Jump to content

Οι απορίες του Λαστιχούλη

Xotiko

Recommended Posts

Γειά σας και πάλι! Είμαστε νέοι εγώ και ο Λαστιχούλης (το χρυσόψαρο μου) στον κόσμο των ενυδρείων και όπως είναι φυσικό για κάμποσο καιρό θα έχουμε πολλές ερωτήσεις να σας κάνουμε παρόλο που τώρα πιά ξέρουμε κάποια βασικά. Σας παραθέτω τις "περιπέτειες του Λαστιχούλη" καθώς και την παρουσίαση του νέου του σπιτιού με φωτό εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=55116&hl=

Εκτός από την άμεση ανάγκη να μου πείτε τι ακριβώς τεστ να πάρω και πως και κάθε πότε τα χρησιμοποιώ (στους πετσοπέδες δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, αυτός που μου πούλησε το ενυδρείο μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνω τεστ και ότι είναι πεταμένα λεφτά...) θέλω επίσης να ρωτήσω ένα δύο πραγματάκια ακόμα.

Σκοπεύω να αφήσω τον Λαστιχούλη μόνο του, το ενυδρείο είναι 55 λίτρα καθαρό νερό, αλλά δεδομένου ότι ίσως αποφασίσει να μεγαλώσει νομίζω ότι αυτός ο χώρος ίσα ίσα που τον φτάνει. Δυστυχώς δεν είχα δυνατότητα για μεγαλύτερο ενυδρείο και αυτό μαζί με τα παρελκόμενα (χαλίκι,διακοσμητικά,αντιχλώριο, μύκητες και σκούπα βυθού) ήδη μου έχει στοιχίσει περίπου 250 ευρώ. Πιστεύω να μην έχει πρόβλημα μοναξιάς. Όταν ήταν στη γυάλα του πήραμε άλλο ένα για παρέα αλλά αυτός το κατάφαγε και την άλλη μέρα το γύρισα πίσω γιατί το λυπήθηκα. Τώρα θα μου πείτε η γυάλα ήταν μόνο 12 λίτρα. Ναι αλλά έχω δει σε σπίτια (δυστυχώς) γυάλες με πολύ περισσότερα ψάρια μέσα. Έγκλημα, τώρα το ξέρω.

Επίσης να ρωτήσω κατά πόσο θεωρείτε απαραίτητο να πάρω σαλιγκάρι για καθαρισμό του βυθού. Φοβάμαι μη μου μεταφέρει όμως και καμιά αρρώστια. Ο Λαστιχούλης είναι υγιέστατος και το ενυδρείο καινούριο και δεν θέλω να αρρωστήσει από βλακεία μου.

Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω στο φίλτρο μου sera siporax. Έχει διαθέσιμο χώρο. Τον άνθρακα πρέπει να τον βγάλω ή δεν ενοχλεί?

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού καθότι θα χρησιμοποιώ σκούπα βυθού κατά πόσο στρεσάρετε το ψάρι? Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα?

Λέτε να βάλω και θερμόμετρο ή δεν είναι απαραίτητο? Το θερμοστάτη που είχε μέσα το φίλτρο δεν τον έχω βάλει καθόλου.

Το sera bionitrvec γράφει στο μπουκάλι ότι πρέπει να βάζω σε κάθε αλλαγή νερού και όταν καθαρίζω το φίλτρο. Υσχύει αυτό,ή το λένε για να καταναλώνουμε το προιόν? γιατί πουθενά δεν διάβασα κάτι τέτοιο, μόνο για αντιχλώριο. Και αν είναι απαραίτητο μπαίνει για όλα τα λίτρα του ενυδρείου ή μόνο για τα λίτρα καινούριου νερού? Στο κουτί γράφει για όλα τα λίτρα.

Όσοι έμπειροι δείτε τις φωτό, τελικά ο Λαστιχούλης(ή μήπως Λαστιχούλα???) είναι commet? ή εγώ είμαι τρείς λαλούν και δυό χορεύουν? :D

Φίλε καλώς ήρθες.Αρχικά σε ότι αφορά τα τεστ για τα οποία ρώτησες θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα στικάκια και να αγοράσεις τεστ σε υγρή μορφή,αυτά που σίγουρα χρειάζεσαι είναι τεστ για NH3/NH4,NO2,NO3,PH επίσης πολύ χρήσιμα τεστ είναι τα τεστ για GH και KH που αφορούν σε σκληρότητες,αλλά τα τεστ για ph αμμωνία νιτρικά και νιτρώδη είναι άκρως απαραίτητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι πεταμένα λεφτά. :DΤεστ εγώ κάνω τουλάχιστον μια φορά τον μήνα σε στρομένο ενυδρείο,σε άστρωτο τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα .Σε 55lt που έχεις είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη απαγορευτικό να βάλεις άλλα ψάρια.Σε ότι αφορά το φίλτρο σου που ρώτησες γέμισέ το με siporax είναι επίσης απαραίτητο.! :ninja: .Τον άνθρακα τον βγάζεις(εκτός αν το ψάρι σου ακολουθεί κάποια θεραπεία),Η σκούπα βυθού όπως και οτιδήποτε χώνεις μέσα στο ενυδρείο θα ενοχλεί το ψάρι σου απλά μην κάνεις έντονες και απότομες κινήσεις.!Ο Λαστιχούλης πάντως από τις φοτό δεν μου μοιάζει για commet! :bowdown: Καλή συνέχεια!!!!

Φίλε καλώς ήρθες.Αρχικά σε ότι αφορά τα τεστ για τα οποία ρώτησες θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα στικάκια και να αγοράσεις τεστ σε υγρή μορφή,αυτά που σίγουρα χρειάζεσαι είναι τεστ για NH3/NH4,NO2,NO3,PH επίσης πολύ χρήσιμα τεστ είναι τα τεστ για GH και KH που αφορούν σε σκληρότητες,αλλά τα τεστ για ph αμμωνία νιτρικά και νιτρώδη είναι άκρως απαραίτητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι πεταμένα λεφτά. :DΤεστ εγώ κάνω τουλάχιστον μια φορά τον μήνα σε στρομένο ενυδρείο,σε άστρωτο τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα .Σε 55lt που έχεις είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη απαγορευτικό να βάλεις άλλα ψάρια.Σε ότι αφορά το φίλτρο σου που ρώτησες γέμισέ το με siporax είναι επίσης απαραίτητο.! :ninja: .Τον άνθρακα τον βγάζεις(εκτός αν το ψάρι σου ακολουθεί κάποια θεραπεία),Η σκούπα βυθού όπως και οτιδήποτε χώνεις μέσα στο ενυδρείο θα ενοχλεί το ψάρι σου απλά μην κάνεις έντονες και απότομες κινήσεις.!Ο Λαστιχούλης πάντως από τις φοτό δεν μου μοιάζει για commet! :bowdown: Καλή συνέχεια!!!!

Το τεστ ph κατα τη διαρκεια του στρωσηματος δεν ειναι απατετητο να το παρεις.τα απαρετητα ειναι αμμωνιας,no2 και no3 για να βλεπεις τον κυκλο του αζωτου

Το τεστ ph κατα τη διαρκεια του στρωσηματος δεν ειναι απατετητο να το παρεις.τα απαρετητα ειναι αμμωνιας,no2 και no3 για να βλεπεις τον κυκλο του αζωτου

Σίγουρα κατά το στρώσιμο το ph δεν είναι η πρώτη προταιρεότητα αλλά λόγω των διαφορετικών Ph Που υπάρχει στο δίκτυο διαφόρων περιοχών καλό θα είναι πρίν αποφασίσουμε να βάλουμε πχ. αφρικάνες να ξέρουμε ότι έχουμε κοντά στο 8! :D

Σίγουρα κατά το στρώσιμο το ph δεν είναι η πρώτη προταιρεότητα αλλά λόγω των διαφορετικών Ph Που υπάρχει στο δίκτυο διαφόρων περιοχών καλό θα είναι πρίν αποφασίσουμε να βάλουμε πχ. αφρικάνες να ξέρουμε ότι έχουμε κοντά στο 8! :D

Εφοσν κανει αλλαγες με νερο βρυσης, δεν εχει νοημα να αγορασει Τεστ ph. Ειτε το νερο της βρυσης ειναι 7,5 είτε 7,8 είτε 8, δεν εχει νοημα να μετραει ουτε να το πειραζει.

Αρκει μια φορα ειτε να δανειστη απο καποιον συνχομπιστα είτε να το παει σε ενα pet να το μετρησουν μια φορα. 1€ νομιζω κοστιζει η καθε μετρηση.

Απο κει και περα προς το παρον μετρας τα υπολοιπα και να προσεχεις μην ξεφυγει κανενα. Επισης να μας ενημερωνεις με τις μετρησεις σου. :ninja:

Καλη συνεχεια και σε εσενα και στο λαστιχουλη.

Καλησπερα! Στα ειπαν τα παιδια παραπανω!

Μια παρατηρηση μονο.....................

Εκτός από την άμεση ανάγκη να μου πείτε τι ακριβώς τεστ να πάρω και πως και κάθε πότε τα χρησιμοποιώ (στους πετσοπέδες δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, αυτός που μου πούλησε το ενυδρείο μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνω τεστ και ότι είναι πεταμένα λεφτά...) θέλω επίσης να ρωτήσω ένα δύο πραγματάκια ακόμα.

Φυλαξε την γυαλα κ οταν περασεις απο το μαγαζι του δωστη κ πες του με οσο νερο εχει μεσα να αρκεστει να κανει μπανιο για ολη του την ζωη γιατι δεν χρειαζεται κ χωρις σαμπουαν κ αφρολουτρα!!!!!!!!

Η καλυτερα φορεσε τη του κολαρο :ninja::bowdown::D

Θα παρακαλουσα να κρατησουμε το θεμα καθαρο. Και να αρκεστουμε στις συμβουλες με μια φυσικα όπως παντα αίσθηση του χιουμορ.

Με αλλα λογια... μην το συνεχισετε!!! :D

• 4 weeks later...

Και το δικο μου χρυσοψαρο ηταν υγιεστατο αλλα οταν το εβαλα στο ενυδρειο μαζι με αλλα χρυσοψαρα για παρεα αρρωστησε!!!μεχρι τοτε ουτε μια φορα...:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...