Jump to content

Προετοιμασία για δίσκους

WOODCAM

Recommended Posts

Μα πως θα αποκτησει περρισοτερη βιολογια αν δεν υπαρχει "τροφη" για βακτηρια?

Εκτος και αν εννοεις να υπαρχει βιολογικο υλικο.......

Αλλα και αυτο μεχρι ενα σημειο....

Δηλαδη αυτο που λες αναιρει το οσο περισσοτερη βιολογια τοσο το καλυτερο ?

Αν τα ψάρια παράγουν αμμωνία που διατηρείται σε μια χούφτα βιολογικό, και εσύ βάλεις 2 κιλά, πάλι η μια χούφτα θα χρησιμοποιείτε.

Μάλιστα είναι πολύ λογικό από βασικές γνώσεις βιολογίας. Το σύστημα βρίσκει μια ισορροπία.

Το όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, βασίζεται στο αν προκύψει στο μέλλον μεγαλύτερη ιχθυοφόρτιση, και συμπεριλαμβανομένου ότι τα ψάρια μεγαλώνουν η αρχική χούφτα δεν θα έφτανε και ήθελες δυο-τρεις κτλπ.

Εμένα το θέμα μου είναι να βλέπω ένα ενυδρείο που θα μου αρέσει και όχι να το γεμίσω ψάρια. Το ενυδρείο παίζει και ρόλο διαχωριστικό δύο χώρων . δεν υπάρχει πλάτη σκοτεινή. Φως υπερβολικό δεν υπάρχει από φυσικής άποψης. Ο λόγος που επέλεξα σχετικά πολλά λίτρα είναι να έχω ψάρια και φυτά σε αρμονία. Εμένα για να καταλάβετε αισθητικά 6 ψάρια μου φτάνουν. Νομίζω ότι θα ήθελα ένα κοπάδι . ( ροδόστομους ) δεν ξέρω πόσα ψάρια 15 ίσως . Τα φυτά τα θέλω . Θέλω το μισό μου ενυδρείο να είναι πράσινο και με ρίζες. Στα φυτά θα ήθελα να εχώ 2-3 διαφορετικά είδη. Ψηλά , μέτρια και κοντά . Αν μπορώ να αποφύγω το CO2 θα το έκανα μιας και δεν υπάρχει εμπειρία. Ίσος αργότερα.

Όσων αφορά sump θα κάνω ένα 90 λίτρων από corian δεν ξέρω αν ξέρετε το υλικό. Είναι αρκετά ακριβό αλλά εμάς είναι η δουλεία μας οπότε θα χρησιμοποιήσω ρετάλια. Δεν ξέρω αν εχέτε δεί ενυδρεία από corian , είναι κοσμήματα μιας και το υλικό εχει τρομερές δυνατότητες.

Εμένα το θέμα μου είναι να βλέπω ένα ενυδρείο που θα μου αρέσει και όχι να το γεμίσω ψάρια. Το ενυδρείο παίζει και ρόλο διαχωριστικό δύο χώρων . δεν υπάρχει πλάτη σκοτεινή. Φως υπερβολικό δεν υπάρχει από φυσικής άποψης. Ο λόγος που επέλεξα σχετικά πολλά λίτρα είναι να έχω ψάρια και φυτά σε αρμονία. Εμένα για να καταλάβετε αισθητικά 6 ψάρια μου φτάνουν. Νομίζω ότι θα ήθελα ένα κοπάδι . ( ροδόστομους ) δεν ξέρω πόσα ψάρια 15 ίσως . Τα φυτά τα θέλω . Θέλω το μισό μου ενυδρείο να είναι πράσινο και με ρίζες. Στα φυτά θα ήθελα να εχώ 2-3 διαφορετικά είδη. Ψηλά , μέτρια και κοντά . Αν μπορώ να αποφύγω το CO2 θα το έκανα μιας και δεν υπάρχει εμπειρία. Ίσος αργότερα.

Μια χαρα!

Αν δεν θες να μπλέξεις με sump το συντηρείς και με ένα μεγάλο εξωτερικό!

Για φυτά πάμε σε διάφορα είδη vallisneria και echinodorous, που με σωστή επιλογή μπορείς να κάνεις διαβαθμίσεις, μέχρι και χαλάκι :D

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Δεν χρειάζεται να βάλεις co2 :D

Ροδόστομους βάλε τους διπλάσιους (30+) για να φαίνεται όμορφά το κοπάδι ..

Καλή συνέχεια :ninja:

Το υπόστρωμα να το βάλω για τα φυτά ? έχω βρει χαλαζιακή άμμο . θα πάρω 100 κιλά. Σήμερα ώστε να μπορέσω να την ξεπλύνω μιας και είναι για οικοδομική χρήση.

Το χρώμα της είναι μπεζ ή λευκό . Ποιο να επιλέξω ? Μήπως το λευκό αντανακλά το φώς ? Να πάρω μισό μισό ?

Το υπόστρωμα να το βάλω για τα φυτά ? έχω βρει χαλαζιακή άμμο . θα πάρω 100 κιλά. Σήμερα ώστε να μπορέσω να την ξεπλύνω μιας και είναι για οικοδομική χρήση.

Το χρώμα της είναι μπεζ ή λευκό . Ποιο να επιλέξω ? Μήπως το λευκό αντανακλά το φώς ? Να πάρω μισό μισό ?

Το ιδανικό θα ήταν να βάλεις, άλλα για τέτοια φυτά δεν χρειάζεται, μπορείς να βάλεις ταμπλέτες.

Το χρώμα είναι προσωπικό γούστο! Εγώ προτιμάω την κατάλευκη.

Στις οδηγίες της Sera για το υπόστρωμα γράφει ότι από πάνω βάζουμε χαλικάκι καφέ χρώματος . Το λευκό προκαλεί στρες στα ψάρια. Τι να πάρω τελικά ?

Στις οδηγίες της Sera για το υπόστρωμα γράφει ότι από πάνω βάζουμε χαλικάκι καφέ χρώματος . Το λευκό προκαλεί στρες στα ψάρια. Τι να πάρω τελικά ?

Το λευκο χρωμα ειναι το πιο συνηθισμενο στα δισκοενυδρεια.Λογο για υποστρωμα σε δισκους δεν βρισκω,μιας και τα φυτα που συνηθως μπαινουν ειναι χαμηλων απαιτησεων. :D

Το ιδανικό θα ήταν να βάλεις, άλλα για τέτοια φυτά δεν χρειάζεται, μπορείς να βάλεις ταμπλέτες.

Το χρώμα είναι προσωπικό γούστο! Εγώ προτιμάω την κατάλευκη.

+1 στο κατάλευκη :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...