Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Γεια σας...θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω 2 σαλαμανδρες μαζι αφου εχω μια σαλαμανδρα fire belly(με την κοκκινη κοιλια)....Και αν γινετε αυτο γινετε να βαλω μια διαφορετικου ειδους απο fire belly ή πρεπει να βαλω το ιδιο ειδος ,fire belly δηλαδη???Το ενυδρειο μου ειναι 13 lt.... Παρακατω και μια φωτογραφια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 29 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Γεια σας...θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω 2 σαλαμανδρες μαζι αφου εχω μια σαλαμανδρα fire belly(με την κοκκινη κοιλια)....Και αν γινετε αυτο γινετε να βαλω μια διαφορετικου ειδους απο fire belly ή πρεπει να βαλω το ιδιο ειδος ,fire belly δηλαδη???Το ενυδρειο μου ειναι 13 lt.... Παρακατω και μια φωτογραφια.... Για να επισυνάψεις μία φωτογραφία μείωσε την ανάλυσή της στα 800x600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Oριστε και η φωτογραφια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Σε ευχαριστω παρα πολυ Αντρεα για την βοηθεια σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 29 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 29 Ιανουαρίου 2011 φίλε φοβερό το τερετακι σου μπορείς να πεις μερικές πληροφορίες για αυτό?τι τρώει και που ζει και με τι συμβιώνει ψάρια κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 29 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Γεια σου φίλε μου, Μόλις είδα το τερατάκι σου το ερωτεύτηκα Πες μας μερικές πληροφορίες όπως: τα λίτρα που χρειάζεται τη διατροφή αν χρειάζεται φυτά το ''στολισμό'' του ενυδρείου τις ανάγκες τις και ότι άλλο μπορείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 29 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 29 Ιανουαρίου 2011 για αυτο θα σου λυσει καθε απορια και θα σου δωσει πολλες συμβουλες http://www.reptilesgreece.com/fire_belly_s...r_caresheet.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 29 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 29 Ιανουαρίου 2011 για αυτο θα σου λυσει καθε απορια και θα σου δωσει πολλες συμβουλες http://www.reptilesgreece.com/fire_belly_s...r_caresheet.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον να σας πω κι εγω τι εχω κανει και τι μου εχουν πει μιας και το εχω ψαξει λιγο...Βεβαια κι εγω νεος ειμαι και αυτο που κανω για να μαθω ειναι να διαβαζω στο net ετσι ωστε να μαθαινω περισσοτερα...Το site που εδωσε ο φιλος μας Σπυρος λεει τι χρειαζεται μια Σαλαμανδρα... Η Σαλαμανδρα ειναι αμφιβιο και ζει 2/3 στο νερο και 1/3 στην ξηρα...Ετσι χρειαζεται μια εξεδρα...Εγω στο ενυδρειο κατω εχω βαλει πετρουλες και στην αρχη για εξεδρα ειχα παρει ενα ξυλο αφου το ειχα βρασει το εβαλα στον φουρνο για να σκοτωθει οτι ειχε μεσα...Στην αρχη ηταν μια χαρα αλλα μετα κατι μαζεψε σαν σαλια και το εβγαλα....Ετσι πηρα αυτην την πανεμορφη πετρουλα....Μπορει και ανεβαινει ανετα επανω και καθεται....Επισης εχω στο ενυδρειο κι ενα φιλτρο...Τωρα λεω να βαλω και κανενα πλαστικο φυτο και θα ειναι μια χαρα.... Τροφη τρωει αρκετα απο τι εχω διαβασει σε sites , εγω παντως τις δινω αποξειραμενο σκουλικι αυτο που βαζουν και στις χελωνες....(Με το αιμα που ειναι σε κουτακια που θελει καταψυξη)...ειπα βεβαια να της το αλλαξω και πηρα τα ιδια σκουλικακια αλλα σε ξερα....(Χωρις αιμα δηλαδη)...Αλλα αυτο δν το τρωει εμενα δν ξερω γιατι κι ετσι την συνεχισα με το ιδιο στην συνεχεια το ξαναδοκιμαζω....Του ξαδερφου μου βεβαια το τρωει.... Η συμπεριφορα της πολυ ηπια....Βεβαια εμενα δν κολυμπαει παρα πολυ...ειναι τεμπελα και δν ξερω γιατι.....Ενω η αλλη του ξαδερφου μου δν παταει καθολου κατω συνεχεια κολυμπαει σαν ψαρι...Τωρα γιατι αυτη η διαφορα δν ξερω....Μακαρι να μου ελεγε καποιος τι μπορει να συμβαινει.... Το μεγεθος τους απο τι ξερω ειναι γυρω στα 7-8 εκ. μικρες και γινονται εως 13-15 εκ.Μιλαμε για αυτο το ειδος βεβαια...T Αν εχετε αλλη απορια μπορειτε να με ρωτησετε αν ξερω να απαντησω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Εδω η δεσποινις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 29 Ιανουαρίου 2011 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Υπαρχει καποιος να λυσει και την δικια μου απορεια???Που αναφερω στην αρχη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 29 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 29 Ιανουαρίου 2011 (edited) Πολύ όμορφο το ζωντανό. Το ξύλο απλά έβγαλε μύκητες αν το άφηνες θα καθάριζε ή θα μπορούσες να το μουλιάσεις για λίγο σε διάλυμα 19 προς 1 νερού (19) καθαρής χλωρίνης (1) και μετά ξέπλυμα με καθαρό νερό και μούλιασμα για λίγη ώρα σε νερό με αντιχλώριο και θα ήταν ΟΚ. Για το ερώτημα σου περιμένουμε ίσως κάποιος ασχολήθηκε με τα πλάσματα αυτά να μας πει. Υπομονή Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2011 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Ωραια Αντρεα σε ευχαριστω για την απαντηση σου!!!Περιμενω κι εγω καποια απαντηση για την απορεια μου οπως ειπες υπομονη....Αντε μην χασω κατι σαλαμανδρες που θα ερθουν αυτην τν εβδομαδα να προλαβω μια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 29 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Πολύ όμορφη η σαλαμάνδρα σου,να τη χαίρεσαι! Αν και δε γνωρίζω για το είδος θα ήθελα να σου προτείνω τα εξής: 1)Το φίλτρο θα πρέπει να το βυθίσεις λίγο ακόμη,αν διακρίνω καλά είναι μοντέλο της Hailea (?). Διάβασε και τις οδηγίες χρήσης για το που πρέπει να είναι η ελάχιστη στάθμη ώστε να μη σου τραβήξει αέρα. 2)Τη αφίσα που έχεις στην πλάτη κόλλησε τη με λάδι ή με ειδικό υγρό που πουλάνε στα Pet shop. Θα δείξει πολύ πιο αληθινή. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troll 29 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνα με αυτο το blog καθε σαλαμανδρα χρειαζεται ενυδρειο τουλαχιστον 10 λιτρων, απ'τα οποια τα 2/3 ειναι νερο βαθους 10-15 εκ και το υπολοιπο ξηρα. H θερμοκρασια θα πρεπει να ειναι 18-26 °C. Αποσπασμα απ'το blog: "I recommend at least a 10 gallon take for up to 3 newts. The terrarium should be approximately 2/3 water and 1/3 land (pebbles, gravel and rocks). Make sure that the land slopes into the water so that it can be accessed easily. The water levels should be at least 4 to 6 inches deep, giving your new pet room to swim and aquatically. Fire bellied newts will do well at room temperature (65 - 80 degrees), although you may want to purchase an aquarium heater for the colder months." Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 29 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Υπαρχει καποιος να λυσει και την δικια μου απορεια???Που αναφερω στην αρχη.... τι θερμοκρασία έχει το δικό σουενυδρείο και τι του ξαδέλφου σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 29 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Υπαρχει καποιος να λυσει και την δικια μου απορεια???Που αναφερω στην αρχη.... Στο λινκ που μας έδωσε παραπάνω ο φίλος spyros-DH http://www.reptilesgreece.com/fire_belly_s...r_caresheet.htm στην τελευταία παράγραφο γράφει: "Είναι δηλητηριώδη ζώα, το δηλητήριο της σαλαμάνδρας δεν έχει καμία επίπτωση στον άνθρωπο σε περίπτωση που το χειρίζεται με τα χέρια του αλλά είναι γεγονός το οποίο σας ειδοποιεί οτι δεν μπορεί να συστεγαστεί με άλλο είδος ή και γενικά άλλο ζώο." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 29 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 29 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον σε εξοπλισμο πηγα σε οτι πιο φτηνο βρηκα μιας και πηγαινα για σαλαμανδρα και οχι για ψαρια...Και ενας φιλος μου εδω ο οποιος ασχολειται βεβαια με ερπετα, αλλα ειχε παλιοτερα μια σαλαμανδρα μου ειπε να μην ξοδεψω πολλα χρηματα για αρχη και πως ειναι ευκολο ζωο δν ειναι τοσο ευαισθητο οπως τα ψαρια...Παντως να ειναι καλα που μου κολλησε το μικροβιο....Χχαχαχ Το ενυδριακι το πηρα απο το Jumbo (!!!και ομως ναι απο το Jumbo!!!)και ειχε μεσα και το φιλτρο....Βεβαια σιγουρα ειναι μαπα και ισως σε λιγο καιρο χρειαστει να παρω αλλο φιλτρο...Βεβαια και χωρις φιλτρο δν εχει προβλημα απο οσο ξερω αλλα θελει 1 φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου.... Τωρα για το ποσο μεσα το εχω....Το βιβλιαρακι του λεει να μην ειναι ολο μεσα στο νερο αλλα να ειναι η κεφαλη εκει που εχει το μοτερακι μεσα εξω...Βεβαια το στομιο που βγαζει ειναι μεσα στο νερο κανονικα.... Η θερμοκρασια του νερου μου ειναι 21.5...Τωρα του ξαδερφου μου δν ξερω....Αλλα θερμοκρασια περιβαλλοντος εχει δεν εχω βαλει θερμοστατη.... Και οντως αυτο που ποσταρε ο φιλος Alpha με ανησυχει λιγακι....Οντως το δηλητηριο λενε πως επηρεαζει αλλο ζωο...Βεβαια εμενα και του ξαδερφου μου ηταν μαζι στο ιδιο ενυδρειο στο μαγαζι....Αλλα αυτος μας ειπε πως αυτες δν εχουν καθολου δηλητηριο τωρα κατα ποσο αληθευει αντε να βρεις...Ενταξει αυτη που εχω τωρα πειτε οτι δν εχει αλλα αμα εχει η αλλη που θα παρω??(Και την εχω βρει σε αλλο μαγαζι και οχι στο ιδιο μιας και το ιδιο δν εχει τωρα....)Ισως μου σκοτωσει την Σαλαμανδριτσα μου!!! Επισης ευχαριστω τον φιλο που μου ειπε για την αφισα οντως θα ηταν πιο ωραια θα ρωτησω σε pet shop για την κολλα που μου ειπες και ισως την κολλησω ετσι??Με λαδι πως το εννοεις πως να το κανω???Κολλαει με λαδι???Μου ακουγετε παραξενο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 29 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 29 Ιανουαρίου 2011 τι θερμοκρασία έχει το δικό σουενυδρείο και τι του ξαδέλφου σου ? το ερώτημα το έθεσα μήπως ειναι αυτη η απάντηση στην απορία σου στο #9 (Η συμπεριφορα της πολυ ηπια....Βεβαια εμενα δν κολυμπαει παρα πολυ...ειναι τεμπελα και δν ξερω γιατι.....Ενω η αλλη του ξαδερφου μου δν παταει καθολου κατω συνεχεια κολυμπαει σαν ψαρι...Τωρα γιατι αυτη η διαφορα δν ξερω....Μακαρι να μου ελεγε καποιος τι μπορει να συμβαινει....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 30 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Nαι το ιδιο μου ειχε πει και αυτος απο το μαγαζι που την αγορασα μηπως το δωματιο μου ειναι πιο ζεστο ή πιο κρυο απο του ξαδερφου μου...Θα το ψαξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 30 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον σε εξοπλισμο πηγα σε οτι πιο φτηνο βρηκα μιας και πηγαινα για σαλαμανδρα και οχι για ψαρια...Και ενας φιλος μου εδω ο οποιος ασχολειται βεβαια με ερπετα, αλλα ειχε παλιοτερα μια σαλαμανδρα μου ειπε να μην ξοδεψω πολλα χρηματα για αρχη και πως ειναι ευκολο ζωο δν ειναι τοσο ευαισθητο οπως τα ψαρια...Παντως να ειναι καλα που μου κολλησε το μικροβιο....Χχαχαχ Το ενυδριακι το πηρα απο το Jumbo (!!!και ομως ναι απο το Jumbo!!!)και ειχε μεσα και το φιλτρο....Βεβαια σιγουρα ειναι μαπα και ισως σε λιγο καιρο χρειαστει να παρω αλλο φιλτρο...Βεβαια και χωρις φιλτρο δν εχει προβλημα απο οσο ξερω αλλα θελει 1 φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου.... Τωρα για το ποσο μεσα το εχω....Το βιβλιαρακι του λεει να μην ειναι ολο μεσα στο νερο αλλα να ειναι η κεφαλη εκει που εχει το μοτερακι μεσα εξω...Βεβαια το στομιο που βγαζει ειναι μεσα στο νερο κανονικα.... Η θερμοκρασια του νερου μου ειναι 21.5...Τωρα του ξαδερφου μου δν ξερω....Αλλα θερμοκρασια περιβαλλοντος εχει δεν εχω βαλει θερμοστατη.... Και οντως αυτο που ποσταρε ο φιλος Alpha με ανησυχει λιγακι....Οντως το δηλητηριο λενε πως επηρεαζει αλλο ζωο...Βεβαια εμενα και του ξαδερφου μου ηταν μαζι στο ιδιο ενυδρειο στο μαγαζι....Αλλα αυτος μας ειπε πως αυτες δν εχουν καθολου δηλητηριο τωρα κατα ποσο αληθευει αντε να βρεις...Ενταξει αυτη που εχω τωρα πειτε οτι δν εχει αλλα αμα εχει η αλλη που θα παρω??(Και την εχω βρει σε αλλο μαγαζι και οχι στο ιδιο μιας και το ιδιο δν εχει τωρα....)Ισως μου σκοτωσει την Σαλαμανδριτσα μου!!! Επισης ευχαριστω τον φιλο που μου ειπε για την αφισα οντως θα ηταν πιο ωραια θα ρωτησω σε pet shop για την κολλα που μου ειπες και ισως την κολλησω ετσι??Με λαδι πως το εννοεις πως να το κανω???Κολλαει με λαδι???Μου ακουγετε παραξενο!!! μα ενοοειται οτι το δηλητηριο ισως ειναι τοξικο για αλλους οργανισμους οπως ψαρια. για να λενε τα αρθρα οτι εχει τοτε ετσι θα ειναι. απλα εννοειται πως η σαλαμανδρα εχει ανοσια στο δηλητηριο της σαλαμανδρας αλλιως θα ειχαν εξαφανιστει προ πολλου μια και πρεπει να πλησιασει η μια την αλλη για να ζευγαρωσουν πιστευω πως μπορεις να βαλεις αλλη μια αφοβα αρκει να διατηρεις το νερακι παντα καθαρο. ποσο την πηρες αν επιτρεπεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
puffer 30 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον σε εξοπλισμο πηγα σε οτι πιο φτηνο βρηκα μιας και πηγαινα για σαλαμανδρα και οχι για ψαρια...Και ενας φιλος μου εδω ο οποιος ασχολειται βεβαια με ερπετα, αλλα ειχε παλιοτερα μια σαλαμανδρα μου ειπε να μην ξοδεψω πολλα χρηματα για αρχη και πως ειναι ευκολο ζωο δν ειναι τοσο ευαισθητο οπως τα ψαρια...Παντως να ειναι καλα που μου κολλησε το μικροβιο....Χχαχαχ Το ενυδριακι το πηρα απο το Jumbo (!!!και ομως ναι απο το Jumbo!!!)και ειχε μεσα και το φιλτρο....Βεβαια σιγουρα ειναι μαπα και ισως σε λιγο καιρο χρειαστει να παρω αλλο φιλτρο...Βεβαια και χωρις φιλτρο δν εχει προβλημα απο οσο ξερω αλλα θελει 1 φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου.... Τωρα για το ποσο μεσα το εχω....Το βιβλιαρακι του λεει να μην ειναι ολο μεσα στο νερο αλλα να ειναι η κεφαλη εκει που εχει το μοτερακι μεσα εξω...Βεβαια το στομιο που βγαζει ειναι μεσα στο νερο κανονικα.... Η θερμοκρασια του νερου μου ειναι 21.5...Τωρα του ξαδερφου μου δν ξερω....Αλλα θερμοκρασια περιβαλλοντος εχει δεν εχω βαλει θερμοστατη.... Και οντως αυτο που ποσταρε ο φιλος Alpha με ανησυχει λιγακι....Οντως το δηλητηριο λενε πως επηρεαζει αλλο ζωο...Βεβαια εμενα και του ξαδερφου μου ηταν μαζι στο ιδιο ενυδρειο στο μαγαζι....Αλλα αυτος μας ειπε πως αυτες δν εχουν καθολου δηλητηριο τωρα κατα ποσο αληθευει αντε να βρεις...Ενταξει αυτη που εχω τωρα πειτε οτι δν εχει αλλα αμα εχει η αλλη που θα παρω??(Και την εχω βρει σε αλλο μαγαζι και οχι στο ιδιο μιας και το ιδιο δν εχει τωρα....)Ισως μου σκοτωσει την Σαλαμανδριτσα μου!!! Επισης ευχαριστω τον φιλο που μου ειπε για την αφισα οντως θα ηταν πιο ωραια θα ρωτησω σε pet shop για την κολλα που μου ειπες και ισως την κολλησω ετσι??Με λαδι πως το εννοεις πως να το κανω???Κολλαει με λαδι???Μου ακουγετε παραξενο!!! Λάδι σιλικόνης βάλε φίλε μου!Άπλωσε λίγο στην ταπετσαρία και λίγο στο τζάμι βάλε πάνω την ταπετσαρία και με ένα χάρακα <<στρώσε>>την! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris-GR 30 Ιανουαρίου 2011 Author #24 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω πολυ και για τις δυο απαντησεις...Με φωτισατε...Οντως irongud εχεις δικιο...Ωραια τοτε βλεπω να την παιρνω και θα εχετε φωτογραφιες...Βεβαια ηθελα να βαλω μια διαφορετικου χρωματος...και οχι την ιδια... Puffer σε ευχαριστω πολυ για το πως να κανω την αφισα...Για να δουμε...Χρηστος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 30 Ιανουαρίου 2011 #25 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Για να μην ξοδεύεσαι μπορείς να την κολλήσεις με ελαιόλαδο.Το αποτέλεσμα είναι τέλειο, αρκεί να τη στρώσεις από το κέντρο προς τα έξω για να φύγει ο αέρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος