Orestis 27 Ιανουαρίου 2011 Author #26 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Τέλεια τα Demasini!....άγρια όμως ε; Λέω να ξεκινήσω με Labidochromis! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolakias 27 Ιανουαρίου 2011 #27 Share 27 Ιανουαρίου 2011 και ομως σε μικροτερο ενυδρειο με αρκετες κρυψωνες δεν εχω αντιμετωπιση κανενα προβλημα μεχρι τωρα και αν δεν κανω λαθος ουτε ο προηγουμενος κατοχος των ψαριων ειχε καποιο προβλημα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48801 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43681 Geo μη ξεχνάς όμως πως υπάρχει και μια πολυ καλή εμπειρία και στις δυο περιπτώσεις.εγω μίλησα με βάση τις συμβουλές που έλαβα εγω απο τους έμπειρους.φιλικά παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 31 Ιανουαρίου 2011 Author #28 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Δεν έμεινε τίποτα...... ......από το φελιζόλ! Η διαδικασία "κουφώματος" του BG...... Έγινε με κουζινομάχαιρο με δοντάκια,φαλτσέτα,κατσαβίδι και τέλος με το γνωστό φλόγιστρο που ισωπέδωσε τις ατέλειες και τα "μπιλάκια" του φελιζόλ,το οποίο και απέκτησε πιο σκληρή επιφάνεια. Επίσης την προηγούμενη ημέρα είχα περάσει και το μπροστινό μέρος με την εποξική,με πινέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Ιανουαρίου 2011 #29 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Τελείωνε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 31 Ιανουαρίου 2011 Author #30 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Την επόμενη μέρα (Σάββατο) πρωί πρωί,ξεκίνησα τη διαδικασία επικάλυψης του πίσω μέρους με εποξική και fiberglass με πλέξη. γρ/τμ για το πανί δε θυμάμαι αφού το είχα από κατασκευές με συνθετικά υλικά στον μοντελισμό. Πρώτα,εφτιαξα με την ίδια την εποξική λίγο στόκο για να καλύψω κάποια μικρά κενά κυρίως στις ενώσεις των κομματιών φελιζόλ.Για να μην τρέχει η εποξική μπροστά και πάει και χαμένη. Ο στόκος με εποξική γίνεται με χρήση φαρμακευτικής ταλκ (Νεοτεξ θα βρει οποιος θέλει),την οποία σιγά σιγά την προσθέτουμε μέχρι να φτάσουμε εκέι που θέλουμε το μίγμα μας. Επίσης έφτιαξα και τα χωρίσματα για το φίλτρο στο πίσω μέρος.Αυτά έγιναν με Depron,πάλι προίκα του μοντελισμού.Είναι μονωτικό υλικό σε πάχη 3 ή 6 χιλιοστά και έιναι πρακτικά φελιζόλ.Με καλή συνοχή.Επίπεδο. Έγινε sanwitch με εποξική και fiberglass.Ο τρόπος απλός. Μία λεία ξύλινη εν προκειμένω επιφάνεια,ντυμένη με σελοφάν τροφίμων (δεν κολλάει η εποξική πάνω του) και τα κομμάτια depron που θέλουμε να κάνουμε sandwitch ήδη κομμένα στα μέτρα μας,μαζί με τα αντίστοιχα κομμάτια fiberglass ένα πάνω και ένα κάτω.Αλείφουμε ένα χέρι εποξική πάντα από πριν,και ακουμπάμε προσεκτικά το πανί μας,με ρολό ή πινέλο το εμποτίζουμε κ άλλο και αφαιρούμε τον αέρα όσο το δυνατόν καλύτερα.Το μυστικό εδώ είναι το υλικό αφενώς να ποτίσει καλά,αλλά όχι τόσο ώστε να ξερνάει το υλικό (ρητίνη) από την επιφάνεια του.Να θυμάστε ότι τη αντοχή στα συνθετικά υλικά την προσδίδει το ύφασμα και όχι η πολύ κόλλα.Αφού στρώσουμε το πανί στην μία πλευρά,αναποδογυρίζουμε το κομμάτι μας πάνω στο ξύλο με το σελοφάν και κάνουμε το ίδιο στην άλλη πλευρα του.Το αφήνουμε να πολυμεριστεί σε ζέστη και έτοιμο.Πάντα χρησιμοποιούμε κατάλληλη εποξική (Epoxol Alimentary). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 31 Ιανουαρίου 2011 Author #31 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Μετά έκοψα λωρίδες fiberglass και με την εποξική έντυσα όλο το πίσω μέρος για αντοχή. Να θυμάστε,στο κρύο αραιώνουμε εύκολα την εποξική αν βάλουμε το μίγμα μας σε κουβά με ζεστό νερό,προσεκτικά μην μας πέσει νερό μέσα. Βασικό: όταν έχουμε ανώμαλες (θου κύριε) επιφάνεις με καμπύλες,και ειδικά με δύσκολα στο κόλλημα υλικά (σαθρό φελιζόλ) καλό είναι αν όχι μονόδρομος να ξεκινάμε από τις εσοχές και τις γωνίες γενικά.Βασικά κάθε μικρή επιφάνεια πρώτη και μετά τα μεγάλα εύκολα κομμάτια.Επίσης καλό είναι να υπαρχει ένα μικρό overlap μεταξύ των κομματιών fiberglass (δηλαδή το επόμενο να πατάει πάνω στο προηγούμενο για μερικά εκατοστά). Στην συνέχεια κόλλησα με εποξική με λίγο ταλκ και τα κομμάτια sandwitch που έφτιαξα για το φίλτρο στο πίσω μέρος,αλλάθα το εξιγήσω καλύτερα σε άλλη φάση.Λείπουν πολλές φάσεις της κατασκευής από θέμα φωτογραφίας,βλακεία μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 31 Ιανουαρίου 2011 #32 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την κατασκευή σου και εύχομαι να πετύχει. Πιστεύω ότι θα συναντήσεις 2 προβλήματα μπροστά σου Την άνωση και την μικρή επιφάνεια συγκόλλησης Ελπίζω να έχεις πάνω κόντρα ώστε να μπορεί κάπου να φρενάρει. Πριν ξεκινήσεις να το κολλάς να μας πεις με ποιον τρόπο θα το στερεώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #33 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την κατασκευή σου και εύχομαι να πετύχει. Πιστεύω ότι θα συναντήσεις 2 προβλήματα μπροστά σου Την άνωση και την μικρή επιφάνεια συγκόλλησης Ελπίζω να έχεις πάνω κόντρα ώστε να μπορεί κάπου να φρενάρει. Πριν ξεκινήσεις να το κολλάς να μας πεις με ποιον τρόπο θα το στερεώσεις. Yeap!! Βασικα.......δεν έχω κόντρα πάνω,αλλά θα φρενάρει στο αλουμινένιο πλαίσιο που φτιάχνω για πάνω.Το έχω ήδη κολλήσει αλλά δεν ανεβάζω φωτογραφίες γιατί δεν έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία! Η συγκόλληση έγινε σε δύο φάσεις.Σε πρώτη φάση το κόλλησα στον πάτο με μπόλικη σιλικόνη,καθώς και σε μερικά βασικά σημεία στα πλάγια,και σε δεύτερη φάση έκανα το περίγραμμα.Το κακό βέβαια είναι ότι το έκανα με διάφανη σιλικόνη μη έχοντας μαύρη,και δεν έβαλα καν άμμο.Έτσι μπορεί να έχω λίγο μειωμέη αισθητική αλλά είναι μικρό το περιθώριο στα πλάγια...οπότε νομίζω θα είναι οκ....αισθητικά. Λίγο εξήγηση στο πλαίσιο πάνω.Αποτελείται από γωνίες αλουμινίου κολλημένες περιμετρικά στα τζάμια με σιλικόνη full.Η μπροστινή γωνιά είναι πιο φαρδιά από τις άλλες και θα χρησιμεύει σαν φάσα για να κρύβει την επιφάνεια του νερού από μπροστά.Προς το παρόν στεγνώνουν οι σιλικόνες στις γωνιές και άυριο με την πρώτη ευκαιρία,θα κολλήσω με Epoxol Alimentary δύο κάθετα αλλουμινένια πιχάκια φαρδιά και χοντρά από εμπρός προς τα πίσω.Έτσι θα κάνω ένα σφιχτό πλαίσιο,χωρίς χρήση ηλεκτροκόλλησης (που δεν το έχω και πολύ) αλλά και εύκολα και ασφαλέστατα μιας και δοκιμασμένα η εποξική αυτή κολλάει τέλεια το αλλουμίνιο αρκεί να το γυαλλοχαρτάρεις λίγο. Εν ολίγοις νομίζω θα είμαι εντάξει....θα δούμε....θα ανεβάσω φωτό με την εξέλιξη.....! Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2011 - Orestis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 7 Μαρτίου 2011 Author #34 Share 7 Μαρτίου 2011 Το ενυδρείο έχει ολοκληρωθεί μένουν μόνο οι λεπτομέριες στα τζαμένια συρώμενα καπάκια σε συνδιασμό με την τοποθέτηση των αισθητήρων στάθμης νερού και κάποια ακόμα δευτερεύοντα θεματάκια που αφορούν το σύστημα αυτοματισμού κυρίως. Λοιπόν,το Background από πίσω διαμορφώθηκε έτσι ώστε να φιλοξενίσει τα πάντα!Ελείψει sump. Δεξιά στο πάνω και στο κάτω μέρος μέσα από δύο ανοίγματα το νερό περνάει στο πίσω μέρος.(βλ.είσοδοι νερού από ενυδρείο) Αριστερά φαίνεται το μέρος που με χώρισμα το νερό υπερχειλίζει και μετά την φίλτρανση του με ελαφρόπετρα,περνάει μέσα από ένα διάτριτο plexiglass και πέφτει στο μέρος όπου φιλοξενείται η αντλία η οποία το ξαναστέλνει μέσα στο ενυδρείο με δύο εξόδους (κόκκινα βελάκια). Στην άλλη φωτό φαίνονται ο θερμαντήρας και οι είσοδος-έξοδος του 2213. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 7 Μαρτίου 2011 Author #35 Share 7 Μαρτίου 2011 Επίσης τα πλαϊνά του ενυδρείου βάφτηκαν στα ορατά σημεία με πλαστικό χρώμα σκούρο γκρι που έχει και το δωμάτιο μου.Για να μη φαίνεται η ντουλάπα. Η αντλία τυλίχτηκε με σφουγκάρι φια να μην έχουμε διάφορες δονήσεις στο τζάμι. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται το οριζόντιο χώρισμα από Plexiglass,οι ελαφρόπετρες στις κάλτσες τους (όγκος περίπου 5 λίτρα!) και διάφορες λεπτομέριες από το φίλτρο και τις σωληνώσεις. Σε μία φωτό,φαίνονται και τα πώματα σαμπάνιας που είχαν χρησιμοποιηθεί αρχικά.Τελικά δεν προτιμήθηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 7 Μαρτίου 2011 #36 Share 7 Μαρτίου 2011 (edited) στις φωτο μου φενεται οτι δεν εχεις πολυ χωρο για ψαρια αλλα μου αρεσει η παρουσιαση σου Έγινε επεξεργασία 7 Μαρτίου 2011 - GXSARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαρτίου 2011 #37 Share 7 Μαρτίου 2011 Πολυ ενδιαφερουσα η κατασκευή. Τι ψαρακια θα βαλεις τελικα και ποσα λίτρα εν τελη ειναι το ελευθερο για τα ψαρια? Τα υλικα που εχεις βαλει. κυρίως τα πλαστικα, είναι για ενυδρειακή χρηση? Ρωτω κυριωα για τη σιτα που εχεις βαλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 7 Μαρτίου 2011 Author #38 Share 7 Μαρτίου 2011 Να σημειώσω επίσης. Η ντουλάπα εσωτερικά μονώθηκε με depron 3mm και οι ενώσεις στις γωνίες κλείσανε με σιλικόνη.Στο κάτω μέρος τοποθετήθηκαν 2 φύλλα depron 3mm για να πατήσει το ενυδρείο πάνω. Δύο τρύπες οδηγούν δωλήνες και καλώδια στη δεξιά ντουλάπα όπου θα φιλοξενείται όλος ο εξοπλισμός. Στην πλάτη της ντουλάπας φαίνεται και η τρύπα που άνοιξα για να περάσει η σωλήνα τροφοδοσίας νερού μέσα στην ντουλάπα (από το δίκτυο) και το ρεύμα.Από εκεί θα φεύγει ΜΑΛΛΟΝ σε λίγο η σωλήνα αποχέτευσης.Θα το σκευτώ λίγο πρώτα για να γίνει σωστά η δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 7 Μαρτίου 2011 #39 Share 7 Μαρτίου 2011 στις φωτο μου φενεται οτι δεν εχεις πολυ χωρο για ψαρια γραψε λαθος σορρυ αλλα μου αρεσει η παρουσιαση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 7 Μαρτίου 2011 Author #40 Share 7 Μαρτίου 2011 στις φωτο μου φενεται οτι δεν εχεις πολυ χωρο για ψαρια αλλα μου αρεσει η παρουσιαση σου Ο ελεύθερος χώρος μειώθηκε αρκετά με την κατασκευή αλλά ήταν η εμφάνιση του ενευδρείου αυτό που ήθελα από την αρχή.Οπότε.....υποχωρώ! Πολυ ενδιαφερουσα η κατασκευή. Τι ψαρακια θα βαλεις τελικα και ποσα λίτρα εν τελη ειναι το ελευθερο για τα ψαρια? Τα υλικα που εχεις βαλει. κυρίως τα πλαστικα, είναι για ενυδρειακή χρηση? Ρωτω κυριωα για τη σιτα που εχεις βαλει. Το πλαστικό είναι από δοχείο στυλ σουρωτήρι για τρόφιμα ! Τώρα....τα λίτρα πρέπει να έχουν πέσει στα 220 και κάτι,μετά από υπολογισμούς πρόχειρους. Ψάρια έχω καταλήξει σε ήρεμα : 1+3 labidochromis caeruleus και μάλλον 1+2ή 1+3 melanochromis cyaneorhabdos Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαρτίου 2011 #41 Share 7 Μαρτίου 2011 Ο ελεύθερος χώρος μειώθηκε αρκετά με την κατασκευή αλλά ήταν η εμφάνιση του ενευδρείου αυτό που ήθελα από την αρχή.Οπότε.....υποχωρώ! Το πλαστικό είναι από δοχείο στυλ σουρωτήρι για τρόφιμα ! Τώρα....τα λίτρα πρέπει να έχουν πέσει στα 220 και κάτι,μετά από υπολογισμούς πρόχειρους. Ψάρια έχω καταλήξει σε ήρεμα : 1+3 labidochromis caeruleus και μάλλον 1+2ή 1+3 melanochromis cyaneorhabdos Δεν ξερω κατα πόσο εν τελη ειναι safe για το ενυδρειο αυτη η σιτα. Anyway, καλη επιτυχία. Περιμενω να δω το τελικό στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 7 Μαρτίου 2011 Author #42 Share 7 Μαρτίου 2011 Λες να βγάλει χρωστικές;;;; Κ εγώ την φοβάμαι λίγο.........Τι να πω,ελπίζω ο άνθρακας να μπορέσει να συγκρατήσει κάτι.Σίτα έχει μείνει μόνο εκεί που περνάει το νερό στο πίσω μέρος μέσα από το background.Σε μία φωτό που φαίνεται η σίτα με τα πώματα της σασμπάνιας,αφαιρεθηκε γιατί η ελαφρόπετρα δεν επέπλεε και δεν χρειαζόταν κάτι να την συγκρατεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαρτίου 2011 #43 Share 7 Μαρτίου 2011 Λες να βγάλει χρωστικές;;;; Κ εγώ την φοβάμαι λίγο.........Τι να πω,ελπίζω ο άνθρακας να μπορέσει να συγκρατήσει κάτι.Σίτα έχει μείνει μόνο εκεί που περνάει το νερό στο πίσω μέρος μέσα από το background.Σε μία φωτό που φαίνεται η σίτα με τα πώματα της σασμπάνιας,αφαιρεθηκε γιατί η ελαφρόπετρα δεν επέπλεε και δεν χρειαζόταν κάτι να την συγκρατεί. Αν μπορεις αλλαξε το με ενα μικρό κομματι eggrade. Τη λευτη σιτα που βαζουμε στα ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 7 Μαρτίου 2011 Author #44 Share 7 Μαρτίου 2011 (edited) Αν μπορεις αλλαξε το με ενα μικρό κομματι eggrade. Τη λευτη σιτα που βαζουμε στα ενυδρεία. Αυτό πλεόν δεν μπορώ να το κάνω δυστυχώς.....είναι χωμένη και κολλημένη με σιλικόνη μέσα στο φελιζόλ,και μάλιστα συρταρωτά από τα πλάγια η πλαινή και από πάνω η επάνω......αν δω αποχρωματισμό θα προσπαθήσω να την αλλάξω...... Σε ευχαριστώ πάντως !Προστέθηκε κάτι ακόμα στο checklist....... Έγινε επεξεργασία 7 Μαρτίου 2011 - Orestis Link to comment Share on other sites More sharing options...
extacy 8 Μαρτίου 2011 #45 Share 8 Μαρτίου 2011 κατι παρομοιο εχω κανει και εγω...οτι θες ρωτα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=40553&st=0 να ξερεις οτι θα εχεις προβλημα με την εξατμιση και τους υδρατμους παντως...και εγω στην αρχη ελεγα σιγα μωρε ποσο να εξατμιστει αλλα τελικα υπηρχε προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 8 Μαρτίου 2011 Author #46 Share 8 Μαρτίου 2011 κατι παρομοιο εχω κανει και εγω...οτι θες ρωτα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=40553&st=0 να ξερεις οτι θα εχεις προβλημα με την εξατμιση και τους υδρατμους παντως...και εγω στην αρχη ελεγα σιγα μωρε ποσο να εξατμιστει αλλα τελικα υπηρχε προβλημα Το έχεις χωρίς καπάκι;Ίσως για αυτό...... Πέραν της μόνωσης που έκανα με φελιζόλστο πάνω μέρος και την σφράγιση των αρμών με σιλικόνη,την εξάτμιση σκοπεύω να την περιορίσω με τα τζάμια που θα τοποθετήσω για καπάκι.Αν παρ'όλα αυτά έχω πρόβλημα και μιλάω για το πάνω μέρος του ενυδρείου ένας μικρός αφυγραντήρας ελπίζω να βοηθήσει. Εκτός αν εννοείς στο κάτω μέρος.Για διαρροές δηλαδη ή διάφορα νερά που ''γλιστράνε" στα πλάγια σε διάφορες εργασίες που μπορεί να κάνω στο ενυδρείο.Ποντάρω τότε στο αυτόματο σύστημα αλλαγών νερού που τουλάχιστον δε θα απαιτεί λάστιχα βάλε-βγάλε κτλ που όσο θυμάμαι με το παλιό μου ενυδρείο τα έκανα μαντάρα...... Τι να πω.....Για περιέγραψε μου λίγο σε ποια σημεία και τι είδους προβλήματα εμφάνισε η ντουλάπα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
extacy 9 Μαρτίου 2011 #47 Share 9 Μαρτίου 2011 φιλε καπακι στο ενυδρειο δεν εχω γιατι δεν ηθελα να κοψω καθολου απο το φως απο τις λαμπες...γι'αυτο εχω και πολυ εξατμιση... το εχω καπως ετσι... http://img405.imageshack.us/i/38843031.jpg/ και απλα βαζω ενα κομματι ξυλο για να κλεισω το κενο... καπως ετσι δηλαδη... http://img19.imageshack.us/i/13601334.jpg/ οταν λοιπον το κομματι αυτο ειναι στη θεση του και ειναι κλειστο το κενο με αναμενα τα φωτα μετα απο 2 ωρες ολα ειναι μουσκεμα απο την υγρασια στο κενο πανω απο το ενυδρειο (λαμπες - σταρτερ και οι πλευρες της ντουλαπασ.... αυτο που κανω για να μην εχω προβλημα ειναι να βαζω το ξυλο αυτο στο κενο αλλα να του δινω λιγο κλιση ωστε να υπαρχει μια χαραμαδα 4-5 εκατοστον στο πανω μερος... εκαι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.... κατι αλλο που εχω σκεφτει ειναι στο ξυλο αυτο να ανοιξω 1-2 τρυπες και να μπουνε ανεμιστιρακια υπολογιστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 9 Μαρτίου 2011 Author #48 Share 9 Μαρτίου 2011 φιλε καπακι στο ενυδρειο δεν εχω γιατι δεν ηθελα να κοψω καθολου απο το φως απο τις λαμπες...γι'αυτο εχω και πολυ εξατμιση... το εχω καπως ετσι... http://img405.imageshack.us/i/38843031.jpg/ και απλα βαζω ενα κομματι ξυλο για να κλεισω το κενο... καπως ετσι δηλαδη... http://img19.imageshack.us/i/13601334.jpg/ οταν λοιπον το κομματι αυτο ειναι στη θεση του και ειναι κλειστο το κενο με αναμενα τα φωτα μετα απο 2 ωρες ολα ειναι μουσκεμα απο την υγρασια στο κενο πανω απο το ενυδρειο (λαμπες - σταρτερ και οι πλευρες της ντουλαπασ.... αυτο που κανω για να μην εχω προβλημα ειναι να βαζω το ξυλο αυτο στο κενο αλλα να του δινω λιγο κλιση ωστε να υπαρχει μια χαραμαδα 4-5 εκατοστον στο πανω μερος... εκαι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.... κατι αλλο που εχω σκεφτει ειναι στο ξυλο αυτο να ανοιξω 1-2 τρυπες και να μπουνε ανεμιστιρακια υπολογιστη Η νεκροψία θα δείξει!Πάντως εγώ έχω αυτήν την στιγμή εξάτμιση της τάξης ακόμα και των 2 λίτρων τη μέρα.Χωρίς καπάκι και χωρίς κλειστό ντουλάπι ακόμα.Σε θερμοκρασία νερού 27 βαθμούς,φίλτρα και τρόμπα αέρα σε λειτουργία.Αν υπέθετα πως κλείνω την ντουλάπα με αυτήν την εξάτμιση.....τότε θα είχα και ένα vivarium στην ντουλάπα μου ότι πρέπει για βατραχάκια! Πάντως γνωστό υπερκατάστημα εργαλείων έχει αφυγραντήρα με 60 ευρώ......στη χειρότερη περίπτωση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 11 Μαρτίου 2011 Author #49 Share 11 Μαρτίου 2011 Συνέχεια λοιπόν! Είπα ήδη πως το καπάκι του ενυδρείου θα είναι συρώμενα τζάμια.Αυτά θα είναι τοποθετημένα πάνω δε ράγες αλουμινένιες στα πλάγια του ενεδρείου στο πάνω μέρος.Δύο τζάμια το ένα πιο χαμηλά από το άλλο και θα διασταυρώνονται όπως οι οι δίφυλλεςνμπαλκονόπορτές μας...μόνο οριζόντια!(όταν τα βάλω θα ανεβάσω φωτό) Στο πίσω όμως μέρος και επειδή μπαινοβγαίνουν πολλά καλώδια,σωλήνες κτλ ,και επειδή είναι με΄σα στην ντουλάπα έπρεπε αυτά να είναι όσο γίνεται πιο στεγανά να μη διαφεύγουν υδρατμοί.Το να αφήσω κενό πίσω θα ήταν καταστροφικό. Έκοψα λοιπό ένα plexiglass 6*90(παρά) εκ. και πήρε θέση στο πίσω μήκους του ενυδρείου οριζόντια.Έκανα και τρύπες και πέρασαν οι σωλήνες (φίλτρου κτλ) και τα καλώδια.Εκεί θα έρχεται "πρόσωπο" το κάτω (και πίσω) τζάμι και θα κλείνει τελείως το ενυδρείο. Μία μάυρη σωλήνα πολυεθυλενίου διαμέτρου 20χιλ βυθίστηκε πίσω από το background και πέρασε και αυτή μέσα από το Plexiglass σφυχτά στην τρύπα της.Συνδέθηκε σε μία βάνα και από εκεί σε ένα Τ όπου η άλλη άκρη καταλήγει (θα) σε μία ακόμα βάνα για την σκούπα βηθού.Όλο αυτό το σύστημα καταλήγει εν τέλει σε μία αντλία πλυντηρίου όμορφα τοποθετημένη μέσα σε ένα κουτάκι πιο χαμηλά από το ενυδρείο (γιατί δεν μπορεί να ρουφήξει) και θα πετάει το πλούσιο σε νιτρικά νερό στον κήπο για λίπασμα. Πάνω στο Plexiglass ,αφού έκοψα ένα μεγάλο κενό,κόλλησα ένα άλλο κομμάτι Plexiglass το οποίο είναι η βάση των αισθητήρων.Μέσα από το κενό θα περνάνε οι αισθητήρες για να φτάσουν το νερό.Έκοψα κάθετα για να περάσουν βίδες και να ρυθμίζεται το ύψος και έφτιαξα και ένα κουτάκι από Plexiglass για να σκεπάσει τους αισθητήρες,αφήνοντας μόνο τα καλώδια τους να περάσουν περιορίζοντας και πάλι στο μέγιστο την εξάτμιση του νερού.Οι αισθητήρες βιδώθηκαν σε ένα λεπτό κομμάτι Plexiglass το οποίο με ορθή γωνία καταλήγει στην βάση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 11 Μαρτίου 2011 Author #50 Share 11 Μαρτίου 2011 Όλα αυτά καταλήγουν στη δεξιά ντουλάπα.......... Η αποχέτευση αύριο ελπίζω να βρεί το δρόμο της μέσα από τον τοίχο και να την βγάλω στον κήπο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος