BolseviquE 24 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Χαίρετε και καλώς σας βρήκα... Έχω ξεκινήσει το στήσιμο ενός ενυδρείου 84L (60x35x40), χωρίς προηγόυμενη εμπειρία, χώρις μεγάλο badget αλλά με μεράκι για αυτό που παω να κάνω. Αν και αυτη τη στιγμή έχω 7 tabs του φόρουμ ανοιχτά δυσκολέυομαι στο εξής: Άντε και έβαλα το υπόστρωμα κ το πλυμμένο 8 φορές χαλίκι.... Δεν μπόρεσα να βρώ μια παραπάνω βοήθεια για την επιλογή φυτών κ ψαριών για αρχαρίους.... Μπαίνω σε κάθε ένα index ξεχωριστά κ προσπαθώ να βρώ κάτι που να μου αρέσει με μικρό βαθμό δυσκολίας. Μπορείτε να μου προτείνετε μερικα είδη φυτών κ ψαριών που θα μπορούσα να βάλω; Πόσα νομίζετε ότι θα ήταν καλά για αρχή; Ούφ.....έκανα όσες ερωτήσεις μπόρεσα να σκεφτώ για αρχή....ακολουθούν και άλλες που δεν μου έιναι εύκολο να τις θυμηθώ τώρα λόγω του περασμένου της ώρας κ υπερβολικής συσώρευσης πληροφοριών σε μικρό χρονικό διαστημά Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων κ συγνώμη για το μακροσκελές του 1ου μου post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 24 Ιανουαρίου 2011 (edited) Καλώς ήρθες φίλε στην παρέα μας ! Για εύκολα φυτά, διάβασε εδώ : [http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=53131&st=0&p=485193entry485193 και το link της tropica για εύκολα φυτά (να έχεις και μια εικόνα για τα φυτά που μιλάμε) Για τα ψαράκια που ρωτάς πρέπει να μας πεις τις τιμές του νερού σου. Θα χρησιμοποιήσεις νερό δικτύου όπως είναι ή έχεις την διάθεση να το επεξεργαστείς για να αλλάξεις τις τιμές του; Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2011 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 24 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Καλώς όρισες! Ξεκίνα με το σωστό στρώσιμο του ενυδρείου και έχεις αρκετό χρόνο να συζητήσουμε για τους κατοίκους. Εύκολα φυτά μπορείς να βάλεις αμέσως αλλά καλό θα είναι να μας ενημερώσεις για το φωτισμό που έχεις, καθώς και για τις λεπτομέρειες του φίλτρου σου στις αντίστοιχες κατηγορίες. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 24 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 24 Ιανουαρίου 2011 (edited) Μέχρι στιγμής έχω πλυμμένο το χαλίκι κ άυριο το μεσημέρι του βάζω το νερό. Εχώ αγοράσει 2 λάμπες 15w μια aqua και μια sun Πήρα επίσης ένα φίλτρο Fluval U2 45-110L με 400L/H, έχει 2 κασσετινες σφουγγάρι κ στο κέντρο μακαρόνι. Το νερό θα το στρώσω αλλά επειδή δεν έχω καταλήξει στο τι θα βάλω το μόνο που θα ξεκινήσω αύριο ειναι η αποχλωρίωση.... Γενικά επειδή είδα πολλά κ πανέμορφα ενυδρεία στις φωτό εδώ μέσα, θα ήθελα να μου προτείνατε λύσεις που δεν θα μου εκτόξευαν το κόστος.... Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2011 - BolseviquE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 25 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Καλως ορισες!!! Εχεις να ριξεις πολυ διαβασμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 25 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Μπήκε το νερό στο αυλάκι. Για τα ψαράκια που ρωτάς πρέπει να μας πεις τις τιμές του νερού σου. Θα χρησιμοποιήσεις νερό δικτύου όπως είναι ή έχεις την διάθεση να το επεξεργαστείς για να αλλάξεις τις τιμές του; Ξεκινησα με toxivec κ aquatan σήμερα. Μετρήσεις πιθανών αύριο. Αν εννοείς Α/Ο δεν μπορώ οικονομικά να ανέβω εκεί. Εκτός από φυτά, ξύλα και πέτρες είναι κάτι που πρέπει να μπει αρχικά με το στρώσιμο ή είναι το κερασάκι στην τούρτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 25 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 25 Ιανουαρίου 2011 καλος ηρθες στην παρεα μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 27 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 27 Ιανουαρίου 2011 Μόλις είδα πως έχω βάλει λάθος link στην παραπάνω δημοσίευση, την οποία και διόρθωσα. Τοσωστό link είναι : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry485193 Για να απαντήσουμε με σιγουριά για τα ψαράκια που θα μπορούσες να βάλεις, θα πρέπει να ξέρουμε αν και πόσο σκληρό είναι το νερό της βρύσης σου. Αν δε γνωρίζεις πες μας σε ποιά περιοχή μένεις και κάποιος φίλος και γείτονας θα ξέρει να μας ενημερώσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts