riperakias 27 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2011 (edited) Εχω να ρωτησω κατι.Αν ενα φυτο μεγαλωσει αρκετα και πρεπει να το κλαδεψω.Μετα αυτα που θα κοψω τα ξαναβαζω στο χωμα και βγαζουν νεες ριζες;Δηλαδη ειναι σαν να εχω δυο φυτα;Ρωταω γιατι αν ειναι ετσι συμφερει αρκετα να βαλω ενα φυτο το οποιο αργοτερα θα κλαδευτει.Γιατι σε λιγο καιρο θα αγορασω νεο 60λιτρο ενυδρειο και εχω μπει στο διλημμα αν πρεπει να αγορασω φυτα.Γιατι δεν ειναι και πολυ φτηνα.Περιπου 10 ευρω το ενα.Σκεφτομαι να παρω 2-3 και οταν μεγαλωσουν να τα πολλαπλασιασω. Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2011 - riperakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Καλημερα φιλε! Ναι μπορειςν οταν καλευδευεις το φυτο σου τα κλαδεματα να τα ξαναφυτευεις και να εχεις νεο φυτο.οπως μπορεις να βαλεις καποια αγγελια και οταν καποιος κλαδεψει να σου δωσει κλαδεματα και να τα φυτεψεις στο δικο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Καλημερα φιλε και ευχαριστω για τη αμεση απαντηση.Απλως βαζω το κομμενο φυτο στο εδαφος και βγαζει ριζες;Πρεπει να το κοψω με συγκεκριμενο τροπο;Και κατι τελευταιο θελει και υποστρομα;Γιτι στο τωρινο 10λιτρο μου δεν εχω αλλα στο 60λιτρο θα αγορασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Ναι κοβεις και βαζεις το κλαδεμα στο βυθο.αλλα το καθε φυτο κλαδευεται διαφορετικα.τωρα για το υποστρωμα που ρωτας δεν ειμαι σιγουρος να σου απαντησω αλλα νομιζω πως αν το φυτο σου ειναι ευκολο δεν θα εχεις προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Εξαρτάτε απο το φυτό αν θέλει ή όχι υπόστρωμα, τα εύκολα εννοείτε πως δεν θέλουν. Όσο για το νέο φυτό που θα προέρθει από κλάδεμα κοίταξε να είναι το λιγότερο 10 εκατοστά για να αναπτυχθεί γρήγορα. Ο τρόπος που θα το κόψης δεν παίζει ρόλο απλά το κόβεις με ένα ψαλίδι και το χώνεις στο βυθό και άσε την φύση να κάνει τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Χρηστο να σε ρωτησω κατι μιας και εγω ειμαι νεος στα μποστανια.το καθε φυτο δεν κλαδευεται διαφορετικα?εννοω σε διαφορετικο σημειο αναλογα με το ειδος του?η δεν παιζει ρολο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Υπάρχουν φυτά που δεν κλαδεύονται..., ίσος δεν το διευκρινίσαμε αλλά εδώ μάλλον μιλάμε για τα κλασικά κλαδέματα για φυτά του τύπου eregia, campompa, limnophila, ceratophyllum, micranthemum κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Υπάρχουν φυτά που δεν κλαδεύονται..., ίσος δεν το διευκρινίσαμε αλλά εδώ μάλλον μιλάμε για τα κλασικά κλαδέματα για φυτά του τύπου eregia, campompa, limnophila, ceratophyllum, micranthemum κτλ. Δηλαδη τα κλασικα φυτα τα κλαδευεις οπου θελεις η υπαρχουν συγκεκριμενα σημεια στο φυτο που πρεπει να κλαδεψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν έδωσα ποτέ σημασία και δεν είχα ποτέ προβλήματα, αυτό που παρατήρησα είναι ότι αναπτύσσατε πιο καλά αν έχουν ένα ελάχιστο μέγεθος των 10 εκατοστών. Φυσικά τα κόβεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε και το νέο φυτό αλλά και η μάνα να έχουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως είναι κάτι που το βλέπεις εκείνη την στιγμή και δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις στον άλλο γιατί το κάθε φυτό έχει το δικό του σχήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν έδωσα ποτέ σημασία και δεν είχα ποτέ προβλήματα, αυτό που παρατήρησα είναι ότι αναπτύσσατε πιο καλά αν έχουν ένα ελάχιστο μέγεθος των 10 εκατοστών. Φυσικά τα κόβεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε και το νέο φυτό αλλά και η μάνα να έχουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως είναι κάτι που το βλέπεις εκείνη την στιγμή και δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις στον άλλο γιατί το κάθε φυτό έχει το δικό του σχήμα. Καταλαβα!Σ ευχαριστω Χρηστο για τις πληροφοριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 27 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Εχω να ρωτησω κατι.Αν ενα φυτο μεγαλωσει αρκετα και πρεπει να το κλαδεψω.Μετα αυτα που θα κοψω τα ξαναβαζω στο χωμα και βγαζουν νεες ριζες;Δηλαδη ειναι σαν να εχω δυο φυτα;Ρωταω γιατι αν ειναι ετσι συμφερει αρκετα να βαλω ενα φυτο το οποιο αργοτερα θα κλαδευτει.Γιατι σε λιγο καιρο θα αγορασω νεο 60λιτρο ενυδρειο και εχω μπει στο διλημμα αν πρεπει να αγορασω φυτα.Γιατι δεν ειναι και πολυ φτηνα.Περιπου 10 ευρω το ενα.Σκεφτομαι να παρω 2-3 και οταν μεγαλωσουν να τα πολλαπλασιασω. Για τι ειδος φυτο μιλατε? Δεν ειναι ολα ιδια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν μιλαω για εναν συγκεκριμενο τυπο φυτου.Σε καμια ωρα θα πεταχτω ως τo Pet Shop και θα δω τι εχει.Βεβαια αυτος εκει δεν ξερει τι ειδους ειναι τα φυτα που πουλαει(οχι οτι τον εχω ρωτησει βεβαια αλλα θα τον ρωτησω σημερα και θα δουμε )οποτε λογικα θα ρωτησω εδω εσας τους ειδικους για αναγνωριση.Απο κει και μετα θα μου πειτε αν θελει υποστρομα,καθε ποτε να το κλαδευω και σε ποιο σημειο.Σκοπος μου ειναι μεχρι να αγορασω το μεγαλο(60λιτρα)να εχω στο μικρο λιγα φυτα ετσι ωστε να μην χρειζεται να ξαναγορασω.Γιατι δεν ειναι και τζαμπα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 27 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν ξερει τι σου πουλαει τοτε δεν το κατεχει...Πολυ απλα.... Σε ποιον θα πας να σου πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Sorry αργησα να δω την απαντηση σου και ετσι πηγα και πηρα.Θα βαλω φωτο σε λιγο.Κοιτα τα φυτα σε μελλοντικες μου αγορες θα τα παρω μαλλον απο το Amazonios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 27 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Καλητερα απο το Azores οταν ο Κωστης κανει εισαγωγη φυτα.... Θα τα παρεις μιση τιμη και θα φερει οτι του πεις Δεν λεω καλως και ο Αμαζωνιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Που ειναι αυτο;Ειναι μεσο internet;Και γιατι μιση τιμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 27 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 27 Ιανουαρίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=241 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 27 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Μιση τιμη γιατι μολις τα φαιρνει τα δινει.Δεν καθονται. Θα βγαλει ανακοινωση εδω...οταν ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 27 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Να και μερικες φωτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Να ρωτησω κατι ασχετο?ειδα ενα cory?το εχεις μονο του εκει και χωρις φιλτρο και θερμοστατη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 28 Ιανουαρίου 2011 sorry για τις ψιλοχαλια φωτογραφιες.Ναι εχω ενα cory αλλα σημερα αγορασα φιλτρο και ψαχνω και θερμοστατη.Δεν θα το αΦησω πολυ καιρο ετσι.Μεχρινα αγορασω το μεγαλο(ασχετο ποως μικραινω τις φωτος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 28 Ιανουαρίου 2011 και κατι αλλο ξερει κανεςι τι ειδους φυτα ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Εκανα βλακεια καταλαθως εσπασα ενα κλαρακι απο το φυτο με τα φυλα.Αυτο τωρα R.I.P. ή μπορω να κανω κατι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 28 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Φιλε μου τα φυτακια σου ειναι σε χαλια κατασταση...... Χαλι μαυρο ο Petshopας που στα εδωσε. Εσυ αφου τα βλεπεις με μαυρα φιλα κομενα και σχεδον σαπια γιατι τα πηρες? Κακος.... Τεσπα, το δευτερο ειναι java fern. To πρωτο δεν μπορω να καταλαβω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 28 Ιανουαρίου 2011 εεε δεν ηξερα.και τα δυο ειναι χαλια;υπαρχει τροπος βελτιωσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος