Jump to content

Εξαφάνηση μικρων Red Crystal....

Recommended Posts

Γιατι δεν βλεπω τα μικρα αο την γεννα της μιας μου red crystal???εχει περιπου 15 μερες μεριπου που γεννησε,καπου διαβασα οτι μεγαλωνουν απελπιστηκα αργα......την ιδια περιοδο γεννησαν και οι cherry εχω σ αλο 20 λιτρο και τα μικρα φαινονται παντου.....η αυγομενη crystal ειχε περιπου 7-10 αυγα οσο μποσουσα να διακρινω....υπαρχει περιπτωση να ειναι μικρα ακομα και κρυμρνα καπυ στο ενυδρειο που εηχει αρκετα φυτα και ξυλο???η απλα δεν επιβιωσαν???Δεν εχουν εμφανιστει ποτε..

ΑΑΑΑ το ενυδρειο ειναι 20 λιτρα με 6 red crystal και μερικα σαλιγγαρια λαθρεπιβατες θερμοκρασια 24 και νιτρικα-νιτρωδη σχεδον 0 καθε βδομαδα αλλαγη 5 λιτρων νερου ελαφρα πιο κρυο περιπου στους 22ς με θερμομετρο της sera....

Γιατι δεν βλεπω τα μικρα αο την γεννα της μιας μου red crystal???εχει περιπου 15 μερες μεριπου που γεννησε,καπου διαβασα οτι μεγαλωνουν απελπιστηκα αργα......την ιδια περιοδο γεννησαν και οι cherry εχω σ αλο 20 λιτρο και τα μικρα φαινονται παντου.....η αυγομενη crystal ειχε περιπου 7-10 αυγα οσο μποσουσα να διακρινω....υπαρχει περιπτωση να ειναι μικρα ακομα και κρυμρνα καπυ στο ενυδρειο που εηχει αρκετα φυτα και ξυλο???η απλα δεν επιβιωσαν???Δεν εχουν εμφανιστει ποτε..

ΑΑΑΑ το ενυδρειο ειναι 20 λιτρα με 6 red crystal και μερικα σαλιγγαρια λαθρεπιβατες θερμοκρασια 24 και νιτρικα-νιτρωδη σχεδον 0 καθε βδομαδα αλλαγη 5 λιτρων νερου ελαφρα πιο κρυο περιπου στους 22ς με θερμομετρο της sera....

υπάρχει περίπτωση να τα τράβηξε το φίλτρο??

αν όχι κάπου κρυμενα θα ειναι και θα τα δεις μεγαλώνοντας.

πάντως οι red crystal ειναι πολύ ευαίσθητες και θέλουν προσοχή.

να σου ζήσουν

:D

Ειναι σπαζοκεφαλια η διατηρηση των μικρων στις CRS ! Εχω το ιδιο προβλημα. Η τεταυταια επιτυχημενα γεννα ππου ειχα ηταν τον Ιουλιο και απο τοτε εχουν γεννηθει εκατονταδες μωρα που δεν επιβιωσε ουτε ενα.

Το ενυδρειο μου ειναι 200 λιτρα με CRS και BLue pearl γαριδες μονο. Οι συνθηκες ιδανικες, οι μετρησεις αψογες, η φιλτρανση καταλληλη, κυκλοφορια νερου, φωτισμος, ολα τελεια.. Νερο απο Α/Ο μαλακο και οξινο και tds γυρω στο 50.

Θερμοκρασια στους 23 σταθερα, συχνες μικρες αλλαγες νερου κλπ....και παλι τιποτα τα μικρα πεθαινουν μετα απο 2-3 μερες. Δεν ξερω τι αλλο να κανω..

Διαβαζω συχνα οτι και αλλοι χομπιστες απο ολο τον κοσμο εχουν το ιδιο προβλημα με CRS/bee και ακομα χειροτερα με τις blue tiger. Ειναι δυσκολα και ευαισθητα ειδη αυτα.

Στην δικη σου περιπτωση, τα λαθη που επισημαινω και θα πρεπει να διορθωσεις αν θες αναπαραγωγες ειναι κατ αρχην το μεγεθος του ενυδρειου. Οι CRS δεν ειναι cherry ! θελουν τουλαχιστον 50 λιτρα (ιδανικα 80 λιτρα και πανω) και καλυτερα να ειναι μονες τους.

Καλυτερα χωρις CO2, με ευκολα φυτα και καλη οξυγονωση. Οπωσδηποτε ΡΗ κατω απο 7 και πολυ μαλακο νερο με ΚΗ απο 0-4 και GH 4-6.

Θερμοκρασια σταθερη και στις αλλαγες νερου ΙΔΙΑ με αυτη του ενυδρειου. Καλη φιλτρανση γιατι ακομα και ιχνη αμμωνιας που δεν ανιχνευονται απο τα τεστ μπορουν να τις σκοτωσουν. Καλη κυκλοφορια χωρις νεκρες ζωνες και αναεροβιες περιοχες.

Τα μικρα επισης μπορει να χανονται απο ελλειψη τροφης ( ασε τα πλαινα τζαμια να πιασουν αλγες) ή απο υπαρξη πλαναριων ή υδρας που τους επιτιθενται.

Και τελος το μεγαλο μυστικο ειναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ στα παραπανω.

Καλη τυχη, ειναι καταπληκτικες γαριδες και αν τους αρεσει το ενυδρειο γεννανε σαν τρελλες. Ξεκινησα αρχικα με 4 ατομα, και μετα απο 3 μηνες ειχα 120 γαριδες.

Αποκλειεται να τισ εχει ρουφηξει το φιλτρο γιατι το εχω διαμορφωσει καταλληλα.RAVEN ηδη σημερα εχω ετοιμασει το 120 λιτρο που ειχα στην αποθηκη,θα περιμενω να ωριμασει και θα τις μεταφερω εκει.θεωρω απιθανο να μην τις εχω δει εστω και μια φορα οποτε καταληγω στο οτι δεν επεζησαν δυστηχως.βεβαια η υπομονη και η επιμονη ειναι το κλειδι.....καλυτερες λοιπον συνθηκες και 6παλσιο ενυδρειο για να δουμε τι θα κανει....

επισης ξεχασα να αναφερω οτι διατηρω ενα ειδος μικρης νανογαριδας-καραβιδας-οστρακοδερμου δεν ξερω πως να το ονομασω[απο ντοπιο ποταμι]κρυου νερου φυσικα.θα ανεβασω και φωτο ειναι ανθεκτικοτατες εχοντας προβλημα μονο στην αναεβασμενη θερμοκρασια ανω των 30 και ολη την ωρα ειναι κουλουριασμενες σαν μια μικρη μπαλα ,σχεδον παντοτε κρυμενες εκτος την νυχτα.θα αναφερω ενα πειραματισμο που εκανα το καλοκαιρι οταν η θερμοκρασια ηταν περιπου στουσ 27-28 εβαλα μεσα 5 red cherry τις οποιες τις εφαγαν κυριολεκτικα ζωντανες μεσα σε 2 λεπτα πραγματικα τρελαθηκα, επιθετικοτατατεw και ορμησαν σαν αγελη ολεw μαζι καθε φορα σε μια red cherry ,να αναφερω οτι το μεγιστο μεγεθος τους ειναι περιπου 2 cm.....

Αποκλειεται να τισ εχει ρουφηξει το φιλτρο γιατι το εχω διαμορφωσει καταλληλα.RAVEN ηδη σημερα εχω ετοιμασει το 120 λιτρο που ειχα στην αποθηκη,θα περιμενω να ωριμασει και θα τις μεταφερω εκει.θεωρω απιθανο να μην τις εχω δει εστω και μια φορα οποτε καταληγω στο οτι δεν επεζησαν δυστηχως.βεβαια η υπομονη και η επιμονη ειναι το κλειδι.....καλυτερες λοιπον συνθηκες και 6παλσιο ενυδρειο για να δουμε τι θα κανει....

επισης ξεχασα να αναφερω οτι διατηρω ενα ειδος μικρης νανογαριδας-καραβιδας-οστρακοδερμου δεν ξερω πως να το ονομασω[απο ντοπιο ποταμι]κρυου νερου φυσικα.θα ανεβασω και φωτο ειναι ανθεκτικοτατες εχοντας προβλημα μονο στην αναεβασμενη θερμοκρασια ανω των 30 και ολη την ωρα ειναι κουλουριασμενες σαν μια μικρη μπαλα ,σχεδον παντοτε κρυμενες εκτος την νυχτα.θα αναφερω ενα πειραματισμο που εκανα το καλοκαιρι οταν η θερμοκρασια ηταν περιπου στουσ 27-28 εβαλα μεσα 5 red cherry τις οποιες τις εφαγαν κυριολεκτικα ζωντανες μεσα σε 2 λεπτα πραγματικα τρελαθηκα, επιθετικοτατατεw και ορμησαν σαν αγελη ολεw μαζι καθε φορα σε μια red cherry ,να αναφερω οτι το μεγιστο μεγεθος τους ειναι περιπου 2 cm.....

ανεβασε φωτο για το ειδος

:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...