Jump to content

Ερωτηση για ωρες φωτισμου

rastafarian

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους! :D

Ηθελα να ρωτησω αν οι 9 ωρες φωτισμου ειναι πολλες.οι λαμπες αναβουν 11-20.00.Ειναι πολλες,μηπως καλητερα να μειωσω λιγο?

Ευχαριστω!

Καλημερα,γενικοτερα τα φυτα φωτοσυνθετουν για περιπου ενα διαστημα 8 ωρων και οχι παραπανω.Η φωτοπεριοδος σου θα εξαρτηθει απο το ειδος και το πληθος των φωτων σου,απο το ειδος λαμπτηρων που χργσιμοποιεις.

Εαν σε αυτη τη φωτοπεριοδο εισαι ευχαριστημενος εσυ και τα φυτα σου και σε συνδιασμο με τη λιπανση σου,το ενυδρειο σου εχει βρει μια ρουτινα τοτε μην την περιορισεις,εαν οχι τοτε πειραματισου...

Δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας από 8 έως 12 ώρες, πολύ παίρνουν τον μέσο όρο και φωτίζουν το ενυδρείο τους 10 ώρες.

Λοιπον για να σας βοηθισω παρα πανω το ενυδρειο μου ειναι 110 λιτρα με 2χ18 watt τ5 με ανακλαστηρες,τρεχει περιπου 4 μηνες και εχει αρκετα φυτα ευκολα και μερικα ψιλοδυσκολα.λιπασματα δεν χρεισημοποιω ακομα μιας και τα περισσοτερα φυτα μπηκαν τωρα τελευταια.εχω υποστρωμα κατω απο το ψιλο χαλικακι που εχω.επεισης εχω και diy co2 το οποιο δουλευει μερικες μερες τωρα.αν θελετε μπορω να σας πω και τι φυτα εχω να μου πειτε για τις ωρες και θα ηθελα να με βοηθισετε και με τα λιπασματα,με τι να αρχισω και ποσο να ριχνω

Τα φυτα που εχω ειναι τα εξης:hygrophila difformis,Hygrophila polysperma 'Rosanervig',corymbosa siamensis,ludwigia repens,Java fern,mayaca fluviatilis,cryptocoryne albida rot,lilaeopsis mauritiana,alternanthera reineckii,echinodorus cordifolius,cabomba caroliniana και ενα ειδος valsineria

Γενικά εύκολα φυτά βλέπω οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο. Αν σου δουλεύει μην πειράξεις την φωτοπερίοδό σου. Μια ξαφνική αλλαγή μπορεί να σου γεμίσει το ενυδρείο με άλγη.

Έχεις από εύκολα ως κάποια μεσαία φυτά. Δεδομένου ότι ξεκίνησες και το CO2 ενώ έχεις και μια σχετική λίπανση, οι 9 ώρες είναι καλές. Δεν θα τις μείωνα ίσως θα έδινα ακόμη μία ώρα. Η καλύτερα θα το έψαχνα λιγάκι για την προσθήκη μίας ακόμη λάμπας που να ανάβει στο ενδιάμεσο για ένα τετράωρο μαζί με τις άλλες.

Αργότερα θα κοίταγα για τη λίπανση. Σιγά σιγά.

Έχεις από εύκολα ως κάποια μεσαία φυτά. Δεδομένου ότι ξεκίνησες και το CO2 ενώ έχεις και μια σχετική λίπανση, οι 9 ώρες είναι καλές. Δεν θα τις μείωνα ίσως θα έδινα ακόμη μία ώρα. Η καλύτερα θα το έψαχνα λιγάκι για την προσθήκη μίας ακόμη λάμπας που να ανάβει στο ενδιάμεσο για ένα τετράωρο μαζί με τις άλλες.

Αργότερα θα κοίταγα για τη λίπανση. Σιγά σιγά.

Για λαμπα το ψαχνω αλλα το καπακι μου δεν εχει χωρο για να βαλω αλλη και δεν ξερω τι να κανω μ αυτο..οπωτε απο θεμα ωρων ειμαι ενταξει.νομιζω ομως οτι πρεπει να αρχισω λιγο με καλλιο γιατι ο εχινοδορος εχει κατι τρυπες μαυρες σε μερικα φυλλα του και νομιζω πως αυτο ειναι ελληψη καλλιου η κανω λαθος?

Παιδιά θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Για να σας δώσω μια εικόνα του ενυδρείου μέσα έχω τα εξής φυτά: κερατόφυλλο ( 2 κλαδια ), ντοματιά( ενα κλαδάκι μικρό), νούμπλιες (2 ), και μια γιγαντώσα (είναι σαν φύκια) .

Το φως το ανάβω απο της 8 το πρωι μεχρι 12 το βραδυ.

Ειναι πολλές η λίγες οι ώρες??

Επίσης η γιγαντώσα εχει αρκετη αλγη πανω της.Αλλα και τα αλλα φυτα εχουν λιγο.

Τωρα εβαλα και το Co2 στο ενυδρειο. Οξυγονο ομως δεν εχω.

Περιμένω απάντηση :D

Παιδιά θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Για να σας δώσω μια εικόνα του ενυδρείου μέσα έχω τα εξής φυτά: κερατόφυλλο ( 2 κλαδια ), ντοματιά( ενα κλαδάκι μικρό), νούμπλιες (2 ), και μια γιγαντώσα (είναι σαν φύκια) .

Το φως το ανάβω απο της 8 το πρωι μεχρι 12 το βραδυ.

Ειναι πολλές η λίγες οι ώρες??

Επίσης η γιγαντώσα εχει αρκετη αλγη πανω της.Αλλα και τα αλλα φυτα εχουν λιγο.

Τωρα εβαλα και το Co2 στο ενυδρειο. Οξυγονο ομως δεν εχω.

Περιμένω απάντηση :D

Φιλε εχεις πολλες ωρες αναμενα τα φωτα σου.οπως λενε και τα παιδια πιο πανω τα φωτα τα αναβουμε 8-12 ωρες.εσυ τα εχεις παρα πολλες και μπορει η αιτιας της αλγης να ειναι αυτη.νομιζω οτι καλο ειναι να μειωσεις σταδιακια τις ωρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...