Jump to content

Sos Επιθετικο Platy

pkas

Recommended Posts

Χαιρετω θερμα ολα τα μελη του φορουμ και σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα.

Ασχολουμαι εδω και μολις 2 μηνες με αυτο το χομπυ και εχω μαγευτει.

Εχω μονο ενα ενυδρειο των 100 λιτρων για αρχη και σχεδιαζω αργα αργα το επομενο.

Για να μην σπαταλαω και το χρονο σας θα αναφερω συνθηκες: θερμοκρασια 25 C, pH 7-7.2, GH περιπου 7, ΚΗ περιπου 3, νιτρικα και νιτρωδη 0 ppm.

Φυτά: 1 anubias, 1 microsorium, 1 hygrophilla, 1 limnophila, 1 ceratophyllum demersum.

Ψαρια: 2 red balloon platy, 2 red tail platy, 2 αρλεκινοι, 4 τετρα και 1 crossocheilus siamensis.

Εχω παρατηρησει οτι το θηλυκο red tail καθε πρωι μετα που τα ταιζω ειναι επιθετικο προσ τα αλλα πλατυ μόνο. Το αντιστοιχο αρσενικο και τα 2 red ballon. Αυτο κραταει για μερικες ωρες (μετα φευγω για δουλεια) και το απογευμα που τα ξαναβλεπω ειναι ειρηνικα. Συγκεκριμενα μολις τα δει να ανεβαινουν πανω απο τη μεση του ενυδρειου τους επιτιθεται και τα χτυπαει. Πριν απο λιγο καιρο το αρσενικο ξαφνικα ειχε σταματησει να κολυμπαει και καθοταν σε μια γωνια με μαζεμενα τα πτερυγια και την ουρα ενω οι συνθηκες του ενυδρειου ηταν καλες και ολα τα υπολοιπα ψαρακια ητανε ζωηρα γι αυτο και υπεθεσα οτι το ειχε χτυπησει το θηλυκο. Ευτυχως μετα απο 3 μερες συνηλθε και άρχισε παλι να κολυμπαει και να τρωει. Προχτες παρατηρησα οτι παλι ξαφνικα το ιδιο συναιβει στο ένα red balloon. Και αυτη τη φορα το ψαρακι ξαφνικα απομονωθηκε και κρυβεται σε μια γωνια μεταξυ φιλτρου και θερμοστατη, αλλα νιμιζω οτι αυτη τη φορα ειναι χειροτερα τα πραγματα γιατι δεν τρωει καθολου. Στεναχωριεμαι και δεν θελω να χασω το ψαρακι μου γιατι ειναι και το αγαπημενο μου, αυτο που ειναι πιο κινητικο και παιχνιδιαρικο απο ολα! Σασ παρακαλω καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη, SOS!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...