Jump to content

ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ

timik

Recommended Posts

καλημερα σε ολους

λογο του οτι το ενυδρειο μου εχει ανεβασει πολλα φωσφορικα

θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει καποια λυση εκτος του αντιφωσφορου και την αλλαγης νερου γιατι απο τη μια αντιφοσφορο εβαλα μισο κουτι και δεν κανει τιποτα και απο την αλλη περιμενω να μου φερουν αλατι και δεν εχω καθολου για μια καλη αλλαγη

το ενυδρειο ειναι 260 λιτρα καθαρα + 80 +_ λιτρα το σαμπ

το φωτιστικο εχει 2 λευκες 54w της aqualiht

εχω φτασει στο φουλ στο χρωματολογιο του τεστ και το φοβάμαι πολι

Κατ αρχήν πες μας:

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου..

Τι ζωντανά έχεις... και αν ταΐζεις υπερβολικά...

Με τι τεστ μετράς...

Αν έχεις άλγες....

Η αύξηση των φωσφορικών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Ένας τρόπος για την μείωσή τους είναι και το ROWA Clystal... αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα παρόμοια προϊόντα.

http://reefbuilders.com/2010/06/04/world-rowa-crystal/

Για άμεση απορρόφησή χρησιμοποίησε αντιφώσφορο χαλκού (οχι σιδήρου) !!! Τον βάζεις και τον πετάς μετά απο 3 μέρες !!!

Για άμεση απορρόφησή χρησιμοποίησε αντιφώσφορο χαλκού (οχι σιδήρου) !!! Τον βάζεις και τον πετάς μετά απο 3 μέρες !!!

Μήπως εννοείς αλουμινίου;Για χαλκό πρώτη φορα ακούω.Υπάρχει κάποιο σκεύασμα να δούμε;

Μήπως εννοείς αλουμινίου;Για χαλκό πρώτη φορα ακούω.Υπάρχει κάποιο σκεύασμα να δούμε;

Αλουμινίου θα εννοούσε σίγουρα.

το ενυδρείο τρέχει 6 μήνες έχω 9 ψαράκια και μια 1 μικρο κοράλλι.

ταίζω καθε 2 μέρες αλλά το φωτιστικό μου δεν έκανε πολύ καλή δουλειά και για αυτό έβαλα τις 2 λευκές!

αλλαγές νερού θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία αλλά τώρα τι κάνουμε?????

μία ακόμα ερώτηση οι 2 λάμπες που έχω είναι αρκετές για μαλακά κοράλλια η χρειάζομαι αναγκαστικά και μπλε???

το ενυδρείο τρέχει 6 μήνες έχω 9 ψαράκια και μια 1 μικρο κοράλλι.

ταίζω καθε 2 μέρες αλλά το φωτιστικό μου δεν έκανε πολύ καλή δουλειά και για αυτό έβαλα τις 2 λευκές!

αλλαγές νερού θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία αλλά τώρα τι κάνουμε?????

μία ακόμα ερώτηση οι 2 λάμπες που έχω είναι αρκετές για μαλακά κοράλλια η χρειάζομαι αναγκαστικά και μπλε???

Με 2 μπλε στα 54w θα είσαι τέλεια,αλλά απάντησε στις ερωτήσεις που σου έκανε ο Αίολος για να βοηθηθείς

περισσότερο.

Με τι τεστ μετράς;

Τι αντιφώσφορο έχεις;

τι εννοείς 2 μπλε ???? τις 2 λευκές και 2 μπλε ακόμα ??

το τεστ ειναι τροπικ μαρίν

και ο αντιφώσφορος ειναι phos guard της seachem.

τι αντιφώσφορο προτείνετε ???

τι εννοείς 2 μπλε ???? τις 2 λευκές και 2 μπλε ακόμα ?? ναι

το τεστ ειναι τροπικ μαρίν καλά είναι,αν μπορείς σύγκρινε με κάποιου φίλου σου,χομπίστα

(κατα προτίμηση salifert)και τσέκαρε το

και ο αντιφώσφορος ειναι phos guard της seachem. είναι αλουμινίου(λευκός),βάλε και κάποιον

σιδήρου(καφέ).Του αλουμινίου είναι για λίγες μέρες 3-4-5 και για ''επιθετικο'' καθάρισμα.

τι αντιφώσφορο προτείνετε ??? Κάποιον σιδήρου με μεγάλη κοκκομετρία για καλύτερα

αποτελέσματα

ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!

αν έχεις να προτείνεις κάποιον που δουλεύεις και είσαι ευχαριστημένος πες μου.

ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!

αν έχεις να προτείνεις κάποιον που δουλεύεις και είσαι ευχαριστημένος πες μου.

Tης aqualight με 2-4mm κοκκομετρία.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο gregog7 για τον αντιφώσφορο της Aqualight. Όχι μόνο μηδενίζει, αλλά τον κρατάει και μηδέν σταθερά για αρκετό διάστημα. Πάντα βέβαια ελέγχουμε με μετρήσεις. :)

Τον Αντιφώσφορο πως τον δουλεύεις;

Σε κάλτσα στο sump η σε ριάκτορα;

Διότι σε ριάκτορα αποδίδει κλάσεις ανώτερα.

Σε κάλτσα τζάμπα υλικό ξοδεύεις.

.....Σε κάλτσα τζάμπα υλικό ξοδεύεις.

Γίνε λίγο πιο σαφείς, διότι ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών τον χρησιμοποιεί μέσα σε κάποιο φίλτρο με κάλτσα.. άλλωστε η συσκευασία περιλαμβάνει και το σακουλάκι.

Έχεις διαβάσει κάποια έρευνα που να τεκμηριώνει αυτό που λες?

(δεν αντιλέγω ότι σε ριάκτορα κάνει καλύτερα δουλειά, αλλά έτσι που το θέτεις, τον βγάζεις εντελώς άχρηστο) !!!

Τον Αντιφώσφορο πως τον δουλεύεις;

Σε κάλτσα στο sump η σε ριάκτορα;

Διότι σε ριάκτορα αποδίδει κλάσεις ανώτερα.

Σε κάλτσα τζάμπα υλικό ξοδεύεις.

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Με ριακτορα έχεις πολύ καλή απόδοση.

Τώρα η κάλτσα στο sumb αποδίδει μόνο κάτω από προϋποθέσεις με βασική του να μην μπορεί να περάσει από πουθενά αλλού νερό παρά μόνο μέσα από το υλικό. Πράγμα που συμβαίνει σε 1 στις 100 περιπτώσεις.

Ακριβώς αυτό εννοώ που λέει ο dimitrig.

Με κάλτσα στο sump που τον έτρεχα κανα χρόνο+ ότι και πατέντα να έκανα δεν απέδιδε σωστά.

Με το που τον έβαλα σε ριακτοράκι είδα τεράστια διαφορά.

Στην ουσία φίλε Aiolos με 2πλασια ποσότητα στα λίτρα μου σε κάλτσα στο σαμπ νόμιζα οτι κάνω δουλειά αλλά τελικά όπως προείπα τζάμπα υλικό χαλούσα.

Τώρα αν κάποιοι το πετυχαίνουν με γειά τους με χαρά τους.

Δεν είναι τυχαίο που τα Αμερικανάκια και οχι μόνο χρησιμοποιούν κατα κόρον GFO reactors

Ναι στο sumb το καταλαβαίνω όλο και κάποια ποσότητα νερού θα περνάει έξω απ αυτόν.. αλλά τοποθετημένος σε κάποιο εξωτερικό φίλτρο δεν υπάρχουν περιθώρια να περάσει απ αλλού το νερό.

Παρόλα αυτά δεν διαφωνώ ότι ο ριακτορας κάνει καλύτερη δουλειά.

Βαγγέλη και με το φίλτρο μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σε περίπτωση που το φίλτρο είναι σχετικά μεγάλο και η ποσότητα αντιφοσφώρου σχετικά μικρή.

Σαφώς, σαφέστατα μέσα σε φιλτράκι όπως λες το ίδιο πράμα είναι με το ριάκτορα πάνω κάτω.

Απλά δεν θέλει πολύ ροή για τους παρακάτω λόγους:

1ον Με μεγάλη ροή τρίβονται οι κόκκοι μεταξύ τους και μετά απο λίγο καιρό γίνονται σχεδόν σκόνη.

2ον Όσο πιο αργή η ροή τόσο μεγαλύτερη επαφή έχει το νερό με το υλικό επομένως γρηγορότερη και καλύτερη απορρόφηση.

για τι είδους ριάκτορα λες ?? υπάρχει κάποιο στην αγορά αξιόπιστο και σε οικονομική τιμή ?

αν ναι να το κάνω έτσι αν είναι το καλύτερο για το reefακι μου !!

Σε έρευνα που έκανα στο Ίντερνετ, είδα κάποια βίντεο όπου μέσα στον ριάκτορα γίνεται χαμός από ροή... σκέτο πλυντήριο !!!

.... αν έχεις υπόψιν σου κάποιο συγκεκριμένο λινκ με κάποια καλή κατασκευή.... (και προσιτή κατασκευαστικά) στείλε

Ψήνομαι για DIY.. καιρό έχω να κάνω κάτι !!

Έψαξα και γω λιγάκι, και να πω την αλήθεια δεν είδα κάτι στην αρχή λειτουργίας τους διαφορετικό από ένα απλό φιλτράκι.

Ίσως μόνο πιο "στεγανούς" χώρους σε σχέση με τα καλαθάκια των μεγάλων φίλτρων ώστε να μην περνάει νερό από το πλάι έξω από τα υλικά.

Επίσης σε αρκετά δεν μου άρεσε η χρήση σφουγγαριού για το διαχωρισμό των υλικών.

Κατά τ άλλα φαντάζομαι κάτι μπορεί να φτιαχτεί και από απλά μισόλιτρα μπουκαλάκια αναψυκτικού, ή για πιο προσεγμένη φάση με απλή pvc σωλήνα.

To κατασκευαστικό μέρος δεν με προβληματίζει, οι απορίες μου είναι (απ όσα έχω δει).... η ροή νερού μέσα απ αυτό,.... η ποσότητα υλικού σε σχέση με τα λίτρα και αν η διάρκεια ενεργής δράσης είναι η ίδια απ ότι θα ήταν τοποθετημένος σ ένα φίλτρο... (που λογικά η ίδια θα είναι)

Κάποια που είδα στο δίκτυο ήταν σχετικά μεγάλες κατασκευές με αρκετό υλικό μέσα και πολύ μεγάλη ροή.. (σχετικά και αυτό)

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...