dimkasta 31 Ιανουαρίου 2011 #26 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Για τη ροή, στα πιο πολλά που είδα είναι από κάτω προς τα πάνω για να αποφεύγονται καταστάσεις με στερεοποίηση των υλικών αλλά και να ανακατεύονται ελαφρά, χωρίς όμως να δημιουργούνται "ρεύματα" μέσα από τα υλικά που μπορεί να περνάει νερό χωρίς να έρθει σε επαφή με αυτά. Η Seachem επίσης συμφωνεί με αυτά καθώς αναφέρει ότι πρέπει να τοποθετούνται τα υλικά έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η ροή από μέσα τους. Για την ποσότητα, νομίζω σε κάθε περίπτωση οι συστάσεις του κατασκευαστή θα πρέπει να ισχύουν έτσι κι αλλιώς. Ειλικρινά πάντως, δεν βλέπω σε τι είναι διαφορετικός ένας τέτοιος "reactor" από ένα απλό φίλτρο χωρίς καλαθάκια και με ροή από κάτω προς τα πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 31 Ιανουαρίου 2011 #27 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Με το φίλτρο δεν έχει ουσιαστικά κάποια διαφορά αν εξαιρέσεις το ότι δεν "κινείται" ελεύθερα το υλικό μέσα σ αυτό, καθώς και τη φορά της ροής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 31 Ιανουαρίου 2011 #28 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Ειλικρινά πάντως, δεν βλέπω σε τι είναι διαφορετικός ένας τέτοιος "reactor" από ένα απλό φίλτρο χωρίς καλαθάκια και με ροή από κάτω προς τα πάνω. Ενα Fluidised Reactors όπως είναι το σωστό όνομα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ένα φίλτρο. http://www.theaquariumsolution.com/files/D...owa_%284%29.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 31 Ιανουαρίου 2011 #29 Share 31 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ωραίο διάγραμμα στο pdf. Τώρα έχουμε και διαστάσεις για το DIY Επειδή είμαι αρκετά noobas μπορείς να μου πεις τη διαφορά έχει στην αρχή λειτουργίας από ένα Eheim πχ? Γιατί απ' όσο θυμάμαι ακριβώς έτσι ήταν και το 6028 μου. Απλά αντί για πλάκα διάχυσης είχε τους πάτους των καλαθιών και τη σχάρα+βαμβάκι από πάνω. Επίσης τα σφουγγάρια δεν θα γίνουν πηγή νιτρικών εάν δεν καθαρίζονται συχνά (πολύ πιο συχνά απ' όσο θα χρειαστεί αλλαγή πχ αντιφως σιδήρου) ? Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 31 Ιανουαρίου 2011 #30 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Ωραίο διάγραμμα στο pdf. Τώρα έχουμε και διαστάσεις για το DIY Επειδή είμαι αρκετά noobas μπορείς να μου πεις τη διαφορά έχει στην αρχή λειτουργίας από ένα Eheim πχ? Γιατί απ' όσο θυμάμαι ακριβώς έτσι ήταν και το 6028 μου. Απλά αντί για πλάκα διάχυσης είχε τους πάτους των καλαθιών και τη σχάρα+βαμβάκι από πάνω. Τελείως άλλος σχεδιασμός και διαστάσεις άρα και διαφορετικός τρόπος λειτουργίας. Επίσης τα σφουγγάρια δεν θα γίνουν πηγή νιτρικών εάν δεν καθαρίζονται συχνά (πολύ πιο συχνά απ' όσο θα χρειαστεί αλλαγή πχ αντιφως σιδήρου) ? Τα σφουγγάρια είναι πολύ μικρά για να δημιουργήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 31 Ιανουαρίου 2011 #31 Share 31 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ερώτηση... Η υπάρχουσα διάταξη είναι όπως φαίνεται στο σχέδιο, όπου μέσα στο φίλτρο υπάρχουν τα υλικά σε σακουλάκι. Αν αντιστραφεί ο τρόπος εισαγωγής του νερού, εισέρχεται δηλαδή από την UV και μέσω της αντλίας τροφοδοτεί το φίλτρο από την κάτω πλευρά, όπου θα υπάρχουν τα υλικά χωρίς το σακουλάκι, (με κάποια πατέντα ώστε να μη διασκορπιστούν) και εν συνεχεία το νερό θα επιστρέφει στο ενυδρείο από την επάνω έξοδο του φίλτρου... θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα? Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2011 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 31 Ιανουαρίου 2011 #32 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Δεν νομίζω. Παρατηρήστε καλά την κατασκευή στο pdf που έδωσα ποιό πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 31 Ιανουαρίου 2011 #33 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Βάσει αυτού του σχεδίου δεν διαφέρει και πολύ ο τρόπος... και στις δύο περιπτώσεις το νερό πάει από κάτω προς τα πάνω μέσω των υλικών. Απλά στο ένα το νερό εισέρχεται από πάνω και φτάνει μέχρι κάτω με τον εσωτερικό σωλήνα που διαθέτει το σύστημα, ενώ στο άλλο (στη δικιά μου σκέψη), εισέρχεται κατευθείαν από κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος