pepos 27 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2011 δεν ξερω αν ειναι αρσενικες θυλικες αλλα εχω τρεις μεσα στο ενυδρειο και οι δυο απο αυτες εχουν πρειστει παρα πολυ απο κατω στην κοιλια εδω κ λιγο καιρο αλλα συμπριφερονται κανονικα...!!! λετε να ειναι εγκυος? και αν ναι ειναι δυνατον να της αφεισε η τριτη ? δλδ ο αρσενικος μεσα στο ιδιο χρονικο διαστημα να ζευγαρωσε και με της δυο?? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 27 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να δούμε κάποια πράγματα για το ενυδρείο σου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 28 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 28 Ιανουαρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. οι 2 απο της 2 ζεμπρεσ μου εχουν πριστει οι κοιλιές τους αρκετα... ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:70 λτ μεικτο - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):φλουβαλ 205 με τα δικα του υλικα,κ θερμοστατης - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2,5-3 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):14 .. (3ζεμπρες ντανιο)(2 μολλυ βαλλουν)(2πλατυ)(2μικρα γατοψαρα)(2 albino aeneus cory colt)(1 gappy female)(2σαν γλωσσες μικροσκοπικες αλλα δεν θυμαμε ονομα) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα λιγο πρωι(12-1)και λιγο περρισοτερο το βρΑΔΥ) FLAKES KAI 1 XAPAKI για τα γατοψαρα μου>) αλαγη νερου περιπου 20-25% καθε 10 με 15 μερες . λαγη νερου με σκουπα για να καθαριζω τον βυθο.. οπως και βγαλσιμο πετρων και αντικιμενων για ενα ξεπλιματακι.. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5 - KH:6 - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: σερα -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:ζεμπρα ντανιο - Ιστορικό Ψαριού: απο την αρχη στο ενυδρειο μ γιατι την χρεισιμοποιησα για το στροσημο - Συμπτώματα που παρουσιάζει: φουσκομενη κοιλεια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 28 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 28 Ιανουαρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. οι 2 απο της 2 ζεμπρεσ μου εχουν πριστει οι κοιλιές τους αρκετα... ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:70 λτ μεικτο - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):φλουβαλ 205 με τα δικα του υλικα,κ θερμοστατης - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2,5-3 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):14 .. (3ζεμπρες ντανιο)(2 μολλυ βαλλουν)(2πλατυ)(2μικρα γατοψαρα)(2 albino aeneus cory colt)(1 gappy female)(2σαν γλωσσες μικροσκοπικες αλλα δεν θυμαμε ονομα) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα λιγο πρωι(12-1)και λιγο περρισοτερο το βρΑΔΥ) FLAKES KAI 1 XAPAKI για τα γατοψαρα μου>) αλαγη νερου περιπου 20-25% καθε 10 με 15 μερες . λαγη νερου με σκουπα για να καθαριζω τον βυθο.. οπως και βγαλσιμο πετρων και αντικιμενων για ενα ξεπλιματακι.. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5 - KH:6 - GH:0 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: σερα -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:ζεμπρα ντανιο - Ιστορικό Ψαριού: απο την αρχη στο ενυδρειο μ γιατι την χρεισιμοποιησα για το στροσημο - Συμπτώματα που παρουσιάζει: φουσκομενη κοιλεια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Κάνε μία μεγάλη αλλαγή νερού (όσο μεγαλύτερη κρίνεις εσύ πως αντέχει το σύστημά σου), πάντα με προετοιμασία (αποχλωρίωση και θερμοκρασία), άλλαξε τη διατροφή των ψαριών και χρησιμοποίησε και βιταμίνες 2-3 φορές την εβδομάδα. Ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις καθημερινά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 28 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 28 Ιανουαρίου 2011 οκ καλα ολα αυτα αλλα αν μπορεις σε παρακαλω εξηγησε μ τον λογο για ολα αυτα ?? γιατι θελω να ξερω και τι τροφη να χρεισιμοποιησω η τι βιταμινες? νερο θα αλαξω παλι 1-3 του μηνα αλλα γιατα αλλα θα ηθελα να ξερω το γιατι.. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 28 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Τα "ζεβράκια" είναι γνωστά για την λαιμαργία τους. Μείωσε την ποσότητα τροφής που ρίχνεις και αν έχεις κι άλλα ψάρια μέσα και δεν προλαβαίνουν, ρίχνε την τροφή μέσα στο νερό και όχι στην επιφάνεια για να βυθίζεται και να προλαβαίνουν και τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 28 Ιανουαρίου 2011 Αλλαγή νερού να κάνεις άμεσα και δεν εννοώ την καθορισμένη του 20-25%. Μιλάω για 50-70% του νερού σου. Τα στοιχεία που μας δίνεις καθώς και η φωτογραφία δεν βοηθάνε σε κάποια διάγνωση. Προφανώς το ψαράκι ταλαιπωρείται από κακές συνθήκες ενυδρείου και/ή διατροφής. Οπότε θα αλλάξουμε και τα 2. Αν υπάρχει κάποια εσωτερική βακτηριακή ασθένεια, θα φανεί εφόσον κάνεις τα παραπάνω και παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 28 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 28 Ιανουαρίου 2011 ασχετο αλλα τα ζεμπρακια μ ειναι μια χαρουλα σε θεμα συμπεριφορας.... αλλα πιστεςβω οτι θα ακολουθησω της συμβουλεσ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 28 Ιανουαρίου 2011 ασχετο αλλα τα ζεμπρακια μ ειναι μια χαρουλα σε θεμα συμπεριφορας.... αλλα πιστεςβω οτι θα ακολουθησω της συμβουλεσ... Φρόντισε να κάνεις κι αυτό που σου λέει ο Alex_SKG... Να μουλιάζεις τη τροφή πριν τη ρίξεις στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 28 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 28 Ιανουαρίου 2011 οκ θα την μουλιαζω κ θα την μειωσω λιγακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 30 Ιανουαρίου 2011 παρατηρω οτι 2 μερες τωρα π εχω μειωσει το φαγητο και το ουλιαζω πρωτα εχουν κρυφτει τα μολλυ μ ... ¨( Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 30 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Παρατήρησες και τιποτα άλλο?Οι κοιλιές τους βρίσκονται ακόμα στην ίδια κατάσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 30 Ιανουαρίου 2011 μπα δεν βλεπω διαφορα.. αλαξα και το νερο π μ ειπαν οι συνχομπιστες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 30 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Διατροφή άλλαξες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 30 Ιανουαρίου 2011 οχι δεν εχω προλαβει να παω να αγορασω .. αυριο το πρωι λογικα.. να ρωτησω ομως τι διατροφη μ προτινεται? και ερωτηση πολλα απο τα ψαρακια μ λογικα ειναι κ χορτοφαγα?? γτ εχω καλα φυτεμενο ενυδρειο με διαφορα φυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 30 Ιανουαρίου 2011 οχι δεν εχω προλαβει να παω να αγορασω .. αυριο το πρωι λογικα.. να ρωτησω ομως τι διατροφη μ προτινεται? και ερωτηση πολλα απο τα ψαρακια μ λογικα ειναι κ χορτοφαγα?? γτ εχω καλα φυτεμενο ενυδρειο με διαφορα φυτα.. αα και εχω ερωτηση για να μαθενω κιολας.. το νερο π μ ειπαν και λαξα ποιο πανω γτ το αλαξα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 30 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Αλλαγή νερού να κάνεις άμεσα και δεν εννοώ την καθορισμένη του 20-25%. Μιλάω για 50-70% του νερού σου. Τα στοιχεία που μας δίνεις καθώς και η φωτογραφία δεν βοηθάνε σε κάποια διάγνωση. Προφανώς το ψαράκι ταλαιπωρείται από κακές συνθήκες ενυδρείου και/ή διατροφής. Οπότε θα αλλάξουμε και τα 2. Αν υπάρχει κάποια εσωτερική βακτηριακή ασθένεια, θα φανεί εφόσον κάνεις τα παραπάνω και παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 30 Ιανουαρίου 2011 αα μαλιστα και συγνωμη αλλα ολα τα αλλα ψαρακια μ δεν θα ενοχλουντουσαν και αυτα?? και ποιο συγκεκριμενα οι ζεμπρουλεσ απο τι ξερω ειναι ανθεκτικα ψαρακια τουλαχιστον ποιο ανθεκτικα απο τα υπολοιπα π εχω μεσα ... και της εχω απο την αρχη π εστησα το ενυδρειο μου κ για την ακριβια η μια απο τις τρεις δεν εχει πρειστει ποτε οι αλλες δυο ειναι καιρο ετσι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #20 Share 30 Ιανουαρίου 2011 μετρησα σημερα το πχ μ και αν μπορω να διακρινω καλα νομιζω οτι πειγε 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 30 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 30 Ιανουαρίου 2011 μετρησα σημερα το πχ μ και αν μπορω να διακρινω καλα νομιζω οτι πειγε 8 πως μπορω να το ριξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 30 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το ρίξεις και δεν μας αφορά αυτή την στιγμή για την θεραπεία. Ακολούθησε τις οδηγίες που σου δόθηκαν πιο πάνω και μας ενημερώνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 30 Ιανουαρίου 2011 Αν και δεν τα εχω δει τα ψαρια για να σου πω και γω την γνωμη μου, αλλα αυτο που περιγραφεις μπορει να ωφειλετε στο οτι τα ζεμπρακια σου ειναι θηλυκα, εχουν δημιουργισει αυγα μεσα στην κοιλια τους τα οποια εχουν πετρωσει μεσα τους. Συνηθως ο μηχανισμος των ψαριων σε τετοια περιπτωση τα απορροφα και εκφυλιζονται μεσα στην κοιλια του ψαριου χωρις προβληματα. Στην περιπτωση σου για καποιο λογο δεν τα απορροφησε ο οργανισμος τους ή βρισκονται σε οριμο σταδιο (τα αυγα) και καποια στιγμη ξεφουσκωσουν οι κοιλιες τους. Το φαγητο με μετρο. Τα ζεμπρα ειναι πολυ λαιμαργα. Μου εχει τυχει περιπτωση να σχιστει η κοιλια του και να χασω ψαρακι επειδη ηταν φουσκομενο και το "τιγκαρα" στην τροφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος