τα δυο ειδη...

aquasnails_03.jpg

aquasnails_04.jpg

Μολις βρηκα μεσα στο ενυδρειο μου 2 διαφορετικα ειδη σαλιγκαριων. Μηπως μπορειτε παρακαλω να μου πειτε τι ειδη ειναι και αν ειναι επικινδυνα για τα φυτα?

Το ενα ειδος ειναι αυτο...

aquasnails_01.jpg

aquasnails_02.jpg

Εδω φαινονται και τα δυο ειδη...

aquasnails_03.jpg

aquasnails_04.jpg

νομιζω πρεπει να απομακρηνεις το δεκαλεπτο γιατι ειναι πολυ επικυνδινο... :):D:thumbup:

απο το αριστερο εχω και εγω 3 που προφανως ηρθαν με τα φυτα που πηρα... στο δικο μου ενυδρειο μονο την αλγη της πλατης τρωνε... τα φυτα ουτε που τα ακουμπησαν... ακομα....

aquasnails_04.jpg

Νομιζω οτι το αριστερο ειναι Tadpole Snail (Physa Acuta) και το δεξι ειναι Ramshorn Snail.

Το Tadpole, οπως ειπε και ο Satum, μαλλον προτιμα την αλγη, αφου το βρηκα να βολταρει πανω στο τζαμι.

Ξερει κανεις ομως το βαθμο επικινδυνοτητας του Ramshorn για τα φυτα ?

Νομιζω οτι το αριστερο ειναι Tadpole Snail (Physa Acuta) και το δεξι ειναι Ramshorn Snail.

Το Tadpole, οπως ειπε και ο Satum, μαλλον προτιμα την αλγη, αφου το βρηκα να βολταρει πανω στο τζαμι.

Ξερει κανεις ομως το βαθμο επικινδυνοτητας του Ramshorn για τα φυτα ?

συμφωνα με αυτο το site τρωνε και τα ramshorn αλγη....

συμφωνα με αυτο το site τρωνε και τα ramshorn αλγη....

Σ'ευχαριστω για το link.
Tελικα εκτος απο αλγες τα ramshorn θα τσιμπησουν τα πιο ντελικατα φυτα, οποτε δεν ειναι καλο που βρισκονται στο ενυδρειο μου. Το ramshorn το εβγαλα και αφησα μεσα το ακινδυνο tadpole.

• 1 month later...

Το σαλιγκαρακι που σας ειχα δειξει μεγαλωσε και τωρα ειναι περιπου 1 εκατοστο. Ειχα καταληξει οτι ειναι ramshorn, αλλα εχω τους ενδοιασμους μου. Υπαρχει καποιος που να το επιβεβαιωνει?

snail01.jpg

Έγινε επεξεργασία - Troll

Βάλε μας μια φωτό αν γίνεται.

Ειναι Acroloxus lacustris και δεν πειραζει τα φυτα... οποτε κακο δεν κανει.

Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι πως μπορω με καποιο "βιολογικο" τροπο να ελεγχω τον αριθμο των σαλιγκαριων. Δεν εχω διαθεση να βαζω καθε τοσο μαρουλια και παγιδες μεσα στο ενυδρειο. Τα clown, yo-yo και skunk loaches γινονται μεγαλα για το ενυδρειο μου. Tα puffer χρειαζονται υφαλμηρο νερο και εκτος αυτου μπορει να δημιουργησουν προβλημα στα αλλα ψαρια. Τα helena... ειναι κι αυτα σαλιγκαρια.

Σκεφτηκα οτι μια μικρη ομαδα απο 3 dwarf loaches ισως κανει δουλεια. Θα εχω αποτελεσμα?

Εγώ πάντως για ramshorn το βλέπω, έχω και στο δικό μου και τα έχω δει και μεγαλωμένα, έτσι είναι.

Υπάρχει χειροκίνητος τρόπος ΧΑΧΑΧΑ! Βάζεις χεράκι μέσα, πιάνεις, βγάζεις. :D Φίλε, τα σαλιγκάρια πολλαπλασιάζονται εφόσον υπάρχει περίσσεια τροφής και καλά κάνουν γιατί σε γλυτώνουν από άλγες, αμμωνίες και άλλα πράγματα. Από τη στιγμή που δεν πειράζουν τα φυτά σου, κρίνω ότι μόνο καλό κάνουν. Εγώ έχω σε όλα τα ενυδρεία μου και μου αρέσουν κιόλας! Έχω κάποια που έχουν γίνει σωστά γαϊδούρια και πολύ γουστάρω!! :D

Μην πάρεις ψάρια για να σου τρώνε τα σαλιγκάρια. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος λογική, όπως λάθος είναι ότι θα βάλλουμε puffer να καθαρίζει την άλγη απ' το τζάμι. Έχεις σαλιγκάρια; Αφαίρεσέ τα μηχανικά και όλα ok. :D

Tα Anentome helena θεωρούνται ο "φυσικός" τροπος να ξεφορτώνεσαι τα σαλιγκάρια σου, αν θες. Δεν αναπαράγονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο τα υπόλοιπα, οποτε δεν υπάρχει μεγάλο πρόλημα υπερπλυθησμού, αν αυτό φοβάσαι.

Kαταρχάς δεν γνωρίζουμε τα υπόλοιπα ψάρια του ενυδρείου σου για να σου απαντήσω αν μπορείς να τα βάλεις. Δευτερον, δεν ξερω κατά πόσο είναι εύκολο να βρεις τα dwraf loaches στην ελληνική αγορά.

Μεχρι τωρα δεν ειχα ψαρια. Σημερα εβαλα τα πρωτα μου, 3 serpae tetra και κυριολεκτικα τα τσακισανε τα σαλιγκαρακια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...