FotisGt 24 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Πολλά μέλη χρησιμοποιούν DIY CO2 όπως πολύ αναλυτικά περιγράφεται εδώ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να λύσουμε και το θέμα της διάχυσης. Κάποιοι χρησιμοποιούν αερόπετρα, κάποιοι diffuser και πολλές άλλες πατέντες όπως σωληνάκι στην έξοδο του φίλτρου. Μια καλή λύση που προσφέρει ικανοποιητική διάχυση σε συστήματα χαμηλής πιέσεως, είναι οι σκάλες διάχυσης. Το κόστος όμως είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με την όλη κατασκευή μας. Θα θέλαμε να ακούσουμε ιδέες,,προτάσεις, να δούμε σχέδια ακόμη και ολοκληρωμένες κατασκευές, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια κατασκευή με χαμηλό κόστος και σωστή λειτουργία. Τι λέτε λοιπόν;Ξεκινάμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Δεν έχω γνώσεις περί διάχυσης, αλλά μια πρόχειρη ιδέα που μου ήρθε... ...αν σ ένα σωλήνα π.χ. pvc με φ30 τυλίξουμε (σπιράλ) εσωτερικά σωληνάκι αεραντλίας θα μπορούσε να δουλέψει σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 25 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 25 Ιανουαρίου 2011 (edited) το θέμα είναι να καταλάβουμε πως ακριβώς λειτουργεί η σκάλα διάχυσης. Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Οι φυσαλίδες πρέπει να έρχονται σε επαφή με το νερό. Πάρτε παράδειγμα από εδώ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 25 Ιανουαρίου 2011 χμμμ μάλιστα, τώρα κατάλαβα. Θα μπορούσε μέσα σ αυτόν τον σωλήνα που προανέφερα αντί για σωληνάκι (που τελικά δεν εξυπηρετεί σε τίποτα) να τοποθετηθεί κάποιο είδος βιολογικού υλικού πχ μακαρόνι ώστε να καθυστερούν οι φυσαλίδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 25 Ιανουαρίου 2011 ... αλλά και αυτό με το σωληνάκι θα μπορούσε να υλοποιηθεί με διπλό σωλήνα... ..δηλαδή σ έναν σωλήνα "βάση" να τυλιχτεί το σωληνάκι με κενά ενδιάμεσα, και έτσι όπως θα είναι να τοποθετηθεί εξωτερικά άλλος ένας σωλήνας ώστε να το σφίξει... ένα σάντουιτς δηλαδή... και οι φυσαλίδες να περνούν από τα κενά που θα δημιουργεί το σωληνάκι αεραντλίας... θα πετύχει κάτι τέτοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Να και μια ακόμη ιδέα που νομίζω ότι είναι και πολύ εύκολη, και πολύ φτηνή αλλά και λειτουργική.... δύο λεπτά τζαμάκια, και ενδιάμεσα σιλικόνη (με τον τρόπο που φαίνεται στη φώτο) ώστε να βολτάρουν οι φυσαλίδες... λέει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 25 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Να και μια ακόμη ιδέα που νομίζω ότι είναι και πολύ εύκολη, και πολύ φτηνή αλλά και λειτουργική.... δύο λεπτά τζαμάκια, και ενδιάμεσα σιλικόνη (με τον τρόπο που φαίνεται στη φώτο) ώστε να βολτάρουν οι φυσαλίδες... λέει? αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν είδα το video.Φώτη πιστεύω άμα πάρεις τα υλικά που χρησιμοποίησες για να φτιάξεις την υπερχείλιση στο pico reef σου και τα κόψεις και τα κολλήσεις όπως βλέπουμε στο σχέδιο και στο video,θα γίνει δουλειά θέλω να πιστεύω.Βέβαια θα είναι λίγο δύσκολο αλλά εσένα πιάνουν τα χέρια σου και δεν σε φοβάμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 25 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 25 Ιανουαρίου 2011 τη σκάλα θα μπορούσαμε να την φτιάξουμε από ένα σωληνάκι το οποίο θα είναι κομμένο στη μέση έτσι θα μπορούσες στις γωνίες να δώσουμε την κλίση και να ανεβαίνει προς τα πάνω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Εγώ μια λύση έχω στο νου μου... Σκεφτείτε και οι υπόλοιποι και υλοποιήστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 25 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Χμμμ γιατί να γίνει μια σκάλα διάχυσης και να μην γίνει κάτι σαν αυτό? Σε μια ίσως πιο βελτιωμένη έκδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Ο σκοπός είναι να μη χρειάζεται περαιτέρω εξοπλισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 25 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Εγώ μια λύση έχω στο νου μου... Λοιπόν έχω και γω μια λύση ομως...... πρώτα θα περιμένω την δική σου τστστσ Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 26 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 26 Ιανουαρίου 2011 Με καλαμάκια του καφέ το ένα μέσα στο άλλο με τα πάνω καλαμάκια να μπαίνουν εξωτερικά και λίγη θερμοσιλικόνη στις ενώσεις. Μέσα σε δυο διαφανές επιφάνειες ή με βεντούζες στο τζάμι. Ελπίζω να πρόλαβα κανένα από τους δυο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 26 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 26 Ιανουαρίου 2011 Με καλαμάκια του καφέ το ένα μέσα στο άλλο με τα πάνω καλαμάκια να μπαίνουν εξωτερικά και λίγη θερμοσιλικόνη στις ενώσεις. Μέσα σε δυο διαφανές επιφάνειες ή με βεντούζες στο τζάμι. Ελπίζω να πρόλαβα κανένα από τους δυο σας. Οχι παλι θεε μου καλαμακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 26 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 26 Ιανουαρίου 2011 Σιλικονούχα σωλήνα με αρκετή διάμετρο ώστε να μπορούν οι φυσαλίδες να ταξιδέψουνα μέσα της. Απλό και εύκολο, ενώ μπορεί να πάρει και ό,τι σχήμα θέλουμε και να γαντζωθεί όπου θέλουμε ώστε να κρυφτεί στο ενυδρείο μας. Αρκεί βέβαια να έχει συνεχώς ελαφρά ανερχόμενη κατεύθυνση ώστε να μην παγιδεύονται οι φυσσαλίδες αλλά και να ταξιδεύουν αρκετά αργά ώστε να διαλύονται τελείως πριν φτάσουν στην επιφάνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 26 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 26 Ιανουαρίου 2011 Και γιατί να ταξιδεύει μέσα στην σωλήνα-σωληνάκι-καλαμάκι και οχι απέξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 26 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 26 Ιανουαρίου 2011 Προφανώς γίνεται, αλλά μέσα στο σωληνάκι/οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Ενώ έξω χρειάζεσαι και κάτι άλλο. Είτε για τη σπάσει σε φυσαλίδες είτε για να την κρατήσει κάπως αρκετή ώρα μέσα στο νερό και σε κίνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 26 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 26 Ιανουαρίου 2011 μήπως μέσα στο σωληνάκι όμως θα έρχονται οι φυσαλίδες σε επαφή με μικρότερη ποσότητα νερού; Η οποία θα τιγκάρει CO2 γρήγορα και δεν θα απορροφά άλλο οπότε τελικά μετά από κάποια ώρα οι φυσαλίδες θα φεύγουν άπραγες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 27 Ιανουαρίου 2011 λοιπον... το θέμα δεν ειναι να σπανε και οι φισαλιδες σε οσο μικροτερες γινετε? εγω το εχω με τον κλασικο τροπο της αεροπετρας αλλα κατο απο εναν κυκλωφωριτη τυπου coralia3 και μολις φτασουν εκει οι φισαλιδες της ρουφαει και της εκτοξευει προς τα κατω! της κανει μικροσκοπικες και της παει στο μισο ενυδριο... της εκτοξευει δηλαδη σε 90 cm μακρια ! τωρα αν ταξιδευει η φυσαλιδα μεσα στον πυργο....δεν μου φενετε και τοσο αποδοτικο... κατι αλλο.. ειδα μερικοι το βαζουν στην εισοδο του φιλτρου τους... αυτο δουλευει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 31 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 31 Ιανουαρίου 2011 κανενα νεοτερο απο εδω? βρηκαμε καμια πατεντα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makridelacos 13 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 13 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ μια λύση έχω στο νου μου... Σκεφτείτε και οι υπόλοιποι και υλοποιήστε! Δεν μπορείς να την μοιραστείς μαζί μας Φώτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Φεβρουαρίου 2011 Author #23 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Δεν υπάρχει ο χρόνος αυτό το διάστημα. Σκεφτείτε και πράξτε!Τι περιμένετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 6 Μαίου 2011 #24 Share 6 Μαίου 2011 (edited) Οσοι "χρωστανε" ιδεες παρακαλω οπως τις καταθεσουν! Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2011 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 6 Μαίου 2011 #25 Share 6 Μαίου 2011 Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση αλλά εδώ και 2 χρόνια δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. έχω βάλει το σωληνάκι με το co2 στην είσοδο του εξωτερικού φίλτρου και πιστεύω ότι κάνει την καλύτερη διάχυση από όπια άλλη πατέντα έχω δοκιμάσει, γιατί απλά εκτός από την είσοδο του φίλτρου δεν βλέπω πουθενά τις φυσαλίδες του co2 και συμπεραίνω ότι διαλύετε τελείως μέσα στο νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος