Naias 27 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Πλέων έχω αποκτήσει 4 διαφορετικά ζευγάρια Ancistrus, που τα έχω πάρει απο διαφορετικούς ανθρώπους. Πώς θα ξεχωρίσω αν είναι cf. cirrhosus ή dolichopterus ; Είναι όλα παρόμοια ... Ισχύει ότι τα dolichopterus τα ξεχωρίζεις απο το ραχιαίο πτερύγιο; Δηλαδή ότι έχουν στο πτερύγιο τους μία χοντρή ακτίνα και 9 λεπτές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 27 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν μπορώ να καταλάβω για ακόμα μπερδεύουμε αυτά τα δυο είδη. Δεν έχουν καμία σχέση. Τα L183 είναι πολύ πιο μαύρο σε σχέση με τα sp3. Οι βούλες που έχουν τα πρώτα είναι σε όλο τους το σώμα και είναι πολύ πολύ μικρές. Επίσης έχουν άσπρη γραμμή στο ραχιαίο και ουριαίο πτερύγιο που την διατηρούν μέχρι μεγάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 27 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 27 Ιανουαρίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry385501 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323421 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Για βούλες δεν εχω προσέξει, αλλά το λευκό πτερύγιο έχουν όλα μου τα ζευγάρια και αποκλείεται όλα να είναι dolichopterus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 27 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Για βούλες δεν εχω προσέξει, αλλά το λευκό πτερύγιο έχουν όλα μου τα ζευγάρια και αποκλείεται όλα να είναι dolichopterus Πόσο χρονών είναι? Πόσο τα αγόρασες? Βάλε φώτο και θα σου πω αμέσως, είναι το πιο εύκολο και γρήγορο. Επειδή έχω και τα δυο είδη, διαφέρουν κατά πάρα πολύ. Είδες τα προφίλ που σου έδωσα? Τις φώτο τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Θα πάω να τα τσεκάρω αύριο, γιατί δεν τα έχω στον χώρο που μένω. Θα προσπαθήσω και για foto αν εμφανιστούν, είναι αρκετά "κρυψίνους" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 27 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Τα L183 δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα. Πολύ βαπτίζουν τα sp3 για dolis και τα πουλάνε έτσι. Τα καταλαβαίνεις πολύ εύκολα από την τιμή, τα δικά μου τα είχα αγοράσει μωρά 18 ευρό το ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presvis 27 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 27 Ιανουαρίου 2011 (edited) Πλέων έχω αποκτήσει 4 διαφορετικά ζευγάρια Ancistrus, που τα έχω πάρει απο διαφορετικούς ανθρώπους. Πώς θα ξεχωρίσω αν είναι cf. cirrhosus ή dolichopterus ; Είναι όλα παρόμοια ... Ισχύει ότι τα dolichopterus τα ξεχωρίζεις απο το ραχιαίο πτερύγιο; Δηλαδή ότι έχουν στο πτερύγιο τους μία χοντρή ακτίνα και 9 λεπτές; Ισχύει για το πτερύγιο αλλά και όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο panos είναι αρκετά διαφορετικά στην όψη. Μία foto θα βοηθούσε. Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2011 - presvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 28 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 28 Ιανουαρίου 2011 η γραμη ειναι μπλε οχι ασπρη και μπλε βουλες .αυτο για το πτεριγιο με της 9 ακτινες ισχη μονο για παρομια πλεκο οπος L-71 L-181 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 28 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 28 Ιανουαρίου 2011 (edited) η γραμη ειναι μπλε οχι ασπρη και μπλε βουλες. Όχι απαραίτητα, θα την έλεγα γαλάζια καλύτερα προς το καθαρό άσπρο. Μπλε με τίποτα... http://www.planetcatfish.com/catelog/speci...?species_id=221 Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
presvis 28 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 28 Ιανουαρίου 2011 (edited) η γραμη ειναι μπλε οχι ασπρη και μπλε βουλες .αυτο για το πτεριγιο με της 9 ακτινες ισχη μονο για παρομια πλεκο οπος L-71 L-181 Απο το planetcatfish επίσης παραθέτω τα χαρακτηριστικά : Mature males and sometimes females have soft tentacles (bushy fleshy growths) on the snout - this is unique to the genus Ancistrus. The overall appearance of this species is not as useful for identification as you may think - there are many Ancistrus species which have a dark base with small white dots as colour pattern. There is however a key that differentiates this species from all other (currently known) Ancistrus species - it's the only species with one hard and nine soft dorsal rays (I,9). Also encountered under the name Ancistrus hoplogenys. Λέει πως είναι το μόνο με 1 χοντρή και 9 λεπτές ακτίνες Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2011 - presvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 28 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 28 Ιανουαρίου 2011 L-180[attachmentid=5 ναι οντος μπλε ασπροηγραμες αυτο για της 9 ακτινες ισχη μονο για παρομια ειδη και ειναι για τησ ακτινες της ραχης . παρομιο ειδος δεν ειναι o ancistrus sp3 που ειναι προς το καφε χρομα παρομιο ειδος ειναι ο L-180 L-071 L-181 πολλα μαγαζια τα L-181 η L-180 τα πουλανε σαν L-183 . οταν ειναι μικρα L-181 δισκολα να καταλαβης αν ειναι L-181 η L-183 ακομα και ακομα και να ξερης απο πλεκο μονο απο τις ακτινες μπορης να το καταλαβης . αυτο ειναι μονο για παρομια πλεκο τα δικα σου αν δεν ειναι μαβρα με μπλε βουλες δεν ειναι L-183 L-183=ancistrus dolichopterus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 28 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Πήρα foto από αυτό που έχει την λευκή γραμμή στα πτερύγια. Αλλά δεν είναι καλή, είναι απο κινητό. Θα ξανα προσπαθήσω ξανά με την ψηφιακή Τα υπόλοιπα είναι καφέ τελικά, οπότε είναι sp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 28 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Sp3 άμα βλέπω καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackghost 28 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Sp3 άμα βλέπω καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος