dranha04 24 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Γενική κατηγορία ενυδρείου Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 40 x 20 x 40 Συνολικά Λίτρα: 30lt Φυτά: LUDWIGIA repens, Crinum calamistratum, anubia, bacopa caroliniana, criptocoryne parva Ψάρια: 4 γαμπι Άλλα είδη: 2 σαλιγκαρια Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λαμπα (Standard non-covered energy saving lamp) 11 w Διάρκεια φωτισμού: 10 ωρες Παράμετροι pH:7,5 Γενική σκληρότητα (GH): 8.0 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7.0 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,5 Νιτρικά (ΝΟ3): 0 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 23 Συντήρηση Αλλαγές νερού: Εβδομαδιαία 30% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Το ενυδρείο τρέχει 3 εβδομάδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 24 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2011 πολυ ωραιο ειναι και τα γκαπι ομορφα αποσο ειδα. θα το προτειμουσα με μεγαλυτερη επιγανεια επαφης νερου αερα αλλα αφου ετσι ειναι το σχεδιο δεν γινεται κατι. μαρεσει! καλοριζικο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 24 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Μεχρι να πεσουν τα Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,5 κανε ποιοσυχνες αλλαγες νερου και μολις παρει εμπρος η βιολογια σου τις αραιώνεις. Σαν εικονα μου αρεσει πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 24 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ! Το πάλεψα για κανα χρόνο και το άφησα και να με ξανά , πιο πολύ για το γιο μου που είναι 4 χρονών, αλλά με όλο το σεβασμό προς τα ψαράκια. Εγώ χαζεύω τα φυτά και ο μικρός τα ψάρια Το ενυδριάκι το έχουμε πάρει πριν 4 χρόνια και είναι αυτό Παιδεύτηκα με τον φωτισμό και κατέληξα τελικά χωρίς καπάκι του ενυδρείου με αυτοσχέδιο φωτιστικό που παιδεύομαι να το σηκώσω πιο ψιλά επειδή δεν έχει «ποδαράκι» μόνο αυτό που φαίνεται. Λογικά δεν πρέπει να είναι τουλάχιστον 10cm πάνω από την επιφάνια του νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 1 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 1 Μαρτίου 2011 Η εξέλιξη Προστέθηκαν κίτρινες γαρίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 1 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 1 Μαρτίου 2011 Η moss μπήκε πριν μια εβδομάδα, περιμένω να ανέλθει. Η LUDWIGIA repens με προβληματίζει λίγο (φωτο κάτω), βεβαία πειραματίστηκα αρκετά με το φωτισμό μέχρι να καταλήξω με 2 Τ5: 8w sylvania grolux, 6w daylight osram, κάπου μια εβδομάδα τώρα. Αν κάποιος αναγνωρίζει τα συμπτώματα τις LUDWIGIA repens θα ήθελα να με βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 1 Μαρτίου 2011 #7 Share 1 Μαρτίου 2011 φοβερο εγινε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 3 Μαρτίου 2011 Ψάχνω Hemianthus callitrichoides “Cuba”, μήπως περισσεύει σε κανέναν? Δεν μπορώ να βάλω αγγελία ακόμα λόγο λίγων δημοσιευμάτων. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 3 Μαρτίου 2011 #9 Share 3 Μαρτίου 2011 Η LUDWIGIA repens με προβληματίζει λίγο Έχει πάρει καθόλου ύψος η Ludwigia repens;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 3 Μαρτίου 2011 (edited) Καλά πάει. Την έχω κλαδέψει δύο φορές. (Πόσες δημοσιεύσεις χιάζονται για να βάλεις αγγελία?) Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2011 - dranha04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 3 Μαρτίου 2011 #11 Share 3 Μαρτίου 2011 Φιλε το φυτακι το κοκκινο δεν ειναι Ludwigia repens. ειναι alternanthera reineckii και ειναι δυσκολο φυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 3 Μαρτίου 2011 #12 Share 3 Μαρτίου 2011 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου. Για cuba δεν θα στο συνιστουσα γιατι θελει καλο υποστρωμα ,φωτισμο,CO2 που δεν μπορεις να βαλεισ γιατι οι γαριδες θα .Και χρειαζεται πολυ ψαξιμο με τα λιπασματα. Κοιτα για glossostigma elatinoides με καλο φωτισμο και λιγο λιπασματακι θα γεμισει το ενυδρειο, καπως ετσι: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 3 Μαρτίου 2011 Φιλε το φυτακι το κοκκινο δεν ειναι Ludwigia repens. ειναι alternanthera reineckii και ειναι δυσκολο φυτο. Μαλών έχεις δίκαιο, ευχαριστώ. Πάντως για δύσκολο φυτό καλά πάει πόστο παρών. Τρύπες μειώνονται, ίσως έφταιγαν απότομες αλλαγές στο φωτισμό και μία μεταφύτευση. Τώρα φαίνεται να προσαρμόστικε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 3 Μαρτίου 2011 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου. Για cuba δεν θα στο συνιστουσα γιατι θελει καλο υποστρωμα ,φωτισμο,CO2 που δεν μπορεις να βαλεισ γιατι οι γαριδες θα .Και χρειαζεται πολυ ψαξιμο με τα λιπασματα. Κοιτα για glossostigma elatinoides με καλο φωτισμο και λιγο λιπασματακι θα γεμισει το ενυδρειο, καπως ετσι: CO2 έχω, προσπαθώ να το κρατάω χαμηλούτσικα. Πάντως το φυτάκι που μου προτείνεις μου αρέσει πολύ, να το ψάξω, ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 3 Μαρτίου 2011 #15 Share 3 Μαρτίου 2011 15 νομιζω δημοσιευσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 3 Μαρτίου 2011 Και το ψάχνω ! Όποιος έχει GLOSSOSTIGMA ELATINOIDES Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #17 Share 3 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ, τα χω νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 3 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 3 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ, τα χω νομίζω Ευχαριστώ, τα χω νομίζω δημοσιεύσεις εννοώ, το φυτάκι συνεχίζω να ψάχνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 15 Μαρτίου 2011 Author #19 Share 15 Μαρτίου 2011 Τελικά η Hemianthus callitrichoides “Cuba” βρέθηκε πρώτη και μπήκε προς δοκιμή εδώ και 8 μέρες περίπου και πάει αρκετά ικανοποιητικά. Δεν υπάρχει υπόστρωμα, μπήκαν ταμπλέτες. Επίσεις άλαξε φωτισμός: μία λάμπα T5 8W της ARCADIA TROPIKAL, και μια compact PL 9W Osram cooldaylight. Καιιιιι… εμφανίστικε Green Spot Alge ! Βοήθησαν και κάποιες αλλαγές που έγιναν μέσα στο ενυδρείο που ανακάτεψαν λίγο το βυθό. Και η απορεία: H Hemianthus callitrichoides “Cuba” τις πρώτες μέρες έβγαλε φισαλίδες (perlling), το νερό ήταν κρυστάλλινο. Μετά από τρεις μέρες μπήκε μια καινούργια ρίζα μέσα στο ενυδρείο και έβαψε το νερό και το perlling stop ενώ η Green Spot Alge είναι εκεί! Τη να κάνω με των φωτισμό? Να το δυναμόσω? Επίσης με επισκέφτηκε και πράσινη τριχωτή άλγη. Πριν μια εβδομάδα περίπου ανακλήθηκε η έλλειψη του PO4 (=0), διορθώθηκε και περιμένω αποτελέσματα. Σαν να σταμάτησε να αναπτύσσετε η άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dranha04 12 Νοεμβρίου 2013 Author #20 Share 12 Νοεμβρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 12 Νοεμβρίου 2013 #21 Share 12 Νοεμβρίου 2013 τελικα το γυρισες γαριδαδικο η καλυτερη επιλογη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 26 Νοεμβρίου 2013 #22 Share 26 Νοεμβρίου 2013 τελικα το γυρισες γαριδαδικο η καλυτερη επιλογη! + 1.000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος