panos_d7 25 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Εχω και αυτο το ομορφο και γρηγορο φυτο.Το θεμα εινα οταν πρεπει να το κλαδεψω αφου φτανει την επιφανεια.Το κλαδευω ψηλα αλλα δε ξερω αν πρεπει να το κοψω σε καποιο συγκεκριμενο σημειο. Οπου και να το χω κοψει δεν αναπτυσεται μετα.Και μιλαω αφου το παρακολουθω καιρο.Μετα απο λιγες μερες του κοψιματος τα φυλλα του αρχιζουν και "μαυριζουν" και το σημειο της κοπης μαραινεται και σαπιζει. Για ψαλιδι χρησιμοποιω ενα απλο και το χρησιμοποιω μονο για το ενυδρειο μηνες. Αντε ρε μποσταναδες βοηθηστε γιατι ειναι πολυ κριμα Φωτο συντομα. Σημειωση.Τα κλαδεματα οταν τα φυτευω ειναι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 26 Ιανουαρίου 2011 Author #2 Share 26 Ιανουαρίου 2011 Καποια βοηθεια τελικα με το φυτο?Θα αρχισω να πιστευω οτι ειναι σπανιο και θα πουλαω τα κλαδεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 27 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Οπως δηλωνει και η λατινικη του ονομασια, προκειται για υδροβια φτερη και ως φτερη δεν μπορεις να κοψεις τα φυλλα στο μηκος που θες εσυ. Οταν μεγαλωνει -και μεγαλωνει πολυ !, θα πρεπει να κοβεις κοντα στην ρθιζα του φυτου τα παλια μεγαλα φυλλα και να αφηνεις την καρδια. Κοτσανι δεν εχει αυτο το φυτο. Φαντασου οτι ειναι σαν να αφαιρεις τα εξωτερικα φυλλα ενος μαρουλιου, αφηνοντας την καρδια μονο για να πεταξει νεα φυλλα. Καθε κομμενο φυλλο, αν αφεθει στην επιφανεια να επιπλεει βγαζει ριζες και γινεται ενα νεο φυτο, που μπορεις ειτε να το φυτεψεις ή να το αφησεις στην επιφανεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 27 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Το φυτο εχει κορμο κανονικα.Ειναι το παρακατω. Θα βαλω και μια δικια μου φωτο οταν ανοιξουν τα φωτα να σας δειξω ακριβως το μαυρισμα των φυλλων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Aφου δεν απαντησε κανεις,(αφησα μερικες μερες για ευνοητους λογους) πειραματιστικα χωρις να βγει ακομα ακριβες αποτελεσμα.Λοπον....... Εκοψα τη κορυφη και τη μεταφυτευσα αλλου.Φαινεται να προχωραει κανονικα χωρις ενδειξεις σαπισματος και αλλαγης χρωματος. Ο υπολοιπος κορμο παρεμεινε μαζι με την υπολοιπη "συσταδα" και σε μια μερα σαν να αρχιζε να σαπιζει στο σημειο κοπης (εγινε καφε απο πρασινο και το ιδιο και τα φυλλα που παραμειναν πανω). Τωρα τον κορμο τον εκοψα απο τη ριζα και τον εβαλα διπλα για να δω τι θα γινει. Δε μπορει να μεταφυτεουμε μονο τη κορυφη.Το υπολοιπο το πεταμε?Μου φαινεται πολυ παραξενο. Δυστηχως καθαρη εικονα στο συγκεκριμενο σημειο κοπης δε μπορω να βγαλω.Το φυτο μου φαινεται και στη παρουσιαση που εχω κανει(δεξια,διπλα στο φιλτρο). παρουσιαση ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 24 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Πολυ καλα τα παει απο οτι ειδα στις φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Ειναι σχετικα παλιες φωτο συνονωματε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Δεν κατάλαβα τη έκανες έκοψες τον κορμό; Δηλαδή πως τον έκοψες; Δεν πιστεύω να χαράμισες το φυτό. Μια φωτογραφία θα μας βοηθούσε αν υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Δεν κατάλαβα τη έκανες έκοψες τον κορμό; Δηλαδή πως τον έκοψες; Δεν πιστεύω να χαράμισες το φυτό. Μια φωτογραφία θα μας βοηθούσε αν υπάρχει. Μη φοβασαι δε χαραμισα κανενα φυτο,οχι τουλαχιστον οπως το εννοεις. Το εχω πολυ καιρο για να το αφησω να μου μαραθει τωρα. Ναι εκοψα τον κορμο με...........ψαλιδι.Το κοβω μονο και μονο λογω υψους ετσι?Οατν φτανει επιφανεια και μονο τοτε. Θα προσπαθησω να βγαλω φωτο αν και με τη μηχανη που εχω τοσο λεπτομερεια δε ξερω αν θα φανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Προφανώς έκοψες τότε τα μεγάλα φύλα σύριζα στον κορμό όπως τον αποκαλείς και όχι τον κορμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Προφανώς έκοψες τότε τα μεγάλα φύλα σύριζα στον κορμό όπως τον αποκαλείς και όχι τον κορμό. Οχι,καταλαβα τι λες αλλα οχι,εκοψα τον κορμο.Εβγαλα καποιες φωτο αλλα επειδη πρεπει να φυγω θα τις ανεβασω μετα.Ελπιζω να βοηθησουν οι φωτο και να με βοηθησετε και εσεις μετα.Θα γραψω και λεπτομερειες που προσεξα σημερα.Αυτο το φυτο με εκπλησει καθε μερα. Ευχαριστω εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Οκ θα περιμένουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 26 Φεβρουαρίου 2011 Author #13 Share 26 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Επειδη οι φωτο ειναι 1024χ768 και για να μη βαρυνω το aquazone.gr θα βαλω τα link με τις φωτο που εβγαλα ελπιζοντας να βοηθησουν. 1.Φρεσκο κοψιμο 2.Συνολικη εικονα ενυδρειου. 3.Σαπισμενος κορμος απο κοψιμο 4. 5.Κοψιμο ακριβως σε σημειο που ξεκιναει κλαδι. 6.Σαπισμα κορμου και σαπισμενα φυλλα. Να διεκρινυσω οτι με μεταφυτευση της κορυφης ειναι ολα καλα.Συνεχιζει η αναπτυξη.Εχω δοκιμασει να το κοψω συριζα οπως στην εικονα 5 αλλα και σε τυχαιο σημειο του κορμου αλλα δε βλεπω διαφορα. Ελπιζω να ειναι κατανοητες οι φωτο. Στην 6 αριστερα ειναι ενας καινουριος κορμος που μεγαλωνει.Εκει που "κοιταει" το Platy. Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2011 - panos_d7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 αν και δεν ειναι αγγελια...............up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος