Jump to content

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! εχω σοβαρό προβλημα με λαθρεπιβάτες Physa fontinalis! έχω βάλει 3 helena αλλά δεν κανουν τπτ κυμουντε ολη μερα τι εχουν; ! μείωσα τη τροφή αλλα παλι τίποτε! σκεφτομαι να κοψω εντελος τη τροφή να μειωθουν αλλα φοβάμαι μήν αρχισουν να τροναι τα φυτα μου η να μαρανθούν! το ενυδρειο ειναι 28λιτρα χωρίς ψάρια! θα μπουν γαριδουλες ρετ τσερυ μολις τελειώσω με τα σαλιγκάρια! η γνωμη σας; τα λιπάμαι να τα πεταξω με παγίδα απο πάνω προτιμώ να πεθανουν με φυσικο τροπο:D

Τα helena κάνουν δουλειά... αλλά με 3 που είναι πόσο να φάνε :D

βάλε ένα φύλλο μαρούλι στο ενυδρείο και μετά μερικές ώρες όλο και κάποια σαλιγκάρια θα έχουν πάει σε αυτό οπότε τα αφαιρείς έτσι και εσύ λίγα λίγα... κάτι σαν παγίδα.

Τα helena κάνουν δουλειά... αλλά με 3 που είναι πόσο να φάνε :D

βάλε ένα φύλλο μαρούλι στο ενυδρείο και μετά μερικές ώρες όλο και κάποια σαλιγκάρια θα έχουν πάει σε αυτό οπότε τα αφαιρείς έτσι και εσύ λίγα λίγα... κάτι σαν παγίδα.

ωραια ιδεα :ninja::bowdown:

Τα helena κάνουν δουλειά... αλλά με 3 που είναι πόσο να φάνε :bowdown:

ΟΧΑΧΑΧΑΧΑ! :P

• 4 weeks later...

παιδιά δούλεψε!:) 3 helena σε 25 λίτρα ενυδρείο σε ένα μήνα καθαρίσανε τα σαλιγκάρια. Μείωσα την τροφή και πέταξα το κερατόφυλλο που είχα το οποίο γέμιζε αυγά μέχρι αηδίας επίσης !!

Το ίδιο θέμα είχα και εγω με τα σαλιγκαράκια. Μη βιάζεσαι! Σε λίγο καιρό δε θα μείνει ούτε ένα! Τα Anatome helena θα κάνουν σίγουρη και μόνιμη δουλεία!

Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω έγω ειναι, τί τρώνε τα Anatome, οτάν πια τελειώσουν τα άλλα σαλιγκαράκια;

Το ίδιο θέμα είχα και εγω με τα σαλιγκαράκια. Μη βιάζεσαι! Σε λίγο καιρό δε θα μείνει ούτε ένα! Τα Anatome helena θα κάνουν σίγουρη και μόνιμη δουλεία!

Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω έγω ειναι, τί τρώνε τα Anatome, οτάν πια τελειώσουν τα άλλα σαλιγκαράκια;

Στο δικό μου ενυδρειάκι παρατήρησα πως απο τότε που φάγαν όλα τα σαλιγκάρια τα helena έγιναν πιό οκνυρά και βγαίνουν έξω πιό σπάνια.Μπορούν ωραιότατα να φάνε τα υπολείματα των τροφών που πέυτουν στον βυθό

Στο δικό μου ενυδρειάκι παρατήρησα πως απο τότε που φάγαν όλα τα σαλιγκάρια τα helena έγιναν πιό οκνυρά και βγαίνουν έξω πιό σπάνια.Μπορούν ωραιότατα να φάνε τα υπολείματα των τροφών που πέυτουν στον βυθό

Έτσι ακριβώς!!!! Μετέφερα όλα τα Helena σε δικό τους ενυδρείο και δεν κουνιέται φύλο :)

Όταν τους ρίχνω 2-3 λαθραίους που κάνω αναπαραγωγή σε άλλο ενυδρείο, ξυπνάνε όλα μαζί και πέφτει κυνήγι.

Τα είχα καλομάθει στο 260αρι που είχαν κάργα φαΐ και τις ταμπλέτες δεν τις πλησιάζουν, αλλά που θα πάει θα τις συνηθίσουν :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...