Jump to content

Αντιμετωπιση ασθενειων

Recommended Posts

Λοιπον εχω ενα ενυδρειο 180 λιτρων και εχει περασει καποιες ασθενειες υστερα απο μια βλακεια που εκανα [αυξησα θερμοκρασια επειδη ειχα ich και τιν ακουσανε κοντα 15 ψαρια , τουλαχιστον τιν γλυτωσε αυτο με την ασθενεια :D,η θερμοκρασια ειχε φτασει κοντα 36 βαθμους ( εγω τον ειχα βαλει 29-30 ) οποτε μου ψοφησανε ολα τα corry μου εμειναν 5-6 neon ενας πλεκο και τα 3 ramirezi ]και τωρα λεω να τα δοσω ολα (τι ολα ουτε 10 δεν ειναι ) και δεν εχω ιδεα αν μπορει να εχει καποια ασθενεια το ενυδρειο που μπορει να μεταφερθει στα καινουργια

τι μπορω να κανω για να μην υπαρξει κανενα προβλημα ? αν μπορει να υπαρξει

Λοιπον εχω ενα ενυδρειο 180 λιτρων και εχει περασει καποιες ασθενειες υστερα απο μια βλακεια που εκανα [αυξησα θερμοκρασια επειδη ειχα ich και τιν ακουσανε κοντα 15 ψαρια , τουλαχιστον τιν γλυτωσε αυτο με την ασθενεια :ninja:,η θερμοκρασια ειχε φτασει κοντα 36 βαθμους ( εγω τον ειχα βαλει 29-30 ) οποτε μου ψοφησανε ολα τα corry μου εμειναν 5-6 neon ενας πλεκο και τα 3 ramirezi ]και τωρα λεω να τα δοσω ολα (τι ολα ουτε 10 δεν ειναι ) και δεν εχω ιδεα αν μπορει να εχει καποια ασθενεια το ενυδρειο που μπορει να μεταφερθει στα καινουργια

τι μπορω να κανω για να μην υπαρξει κανενα προβλημα ? αν μπορει να υπαρξει

Στους 36 βαθμούς είσαι τυχερός που δεν λιώσανε τα κρύσταλλα :D

Θα αφήσεις τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς για 10 μέρες. Μετά μπορείς να δώσεις τα ψάρια με ασφάλεια, τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα του ich.

Αν θες να τα περάσεις από διαδικασία "αποστείρωσης" θα πρέπει να περάσεις και σε κάποια φάρμακα που προσωπικά το βρίσκω περιττό. Δύο ελαφρά φαρμακάκια πάντως είναι το Melafix και το Pimafix.

:D το περασαμε το ich

ναι βραβο αποστειρωση , εχω τις sera to omnipur για γενικες και συνηθεις ασθενειες λεει να βαλω αυτο κανει ?

ναι βραβο αποστειρωση , εχω τις sera to omnipur για γενικες και συνηθεις ασθενειες λεει να βαλω αυτο κανει ?

παλι καλα π σ γλητωσαν λοιπον φιλε... εγω την εχω γενικα στους 27-29 βαθμους και μια μερα μ βγαλε απο την μπριζα το σκυλακι μ τον θερμοστατη.. γυρισα μετα απο 8-10 ωρεσ και ολα τα ψαρακια μ ειχαν εξαφανηστει και παλι καλα π δεν ειχαν πεθανει απλα κρυβονταν..... παντως φιλε αν δωσεις τα ψαρακια θα σε παρακαλουσα να με ενημερωσεις ευχαριστω πολυ...

Το ότι δεν βλέπεις Ich δεν σημαίνει ότι το πέρασες κι όλας. Κάνε αυτό που σου είπα με τη θερμοκρασία.

Την αποστείρωση, ξαναλέω, την θεωρώ περιττή... Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο φάρμακο, πέραν αυτών που σου πρότεινα μπορεί να χαλάσεις τη βιολογία του ενυδρείου σου καθώς επίσης να ταλαιπωρήσεις και τα ψαράκια σου.

την αποστειρωση λεω να τιν κανω αφου φηγουν τα ψαρια και το ich το ειχα πριν κανα μηνα δεν εχει εμφανηστει τπτ απο τοτε αλλα ποιος ξερει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...